Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hollywer
HV kasutaja

|
16.03.2005 17:22:25
Keskkõlar@surround |
|
|
Oskab keegi öelda, mis mõte on kodukinosüsteemis keskkõlaril?
On see parema mono saavutamiseks?
Ei tahaks eriti mingit junni ekraani ette segama. Kas keskkõlari võiks paigutada ekraani taha, kui see nii vajalik on?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
baddog
HV kasutaja

|
16.03.2005 17:28:42
|
|
|
Keskkõlari eesmärk on põhimõtteliselt see, et rääkivate tegelaste jutt tuleks ekraanilt nagu otse tegelaste suust, kes parajasti ekraanil on, mitte kuskilt kõrvalt. Põhiline funktsioon minu teada selline, parandage kui ma eksin.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
hollywer
HV kasutaja

|
16.03.2005 18:01:38
|
|
|
2 esimest kõlarit annavad ka täitsa hea mono heli ju
Kas kellelgi pole keskkõlar monitorile ette jäänud ja vaatamist seganud? See on põhiline probleem, mis mind 5.1 juures häirib ja painab. Vbl peaks üldse 7.1 ostma - kui, siis juba täiega
Sel juhul jääx rohkem junne pildile ette
Ma ei ole mingi kaelkirjak ka, et monitor kõrgemale kõlari pärast panna
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
M|S|W
Kreisi kasutaja

|
16.03.2005 19:20:08
|
|
|
hollywer kirjutas: |
2 esimest kõlarit annavad ka täitsa hea mono heli ju
Kas kellelgi pole keskkõlar monitorile ette jäänud ja vaatamist seganud? See on põhiline probleem, mis mind 5.1 juures häirib ja painab. Vbl peaks üldse 7.1 ostma - kui, siis juba täiega
Sel juhul jääx rohkem junne pildile ette
Ma ei ole mingi kaelkirjak ka, et monitor kõrgemale kõlari pärast panna  |
Aga pane keskkõlar monitori peale......ei tohiks midagi juhtuda kui ta magneetiliselt varjestatud on.
|
|
Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
171 |
|
tagasi üles |
|
 |
hollywer
HV kasutaja

|
16.03.2005 23:52:35
|
|
|
LCD ekraani peale eriti peale WebCam-i ei pane
Leian, et tasuks proovida, kui asetan monitori taha selle kõlli. Ma pole veel ostnud neid, aga on plaanis. Keskkõlar hakkas vaid närima.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
mattu
HV veteran

|
17.03.2005 01:59:27
|
|
|
LCD ekraani peale eriti peale WebCam-i ei pane
Leian, et tasuks proovida, kui asetan monitori taha selle kõlli. Ma pole veel ostnud neid, aga on plaanis. Keskkõlar hakkas vaid närima. |
kui sa moni taha paned siis ei tohiks ju midagi hullu olla, kui vaikne on siis regullid centrisse volume juurde
|
|
Kommentaarid: 121 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeerik
HV kasutaja

|
18.03.2005 14:36:28
|
|
|
Pane monitori taha jah.Ja kui sa juba dolby digitali nt. kasutama hakkad siis ei saa sa keskkõlarist üle ega ümber.
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
v2hja
HV Guru

|
18.03.2005 18:23:45
|
|
|
keskmine kõlar on natuke spetsiifilistema helide jaoks (vokaal või siis sõnad/tekst filmides vms )
_________________ www.ninjatune.net
RIP Monkey Radio |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
hollywer
HV kasutaja

|
09.04.2005 13:07:54
|
|
|
Ostsin omale päris asjaliku kodukinokomplekti (ColorsIT SP-968) arvutile juurde. Isegi tavalise stereo helikaardiga saab sealt 5.1 heli kätte, sest kõlari võimul endal on ka dekooder sees. See selleks. Aga keskkõlar muusika kuulamisel minu arust rikub suure osa ära, sest see tõepoolest võimendab mono nagu ma kartsin. Kuskil väga suures ruumis vbl tõesti on keskkõlarist kasu, aga ekraani lähedal ma ei leia erilist vajadust selle järele. Paningi keskkõlari ekraani taha ja hoopis teine asi on
viimati muutis hollywer 11.04.2005 10:06:27, muudetud 1 kord |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
M|S|W
Kreisi kasutaja

|
09.04.2005 20:28:20
|
|
|
Ostsin omale päris asjaliku kodukinokomplekti (ColorsIT SP-968) arvutile juurde. Isegi tavalise stereo helikaardiga saab sealt 5.1 heli kätte, sest sellel on endal ka dekooder sees. See selleks. Aga keskkõlar muusika kuulamisel minu arust rikub suure osa ära, sest see tõepoolest võimendab mono nagu ma kartsin. Kuskil väga suures ruumis vbl tõesti on keskkõlarist kasu, aga ekraani lähedal ma ei leia erilist vajadust selle järele. Paningi keskkõlari ekraani taha ja hoopis teine asi on  |
Mis kuradi moodi sa saad stereo helikaardist 5.1 välja? Võib-olla Prologic, 6ch Stereo jne......aga mitte 5.1
Keskkõlar on filmides dialoogi esitamiseks ja 5.1 heliga filmide vaatamisel sellest pääsu ei ole.........
|
|
   |
171 |
|
tagasi üles |
|
 |
mattu
HV veteran

|
10.04.2005 01:45:43
|
|
|
nagu eelpool kõnelja rääkis et digitali sealt ei tule
aga miks sa keskõlari heli valjudust enda jaoks paika ei pane?
|
|
Kommentaarid: 121 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
10.04.2005 14:27:08
|
|
|
Mõnes filmis tulebki kogu jutt ainult keskkanalist ja taust+soundtrack ainult stereost... Kui sellist ilma keskkõlarita vaadata-kuulata võib ise karaoket teha
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
hollywer
HV kasutaja

|
10.04.2005 18:36:20
|
|
|
M|S|W kirjutas: |
Mis kuradi moodi sa saad stereo helikaardist 5.1 välja? Võib-olla Prologic, 6ch Stereo jne......aga mitte 5.1
Keskkõlar on filmides dialoogi esitamiseks ja 5.1 heliga filmide vaatamisel sellest pääsu ei ole......... |
Vabalt saab 5.1 kätte. Üldse mingit vahet ei ole kuulda helikaardi poolt dekodeeritud heliga. Pane tähele, et ma rääkisin kõlari võimusisesest dekooderist ning see teeb vabalt ülemineku stereolt 5.1 helile nagu helikaart ise seda teeb.
Petz kirjutas: |
Mõnes filmis tulebki kogu jutt ainult keskkanalist ja taust+soundtrack ainult stereost... Kui sellist ilma keskkõlarita vaadata-kuulata võib ise karaoket teha  |
AC3 on juba teine teema, aga ma ei ole sellest rääkinudki. Nii et möla maha.
Bassikõlari sees oleval võimul saab valida, millist heli mängida: 2.1, 5.1 ja AC3. AC3 on see surround, mis ta võtab helikaardist. Aga keskkõlari ma jätan endiselt ekraani taha. Sel juhul võib isegi heli veel paremini meenutada ekraani seest tulevat kõne. Muusika kuulamist samuti ei sega.
mattu kirjutas: |
nagu eelpool kõnelja rääkis et digitali sealt ei tule
aga miks sa keskõlari heli valjudust enda jaoks paika ei pane? |
Kõlarite reguleerimine on nendel viletsavõitu ning keskkõlari maha keeramisel tuleb ikkagi üsna palju heli sealt.
Dekooder sellel on hea, aga kõlarid ise paistavad siiski jamad olevat võrreldes mu eelmiste Creative omadega, v.a bassikõlar.
viimati muutis hollywer 11.04.2005 10:09:04, muudetud 1 kord |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
M|S|W
Kreisi kasutaja

|
10.04.2005 23:00:38
|
|
|
Et nagu kuidas saab sinu STEREO helikaart dekodeerida 5.1 heli? AC3 enamasti ongi 5.1 ja STEREO helikaardist seda kuidagi välja võtta ei saa! Muidugi võib ka nii olla, et su helikaart ei ole ainult STEREO vaid toetab ka Dolby Digitali mitmekanalist audiot, aga sa ise lihtsalt ei tea seda.
|
|
   |
171 |
|
tagasi üles |
|
 |
hollywer
HV kasutaja

|
11.04.2005 09:59:48
|
|
|
Ma ei räägi üldse helikaardist, vaid kõlarisisesest dekooderist. Aktiivkõlaritel on teatavasti integreeritud võimendi ning minu kõllide võimendile on lisatud ka dekooder, mis jagab täpselt samamoodi heli kõikidesse kõlaritesse nagu surroundi võimaldavad helikaardid. Üldiselt mul on 7.1 helikaart, aga vahel tarkvara tõrgub ja tuleb vaid 2.1 heli, kuigi testi tehes tuleb heli kõikidest kõlaritest. Seetõttu väljastan tihti helikaardist 2.1 heli ja lasen kõlari võimul selle 5.1-ks teha. Vaikimisi vist oligi arvestatud, et tehakse üleminekut stereolt 5.1-le, sest kaasas oli vaid 1 juhe. Helikaardi 5.1 saamiseks ostsin Tevalost 2 juhet juurde.
Arvan, et te pole sellist universaalset kõlarikomplekti kohanudki, sellepärast teil on raske aru saada millest ma räägin. See dekooder on ilmselt sellepärast vajalik, et tavakasutaja saaks ka telekast kodukino heli kätte.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lilleke
HV kasutaja

|
11.04.2005 10:31:49
|
|
|
Soovitab nelja korraliku kõlarit, nelja ribalits näiteks, või siis kolme.
korralik võim
soovi korral võib ka lisaks lisada kaks puhast bassikõlarit
Isiklikult arvab, et keskkõlar suht mannetu lejutis
_________________ 2+2=22,2 |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
M|S|W
Kreisi kasutaja

|
11.04.2005 11:27:25
|
|
|
Lilleke kirjutas: |
Soovitab nelja korraliku kõlarit, nelja ribalits näiteks, või siis kolme.
korralik võim
soovi korral võib ka lisaks lisada kaks puhast bassikõlarit
Isiklikult arvab, et keskkõlar suht mannetu lejutis |
Kui teemat ei valda, siis pole mõtet läbu ka tekitada!
|
|
   |
171 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeerik
HV kasutaja

|
11.04.2005 12:51:35
|
|
|
Stereo signaali jagab viiele kanalile mu teada vaid pro-logic II dekooder.Kuid see ei tekita eraldi LFE (low frequency effect) kanalit nii,et see .1 jääb kohe kindlasti välja.
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
hollywer
HV kasutaja

|
11.04.2005 22:40:36
|
|
|
Järelikult siis on helikaartides ja nendel kõllidel pro-logic II dekooder. Aga keda see huvitab, mis dekooderiga tegu on, peaasi et surround on
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
12.04.2005 09:36:21
|
|
|
Muusika käib ikkagi üldjoontes stereos, liigne kõllide arv rikub muusika minu meelest ära...eriti kui kasutada miskist stereost imetud surroundi (Pro-logicu esimene variant oli suht kehva, Pro-logic II on juba natuke parem aga ikkagi pole minumeelest suurem asi).
Kui muusika on juba lindistatud mitmekanalisena, siis on teine jutt muidugi.
Aga jah, surround ikka rohkem filmide/mängude teema.
tsitaat: |
Oskab keegi öelda, mis mõte on kodukinosüsteemis keskkõlaril?
On see parema mono saavutamiseks?
|
Khm, äkki üritaks natukenegi mõelda mida kirjutada. Mono on ikka hoopis teine asi kui see millest siin jutt käib.
Keskkõlar aga tõesti selleks, et keskmiseid helisid täpsemalt kajastada, filmide puhul näiteks dialoogi edasi anda...korralikud stereosüsteemid suudavad küll tõesti kah suht täpselt heliallika asukohta edasi anda, kuid mitte kõik süsteemid ei ole selleks võimelised, samuti ei ole mitte kõik süsteemid korralikult paigutatud, et seda effekti tekitada...st mitmekanalise heli puhul on kastusele võetud keskkõlar, et kindel olla, et iga süsteemiga oleks helipilt paigas. Ahjaa, lisaks veel see, et stereosüsteemiga võib olla suht keeruline helipildi kõrgust paika saada, kui heli tundub tuleb ikka kuskilt teleka alt või kõrgemalt teleka pealt, siis pole see ka päris õige, õigesti paigutatud keskkõlar paneb selle keskpunkti paika ka kõrgust arvestades.
Ahjaa, ning edaspidi mainitud 7.1 süsteem muudab ainult natuke tagakõlarite olukorda, keskkõlar jääb täpselt samaks, lihtsalt taha lisatakse 2 kõlarit juurde, et täpsemalt määratleda taganttulevat heli (2 tagakõlari puhul kipub heli tulema kas tagant või kõrvalt, 7.1 lisab taha ühe paari kõlareid et seda probleemi lahendada)...minu arvates pole küll eriti seda lisakulutust väärt, aga nuh, see minu arvamus...mina eelistan muidu üldse stereot...parem 2 kvaliteetset kõlarit koos hea stereovõimuga kui hunnik kehvasid...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
hollywer
HV kasutaja

|
12.04.2005 20:21:21
|
|
|
mina olin küll 4kõlarilisest Creative komplektist vaimustuses (bassikõlar on ka muidugi veel lisaks). Peale nii head heli on harjumatu stereo heli kuulata. Praegused 5.1 kõllid on küll veidi lahjad, kuigi bassikõll on võimas - keskkõlar rikub sellegi ilu ära, mis sealt praegu tuleb. Klassikat eriti ei kannata kuulata, sest heli tuleb kui karbist. Eelmistega sellist probleemi polnud, aga noh, see ei puutu enam sourround teemasse.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|