Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
21.02.2005 20:28:05
internet ei lähe viiruse tõttu tööle... |
|
|
tegemist on küll õigemini mu sõbra probleemiga, kuid kuna nagu pealkirjastki lugeda võib, puudub tal juurdepääs netile. Mure ise on järgmine: juba mõnda aega ei töötanud nett ja proovitud sai igasuguseid variante alates omal käel erinevate programmide kustutamisest ja lõpetades sellega, et kohale tuli kutsuda Elioni tehnik, kes õlgukehitads tõdes, et nendepoolne ühendus ja modem on korras ning viga pesitseb arvutis- välja pakkus ta kahte võimalust: kas on kuskil veel mingisugune tulemüür peal või pesitseb arvutis ussviirus. Tulemüüri probleem peaks olema välistatud, sest ~nädal enne probleemi algust sai ka format-C tehtud ja pahaliste eest kaitseks oli tõmmatud vaid AVG, AntiVir ja AdAware. Viimased kaks on nüüdseks ka juba maha installitud. Niipalju kui AVG ja ka teise kahe kodulehtedelt lugesin, mingit tulemüüri viimastega kaasas ei ole. Windows Fire Wall sai esimese asjana maha võetud. Tegemist on ADSL ühendusega ja internetti minnes näitab, et ühendus on olemas ja kõik on "connected", kuid vaatamata sellele ei võta ei IE ega ka Firefoxiga "pilti ette". VirusScan näitab, et arvuti on pahelistest vaba(proovitud ka Safe Mode all), mis pole ka eriline ime, sest kui ka arvutis on mingi viirus ei pruugi viirusetõrje seda tuvastada, kuna update puudub. Mida teha/proovida/katsetada ?
//kui jätsin midagi vajalikku märkimata, siis küsida
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
21.02.2005 22:50:20
|
|
|
Uus Format C oleks vist kõige loogilisem, kuid siis ära netijuhet ennem seina ühenda kui tulemüür peal.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
21.02.2005 23:01:25
|
|
|
aga ping'ida oled proovinud? kui ping töötab siis peaks aitama vana hea winsockfix mille leiad edukalt googlist (pisike abimees mille saad sõbrale isegi flopil transportida)
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
zwölf
Kreisi kasutaja

|
21.02.2005 23:06:38
|
|
|
Võrgukaart installitud, seaded õiged? Mis device manager näitab? Vaata, et LAN kogemata disabled poleks.
|
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
22.02.2005 00:15:05
|
|
|
Lihtsalt mõte, aga võiks ka mõne LSPsid näitava progega asja kaeda (LSP-Fix/SB LSP leht/Ad-aware'i plugin/ect). Äkki LSPde rida kannatad saanud.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
22.02.2005 08:38:06
|
|
|
mismoodi see pingimine käib? näiteks start -> run -> ping neti.ee peaks vist olema ,aga mis siis juhtuma peab või millisel puhul on kõik korras? Format C -d ei tahaks eriti teha, kuid kui midagi muud üle ei jää, siis tuleb jah seda teed minna
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.02.2005 08:59:34
|
|
|
Sul on masinas Spy mitte viirus ja Spy-sid tapetakse Spy-tõrjujatega nagu Adaware, Spybot jne... Kui need jagu ei saa, pead otsima mõne tugevama vahendi nt. Windowsi enda Spy-tõrjuja - leiad Win-i kodukalt 8)
Ning puhastajad pane Safe Modes tööle. Kui masin puhas, pead taastama võrguseadistuse - kõik ja ei mingit Format C:-d pole vaja!
Ja veel - kui kasutad viirusetõrjet, pane peale "kõikide failide kontroll", seda ka AntiVir-i korral
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
zwölf
Kreisi kasutaja

|
22.02.2005 10:11:38
|
|
|
Kui peale format C: d nett töötas siis äkki lasid ad-awarega neti koos pahalastega maha. Taasta võrgu seaded.
|
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
22.02.2005 10:14:39
|
|
|
Sul on DNS serverid võibolla puudu/valed, pingi IP numbreid, vaata kui vastavad sisi viga DNS-is.
_________________ ------------
IMHO |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
2 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
oggy
Kreisi kasutaja

|
03.03.2005 23:27:55
|
|
|
hakkasin siis uut teemat tegema.. ja mõtlesin et igaks juhuks teen väikse otsingu.. äkki komistab kuhugi otsa 8) ja ennäe... idente probleem siingi. Täpselt sama probleem, sõbra arvut, nett kadus lambist ära, läksin kohale, adawarega sai eemaldatud umbes 100 putukat ja mitte kui midagi. Näitab et connected, isegi statusest näeb et midagi tuleb sisse, aga nett iseeneset ei tööta. Proovisid sa, mightythor, winsockxpfix-iga asja korda saada? ja kas toimis ka?
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
oggy
Kreisi kasutaja

|
03.03.2005 23:32:21
|
|
|
või oskab keegi veel miskit tarka sellel teemal kommenteerida? ise proovin ka homme selle winsockxpfix-i ära
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
04.03.2005 12:17:48
|
|
|
jep...õigemini oli see mu sõbra arvuti, mis nakatus, kuid kuna tal netti polnud, siis aitasin nii jõu kui nõuga(programmide ning enda ja foorumikaaslaste nõuga). Winsockxpfix sai ära proovitud, kuid see ei aidanud paraku. Kõige kummalisem kogu asja juures on aga see, et sain ise 4 päeva tagasi sarnase(kui mitte sama) viiruse osaliseks. Minul oli asi selline, et otsisin mingile programmile cracki ning nagu ikka leiab selliseid asju igasugustelt kahtlastelt lehtedelt. Ühel lehel Firefox ka hoiatas mind, et kas ma olen kindel et tahan jätkata, sest turfasertifikaat on võltsitud jne, kuid panin kergekäeliselt YES . Pärast seda püüdis viirusekontroll ~5 viirust/troojalast kinni. Kustutasin enamus neist(kõiki ei lasknud). Pärast seda kui olin cracki kuskilt kolmandalt lehelt kätte saanud jamasin TaskManageris ja panin seal midagi valesti(kaotasin vist hiire kursori ära)- ühesõnaga pidin restardi tegema. Pärast käivitumist käivitus ka ennast spyware programmiks nimetanud POWERSCAN. Kuna mu sõbral oli seesama "heatahtlik programm" sees olnud, mille päritolust ei teadnud ka tema midagi, siis käivitasin kohe VirusScani ja see leidis ~6 viirust, kõik ühes kaustas. Kustutasin need kõik, kuid ühe kohta ütles, soovides seda kustutada, et "The disk is write protected. The file cannot be cleaned." Edasisest loe siit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=159214&highlight=
Googlest ma küll "powerscan[1].exe" otsingusse pannes midagi eriti asjalikku ei leidnud, kuid nii palju sain targemaks, et "powerscan[1].exe" ise otseselt ei tohiks mingi eriti ohtlik viirus olla. Aga seda tean kindlalt, et ta installib ennast ise arvutitesse.
Kuidas lahti sain? scannisin safe modis McAfee -ga, kuid seal ei leidnud ta ühtegi pahalist (see viirus oli vist McAfee ära moosinud või midagi sellist). Siis proovisin seda faili kustutada käsitsi SafeModes, kuid ligipääs sellele folderile, kus fail asus, oli keelatud- kustutamisest rääkimata . Tegin naljaviluks ka SystemRestore. Erilist usku mul sellesse polnud ja ma polnud ka kuulnud, et keegi kunagi sellega oleks viirusest lahti saanud, kuid see töötas! Taastasin tänahommikuse seisu ja nüüd pärast scanni korras ja töötava McAfeega ning Microsoft AntySpywarega näib kõik korras olevat. Igaksjuhuks teen veel ka mingi online scanni, kuid arvuti näib korras olevat- vahepeal oli ikka päris segane teine.
Nüüd on 4 päeva juba kõik ilusti töötanud ja näib OK olevat.
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
cddc
HV vaatleja
|
04.03.2005 13:37:25
|
|
|
Sama siin,
SystemRestore taastas ühenduse.Pärast tegin veel scanni format c:
|
|
tagasi üles |
|
 |
gerli2311
HV vaatleja
|
13.03.2005 20:01:53
|
|
|
Mul on kah probleem!
Mingine spy on sees. Ja nett on hirmus aeglane.
Interneti teenusepakkuja nägi, et kuskilt imelikult IP aadressilt
tehakse kah miskit mu arvutis.
Mida nüüd teha?
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
13.03.2005 22:39:25
|
|
|
Tulemüürid nagu konkreetselt selliste asjade vältimiseks loodud ongi (ja sul ühtegi ei jooksnud kah, kui ma ei eksi).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|