Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  müstiline prose kasutus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pec
HV vaatleja
pec

sõnum 16.12.2004 00:40:56 müstiline prose kasutus vasta tsitaadiga

selline naljakas probleem on, et windowsi taskbar näitab idles prose kasutuseks 20-40%. protsessi listis "System idle process" näitab serveri kasutuseks umbes 98% või siis kõik protsessid on 0% ehk nagu mitte keegi ei kasutaks midagi. selline tunne, et mingi nähtamatu protsess kasutab prose jõudlust ära. mul on winxp SP2, NAV2004 koos Norton Internet Securityga ning spybot search and destroy. kumbki programm ei suuda leida ei viirust ega mingit spyware'i. kui IE käima panen, siis see võtab kuni 99% prose jõudlusest. aru ma ei saa. keegi oskab midagi tarka soovitada. millega veel võiks kontrollida?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
.phonkyp.
Kreisi kasutaja
.phonkyp.

sõnum 16.12.2004 00:45:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kui IE käima panen, siis see võtab kuni 99% prose jõudlusest

See on normaalne, et IE üles upitamise ajal on prose kasutus 99%. See on iga programmiga nii. Aga see, et idelis stabiilselt 20-40% jõudlusest kasutatakse, see on kahtlane. Mine run>msconfig ning sealt Startup ning vaata, mis crap sul bootides üles tuleb. Võimalusel tee screenshot jne.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.12.2004 01:17:50 vasta tsitaadiga

Kõik on õige - lihtsalt näitab seda, et tegemist on uuemat tüüpi emaplaadiga mis oskab "dünaamilist võimsust" kasutada, et ainult vajadusel lükatakse täisvõimsus peale, muul ajal "keeratakse maha". Ja seda kui palju reguleerida saab, näeb emaplaadi BIOS-ist. Viimatikohatud uuemal emaplaadil oli neid variante (vist) 6 + "väljalülitus" thumbs_up.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
.phonkyp.
Kreisi kasutaja
.phonkyp.

sõnum 16.12.2004 01:21:27 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Kõik on õige - lihtsalt näitab seda, et tegemist on uuemat tüüpi emaplaadiga mis oskab "dünaamilist võimsust" kasutada, et ainult vajadusel lükatakse täisvõimsus peale, muul ajal "keeratakse maha". Ja seda kui palju reguleerida saab, näeb emaplaadi BIOS-ist. Viimatikohatud uuemal emaplaadil oli neid variante (vist) 6 + "väljalülitus" thumbs_up.gif

Kas see uuemat tüüpi emaplaat lükkab siis idle's midagi lambist käima, et see prose kasutus seal ~30% on? Bull icon_rolleyes.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.12.2004 01:26:12 vasta tsitaadiga

Lükkabki kogu aeg edasi - tagasi, mismoodi ta seda teeb, eks targemad räägivad icon_wink.gif Viimatikohatud emaplaadil oli nt. prosa temperatuur 5-10 kraadi madalam kui olukorras kus "dünaamiline reg. oli välja lülitatud". Pole praegu mahti otsida, aga "väljendid olid väga (sõja)laevlikud-väelikud" 8) nt. "Captain" icon_biggrin.gif (muud ei tule praegu meelde sry icon_redface.gif )
tagasi üles
.phonkyp.
Kreisi kasutaja
.phonkyp.

sõnum 16.12.2004 01:31:09 vasta tsitaadiga

tsitaat:

väljendid olid väga (sõja)laevlikud-väelikud" icon_cool.gif nt. "Captain" icon_biggrin.gif

Muig. Ei tea - pole kuulnud. Kuid ikkagi, ajal, mil prose kasutus on ülimalt minimaalne (peaks vähemalt olema), lükatakse talle ~30% vuuki. Ma saan aru küll, mida sa mõtled tahanteada, kuid pigem peaks selline feature töötama siis, kui proset kasutatakse, mitte siis, kui ta idles on jne.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.12.2004 01:53:28 vasta tsitaadiga

Nii palju kui mina tean, siis prosa töötab kogu aeg, kui ei tööta, siis on arvuti välja lülitatud icon_biggrin.gif
Ja see asi on: Dynamic OverClocking ning MSI-l on sellised nimevariandid: Disabled, Private, Sergeant, Captain (Defaults), Colonel, General, Commander.
Aga tõesti ei oska kosta kui paljudel tootjatel see "tuleviku funktsioon" olemas on või ei ole. Oletan, et Hypertrading emaplaatidega ehk mingil ajal kõigil tootjatel icon_wink.gif
tagasi üles
.phonkyp.
Kreisi kasutaja
.phonkyp.

sõnum 16.12.2004 02:48:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii palju kui mina tean, siis prosa töötab kogu aeg, kui ei tööta, siis on arvuti välja lülitatud

Ma räägin idlest. See on midagi muud.

Okei, kuid sellel emaplaadil sellist asja ei ole. Nii et selles viga ei saa olla.

pec
HV vaatleja
pec

sõnum 16.12.2004 10:18:34 vasta tsitaadiga

ma ei ole kindel, et minu emaplaadil selline feature olemas on. pealegi ei ole see prose kasutus alati nii. peale restarti näiteks on kõik nomraalne. mõnikord lihtsalt tuleb ja siis saab lahti ainult restardiga. IE kohta seda, et ma mõtlesin 50% prose kasutust kogu aeg, kui IE lahti oli, mitte käima tõmbamise ajal. ma nii loll ka ei ole:).
svenman
Kreisi kasutaja

sõnum 16.12.2004 11:40:29 vasta tsitaadiga

Vaata kas asi muutub kui automatic windows update maha võtad? Oli ka selline juhus üxkord, et arvuti idles ragistas pidevalt ketast, peale update maha keeramist jäi vait.
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
KosMa
Kreisi kasutaja

sõnum 16.12.2004 12:27:59 vasta tsitaadiga

Kuna teemaalgataja arvutil parandus SP2 peal, siis sealt ju enam nii meeletult palju hetkel lisaks pole võtta, et pidevalt peaks proset seetõttu sedavõrd palju koormama... kui oleks sp2 veel peale panemata, siis selle allatõmbamise ajal võib ikka jah juhtuda, et ka prose kasutus tsipa suurem ja ketta ragin jms, aga muidu eriti ei usu...

pec - kas nii oled proovinud, et võtad netijuhtme tagant ära ja jälgid siis mõnda aega prose kasutust pärast IE avamist... samas võid proovida ka nii, et prooviks lased peale Firefoxi ja proovid sellega = kas peale Firefoxi käivitamist ka prose kasutus stabiilselt 50% kandis on? (samal ajal siis IE on muidugi suletud) ... Kas ma sain üldse õigesti aru, et prose kasutus vaid IE avamisel tõuseb sinna kusagile 50% kanti? ... või on prose kasutus tegelikult ka ilma ühegi programmi avamata juba kusagil 50% kandis? ... Muide, kas tegemist enda või tööarvutiga - kui tööarvutiga, siis ehk keegi töökaaslastest on miskit arvutisse sisse suranud? ...

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pec
HV vaatleja
pec

sõnum 16.12.2004 14:20:33 vasta tsitaadiga

neti juhet tagant ära ei ole võtnud. firewall programmiga olen kogu liikluse küll välja lülitanud, aga see ei muutnud midagi. Firefoxi proovin õhtul, kui koju jõuan. muidu see prose kasutus on nii, et kui minu teada ühtegi olulist programmi ega protsessi ei käi, siis prose kasutus kõigub 20 ja 40% vahel. kui IE käima lükkan, siis näitab protsessi listis konkreetselt, et IE protsess võtab kusagil 50% kanti ressurssi. naljakas ongi see, et idles, kui ühtegi programmi nagu ei käi, siis protsessi listis näitab System idle protsessi kautuseks umbes 98% (mis muidu on normaalne), aga samas performance aknas näitab, et proset õgitakse jõudsalt. või siis näitab, et kõik protsessid võtavad 0% (mis ei ole kuidagi muidugi võimalik). selle pärast ma kahtlustasingi, et mingi nähtamatu protsess õgib arvutit.
ja arvuti on mu enda isiklik ja ma enda arust ei ole dumbuser, kes installib igast crapi om masinasse. üritan oma masinat kenasti puhtana hoida. ja nagu ma juba ennist mainisin, seda juhtub mõnikord.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  müstiline prose kasutus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.