Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Kõvad kettad »  Kuidas paigaldada DVD-kirjutaja? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jackwood
HV vaatleja
jackwood

sõnum 10.10.2004 20:55:00 Kuidas paigaldada DVD-kirjutaja? vasta tsitaadiga

Ostsin ilma tarkvarata ning muu juppideta NEC ND-3500 aga selle töölesaamine osutus mulle (üllatus-üllatus) ülejõukäivaks. Seega sooviks mõnda linki (soovitavalt eestikeelsele ja võimalikult puust ning punaseks tehtud) lehele kus oleks ära seletatud kuidas vastavat/analoogset aparaati oma masinasse paigaldada. Muidugi võib ka siin teemas seda seletada.

Kirjutaja arvuti kasti paneku ja kinnikruvimisega sain täiesti iseseisvalt hakkama. icon_smile.gif Samuti panin voolujuhtme taha (kas minu masina asi, mis muudab voolu ikka kannatab selle välja, juhe osaliselt sama mis läheb ka senise CD-RW/DVD taha?). Kuna IDE kaablile (vist vähemalt 80 sooneline) ei leidnud ma emaplaadil ühtegi vaba kohta, siis ei ostnud ma sellele kirjutajale seda kaablit lisaks. Üks pesa on CD-RW/DVD all kinni, teist kasutab kõvaketas. Seega kasutasin sama IDE kaablit mis on juba olemasoleval CD-RW/DVD-l (seal oli juhtme keskosas sobiv lisapistik). Kuna poes räägiti, et helikaablit ei ole vaja kui ei taha eest heli kuulata siis ei paigaldanud ma seda ka.

Käivitamisel sattusin BIOSesse kus ma ei osanud küll eriti mitte midagi muuta. DVD-kirjutaja leidsin üles Drive Configurationi alt. Seal olid aktiivsed [PATA Primary Master: Samsung SP 0802N] ja [PATA Secondary Master: _NEC DVD_RW ND – 3500AG]. Arvuti pidas NECi mingiks teiseks kõvakettaks? Midagi ma seal pusisin (kasutades põhiliselt Esc-i) ja lõpuks sain Windowsi käima. Lisaks olemasolevale CD-RW/DVD-le (E ketas) ja kolmele Daemon Toolsi DVD Drivele (F, G ja H) tekkis juurde üks DVD Drive (I). NECil käis kelk küll ilusti sisse ja välja aga midagi see lugeda ei osanud. Samuti ei osanud vana CD-RW/DVD ka enam midagi lugeda. Control Paneli Add Hardware ei leidnud kah, et midagi uut oleks lisatud. Kuna nüüd põles kõvaketta tuli kogu aeg siis võtsin NECil igaks juhuks kõik juhtmed tagant ära.

Paluks siis võimalikult asjalikku abi (kui see võimalikuks osutub).
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kasper56
HV vaatleja

sõnum 10.10.2004 21:06:30 vasta tsitaadiga

DVD kirjutaja peaks asuma soovitavalt Master seisuses. Sinu arvuti puhul siis Secondary Master, st MITTE sama kaabli otsas, mis kõvaketas. Et Secondary IDE-s juba on sul DVD lugeja, siis pead kontrollima jumperite asendit. Kindlasti on nad sul mõlemad Master asendis ja sellest ka konflikt. Muuda CD-RW/DVD seade Slawe`ks ja asi OK!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jackwood
HV vaatleja
jackwood

sõnum 10.10.2004 21:45:31 vasta tsitaadiga

Ee, NEC ongi mul teise kaabli otsas kui kõvaketas - nimelt sama kaabli otsas kus asub senine CD-RW/DVD. Kõvaketta juhe asub arvuti kastis hoopis allpool.

Nojah, ei teagi mis see jumper on. icon_redface.gif Kas see on midagi mida saab muuta klaviatuuri/hiire abil võ miski mida vaja näppudega teise asendisse suskida?
tagasi üles
kasper56
HV vaatleja

sõnum 10.10.2004 22:08:58 vasta tsitaadiga

Siin ka manuaal olemas http://www.de.nec.de/software/1675_MultiDVD.pdf
tagasi üles
fedja
HV Guru
fedja

sõnum 10.10.2004 22:11:00 vasta tsitaadiga

See jumper asub üldjuhul DVD kribaja tagaosas voolupistiku ja DATA kaabli läheduses, teise asendisse tuleb see susata näppudega, skeemi, kus on seletatud, mis asendis on slave, master või auto, leiad ehk tootja kodulehelt.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
jackwood
HV vaatleja
jackwood

sõnum 11.10.2004 08:55:43 vasta tsitaadiga

Tänan abistamast! Muud ei olnud tõesti vaja teha kui senisel kirjutajal valge plastmassjulla ühe astme võtta vasakule tõsta ja Win tundis uue kirjutaja taaskäivitamisel ilusti ära.

Sai juba ka üks plaat kirjutatud. Mõlemad loevad seda ilusti.
tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 11.10.2004 16:34:32 vasta tsitaadiga

Keegi võiks vist nüüd juba teema lukku panna...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Raud »  Kõvad kettad »  Kuidas paigaldada DVD-kirjutaja?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.