Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
janekman
HV kasutaja

|
20.07.2003 15:26:38
ct 7aja0 probleem - masin jookseb kokku |
|
|
nii mul siin kaks chaintech ct 7aja0 emmet, millel mõlemal sama viga tundub olevat, nimelt masin jookseb kokku koguaeg, mitte op-systeem suvalisel momendil täiesti, kõige tihedamini siis kui miskit koormust nac annad, kopeerid midagi, installid aga jookseb ka niisma, lihtsalt jääb seisma, ketta tuli kustub ja ongi kõik, aitab ainult reset, pea 2 aastat töötasid masinad normaalselt, nüüd sai mõlematel biost upgraditud, et tunneks 1,3 duron prose ära, vahetada olen proovinud kõiki juppe, laiali lammutanud ja kokku pannud muudest asjadest, et tundub emaplaadi viga siiski, ehk siis biose miski kala, mõtlesin siis, et lähen chaintech lehele ja sikutan sealt kõige uuema biose, hetkel 24 okt 2001 peal - see millega kalama hakkas - aga võta näpust neid discontinued plaatide bioseid saab aint nende former website alt, aga see krt ei avane, leidsin netist vanemaid bioseid, 2000 aasta väljalaskeid, aga nendega sama jama - jookseb kokku, ja 1,3 duroni kiiruseks pakub 20mhz enam ei mäleta ka mis versioon mul enne 24 okt 2001 uuendamist oli, kas keegi oskab aidata leida problale lahendust, et kas on kuskil veel uuemat biost olemas kui 24 okt 2001, chaitech enda kodukas, nagu mainitud sai, ei anna midagi, sest see lihtsalt ei avane, üldse on nende kodukatel miski kamm, russia versioon ei tule yldse lahti - või on see kamm ainult mul
ons keegi midagi samasugust kohanud? kui leiaks selle versiooni mis mul peal oli kuskilt ylessegi, ehk siis kala kaob, aga siis ta näitab duron 1,3 asemel athlonit - seepärast siis uuendasingi biost - ja see versioon oli meil oma serveris olemas, seega chaitech kodukalt ma seda ei tõmmanud
viimati muutis janekman 20.07.2003 19:39:37, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elar
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
janekman
HV kasutaja

|
20.07.2003 18:19:50
|
|
|
sikutasin ära, proovin homme ka minu otsingu tulemused uuemat ei andnud, kas leidub keadgi kel on chaintech ct 7aja0 ja selle 24 okt 2001 biosega ja asi töötab, kui töötab, siis vist biose kala pole, et lihtsalt kokkusattumus et mul kaks mammat pees on.... ja just peale bios update-ti...huvitav, mis värk siiski on...
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
pl1600
HV Guru
|
20.07.2003 18:38:23
|
|
|
kogemus küll täiesti teise plaadiga
aga...
üksainus biosi setting ja win peale ei saa, loobib igasugu erroreid
nii et vaata üle äkki on midagi sellist
_________________ mäx2 |
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
janekman
HV kasutaja

|
20.07.2003 19:36:23
|
|
|
ma nagu biosi settingud optimized defaults peale pannud ja ikka see jama
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
janekman
HV kasutaja

|
20.07.2003 19:50:37
|
|
|
vaatasin siis tähelepanelikumalt plaate ja mis ma avastasin: et mõlemal emmel on osad kondensaatorid punnis ja nac (hästi vähe) miskit möga välja ajanud - just yhed ja samad, kas see võik olla viga
ja kui see on, miks ta just pärast biose update välja tuli
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
1 :: |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.07.2003 20:24:56
|
|
|
Alati tuleb üles otsida et mis põhjusel kondekad lekkima hakkasid, tavaliselt on süüdlaseks kõrgem pinge. Siit tavaküsimus, et mix pinge polnud normis jms.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raibert
HV kasutaja
|
20.07.2003 20:30:04
|
|
|
Omal oli sama emaplaat ~aasta tagasi ja ei mingeid probleeme selle viimase biosiga. Prose oli 800 ne duron.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
20.07.2003 20:42:57
|
|
|
Raibert kirjutas: |
Omal oli sama emaplaat ~aasta tagasi ja ei mingeid probleeme selle viimase biosiga. Prose oli 800 ne duron. |
arusaadav. aga probleem, miks masin pangestub on juba teada - lekkivad kondensaatorid.
nagu tahanteada juba mainis, tekib nüüd küsimus, miks konded lekivad.
kui tegid biose update, kas clear cmosi tegid pärast ning kas seda tehes oli kaabel toitekast väljas või ühendatud? kas need vigased konded paiknevad mingis kindlas piirkonnas nagu prose, biosi pataka läheduses vms?
abiti ja msi mobodel oli suur skandaal ebakvaliteetsete kondede kasutamisega, aga ma pole kohanud, et chaintechil sellega probleeme oli
enivei, üks vend on pühendanud oma elu lekkivatele kondekatele
http://www.careyholzman.com
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
1 :: |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
biker
HV kasutaja

|
20.07.2003 20:49:36
|
|
|
On kolm sellise emaplaadiga masinat, täpselt identne häda, kaks on koolend, esimene aprillis, teine juunis, kolmas veel hingitseb kuid on märke et surm pole kaugel - ei tee enam tihti shutdowni ehk samasugune algus kui teistel. Mõlemad "laibad" enne lõplikku lõppu kaotasid PCI kontrolli täiega ehk siis emb-kumb sild läks. Kinni jooksid lõpu eel ilma igasugu koormuseta lihtsalt umbes 2 minti peale süsteemi ülestulekut. Kuid mingeid märke emaplaadil paiknevatel kondekatel mingist lekkest pole, masinad on kõik korralike "tarkade/siluvate" UPS-ide taga - paistab et lihtsalt miski neil plaatidel on selline detail mis on oma aja ära elanud ja kõik. Muidu on kõik pinged plaadil korras, ossi kõverad Samuti - mis saba andis, mõistus ei võta. Biose update sai tehtud, versioon 18.11.2001, abi polnud.
Kõik kolm on üheaegselt ostetud, kõigil peal 750 Duronid
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
janekman
HV kasutaja

|
20.07.2003 22:07:13
|
|
|
traks kirjutas: |
Raibert kirjutas: |
Omal oli sama emaplaat ~aasta tagasi ja ei mingeid probleeme selle viimase biosiga. Prose oli 800 ne duron. |
arusaadav. aga probleem, miks masin pangestub on juba teada - lekkivad kondensaatorid.
nagu tahanteada juba mainis, tekib nüüd küsimus, miks konded lekivad.
kui tegid biose update, kas clear cmosi tegid pärast ning kas seda tehes oli kaabel toitekast väljas või ühendatud? kas need vigased konded paiknevad mingis kindlas piirkonnas nagu prose, biosi pataka läheduses vms?
abiti ja msi mobodel oli suur skandaal ebakvaliteetsete kondede kasutamisega, aga ma pole kohanud, et chaintechil sellega probleeme oli
|
kõige huvitavam on see, et miks see kokkujooksu probleem siis algas, kui bios update tehtud sai, tegin clear cmosi kohe kui update tehtud ja kaablit pole kunagi taga olnud, kui clear cmos teen, on sama firma 7aia plaate ca 70 ringis updatitud ja kõik korras
elektriga ka nii, et majas ca 1000 masinat, arvutitele eraldi elektrivõrk, spets maandused, ups mis suudab vähemalt poolt maja 12h töös hoida, ning varugeneraator, ei saa see hoone lubada endale vooluta olemist eriti - aga see selleks
olen hetkel juba kodus, ega oska täpselt yelda, kus need lekkivad asuvad rohkem, homme vaatan täpsemalt yle
viimati muutis janekman 20.07.2003 22:09:50, muudetud 1 kord |
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
janekman
HV kasutaja

|
20.07.2003 22:08:35
|
|
|
biker kirjutas: |
On kolm sellise emaplaadiga masinat, täpselt identne häda, kaks on koolend, esimene aprillis, teine juunis, kolmas veel hingitseb kuid on märke et surm pole kaugel - ei tee enam tihti shutdowni ehk samasugune algus kui teistel. Mõlemad "laibad" enne lõplikku lõppu kaotasid PCI kontrolli täiega ehk siis emb-kumb sild läks. Kinni jooksid lõpu eel ilma igasugu koormuseta lihtsalt umbes 2 minti peale süsteemi ülestulekut. Kuid mingeid märke emaplaadil paiknevatel kondekatel mingist lekkest pole, masinad on kõik korralike "tarkade/siluvate" UPS-ide taga - paistab et lihtsalt miski neil plaatidel on selline detail mis on oma aja ära elanud ja kõik. Muidu on kõik pinged plaadil korras, ossi kõverad Samuti - mis saba andis, mõistus ei võta. Biose update sai tehtud, versioon 18.11.2001, abi polnud.
Kõik kolm on üheaegselt ostetud, kõigil peal 750 Duronid |
kacun ise homme proovida, et võtan pci-dest kaardid välja - võrkari siis, et kas siis ka kokku jookseb
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppp
Kreisi kasutaja
|
20.07.2003 23:18:51
|
|
|
biker kirjutas: |
Muidu on kõik pinged plaadil korras, ossi kõverad Samuti - mis saba andis, mõistus ei võta. |
Just curious... Mis signaale plaadi pealt ossiga vaatasid? Midagi kahtlaselt kuumaks ei lähe?
pppp@sry.4.OT
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
svennson
HV kasutaja
|
07.10.2004 16:06:47
|
|
|
Täpselt sama jama nagu bikeril, proovind köike vahetada alates kövakettast,kuni toiteni välja, kondekad paistavad ok aga ikka jamab, XP-d ei saand üldse peale, 98 läks valutult aint et jah kuni 1-2 minutit masin widowsis, siis koos ja aint restart nupust.Ei tea kas ainuke vöimalus plaat minema visata
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|