Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Arvuti restardib ja muud anomaaliad... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
IQzero
HV veteran

sõnum 17.12.2004 08:14:01 Arvuti restardib ja muud anomaaliad... vasta tsitaadiga

Niisiis alustaks päris algusest. Suvel sai arvuti kokku pandud (konf. profiilis). Ja siis ka kohe algasid restardid ise enesest. Kord päevas, kord kahe tagant, kord nädalas... Kuidas kunagi... Kõik sai testitud ja näitajad olid korras... Mõtlesin et toide jääb nõrgaks ja seda niikuinii ja ostsin uue (profiilis) aga ikkagi kõik jätkus vanaviisi. Nüüd siis eilsest nagu juba harjunud jälle lambist restart aga arvuti enam üles ei lae icon_eek.gif Desktop jookseb pooleldi lahti..., et siis kell jõuab lahti joosta ja asjad ka desktopile aga lõpuni ei jookse ja jälle restart ja nii oma 20x jutti. Lootusetult siis ronisin safe modes sisse ja jäin püsima. Tegin viiruse tõrje ja nipet näpet seadistasin ja uurisin aga kõik oli OK. Tagasi restardile ja kõik kordub otsast peale. Desktopi lõpuni üles ei lae, erroreid ei viska jne. Viimases hädas tegin c-mos emaplaadile ja ennäe imet... icon_eek.gif Asi jooksis libedalt üles ja kõik kenasti korras... Siis meenus üks tõsiasi et kui sai arvuti kokku lapitud jäi alguses c-mos üldse tegemata(ununes). Ja 3dmark 2001 näitas veel enne eilset 12000p. ja peale c-mos'i 17000p. Mõtlesin siis et sinnna kogu koer oligi maetud ja ise olin rahul......kuni täna hommikuni kui läksin ise restardile ja üles jälle ei laadinud ja kõik kordus....
Ja nüüd siis olen viimases hädas siin oma murega. Nimelt mure selles et iga kord kui tahan arvutit restartida või käivitada pean eelnevalt tegema c-mos icon_eek.gif Muidu jääbki restartima.....Kas äkki peaks prose maha kiskuma korraks või onnüüd emaplaat omadega mäel.... Igatahes kui keegi viitsib seda pikka teksti lugeda ja mulle mingitki nõu või abi osutada ma oleks väga tänulik icon_redface.gif
Kommentaarid: 169 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 148
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ghost
HV kasutaja

sõnum 17.12.2004 08:19:39 vasta tsitaadiga

ma olen vist loll, aga ma ei saa aru, mida sa c-mos'i tegemise all silmas pead icon_redface.gif
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 17.12.2004 08:48:33 vasta tsitaadiga

Ghost.ee kirjutas:
ma olen vist loll, aga ma ei saa aru, mida sa c-mos'i tegemise all silmas pead icon_redface.gif

BIOS-i algseadete taastamist.

kas sa muidu mälu ja kõvaketast oled kontrollinud? kui jah, siis jääb veel emaplaat (ega midagi ei punnita ehga leki?).. ei usu, et prose jamab icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Troll
HV Guru
Troll

sõnum 17.12.2004 10:09:18 vasta tsitaadiga

Emaplaadi patarei tühjavõitu?
käbi
HV kasutaja

sõnum 17.12.2004 11:10:09 vasta tsitaadiga

peale c-mosi
(ati.com)
Video BIOS Shadow - DISABLED
Init Primary Display - AGP (Toggle this setting if your video card is PCI)
AGP MASTER 1W/S READ/WRITE - ENABLED/DISABLED (Toggle this option)
AGP Aperture size - 128 MB
AGP Driving Control - AUTO
Disable AGP 8x/4x mode in the BIOS.
Disable AGP Fast Writes in the BIOS.
AGP Driving Control - AUTO
AGP Performance Control - ENABLED/DISABLED (Toggle this option)
Assign IRQ for VGA - ENABLED
System Bios Cacheable - DISABLED
Video BIOS Cacheable - DISABLED
VIDEO RAM Cacheable - DISABLED
Read Around Write - ENABLED/DISABLED (toggle this setting)
PnP OS installed - YES

krt seda teab...

pqi mälud on default 2,5 cl?
tõsta Creative SB 5.1 teise kohta..

posthuman
HV Guru
posthuman

sõnum 17.12.2004 15:05:40 vasta tsitaadiga

Vastan IQzero eest, kuna tal arvuti hetkeseisuga siiani piixus ja tundub, et ta netti ei pääse. Vusserdab vist masinga hetkel icon_razz.gif
Mälud on testitud juba kuu aega tagasi, kui olid probleemid. Memtestiga sai tehtud terve päev testi ja tulemus oli ,et kõik on korras.
Emaplaat ei punnita ega leki midagi, paar kuud vana, ehk siis peaaegu täitsa tutikas plate.
Patareid jälle ei tea kunagi, on ka poest uue plaadiga aegunud või tühjaks jooksnud pataka võimalik saada - peab asja uurima.
Kõvaketas on kah terve ja täitsa tutikas.

Ehk oleks abi sellisest käigust:
Prose maha, prose paele, CMOS, arvuti käima ja kohe win boot plaadi pealt, siis format ja win peale.?
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
IQzero
HV veteran

sõnum 17.12.2004 15:50:21 vasta tsitaadiga

niih siis lood sellised et näitab miskit sellist asja nagu d347bus.sys kui läen safe modes sisse ja küsib kas cantseldan vai ootan et laeks edasi... ja nüüd mis leidsin googeldades kui lõin sisse d347bus.sys ja tuli 10 vastet ja selline asi näiteks ei ole ainult minul juhtunud....-----> piiluge siia korraks http://forums.thatcomputerguy.us/lofiversion/index.php/t8083.html ja vasteid oli veel aga rootsi ja saksa keelseid ja sama probleemiga aga nu krt keelt ei jaga ja lahendust ei suuda välja lugeda icon_confused.gif
tagasi üles
käbi
HV kasutaja

sõnum 17.12.2004 16:01:32 vasta tsitaadiga

kui arvuti safe modes laseb toimetada, siis see viitab juu mittesobivatele drivritele või muidu vääratele setingutele. tõmba helikaart välja, ära sisse panegi vaat mis siis saab....
IQzero
HV veteran

sõnum 17.12.2004 16:08:46 vasta tsitaadiga

käbi kirjutas:
kui arvuti safe modes laseb toimetada, siis see viitab juu mittesobivatele drivritele või muidu vääratele setingutele. tõmba helikaart välja, ära sisse panegi vaat mis siis saab....

Niih helikaardis pole asi.... ilma teeb sama asja.... aga jah kui olen cmos ära teinud siis variant 1. vajutan F1 ja saan sisse kenasti....2. aga kui läen biosesse ja seal midagi isegi muutmata välja tulen on crach jällegi.... ja muidugi peale seda kui olen siis F1'ga üles laadinud ja jällegi restradi teen ise ja cmos tegemata jätan jällegi sama pull. homme kui jõuan proovin C:\ kettale teha formati ja vaatan mis siis saab.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 17.12.2004 17:25:59 vasta tsitaadiga

kas mõnda live linux-it oled proovid. proovi. ehk ei jookse kokku
tagasi üles
IQzero
HV veteran

sõnum 18.12.2004 18:59:13 vasta tsitaadiga

Avastasin hetkel uue asja.... Peale ccmos'i näitab kenasti laadides algul et protsessor see ja see eksole. Aga kui panen arvuti kinni või tahan restarti teha siis enam ei näita laadides üldse mitte enam protsessori olemas olu icon_eek.gif Peale ccmos'i näitab vaid protsessorit.... Bioses näitab iga kord ja kui biosest väljun siis enam ei näita laadides.... pean jälle ccmos tegema ja siis näitab ainult. Kas on lahendusi, rohtu icon_rolleyes.gif ? Prose puuxus ?
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 18.12.2004 22:09:57 vasta tsitaadiga

Proses ikka viga pole, mobo draiverid ehk?
Ten
HV kasutaja

sõnum 18.12.2004 22:26:34 vasta tsitaadiga

kle, ma suht unine, vaata igaks juhuks siit, kas midagi sellist siin ei ole kirjeldatud, et sellele lahendus oleks, kui sul just juba kõige uuem bios peal pole
http://www2.abit.com.tw/page/en/download/download_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=IC7&pSOCKET_TYPE=Socket+478

udna
HV kasutaja

sõnum 19.12.2004 11:43:35 vasta tsitaadiga

äkki tee biosile update
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ten
HV kasutaja

sõnum 19.12.2004 13:14:29 vasta tsitaadiga

päris ilma põhjuseta pole ju mõtet teha(kuigi ma ise sellest kinini ei pea), seele jaoks ma eelmise lingi andsingi
IQzero
HV veteran

sõnum 21.12.2004 22:29:10 vasta tsitaadiga

biose update tehtud edukalt aga lahendust pole siiani veel. Ikka ccmos iga kord kui tahan masinat tööle saada. Proovin veel windowsi reinstalli ja lõpuks ka format... Kui see ka ei aita siis tahaks veel mõnd teist proset proovida ja lõpuks siis jääb emaplaadi juurde pidama. Põhiline kui olen masina tööle saanud siis töötab laitmatult ja testid näitavad väga korralikke tulemusi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Arvuti restardib ja muud anomaaliad...
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.