praegune kellaaeg 19.06.2025 00:38:45
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RistoX
HV kasutaja

|
19.09.2004 12:15:14
Tv-Out: XP vs 98 |
|
|
Sattusin ühe huvitava asja peale, mille kohta saatsin ka S3 Graphicsile maili. Nimelt, nagu ühes vanemas minu algatatud teemas arutletud - ei saanud ma oma thinkpad T23-e peal XP all TV-out'i tööle. Pilti lihtsalt ei tulnud ette ja kõik. Olgugi, et juhe oli otse kaardi S-video väljundist TV S-video in-i. Display settingutest ei andnud TV-d ka enableda - nimetatud valik oli hall, ehk disabled ja mida ma ka ei teinud, ei õnnestunud seda enableda. Minu graafikakaardikese S3 SuperSavage IXC jaoks olid peal uusimad driverid (12.90.89) ja kõik - aga ei midagi.
Kuid ühtlasi on mul peal ka win98SE, paralleelselt. Siiani oli see enam-vähem fresh install, kuna ses keskkonnas olen suht vähe tegutsenud. Laadisin siis huvi pärast üles, telekas oli ka connected - ja voila, ilma mingite probleemideta sain display settingutes enableda TV ja lasta ilus selge värviline pilt telekasse. Ja seda isegi driveritega, mis olid 2001-st aastast. Millest selline erinevus, ei ole veel pihta saanud. Igaljuhul, s-video out'i sain niisiis selliselt tööle, Win98 all, ja täiesti ilusa selge puhta pildiga, head värvid ja kõik.
AGA... üks probleem jääb. Nimelt, Xvid-iga kodeeritud avi failide vaatamisel (kui TV on ka enabled display settingutest), on pilt väga aeglane nii monitoris, kui ka TV-s (pea 40% kaadritest droptitakse) - ühesõnaga tundub et hardware acceleration pole kasutusel. Kasutan BSPlayerit, mis ütleb mulle, et tegemist on YUV12 pinna tüübiga, kui ma videot vaatan ilma TV-ta, ning et tegemist on RGB32 pinna tüübiga, kui tegemist on TV ja monitori outputiga samaaegselt. Kujutan, et tegemist on mingisuguse DirectShow kalaga, kuigi DirectX testides läbisid nii LCD monitor kui ka TV ilusti kõik testid ja nii DirectDraw kui ka Direct3D olid korras.
Koodek, mida ma kasutan, on ffdshow (20040824) ning mingeid erilisi settinguid ma seal muutnud pole. Oskab äkki keegi aidata selles suhtes ?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ostap
HV vaatleja
|
20.09.2004 13:25:28
|
|
|
Mul thinkpad T21 ning jamasin ka pikka aega koodekitega ning normaalse pildi sain alles siis kui lasin koodekid peale selle õpetuse järgi http://torufoorum.hot.ee/foorum/viewthread.php?tid=1650 ning filmide vaatamiseks kasutan Zoom playerit. Selle esimese asja kohta ei oskagi nagu midagi öelda, muidu läpakal ka peal XP ning S3 draiverid tõmbasin IBM kodulehelt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|