Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Abi interneti jagamisel / probleem interneti "sharimisega" - RTFM!!! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 21.07.2005 16:04:13 Abi interneti jagamisel / probleem interneti "sharimisega" - RTFM!!! vasta tsitaadiga

Va"hemalt KORD na"dalas t6statab keegi ja"rjekordselt yles teema, "kuidas ma internetti jagan". Tavaliselt on probleem, kas oskamatult konffitud ICSis v6i oskamatult konffitud/yldse konffimata routeris. Ometi on teema juba 1000 korda la"bi na"mmutatud. Mina na"en hetkel Andmesides KUUT osaliselt v6i ta"ielikult kattuvat teemat - "interneti jagamisel abi vaja".
Ehk noorha"rrad SUVATSEKSID siiski natuke vaeva na"ha ja vanemad analoogilised teemad LA"BI LUGEDA, mitte oodata, et mingi segase pudrutamise peale a la "mul, noh, on kaks v6rgukaarti ja noh, mingi karp on ka ja noh, tuled p6levad, aga noh, interneti ei ole ja noh, veits segane sai, aga loodan, et keegi aitab" tuleb samm-sammuline juhend "sinna kasti kirjuta sihuke number ja sinna kohta tee linnuke". Symptomaatiline on veel abivalmis inimeste, kes kysivad lisainformatsiooni, ka"epa"rasesse pimedasse kohta saatmine ja m6nede "eriteadlaste" pakutav "voodoo-n6idus" stiilis "vajuta klahve ninaga" ja "pyhitsetud vesi aitab". Siinkohal ei pea ma silmas, et foorumi moderaator (kui selline leidub) peaks hakkama noid poste halastamatult lukustama. Inimestel v6iks siiski NATUKENE enesedistsipliini olla. Pealegi on Uue Teema Algatamisel SUURTE PUNASTE TA"HTEDEGA kirjutatud: "Enne uue teema algatamist loe varasemaid postitusi ja/või kasuta otsingut!
Niimoodi toimides hoiad kokku nii enda kui teiste aega, sest sinu soovitud teemal võib olla juba MITU KORDA ARUTLETUD".

Ehk peaks selle kirja "suuremaks ja punasemaks" tegema. V6i peaks "uus teema" nupule ja"rgnema "Olen lugenud foorumi reegleid ja nendest ARU SAANUD" linnukesega kinnituse kysimine icon_wink.gif

A.

[edit]

Yhtlasi teeksin ettepaneku, nimetada Andmeside foorum ymber "Lauri Kriiska nimeliseks Andmeside foorumiks". Lauri Kriiska - suurima ha"kkeri ja"rgi, kes eales Maarjamaa pinda tallanud, et paremini kajastada foorumis levivat "Suurte Eesti Isem6tlejate" vaimu. Samuti v6iks k6ige innovatiivsematele ja ja"rjekindlamatele "isem6tlejatele" sisse seada "Jaan Tatika nimelise Suure Papist Kuldauraha" auhinna.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Max Powers

sõnum 21.07.2005 16:06:16 vasta tsitaadiga

Ei taha norida, aga sisuliselt on sinu post vales alamfoorumis.
Saan aru, et igalpool täpitähti pole, aga siiski.....
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 21.07.2005 17:56:02 vasta tsitaadiga

... sisuliselt on see probleem valdav üle kogu foorumi, kuid mõnedes alafoorumites eksisteerivad õnneks ka nö. residendid, kes tegutsevad seal aktiivsemalt, kui mujal ja neis foorumites on olukord ka nati parem. Kahjuks pole seesugust residenti andmeside alla tekkinud, on küll mitmeid pädevaid kasutajaid, kes seal kasulikku infot jagavad, kuid moderaatoristaatuse omandamise soovi ja sellest tulenevaid järjepidevaid kohustusi, pole keegi neist enda kanda võtta tahtnud ...
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 21.07.2005 20:35:51 vasta tsitaadiga

Foorum on alati oma kasutajate na"gu. Kuri okastraadist nuudiga moderaator ei ole tegelikult lahendus. Kahjuks on AS foorumi n00bide/asjapulkade suhe va"ga ra"ngalt n00bide poole kaldu. Eraldi probleemiks on veel isehakanud "gurud" kes VooDood teadmise pa"he serveerivad ja nii m6negi asjaliku inimese (Markos tuleb esimese hooga meele) on sealt aktiivse ra"uskamisega minema peletanud ;( See on nagu "September that never ended" ainult selle vahega, et foorum alustas kohe "septembrist".
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 22.07.2005 09:46:11 vasta tsitaadiga

OFFF

... samas, ei kipu need "teadjamehed" ennast kah karvavõrdki tagasi hoidma ja paiskavad oma teksti nagu õli tulle. Selline ülevoolav ülbus ja täiesti iga vinti ülekeerav sarkasm, nagu Markos aka kaiowas demonstreeris ja seda vahest ka veel praegu teeb, pole samuti kuigi kiiduväärt lähenemine. Mina ei leia, et head teadmised mingis vallas annaks õiguse kõigile neile ülevalt alla vaadata ja pähe sülitada, kes pole samal tasemel. Ülimalt lapsik on niimoodi oma üleolekut väljendada st. mina iseloomustaks seda kui omamoodi "koolivägivalla" ilmingut reaalses elus või omaaegse puudujäägi rahuldamist vms. ...

... foorumi moderaatori jaoks vahet pole, kummaga tegemist, kas maailma avastava n00biga või ülekeeva spetsialistiga, tema silmsi rikuvad korda mõlemad, kui oma suhtumise teemasse välja elavad. Seega, reaktsioon on üks ja see ei mahu loomulikult kummalegi hinge - esimesele sellepärast, et teda üldse kuidagiviisi keegi piirata julgeb ja teisele, et teada koheldakse samaväärselt, kui esimest. Loomulikult on ka moderaator inimene, mitte külmalt kaalutlev, programmeeritud robot ja täiesti inimlik, et lõputult ei jõua keegi tuuleveskitega võidelda, ning mingil hetkel saabub see viimane piisk karikasse, ning astub ehk sammu, mis pole 100% läbi mõeldud. Kahjuks ei saa foorumikasutajad sellest kunagi aru, pidades ennast selleks üheks ja ainulaadseks, kellega moderaator suisa peab personaalselt tegelema ja seejuures ka igati meelejärgi olema, sealt siis ka need edasised konfliktid ...

... kuigi sellega olen ma 100% päri, et võrgu jagamisest on andmeside alla jahutud nüristumiseni ja 90% probleemidest peaks olema lahendatavad vaid vanu teemasid lugedes, kuid mis teha, kasutajad lihtsalt on niivõrd egoistlikud, et isegi, kui esimese lehe peal on olemas mitu, sisuliselt samal teemal arutlust, tehakse ikka uus teema ja loodetakse, nagu linnuke oksal, et emme tuleb ja pistab neile söögikraami otse suhu. HV pole miskine kinnimakstud support foorum ja pole kohustatud iga inimese probleemile personaalselt lähenema st. kui probleemi on juba käsitletud, siis on see rohkem kasutaja mure vastav info üles leida, mitte foorumi moderaatori asi, igaüht kättpidi lahenduseni vedada ...
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 26.07.2005 19:20:54 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
OFFF

... samas, ei kipu need "teadjamehed" ennast kah karvavõrdki tagasi hoidma ja paiskavad oma teksti nagu õli tulle. Selline ülevoolav ülbus ja täiesti iga vinti ülekeerav sarkasm, nagu Markos aka kaiowas demonstreeris ja seda vahest ka veel praegu teeb, pole samuti kuigi kiiduväärt lähenemine. Mina ei leia, et head teadmised mingis vallas annaks õiguse kõigile neile ülevalt alla vaadata ja pähe sülitada, kes pole samal tasemel. Ülimalt lapsik on niimoodi oma üleolekut väljendada st. mina iseloomustaks seda kui omamoodi "koolivägivalla" ilmingut reaalses elus või omaaegse puudujäägi rahuldamist vms. ...

Ma arvan, et sarkastiline tark on parem kui s6bralik loll. Pealegi - kui sa puutud 1001 korda kokku inimestega, kes lihtsalt EI VAEVU oma probleemi korralikult formuleerima vaid puterdab midagi segast ja loodab, et sellele vastatakse samm-sammuliste p6hjalike juhtno"o"ridega siis...

T6si küll - erinevalt Usenetist kus pudrutamist ja Juba Vastatud Kysimusi enamasti ignoreeritakse tulevad HVs "appi" kohalikud VooDoo n6iad.

Harvad pole ka juhused, kus abivalmis inimene kes palub probleemi ta"psustada ja viitab Targa Kysimise Juhendile saadetakse ka"epa"Rasesse pimedasse kohta.
Eriti aktiivsed on kohalikud voodoo eriteadlased, kes saavad va"ga pahaseks kui m6ni arukas inimene julgeb nende n6iduse t6hususes kahelda.

DigeBeni kirjutas:

... kuigi sellega olen ma 100% päri, et võrgu jagamisest on andmeside alla jahutud nüristumiseni ja 90% probleemidest peaks olema lahendatavad vaid vanu teemasid lugedes, kuid mis teha, kasutajad lihtsalt on niivõrd egoistlikud, et isegi, kui esimese lehe peal on olemas mitu, sisuliselt samal teemal arutlust, tehakse ikka uus teema ja loodetakse, nagu linnuke oksal, et emme tuleb ja pistab neile söögikraami otse suhu. HV pole miskine kinnimakstud support foorum ja pole kohustatud iga inimese probleemile personaalselt lähenema st. kui probleemi on juba käsitletud, siis on see rohkem kasutaja mure vastav info üles eida, mitte foorumi moderaatori asi, igaüht kättpidi lahenduseni vedada ...

Oleks abiks kui foorumi moderaatorid hakkas JVK klassikasse kuuluvaid teemasid lihtsalt pikema jututa lukustama, koos viitega otsingukastikesele. Lihtsalt minu tagasihoidlik arvamus.

A.

Ediss0n
HV kasutaja

sõnum 26.07.2005 23:08:29 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
...
kuid mis teha, kasutajad lihtsalt on niivõrd egoistlikud, et isegi, kui esimese lehe peal on olemas mitu, sisuliselt samal teemal arutlust, tehakse ikka uus teema ja loodetakse, nagu linnuke oksal, et emme tuleb ja pistab neile söögikraami otse suhu. HV pole miskine kinnimakstud support foorum ja pole kohustatud iga inimese probleemile personaalselt lähenema st. kui probleemi on juba käsitletud, siis on see rohkem kasutaja mure vastav info üles leida, mitte foorumi moderaatori asi, igaüht kättpidi lahenduseni vedada ...

Mida aeg edasi ja inimene targemaks, seda rohkem on ta oma elu jooksul näinud rumalaid küsimusi. Alguses vastab ta rumalatele küsimustele nii targalt kui oskab. Läheb aeg edasi, inimene kogeb enesekindlust ja vastab konkreetselt ja selgelt, kuid lühemalt.
Veel aega ja rumalaid küsimusi saab aga siiber ette - no kaua sa jõuad vastu voolu ujuda?

Aegu tagasi ei olnud igal jõnglasel veel arvutit ja internetti. Kellel oli, se kas oli tark või sai selleks kiirelt. Nüüd aga antakse lapsele arvuti kätte juba lasteaiaeas.

Ühel hetkel targem väsib, hakkab iroonitsema ning kasutab ohtralt rtfm ja stfg lühendeid.

Jah, me oleme ise õppinud googlet ja otsingut kastuama, aga mei EI JÕUA KÕIGILE PUTRU SUHU TOPPIDA!.

Alustada võiks iga abiotsia siiski sellest.

Tänan jumalat, et minul internetti polnud, kui ma veel noor ja loll olin.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 29.07.2005 20:54:25 vasta tsitaadiga

Ja väga tihti peabki vastaja olema VooDoo-nõid icon_biggrin.gif Ilma selleta pole lihtsalt võimalik endale ette kujutada probleemi tõstataja teemat "enda silme ees või siis seda mõttes läbi mängides" thumbs_up.gif Liskas veel teooria ja praktika, kusjuures praktika lükkab tihti raamatusse või õppejõu pähe raiutud teooriad lihtsalt ümber icon_wink.gif

Aga pooldan, et tüüplahendused oleks Stick-ina fikseeritult kättesaadavad 8)
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Abi interneti jagamisel / probleem interneti "sharimisega" - RTFM!!!
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.