Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  OpenWRT switchi pordile kirjeldus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 25.01.2010 21:17:43 OpenWRT switchi pordile kirjeldus vasta tsitaadiga

Kuigi tegemist on peamiselt võrguseadmetele mõeldud embedded Linux'i distributsiooniga, siis on küsimus vast rohkem siiski operatsioonisüsteemiga seotud kui arvutivõrkudega(pealegi on ilmselt siin alamfoorumis rohkem pädevaid inimesi sellele vastama icon_smile.gif ). Nimelt kas on võimalik OpenWRT's määrata switchi porditedele kirjeldusi? Näiteks on mul Asus WL-500G Premium OpenWRT'ga ning ma sooviksin kõigile neljale LAN switchi pordile määrata erineva pordi kirjelduse. On see teostatav? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.01.2010 21:20:35 vasta tsitaadiga

mightythor, erineva konfi saad porditi määrata siis kui iga port on eraldi interface. Nendel odavatel seebikatel on tavaliselt kaks interface'i ja ühe neist küljes istub 4port switch. Sel juhul saad ikka kaks erinevat konfi määrata, ühe LANile ja teise WAN'ile...

icon_idea.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 26.01.2010 01:52:05 vasta tsitaadiga

BReaK da iCE kirjutas:
mightythor, erineva konfi saad porditi määrata siis kui iga port on eraldi interface. Nendel odavatel seebikatel on tavaliselt kaks interface'i ja ühe neist küljes istub 4port switch. Sel juhul saad ikka kaks erinevat konfi määrata, ühe LANile ja teise WAN'ile...

icon_idea.gif

just, sedasi olen ma ise kah aru saanud. Kusjuures kui ma õigesti mäletan, siis mingite mudelite puhul on tegemist 5 pordise switchiga, kus WAN ja LAN on lihtsalt eraldi VLAN'iga eraldatud. Aga tulles siis esialgse küsimuse juurde tagasi, siis on ilmselt vastuseks, et ei ole võimalik anda igale LAN pordile eraldi kirjeldust icon_neutral.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 26.01.2010 02:19:56 vasta tsitaadiga

mightythor, õigesti oled aru saanud... Kahjuks seda, mida sa tahad nii teha ei saa...
Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 26.01.2010 10:20:19 vasta tsitaadiga

Tegelikult ma ei ole väga palju jõudnud veel OpenWRT'ga tegeleda - oma Linksys karbile sai ta installitud, aga mingeid imesid pole temaga veel teinud. Siiski, kui tulla tagasi esialgse küsimuse juurde, siis minuarust OpenWRT kui selline siiski võimaldab pordipõhist seadistamist, oleneb ainult, kas konkreetne raud seda toetab, et ilmselt on abiks OpenWRT wikis ringi surfata, alustada võib näiteks siit: http://wiki.openwrt.org/doc/uci/network
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 26.01.2010 23:32:17 vasta tsitaadiga

Mina panin ka openwrt oma linksysile peale. Seal oli justnimelt vaja pordid vlanideks konfida - default oli vlan0 - wan port ja vlan1 - lan pordid, kuid soovi korral sai vabalt kombineerida. Tegelikult on sama jutt ka siin http://wiki.openwrt.org/oldwiki/openwrtdocs/networkinterfaces?s[]=vlan
gynterk
HV kasutaja

sõnum 06.02.2010 22:51:20 vasta tsitaadiga

Võimalus on jah, et igale pordile määrata oma VLAN, kaasa arvatud WLAN port (kui ma nüüd probleemist aru sain) ja siis teha vastav ruutimine ning tuleka reeglid.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  OpenWRT switchi pordile kirjeldus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.