Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Uus seadus võib põhjustada Euroopa ISPide poolse P2P keelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
poiss4
HV kasutaja

sõnum 30.12.2009 13:14:49 vasta tsitaadiga

tennine kirjutas:
päris humoorikas thread icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
thumbs_up.gif

https://www.torproject.org/

Lasen kõik krüpteeritud torrenti liikluse läbi selle võrgu. Ei usu, et 100% anonüümne on, kuid kohalikud ISP'd ei saa vähemalt minu liiklusest aru.
Mul pole vaja, et mingi kohalik hakkab minu loginid jägima.
Oh, ei.
Minu reliikvia on vabadus!
(tss, ja läks pärast teed jooma ja unustas ütlemata, et ka vabadusel on oma hind..)

Jama kuulata, et ei saa ja ei tohi. Kui ise ei levita, siis pole ju mingeid probleeme.
Ma käin irc'is ka läbi sibula.

Sibul ei küsi sinult, et mis ip võid sisse logida.

viimati muutis poiss4 30.12.2009 13:27:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tennine
HV vaatleja
tennine

sõnum 30.12.2009 13:26:46 vasta tsitaadiga

poiss4 kirjutas:
tennine kirjutas:
päris humoorikas thread icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
thumbs_up.gif

https://www.torproject.org/

Lasen kõik krüpteeritud torrenti liikluse läbi selle võrgu. Ei usu, et 100% anonüümne on, kuid kohalikud ISP'd ei saa vähemalt minu liiklusest aru.
Mul pole vaja, et mingi kohalik hakkab minu loginid jägima.
Oh, ei.
Minu reliikvia on vabadus!
(tss, ja läks pärast teed jooma ja unustas ütlemata, et ka vabadusel on oma hind..)

ma pigem viitasin eelnevale diskussioonile kodanik tahanteadaga icon_smile.gif

aga jah, tor, i2p, vpn lahendused jne jne tulevad kasuks kui neti anonüümsus oluline on. Ning lisaks saab ka torrrentit nende lahenduste otsas jooksutada, kiirused muidugi ei ole nii head kui native torrentiga.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
poiss4
HV kasutaja

sõnum 30.12.2009 13:48:07 vasta tsitaadiga

Kiirused võivad VPN võrgus olla sama kiired nagu tavaühenduste puhul.

Iseenesest ei saa kõik IT teenusepakkujaid pankrotti ajada. VPN ja proxyde teenusepakkujad ei pea ka logi kellelegi näitama kui ei taha.
Seetõttu saadetakse kohtusse- ja arvatavasti nad kaotavad või kolivad riiki, kus logid on firmasaladus.

Loomulikult kehtivad moraalsed reeglid, et siis jäävad näpud kogemata laua vahele .jne

Jäävad ju püsima, siiski mitte-argpüksid.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.12.2009 13:50:32 vasta tsitaadiga

Selle vastu on ka rohi olemas, ja pikki aastaid juba, et "suvaliselt toimuv anonyymne liiklus" lihtsalt keeratakse kinni ja kogu lugu.

6igimini - l2bi lubatakse kindlatest, registreeritud kanalitest tulev liiklus.

Lihtsalt see variant tuleb ISP-le oluliselt odavam, kui kas trahve maksta v6i siis riskida sellega, et ISP enda kanalid teiste v6rkude poolt kinni keeratakse.

Nii, ei midagi uut siis sooja p2ikese all...

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
poiss4
HV kasutaja

sõnum 30.12.2009 13:57:39 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Selle vastu on ka rohi olemas, ja pikki aastaid juba, et "suvaliselt toimuv anonyymne liiklus" lihtsalt keeratakse kinni ja kogu lugu.

6igimini - l2bi lubatakse kindlatest, registreeritud kanalitest tulev liiklus.

Lihtsalt see variant tuleb ISP-le oluliselt odavam, kui kas trahve maksta v6i siis riskida sellega, et ISP enda kanalid teiste v6rkude poolt kinni keeratakse.

Nii, ei midagi uut siis sooja p2ikese all...

Postitatud mobile device

Kõik ongi ju legaalne ja registreeritud. Ühendun suvalisse ip aadressi külge, kus on krüpteeritud liiklus ja teine ühendus on registreeritud proxy-

Otsid registr. proxy loginid ja leiad suvalise ip aadressi ning avastad, et selle loginid on kusutatud ja rohkem ei midagi..
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 31.12.2009 13:15:24 vasta tsitaadiga

Usun, et tahanteada mõtles esimest ühendumist, s.o. su katse "suvalisse ip aadressi" ühenduda saadetakse pikalt (kuna too IP pole ISPi whitelisti) ja sa ei jõuagi nii kaugele et mingisse proxysse pääseda.

Tori aadressil ütleks küll ka seda, et tuleks silm peal hoida brauseripoolsetel teadetel. Tori võrgus oli vähemalt mingi aeg server mis MITM rünnakut teostas. Praeguseks peaks too küll maas olema (või vähemalt kõikide authorityte poolt musta nimekirja arvatud olema) aga ei garanteeri keegi et teisi sääraseid ei leidu.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
poiss4
HV kasutaja

sõnum 31.12.2009 15:56:24 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:
Usun, et tahanteada mõtles esimest ühendumist, s.o. su katse "suvalisse ip aadressi" ühenduda saadetakse pikalt (kuna too IP pole ISPi whitelisti) ja sa ei jõuagi nii kaugele et mingisse proxysse pääseda.

Tori aadressil ütleks küll ka seda, et tuleks silm peal hoida brauseripoolsetel teadetel. Tori võrgus oli vähemalt mingi aeg server mis MITM rünnakut teostas. Praeguseks peaks too küll maas olema (või vähemalt kõikide authorityte poolt musta nimekirja arvatud olema) aga ei garanteeri keegi et teisi sääraseid ei leidu.

1.TorSildIp'si genereeritakse aeg-ajalt juurde. Vidalia vist loob uusi sildu.
2. Mul on vastav torbutton töös-
3. Mul on asi natuke ümber tehtud.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 31.12.2009 16:11:50 vasta tsitaadiga

Delfi kirjutab, et ka inglastel on plaan liiklus täiesti kinni keerata.
http://forte.delfi.ee/news/digi/briti-valitsus-plaanib-karistada-koiki-pusiuhenduste-omanikke.d?id=28189795

Selles suhtes on selline "kinnikeeramine" suhteliselt lihtne tegevus - mingi tundmatu / kodeeritud pakett - liiklus kinni ja kogu lugu. Pole vaja mingeid paketi-aadresside lahtimuukimise vajadust, et kas lubada läbi või mitte.
---------------------------------
Nii nagu suvalise muu posti saatmisel - kui ma ikka arusaadavat aadressi peale ei kirjuta, siis see pakk ka kuhugile ei jõua.
tagasi üles
poiss4
HV kasutaja

sõnum 31.12.2009 16:45:48 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Delfi kirjutab, et ka inglastel on plaan liiklus täiesti kinni keerata.
http://forte.delfi.ee/news/digi/briti-valitsus-plaanib-karistada-koiki-pusiuhenduste-omanikke.d?id=28189795

Selles suhtes on selline "kinnikeeramine" suhteliselt lihtne tegevus - mingi tundmatu / kodeeritud pakett - liiklus kinni ja kogu lugu. Pole vaja mingeid paketi-aadresside lahtimuukimise vajadust, et kas lubada läbi või mitte.
---------------------------------
Nii nagu suvalise muu posti saatmisel - kui ma ikka arusaadavat aadressi peale ei kirjuta, siis see pakk ka kuhugile ei jõua.

Keerame aga ühenduse kinni.
http://www.ts2.pl/en/Nera-WorldPro-1000-1010
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 03.01.2010 10:25:35 vasta tsitaadiga

poiss4 kirjutas:
HacaX kirjutas:

1.TorSildIp'si genereeritakse aeg-ajalt juurde. Vidalia vist loob uusi sildu.
2. Mul on vastav torbutton töös-
3. Mul on asi natuke ümber tehtud.

...mis ükski pole probleemiga mingist otsast seotud. Senikaua kuni su inf läbi ISPi gateway käib (ja seda ta teeb) on neil alati võimalik su liiklus maha tappa. Täna jumalat, et enamus ISPe tegutsevad black- ja mitte whitelistidega, muidu sureks Tor sul ca. 5% juures maha ("can´t connect to authority server", bridge´ide funktsionaalusest pole "ainult eelnevalt lubatud" poliitikate puhul samuti mingit kasu).

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.01.2010 11:14:53 vasta tsitaadiga

Ega ISP-de polegi muud võimalust olemas, kui teha valikut 2-e ainsa võimaliku valikuvariandi vahel:
- kas keerata kinni enda all toimuv liiklus
- või riskida sellega, et keeratakse kinni ISP enda liiklus kõrgematesse võrkudesse.

Selles suhtes on internet tavaline "Kolhoosi-Netivõrk", kus on olemas Kolhoosnik-ISP-d ning USA-s asuvad Kolhoosi-Ülemused. icon_cool.gif

Kui Neti-kolhoosieeskirju ei täideta, siis visatakse ISP-kolhoosnik kolhoosist välja ning vaadaku siis ise, kuidas hakkama saab. icon_wink.gif
tagasi üles
poiss4
HV kasutaja

sõnum 03.01.2010 13:14:44 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:

...mis ükski pole probleemiga mingist otsast seotud. Senikaua kuni su inf läbi ISPi gateway käib (ja seda ta teeb) on neil alati võimalik su liiklus maha tappa. Täna jumalat, et enamus ISPe tegutsevad black- ja mitte whitelistidega, muidu sureks Tor sul ca. 5% juures maha ("can´t connect to authority server", bridge´ide funktsionaalusest pole "ainult eelnevalt lubatud" poliitikate puhul samuti mingit kasu).

Pruugib mõnel whitelistis oleval kliendil internetti jagada ja ongi jälle sild käes.
Odavam on mõnel tuttaval IP'd lasta jagada kui mõnda ISP konsortsiumi põhja ajada..
Ma mõtlen ka, et olen selle poolt kui võiks jääda html juurde ja kasutada links'i. Kahjuks on igasuguseid teisi võimalusi.
Näiteks VPN. Kui paljud ruuterid võimaldavad VPN'i. Kas ISP paneb ka need kinni? Vaevalt, siis hakkaksi(d) firmad mässama.
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 03.01.2010 15:07:00 vasta tsitaadiga

Miks nad peaksid? Firmad esitavad oma nimekirja kuhu ja miks vaja ühenduda ja kes vastutab kui seda ühendumist mingiks omavoliks juhtutakse kasutama. Ja maksab ka vastavalt. Küsimus on selles mida sina kui eraisik teed, kas viitsid iga uue Ip jaoks pabereid täita, nonde IPde valdajate käest pabereid hankida ja neid kõiki ISPile esitada lisades juurde ka rahalise kompensatsiooni mis neid ergutaks su juhtumiga üleüldse tegelema. Ning vaevud uusi IPsid otsima juhuks kui mõned3e peale "ei" öeldakse. "Sõpradega" on kahjuks nii, et sinupoolset liiklust vahendavad nad senikaua kuni neil endil sest probleeme ei teki, niipea kui tekib on "adjöö!"
Mitte, et sel kõigel praktikas toimuvaga antud hetkel pistmist oleks, aga samavähe reaalsust on ka sinupoolsel "Tor lahendab kõik!" mullil. Ei lahenda, hoopis vastupidi - samas suurusjärgus kui lahendab tekitab ka juurde ja kui ISPil juhtub olema kindel kavatsus/kohustus oma võrgus Tor ära blokeerida siis saab ta sellega ka probleemideta hakkama.

Ma võtan antud teemal tegelikult sellepärast sõna, et ma sügavalt taunin torrenti ja FTP üle Tori jooksutamist. Lõviosa operaatoritest on siiski koduühenduste otsas ja säärane tegevus otsesõnu raiskab ressurssi mida niikuinii suurt pole. Tirimiseks on tasulised VPNid, mitte heatahtlike netikasutajate ühendused. Seda enam kui selline raiskamine on materjali pärast mille tirimine ühtegi "jälgijat" ei huvita (OSS ja CC).

poiss4
HV kasutaja

sõnum 03.01.2010 22:03:25 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:

"Sõpradega" on kahjuks nii, et sinupoolset liiklust vahendavad nad senikaua kuni neil endil sest probleeme ei teki, niipea kui tekib on "adjöö!"

Mitte, et sel kõigel praktikas toimuvaga antud hetkel pistmist oleks, aga samavähe reaalsust on ka sinupoolsel "Tor lahendab kõik!" mullil.

Ma ei saa kõigile sinu arvamustele anda konkreetselt 100% tõepärast vastust, kuid saan aru mida sa mulle öelda tahad/tahtsid.
Kui sa ei ole kasutaja poiss4 kõiki juttu profiilist lugenud, siis sa ei teagi, et mida ta sõpradest [nii 1:1] arvab.

Ma ei ole küll asja nii süsteemselt uurinud, et mil viisil Tor kui selline üldse eksisteerida saab, kuid sellegipoolest huvitav on jälgida Tori arengut.
poiss4 ei ole küll rakendusspetsialist, kuid huvitav on tal jälgida mõningaid informatiivseid liikumisi. Mitte, et see poissi häiriks või üldse huvitaks. Või et keegi seda healt või kurjalt ära kasutaks.

Ta ei vihastu ega tunneta mingit pahameelt - ei ole tal mingit kinnist minavormi ega ei tunne emotsionaalseid pingeid kui pidevalt talle sina, sa, sinu öeldakse.
Pigem võtaks ta teid tõsisemalt, kui sa talle Teie või Lugupeetud Internetikasutaja klient ütleksite.
tagasi üles
nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 03.01.2010 22:28:56 vasta tsitaadiga

Lissaboni reetmise esimesed võimalikud tagajärjed hakkavad kodumaale jõudma?
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 03.01.2010 22:56:04 vasta tsitaadiga

poiss4 kirjutas:
[...] Pigem võtaks ta teid tõsisemalt, kui sa talle Teie või Lugupeetud Internetikasutaja klient ütleksite.
Keeleliselt poolelt pole ma kunagi teietamise otstarbekusest Eesti keeles aru saanud. Peaks see vihjama, et ma eeldan et inimesel on lõhestunud isiksus? On mul nägemisega probleeme ja näen teda topelt? Leian ma ta nii koguka olevat et 2+ isiku mõõdu välja annab? "Austuse" tekkimisega peaks kaasnema üks nendest fenomenidest? Mulle meenub sellistes olukordades alati unustatud nimega näidend ETVs kus keskaegne paavst (vms) endast nii heal arvamusel oli et kasutas enda kohta väljendit "meie".
Ühiskondlikud normid võivad olla ühikondlikud normid, aga see ei tähenda et nad ilmtingimata arukad oleks. Või saab midagi muud öelda selle kohta kui et praegune lääne(poolsema)maailma "norm" leiab et pikk pats mehe pea tagaküljel "soliidsust" ei tõsta, samas aga kiidab heaks analoogse kuju, pikkuse, asetuse ja funktsioonitusega riideriba mille alguspunkti lihtalt pealaelt kõrisõlme juurde on nihutatud. Sürr icon_rolleyes.gif

nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 04.01.2010 09:33:39 vasta tsitaadiga

OT: HacaX - "meie, Nikolai II" oli Vene tsaar.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.01.2010 09:50:38 vasta tsitaadiga

Aga eks igasugu liiklust on ennegi lubatud ja piiratud v6i siis keelatud, milles probleem.

Kui asi on keelatud, eks siis hakkab Laisk Eestlane end liigutama ja alternatiivlahendust otsima.

N2iteks ise satelliidi-panni meisterdama, mille abil muu maailmaga yhenduses olla...

Antud n2ide siis Vene-ajast, kus ise taoti Sati-panne v2lja.

Postitatud mobile device
tagasi üles
poiss4
HV kasutaja

sõnum 04.01.2010 09:53:44 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:

Keeleliselt poolelt pole ma kunagi teietamise otstarbekusest Eesti keeles aru saanud. Peaks see vihjama, et ma eeldan et inimesel on lõhestunud isiksus? On mul nägemisega probleeme ja näen teda topelt? Leian ma ta nii koguka olevat et 2+ isiku mõõdu välja annab? "Austuse" tekkimisega peaks kaasnema üks nendest fenomenidest? Mulle meenub sellistes olukordades alati unustatud nimega näidend ETVs kus keskaegne paavst (vms) endast nii heal arvamusel oli et kasutas enda kohta väljendit "meie".
Ühiskondlikud normid võivad olla ühikondlikud normid, aga see ei tähenda et nad ilmtingimata arukad oleks. Või saab midagi muud öelda selle kohta kui et praegune lääne(poolsema)maailma "norm" leiab et pikk pats mehe pea tagaküljel "soliidsust" ei tõsta, samas aga kiidab heaks analoogse kuju, pikkuse, asetuse ja funktsioonitusega riideriba mille alguspunkti lihtalt pealaelt kõrisõlme juurde on nihutatud. Sürr icon_rolleyes.gif

Teie ja Sina, Tema (She) ja Tema(He)- võta kuidas tahad. Aga sinu ja paljude teiste inimeste "läänepoolsem" maailm eristab väga tugevalt (siiski) meest ja naist. Nii on see venelastel, inglastel, araablastel[vist] .jne
Tegelikult unustatakse ära, et mõlemad on inimesed.
Kas siis ei öelda jälle Teie kui Kuningad tulevad tagasi.. ning väärikaid, tugevaid ja vapraid inimesi jälle rüütliks lüüakse.
Mina ei vaja sinu austust, kuid kui me räägime sina vormis halvustaval ja alandaval toonil, siis võiks juba üle minna Teie peale.
Ja muidugi ei ole ma pahane kui sa jätkad oma kõnet, sest tähtis on ju hoopis see, et sina (või teie) saad/saate avaldada oma isikuga täit arvamust.

Jah, sul on õigus, et Mina või Ma ei ole "MEIE". Lõhestunud isiksus? Kes?

Näiteks: kui asetada suvaline inimene, kes on ainult ühte tööd teinud ja vähe ennast harinud kusagile sündmuste keerisesse ja anda raha ja kõrgem tiitel.
Kas siis ei saa vaadelda teda kui lõhestunud isikut? Ühelt poolt vanas juurikas kinni, teiselt poolt [jään vastuse võlgu].
tagasi üles
eldorado
HV veteran

sõnum 04.01.2010 10:47:43 vasta tsitaadiga

lisaks juurde et olemas LAYER7 protocol, mille abiga saab ilusti igasuguseid asju teha icon_smile.gif)) iga tarkvaraga
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 4 :: 106
tagasi üles
poiss4
HV kasutaja

sõnum 05.01.2010 11:31:30 vasta tsitaadiga

torrentist pole vaja tõmmata pakituid faile (.exe, .zip, .rar .jne) paigaldab äkki pahavara.
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 15.05.2010 12:52:17 vasta tsitaadiga

eldorado kirjutas:
lisaks juurde et olemas LAYER7 protocol, mille abiga saab ilusti igasuguseid asju teha icon_smile.gif)) iga tarkvaraga

mis programm ja mis asju ?
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Uus seadus võib põhjustada Euroopa ISPide poolse P2P keelu mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.