29.09.2009 20:14:21
Ubuntu 9.04 läks tekstiresiimi
Nii ta on. Hommikul tööle pannes tuli ette tekst et mingi jama videoresiimis ja ette tuli ainult käsuride millega ma peale miite kuituhkagi ei oska hakata.
Kuidas edasi toimida.
Praegu ei ole ka meeles see pikk teemaERROR.
Käskis midagi kuskilt konfida jne. Minna /etc/x11/xorg.conf aga käsureaga sinna vist ei saa. Tundub nii
sudo nano /var/log/Xorg.log või Xorg.0.log
tabulatoor aitab täpsema faili leidmisel
või siis lase lihtsalt videokaardi driverid üle..pakun et enne rebooti oli kerneli uuendus? ja millegi pärast automaatselt video ei läinud paika uue kerneli jaoks _________________ Linux Gaming Videos: Xpander69
ning siis pääsed sisse, ja synapticust või mingist pakihaldurist eemalda siis kogu nvidiaga seonduv ja installi uuesti - minul tavaliselt nii aidanud, võimalusi veel muidugi.
ati kohta täpselt öelda ei oska kuidas, otsida ka ei viitsinud, enam vähema samamoodi pakun. _________________ Linux Gaming Videos: Xpander69
.conf faili näitab tühjana. Või ei oska seda teha. Küsimus et kui asja üle installin mis siis juhtuda võib.
Lisasin ka logifaili kui see muidugi midagi muudab.
proovi parem nii:
peale restarti, bootimisel vajuta GRUP loadingu ajal ESC nuppu, avaneb GRUB menüü
vali sealt recovery mode
nüüd ta mingi aeg ketrab ja siis tuleb ette nö linuxi tekstiinstalli moodi menüü sinisel taustal
sealt saad valida 5-6 asja parandamise vahel, 1 nendest on eotud video/xorg-ga, vali see
äkki läheb korda
ise olen nii mitu korda "pekki keeratud" videodraivereid lappinud.
mälu järgi kirjutasin praegu, aga mingit raketiteadust seal küll ei olnud
Kui mälu ei peta, siis uuema aja X-de puhul dpkg-reconfigure xserver-xorg ei genereerigi xorg.conf faili. Proovi vanakooli meetodit.
sudo X -configure
See genereerib (kuigi pole ise kunagi kasutanud) midagi, mis võib töötada aga võib ka mitte. Igatahes parem, kui conf nullist üles kirjutada.
-e
Võimalik, et see xorg.conf luuakse /root kataloogi või kuhugi mujale. Igatahes veendu, et ta saaks õigesse kohta - st. /etc/X11/
mihkelv, mul 9.10 ja xorg.conf asub siiani /etc/X11/
Kas ma väitsin vastupidist?
Asi on sellest, et käsk X -configure genereerib küll xorg.conf faili, aga tõenäoliselt mitte õigesse kataloogi, st. tuleb ise õigesse kohta kopeerida.
mihkelv, mul 9.10 ja xorg.conf asub siiani /etc/X11/
Kas ma väitsin vastupidist?
Asi on sellest, et käsk X -configure genereerib küll xorg.conf faili, aga tõenäoliselt mitte õigesse kataloogi, st. tuleb ise õigesse kohta kopeerida.
vabandan, sain valesti sinust aru
muidu võib proovida ka sellist trikki. oot sul oli nvidia?
et siis
sudo apt-get install nvidia-glx-180
oli vist nii (180 asemel vastavalt siis number mis sul on, jällegi tabulaator kasulik)
siis kui paigaldatud siis:
sudo nvidia-xconfig
peaks nii ka saama, endal just aitas selline asi, mässasin pisut 190.36 beta driveriga _________________ Linux Gaming Videos: Xpander69
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.