Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kas põranda- või riiulkõlarid on sobilikumad 24m2 tuppa? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ab79
HV kasutaja

sõnum 23.01.2013 22:50:38 vasta tsitaadiga

Brixxx: Sõltub asjaoludest. Mina võtsin nõu kuulda ja paigutasin kõlarid toa teise otsa, kahele poole arvutilauda. Seljaga kõlari taga kuulamine polnud päris see. Arvuti taga olles on see pluss et lähedalt kuulates saab nüüd helitugevust reguleerida parajaks, ei pea kuulama ülemäära valjult.

Aga heli puhtuse kohta ma tõenäoliselt midagi öelda öelda ei saa veel. Lähedalt kuulates tundub selgem. Aga tegelikult on mul praegu heliallika ja kõlarite vahel kõige odavam 5m RCA kaabel. Selle kavatsen natuke kvaliteetsema vastu vahetada, mitte küll mitmesajaeurose vastu, seda raha need kõlarid väärt ei ole ja mu rahakott ka seda väljaei kannataks.Aga vähemalt et oleks kullatud otste ja hea varjega. Seda siis seepärast et toas palju juhtmeid, mingi inteferentsihäire võimalus on alati olemas. Laiskusest pole viitsinud neid kuhugi liistudealla või plastikkarbikutesse peita vms, tagantjärele oli õige seda mitte teha sest teadsin juba , et varem või hiljem hakkan nagunii midagi liigutama, siis oleks tülikas kõik lahti kiskuda.

Kuna siin teemas juttu kõlarite paigutamisest, siis küsiks kogenumatelt: Kas kõlarid peavad kindlasti olema sümmeetriliselt ühel joonel? Praegu olude sunnil veel originaal kõlarikaabel pikkusega 2,5m. Kõlarid asuvad pigem vasakul pool mõttelist toa keskjoont- Kas oleks äkki mõistlikum siis parem kõlar kah panna toa nurka? Või panna nad sümmeetriliselt teineteise kõrvale ca 1,5-2m kaugusele teineteisest? Praegu vasak kõlar vasakus nurgas ja teine põhimõtteliselt toa keskel, kuna pikemat kaablit ei ole. Ei ole eriline spetsialist akustika alal aga niipalju ma tegin ära et kõlaritele otseselt midagi ette ei jää, suuri helitakistusi ei ole.

Kui vaadata klassikalist elutuba koos telekaga siis tüüpiline on nii, et kõlarid teleka kõrval ja taga (Kui on 5.1). Aga mina jätsin teleka sinna kus ta on, keset tuba. Ainult kõlareid liigutasin. Teine mõte oli, et tuleks ḱas kõrgemad kõlaripostamendid või seinakinnitused muretseda, et saaks TV ja elektroonikamööblist kõrgemale tõsta. Kuivõrd kõlarite kõrgus põrandast tähtsust omab? Paluks vastust arvesatades Solo7 suurust kõlarit. Põrandale ned vast siiski ei sobi????

viimati muutis ab79 23.01.2013 23:08:29, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 23.01.2013 22:53:35 vasta tsitaadiga

Kui sul üks kõrv ei kuule, siis võivad need kõlarid kas või kõrvuti olla. Päris nurka ära pane, hakkab kumisema.
tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 23.01.2013 22:57:57 vasta tsitaadiga

Kõlarid aetakse siiski paika ühe kindla koha suhtes (hotspot/sweetspot), Sa ei saa neid ideaalselt paika panna nii, et kõlar mängib ühte moodi nii diivanil istudes kui arvutilaua juures asjatades.

Kõrgekvaliteedilist tehnikat pannakse paika ikka väga täpselt, ja juttu ei ole siin paarist sentimeetrist. icon_wink.gif

ab79
HV kasutaja

sõnum 23.01.2013 23:22:50 vasta tsitaadiga

tänud vastajatele. Niisiis, vaatan seda asja. Natuke on veel arvutilaua liigutamisruumi, siis saan vasema kõlari nurgast välja. Lõppkokkuvõttes ei saa mingit tulemust loota, enne kui kvaliteetsema RCA kaabli ostan- Toa keskel oli kasutuses üks kullatud otstega 1 meetrine juhe. Ma parem praegu ei võrdle- praegu on kasutuses kehvema kvaliteediga ja pikem juhe... Polegi võimalik nõnda mingit tulemust saavutada.
tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 23.01.2013 23:35:40 vasta tsitaadiga

Kaablis see tulemus nüüd kull väga kinni ei ole, korralik kaabel annab ehk juurde midagi, aga see originaal versus 5-10€ kaabel ei ole väga kuuldava erinevusega, eriti veel sellise kõlari ning (ei taha siin midagi halvasti öelda või näpuga näidata, vabandan siiski) väheste/olematute kogemustega kuulaja puhul. Kaabel mängib olulisemat rolli tehnika puhul, millise kvaliteet ja ka hind on märksa teises klassis.

Lisaks ütlen, et kui need kõlarid on laual (arvutilaual) ning kuulad neid siis ühel hetkel kuskil teises toa nurgas olles, teisel hetkel seevastu lauataga istudes ja ekraani jõllitades, on asi ikka vägagi erinev. Olen neid kõlareid korduvalt kuulanud, erinevate helikaartidega, erinevates ruumides, erinevalt paigutatuna, erineva muusikaga ning lähedalt kuulates (kui kõlarid on kahel pool ekraani, sisuliselt nina ees, ~1 ja veidi peale meetrit on ka veel nina ees) ei ole see helipilt üldse nii meeldiv kui kaugemalt nautides, nii kaks ja pool ning pealegi meetri kauguselt.

ab79
HV kasutaja

sõnum 24.01.2013 00:18:42 vasta tsitaadiga

kembadesig kirjutas:
Kaablis see tulemus nüüd kull väga kinni ei ole, korralik kaabel annab ehk juurde midagi, aga see originaal versus 5-10€ kaabel ei ole väga kuuldava erinevusega, eriti veel sellise kõlari ning (ei taha siin midagi halvasti öelda või näpuga näidata, vabandan siiski) väheste/olematute kogemustega kuulaja puhul. Kaabel mängib olulisemat rolli tehnika puhul, millise kvaliteet ja ka hind on märksa teises klassis.

Lisaks ütlen, et kui need kõlarid on laual (arvutilaual) ning kuulad neid siis ühel hetkel kuskil teises toa nurgas olles, teisel hetkel seevastu lauataga istudes ja ekraani jõllitades, on asi ikka vägagi erinev. Olen neid kõlareid korduvalt kuulanud, erinevate helikaartidega, erinevates ruumides, erinevalt paigutatuna, erineva muusikaga ning lähedalt kuulates (kui kõlarid on kahel pool ekraani, sisuliselt nina ees, ~1 ja veidi peale meetrit on ka veel nina ees) ei ole see helipilt üldse nii meeldiv kui kaugemalt nautides, nii kaks ja pool ning pealegi meetri kauguselt.

Pole vaja vabandada, tean isegi, et see teadlikult tehtud valik oli kompromissvalik...Mis ei tähenda seda et ma natuke rohkem kaablitesse investeerida ei võiks.

Eks jah, see sõltub inimese maitsest, elustiilist, mõtteviisit jne, kui palju ta peab vajalikuks kaablitesse investeerida. Lihtsalt nüüd, kus ma kõlareid ringi tõstes panin teise (kehvema ja pikema) kaabli, muud pole hetkel võtta, siis ehk on muutus minu jaoks siiski tähelepanuväärne (psühholoogiline efekt, et enne oli PAREM kaabel icon_razz1.gif )... Ega ma vist enne rahule ei jää, kui vana kaabli uues asukohas ära proovin. Selleks tuleb mul heliallikat kõlaritele lähemale nihutada. Arvuti helikaardiga pole proovinud, pole harjunud arvutist kuulama. Lihtsalt ma arvan, et parema varjestusega ja parema isoltasiooniga juhe peab paremini vastu. Mis ei tähenda et ma 50€se kaabli ostan. Audiofiili minust ei saa...

Aga kaugelt kuulates on küll meeldivam, minu puhul, osutus õigeks see, et kaugemalt kuulates tuli volüümi natuke juurde keerata.... Samas mitte väga palju. Toa keskel kuulasin 30-ga. Nüüd telekat vaadates keerasin 34-35le. Arvuti taga üle 22 ei taha, läheb karjumiseks kätte ära...
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.01.2013 03:08:57 vasta tsitaadiga

"see sõltub inimese maitsest, elustiilist, mõtteviisit jne, kui palju ta peab vajalikuks kaablitesse investeerida."

no kuule, loe ise see lausa nüüd läbi ja mõtle ikka korra veel icon_biggrin.gif elustiilist ja mõtteviisist sõltub see kaabli valik kohe eriti palju...KUIGI, tegelikult sul on ühe nurga alt õigus ka jah! Elustiilist ja mõtteviisist sõltub siis kui inimene tegelikult teadvustab endale, et ta kaablil ja kaablil funktsionaalselt mitte mingit vahet ei tee, kuid tahab siiski kulutada põhimõtte pärast suurema summa uhkema nimega juhtme peale icon_wink.gif see on sama taust, miks eestlased ostavad omale massiliselt "linnamaastureid", millega siis paar kilti tööle sõidetakse tallinna vahel.

põmst võiksid omale parem ühe korraliku madalsageduse hankida, kui üks kõrv nagunii kurt siis see on KORDADES mõistlikum investeering kui mis iganes muu helitehnika sinu puhul!

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 24.01.2013 03:24:12 vasta tsitaadiga

Kui inimene tahab tingimata uskuda, et see kallim kaabel tema helisüsteemi paremaks/elu ilusamaks teeb, siis miks peaks teda selles tingimata takistama või hukka mõistma?
Rohkem tolerantsust ja empaatiavõimet, pole vaja iga hinna eest üritada maailma parandada ja oma "normaalsust" teistele peale suruda... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 112
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 24.01.2013 10:14:51 vasta tsitaadiga

Anti112 kirjutas:
Kui inimene tahab tingimata uskuda, et see kallim kaabel tema helisüsteemi paremaks/elu ilusamaks teeb, siis miks peaks teda selles tingimata takistama või hukka mõistma?
Rohkem tolerantsust ja empaatiavõimet, pole vaja iga hinna eest üritada maailma parandada ja oma "normaalsust" teistele peale suruda... icon_rolleyes.gif
Ei pea seda hukka mõistma, kuid veel imelikum on hukka mõista seda, kui inimesed üritavad reaalse maailma reeglite järgi puust ja punaseks selgeks teha, et sellest midagi tolku pole.
See, kui inimene ostab omale linnamaasturi või luksusauto, vaatamata sellele, et Fiat Panda täidab praktilise eesmärgi ära, on hoopis midagi muud kui audiokaablid. Kallid audiokaablid on hoopis umbes selline teema, kui inimene ostab oma veekeedukannule 1000eurose võrgukaabli, et tänu sellele parema maitsega teed keeta. Ja just täpselt nii see ongi, mõttetu on ka see jutt, et kaablite erinevus tuleb välja kusagil ülikalliste aparaatide puhul jne. Pettus.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 24.01.2013 10:28:52 vasta tsitaadiga

Ma mõtlesin enne seina ja teleka vahe 1.2 m, seda vahet, kus vahel on arvutilaud. Ühesõnaga saan öelda, et minul poolitab ka telekas elutuba ja arvutituba.

Ma mõtlesin riiulkõlarite heli on selgem, et ei ole nii palju müra ja bassi kui põrandkõlaritel.

Mul on kaks võimalust, kuidas paigutada kõlareid, kas ostan põrandakõlarid ja paigutan teleka mõlemale poole või kõlarijalgadega riiulkõlarid.

Minul on peamiseks põhjuseks, miks tahan osta ressiiveri + kaks kõlarit (esialgu), heli ka muidugi, aga pigem see, et kõik seaded oleks ressiiveri taga ja oleks võimalik ühelt seadmelt heli reguleerida.

Sellest tekkis küsimus, hetkel on mul Microlab FC-330, kuidas oleks võimalik kõlarite juhet pikendada. Palun mitte soovitada traadiga, kas ei ole spetsiaalset juhet selleks. Traadiga pikendamine tundub veidi keeruline, mitte toimiv ja veidige ohtlik.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 24.01.2013 11:49:23 vasta tsitaadiga

Lugegem minu teksti siis rohkem mõttega kui seal midagi ette jäi, ei mõistnud kedagi hukka, veel vähem saan ma siin kedagi takistada! Vaid selgitasin selle asja mõttekust enda vaatest ja tõin ühe võrdleva näite, mind see kokkuvõttes ei koti, kas keegi ostab omale kullast toitejuhtme või mitte.

brixxx, kui "Ma mõtlesin riiulkõlarite heli on selgem, et ei ole nii palju müra ja bassi kui põrandkõlaritel" siis on mobiiltelefonist või nutitelefonist heli vist kõige selgem?! icon_biggrin.gif

üldiselt, tundub, et sina oled üks neid inimesi, kes vist paraku tänu sellele teemale on võtnud omale pähe vale arusaama sellest kuidas kõlarid ja heli taasesitus toimib.

ja kõlarite juhe = TRAAT!!! kah üks asi, millest võiks inimesed lõpuks aru saada. kõlarijuhe ei ole mingisugune pagana raketiteaduse sajandi leiutis. kõlarijuhe on täiesti tavaline elektrikaabel.
millega sa ise mõtlesid, et seda pikendada võiks, pesunööriga?

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

sõnum 24.01.2013 12:10:05 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:

ja kõlarite juhe = TRAAT!!! kah üks asi, millest võiks inimesed lõpuks aru saada. kõlarijuhe ei ole mingisugune pagana raketiteaduse sajandi leiutis. kõlarijuhe on täiesti tavaline elektrikaabel.
millega sa ise mõtlesid, et seda pikendada võiks, pesunööriga?

Eiei ära nii ütle, pärast ongi tal mööda põrandat paljad traadijupid veetud icon_biggrin.gif ma mäletan, et kunagi ta juba küsis seda asja ja siis öeldi talle ka, et pikenda traadiga icon_lol.gif
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 24.01.2013 12:39:12 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Samuti antud teema pigem populaarteaduslikku iseloomu. Kuni mängu ei tule väljendid "hapnikuvaene vask" ja "tammise või sõnnikuse tonaalsusega põhi", ei tasu pilli (või kõlarit? icon_biggrin.gif) lõhki ajada.

No ja tuligi ära... Nagu ikka sellistes teemades. icon_biggrin.gif

rex kirjutas:
Konkreetse teema juurde tagasi tulles võiks küsida, kas algataja pidas põrandakõlarite puhul silmas selliseid või selliseid?

Teine neist ongi põhimõtteliselt statiivil riiulikõlar, kuna kastil on tihti juba üsna kõrgel vahesein vahel ja alumine osa on lihtsalt postamendiks. Ma tahaks näha, kes seda pimetestil tüüpilisest riiulikõlarist eristab.

brixxx kirjutas:
Sellest tekkis küsimus, hetkel on mul Microlab FC-330, kuidas oleks võimalik kõlarite juhet pikendada. Palun mitte soovitada traadiga, kas ei ole spetsiaalset juhet selleks. Traadiga pikendamine tundub veidi keeruline, mitte toimiv ja veidige ohtlik.

Kõik tüüpiliselt mitmekiulised elektrikaablid on keeratud või põimitud traadist. Spets kõlarikaablit võid meetrite kaupa näiteks Oomipoest osta. Ja paljudest teistest. Ja vaevalt sa ka suvalist lambijuhet kasutades erilist vahet teeksid...
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 24.01.2013 12:54:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Sellest tekkis küsimus, hetkel on mul Microlab FC-330, kuidas oleks võimalik kõlarite juhet pikendada.
Niipalju võiks ikka viitsimist olla, et ära seletada, mis selle juhtmepikendamise Sinu jaoks keeruliseks teeb! icon_evil.gif
Mõningane guugeldamine näitas, et kaabel ühest otsast fikseeritud ja teises RCA. Kui ise ehitada ei oska/taha, siis kõige lihtsam variant selline. Antud konkreetses tootes on küll metalli üsna mõtteline osa ja erilist hi-fi-d sealt ilmselt ei saa.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 24.01.2013 13:50:36 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
tsitaat:
Sellest tekkis küsimus, hetkel on mul Microlab FC-330, kuidas oleks võimalik kõlarite juhet pikendada.
Niipalju võiks ikka viitsimist olla, et ära seletada, mis selle juhtmepikendamise Sinu jaoks keeruliseks teeb! icon_evil.gif
Mõningane guugeldamine näitas, et kaabel ühest otsast fikseeritud ja teises RCA. Kui ise ehitada ei oska/taha, siis kõige lihtsam variant selline. Antud konkreetses tootes on küll metalli üsna mõtteline osa ja erilist hi-fi-d sealt ilmselt ei saa.

Hi-Fi polegi väga oluline, vaid juhtme pikendamine, et hiljem kui ostan ressiiveri, siis on võimalik ikka kõlarid ka ressiiveri taha panna, aga hetkel oleks vaja ka pikemat juhet, et saaks veidi paindlikumalt kõlareid paigutada. Ma tegelikult leidsin juba lahenduse - ostan selle.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 24.01.2013 14:11:58 vasta tsitaadiga

mida asja, kas sa räägid kõlarikaablite pikendamisest või võimendi sisendkaabli pikendamisest???

kui mingi 1 eurose rca juhtmega kõlareid pikendama hakkad siis küll palju edu icon_biggrin.gif seal on umbes 1 kuid peenikest traati sees icon_lol.gif

tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 24.01.2013 14:27:44 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
mida asja, kas sa räägid kõlarikaablite pikendamisest või võimendi sisendkaabli pikendamisest???

kui mingi 1 eurose rca juhtmega kõlareid pikendama hakkad siis küll palju edu icon_biggrin.gif seal on umbes 1 kuid peenikest traati sees icon_lol.gif

Olgu, ega ma neid kõlareid igavesti kasuta, peale ressiiveri ostu hakkan plaanima passiivkõlarite ostu, hetkel on pigem olulisem, et veidi paremat heli saada, mis telekast tuleb ning ühtset heliregulaatori seadet.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 24.01.2013 14:51:13 vasta tsitaadiga

Wiltzi jutt on jah sulatõsi. Ega seal originaalis ka ehk väga jäme juhe pole, aga kui tõesti seda teed lähed, siis vaata mõni toekam pikendus. Euronicsist ehk midagi leiab. Võib-olla mõnel ka ristlõige peale märgitud, aga seda vist palju loota...
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 24.01.2013 15:21:02 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
Wiltzi jutt on jah sulatõsi. Ega seal originaalis ka ehk väga jäme juhe pole, aga kui tõesti seda teed lähed, siis vaata mõni toekam pikendus. Euronicsist ehk midagi leiab. Võib-olla mõnel ka ristlõige peale märgitud, aga seda vist palju loota...

Soovitage, siis ning kust osta saab, aga kuskilt kesklinnast võiks saada seda kaablit, äärmisel juhul Kristiinest või Roccal Mare Keskusest, kaugemale ei viitsi minna.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 24.01.2013 18:14:21 vasta tsitaadiga

Kisub rohkem aktiiv- vs passiivkõlarite teemaks. Nii need Microlab'i Solo7c-d kui ka FC-330-d on ju aktiivkõlarid. Nendesse jookseb tõesti heliallika eelvõimendist RCA-kaabel. Klassikaline riiuli- või põrandakõlar on aga passiivne, mis tähendab, et heliallikast jookseb RCA lõppvõimendisse või ressiiverisse ja sealt edasi jookseb kõlarisse kõlarikaabel. RCA-kaablis on võimsus väike ja kaabli ristlõige pole kuigi oluline. Pigem on oluline korralik varjestus, et võimalikult vähe müra võimendisse jõuaks. Kõlarikaablis jookseb tugev võimendatud signaal ja kaabli valimisel on oluline lähtuda nii võimsusest kui kaabli pikkusest.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 24.01.2013 21:18:57 vasta tsitaadiga

väga tore, aga mul on endal solo'd ja see jutt ei pea kahjuks paika, et aktiivkõlari puhul sellist asja nagu kõllikaabel üldse olemas ei ole. mismoodi see võimendatud signaal sinna teise kõlarisse jookseb?!?

ei saanud mina siin sellest jutust küll üheselt aru, mis kaableid täpsemalt pikendada taheti. endal näiteks on olnud vaja solode vahele justnimelt pikemat kõlarikaablit!

tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 25.01.2013 00:20:49 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
"see sõltub inimese maitsest, elustiilist, mõtteviisit jne, kui palju ta peab vajalikuks kaablitesse investeerida."

no kuule, loe ise see lausa nüüd läbi ja mõtle ikka korra veel icon_biggrin.gif elustiilist ja mõtteviisist sõltub see kaabli valik kohe eriti palju...KUIGI, tegelikult sul on ühe nurga alt õigus ka jah! Elustiilist ja mõtteviisist sõltub siis kui inimene tegelikult teadvustab endale, et ta kaablil ja kaablil funktsionaalselt mitte mingit vahet ei tee, kuid tahab siiski kulutada põhimõtte pärast suurema summa uhkema nimega juhtme peale icon_wink.gif see on sama taust, miks eestlased ostavad omale massiliselt "linnamaastureid", millega siis paar kilti tööle sõidetakse tallinna vahel.

põmst võiksid omale parem ühe korraliku madalsageduse hankida, kui üks kõrv nagunii kurt siis see on KORDADES mõistlikum investeering kui mis iganes muu helitehnika sinu puhul!

Esiteks...Ma ei ole inimene, kellel peavad kõik asjad naabrist paremad olema. Olen juba korduvalt öelnud et Solo7 on minu jaoks kompromisslahendus. Olen enam, kui kindel et ka 4kohalise hinnaga ostetud komplekti puhul tekiksid mul ikkagi küsimused, milline kaabel, kuidas kõlarid paigutada jne...

Korralik madalsageduskõlar? Võimalik. Aga ma tean, et kui hakata nii võtma siis peab kõik otsast lõpuni olema korralik. Mitte nii, et ostan korralikud kõlarid aga mingi nõrgema stereoressi. Või, kallis ress aga odavad kõlarid... Kogu kompoti kokkupanekul kehtib ikkagi reegel s...tast saia ei tee. Aga mul pole praegu võimalik kompromissitult valikut teha, raha pole selleks. Asi millega arvestasin oli ka elektrikulu. Milleks mulle mitmesajavatise võimsusega ress ja kõlarid? Ma ei ole inimene, kellel seinad, aknaklaasid ja mööbel värisema peavad... Ma ei tea võib-olla mõtlen valesti, aga mul on tunne, et kallist ressi ja võimsaid kõlareid ostavad need, kes tahavad valjult kogu elamust ja heliefekte nautida. Vaikselt mängitades ju ei saa seda "kaifi"? icon_rolleyes.gif Muidugi saan aru neist, kellel lihtsalt on suured toad.

Mis puudutab RCA juhet, siis esimene eesmärk on varjestus ja korralik ühendus. Vana kaabli pistikud ei püsi enam korralikult paigas. Teiseks mulle tõesti tundus, et lühema kaabliga oli heli väga hea. Isegi, kui mu järgmine investeering, RCA kaablisse nt 15-16 (max 20)€ ei anna olulisemalt paremat tulemust siis lohutan end sellega et olen teinud kõik endast oleneva. Rohkem investeerida nagu ei näe mõtet.

Brixxx:

brixxx kirjutas:

Olgu, ega ma neid kõlareid igavesti kasuta, peale ressiiveri ostu hakkan plaanima passiivkõlarite ostu, hetkel on pigem olulisem, et veidi paremat heli saada, mis telekast tuleb ning ühtset heliregulaatori seadet.

Ostsin omale Solo7 põhimõtteliselt samadel eesmärkidel, saada heliallikast (Sat vastuvõtjast) paremat heli, kui teleka kõlarid. Ja muuta ka tuba natuke nägusamaks. Olen nüüd mööblit natuke ringi liigutanud, pole ammu ümberpaigutusi teinud ja uued kõlarid, pole küll teab mis disainelemendid, aga parem on ikka.

Üks oluline muutus mida nüüd tähele panin on see, et korjates kõlarid toa keskelt ära, tulevad nüüd kõrged helid hästi esile. Viiulid, klaverid, flöödid jne. Bass ei ole väga sügav, aga noh, need vist polegi nii väga basskõlarid, võimendi regulaatoriga saab mõne loo puhul efekti paremaks, aga isiklik seisukoht on, et teleka vaatamiseks ehk kõne/dialoogi kuulamiseks väga hea hinna/kvaliteedi suhe. Muusika puhul- suur kompromiss. Kuigi ei kahetse. Selle raha eest paremat kompromissi pole võimalik saavutada. Ma ei tunne ega tea seda Peter Larsenit, kes kõlarid disainis, aga valitud on pigem võimalikult odavad viimistlusmaterjalid (kastid põhimõtteliselt MDF puitkiudplaadist) ja selle raha eest parimad võimalikud elemendid. Ehk umbes, Väliselt "inetu" kesta sees natuke parem sisu. On igaühe enda otsustada, kas see on seda raha väärt või mitte- Isiklikult arvan et sihtgrupp on pigem vaesemad lõpptarbijad. Et rohkem müüa. Vastupidi, ilusas kestas kräpp sisu ilmselt ei aitaks väga müüa.

rex:
rex kirjutas:
Kisub rohkem aktiiv- vs passiivkõlarite teemaks. Nii need Microlab'i Solo7c-d kui ka FC-330-d on ju aktiivkõlarid. Nendesse jookseb tõesti heliallika eelvõimendist RCA-kaabel. Klassikaline riiuli- või põrandakõlar on aga passiivne, mis tähendab, et heliallikast jookseb RCA lõppvõimendisse või ressiiverisse ja sealt edasi jookseb kõlarisse kõlarikaabel. RCA-kaablis on võimsus väike ja kaabli ristlõige pole kuigi oluline. Pigem on oluline korralik varjestus, et võimalikult vähe müra võimendisse jõuaks. Kõlarikaablis jookseb tugev võimendatud signaal ja kaabli valimisel on oluline lähtuda nii võimsusest kui kaabli pikkusest.

Niipalju kui su jutust aru saan siis, tähtsad on mõlemad nii RCA kui ka kõlarikaabel.

Aga üllatus on mulle see, et tavalise digiboksi heliväljundil ka mingi võimendus sees??? icon_rolleyes.gif Ainuke asi, mis minu meelest sellistel seadmetel mingil määral võimendub, on helitugevus.Aga head heliefekti väga ei saa, kui materjal (audiosignaal) kehva on. Kasutasin kunagi Elioni Amino boksi... nii nõrka heliväljundit pole ma varem ega hiljem enam kohanud... Teleka helisüsteem oli ka parem... Nüüd kujuta ette mis töö peab ress või kõlarisse integreeritud võimendi ära tegema selleks et heli normaalselt kõlaks? Tegema hiirepiuksust muusika... Googeldasin Solo 7 teemal palju ja sain tulemuseks palju välismaiste foorumite vastuseid: integreeritud helikaardile ei maksa väga lootma jääda. Pigem siis juba väline (USB helikaart), pidi olema parem. Kas vastab tõele, ei oska öelda, aga ma arvan et testin korra oma nutitelefoni meediapleieriga.

Kokkuvõttes arvan et pasiiv ja aktiivkõlareid ei saagi võrrelda. Passiivkõlarite esitust saab tegelikult mõistlikkuse piires parandada kui vahetad ressi parema vastu välja. Aktiivkõlarid aga tulevad koosteliinilt sellisena nagu on ette nähtud ja ilma spetsiaalsete teadmisteta tavainimene aktiivkõlareid ei parenda.

Aktiivkõlarid on ette nähtud ju multimeedia jaoks. Passiivkõlarid aga sobivad vajadusel kasvõi terve toa orkestriga täitmiseks. Eeltingimused peavad muidugi olema täidetud.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 25.01.2013 00:29:09 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
väga tore, aga mul on endal solo'd ja see jutt ei pea kahjuks paika, et aktiivkõlari puhul sellist asja nagu kõllikaabel üldse olemas ei ole. mismoodi see võimendatud signaal sinna teise kõlarisse jookseb?!?

Tunnistan süüd. icon_smile.gif
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 25.01.2013 10:35:28 vasta tsitaadiga

Ma täpsustan, mille jaoks mul on pikendust vaja. Subwoofri ja seadme vahelise juhtme saab mõlemalt poolt ära võtta, selle kaabli ma juba ostsin pikema, aga kõlaritest tulev kaabel on kõlaritest mitte ära võetav, seda juhet tahan pikendada.

Kommenteerin mõnda sinu väidet kasutaja ab79.

Esiteks Microlabi kõlarid on ühed ilusamad arvutikõlarid, kui võrrelda Logitechi ja Creative toodanguga.

Siiski on see veidi vale arusaam, et enamik soetab endale passiivkõlarid, et valjusti kuulda, pigem hangitakse seetõttu, et paremat helikvaliteeti saada. Ma ise ei ole passivkõlareid kuulunud, aga peale kõrvaklapide Sony MDR-V150 sain aru kui head heli võivad head kõrvaklapid teha, selletõttu tahan ka kõlaritesse rohkem investeerida. Võibolla teen kunagi ka 5.1 kõlarisüsteemi, aga esialgu on plaan teha 2.0 või kui tundub, et oleks bassi ka vaja, siis ka subwoofer.

Sellega olen küll nõus, et ressiiver ja kõlarid, peaks jääma mõlemad sarnasesse hinnaklassi, selles suhtes, et mõlemad on odavama otsa või mõlemad kallima otsa tooted, mitte, et üks odav teine kallis.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 25.01.2013 11:41:42 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
Ma täpsustan, mille jaoks mul on pikendust vaja. Subwoofri ja seadme vahelise juhtme saab mõlemalt poolt ära võtta, selle kaabli ma juba ostsin pikema, aga kõlaritest tulev kaabel on kõlaritest mitte ära võetav, seda juhet tahan pikendada.

Pikenda siis woofri poolt otsast, seal ju RCA-pistikud olemas. Kui ei taha orig kaableid lõhkuda, võtad lihtsalt jupi enamvähem samalaadset 2-soonelist vaskkaablit, pressid/joodad ühte otsa isased, teise emased RCA-pistikud ja pistad vahele.
Spoiler Spoiler Spoiler

brixxx kirjutas:
Siiski on see veidi vale arusaam, et enamik soetab endale passiivkõlarid, et valjusti kuulda, pigem hangitakse seetõttu, et paremat helikvaliteeti saada.

Sellega olen küll nõus, et ressiiver ja kõlarid, peaks jääma mõlemad sarnasesse hinnaklassi, selles suhtes, et mõlemad on odavama otsa või mõlemad kallima otsa tooted, mitte, et üks odav teine kallis.

Aktiivkõlarid on projekteerija poolt tasakaalustatud komponentidega combod kasutuslihtsuse, kompaktsuse ja suht soodsa (ma ei ütle odava) hinna nimel.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kas põranda- või riiulkõlarid on sobilikumad 24m2 tuppa? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.