Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  BSA: Piraatlus on tõusnud märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 11:47:17 vasta tsitaadiga

Chaza! kirjutas:
XYZ kirjutas:
Tõeliselt hea tarkvara sööb end ise läbi icon_exclaim.gif

Jah kui mikisoft juba varakult "koolitab" enda kraamiga inimesi.
Mida see koolitus üksinda aitab, kui teine oleks selgelt parem. Lisaks, kes takistab sul kah koolitusi teha kasutajatele.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Foxxx
HV veteran
Foxxx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.05.2010 11:47:49 vasta tsitaadiga

Chaza!, Nad teevad ilmselgelt head tööd, sa ei saa süüdistada ju Microsofti selles, et nad on võimelised oma tooteid müüma. Vabatahtlikel on alati vaba valik midagi analoogset teha.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 18.05.2010 11:49:14 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
mikk36 kirjutas:
XYZ, kui kitsas see siis on ?
Kaustadest failide avamine ja brauseriga veebi sirvimine.
Kui palju rohkemat lihtsal (kontori)kasutamisel vaja on?
Sa vist küsid üleeelmise arvamuse suhtes? Kui seal tsiteeritud osas veel tähele panna sõna intranet, siis see tõmbab vajadused+riskid ju märgatavalt koomale. icon_wink.gif
Jah, tõmbab koomale selles osas, et töötajad ei kipuks töö ajal niisama aega viitma kõrvaliste tegevustega (piiratud on võrguliiklus välismaailmaga antud arvuti jaoks). Intraneti kasutamine toimib aga samalaadselt kogu internetile, seega opsys ei ole ju eriline muutuja.
Foxxx kirjutas:
mikk36, Tahaks ka sellise tegevuse eest palka saada. thumbs_up.gif
Need tegevused on tõstmaks töö kvaliteeti.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 11:52:54 vasta tsitaadiga

mikk36, just seepärast ma kirjutasingi, et tarkvara valik on ülivaba...pole põhjust ühtki sellise kasutuse jaoks hakata esile tõstma.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.05.2010 17:24:19 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Milleks siis reklaam vajalik on? Sama moodi peaks ju asjad töötama igal teisel alal kuid ennäe, ei funksi. Ikka saab rohkem haibitud-reklaamitud-tuttavam asi kvaliteedi suhtes ebaproportsionaalselt rohkem kasutatud. Ei ole need asjad midagi nii lihtsad ning piisava reklaami-pähe määrimisega võib suht suvalist saasta rahvale pähe määrida ka jupp maad korralikemate alternatiivide olemasolul.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 17:31:58 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
Milleks siis reklaam vajalik on? Sama moodi peaks ju asjad töötama igal teisel alal kuid ennäe, ei funksi. Ikka saab rohkem haibitud-reklaamitud-tuttavam asi kvaliteedi suhtes ebaproportsionaalselt rohkem kasutatud. Ei ole need asjad midagi nii lihtsad ning piisava reklaami-pähe määrimisega võib suht suvalist saasta rahvale pähe määrida ka jupp maad korralikemate alternatiivide olemasolul.
Omaarust kirusin ma uusi käsu-jossifeid, mitte ei öelnud, et üldse reklaamida ei tohi.
Hoopiski soovitan just rohkem tutvustada ja õpetusi organiseerida icon_wink.gif
Palun, ürita tähelepanelikum olla ja ära kipu minu sõnu nii hullul moel ära väänama!
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.05.2010 17:35:14 vasta tsitaadiga

Nüüd on reklaam süüdi kõiges, HV reklaamib ka end väljaspool siinset keskkonna, hakkame vaikselt juba risti lööma? Reklaam on tänapäeva ärimudeli lahutamatu osa. Oleks äkki aeg leppida sellega?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.05.2010 17:54:08 vasta tsitaadiga

Ma ei ütle, et reklaam halb on. Lihtsalt, et kuna tasuta asjade promomiseks ei ole võtta lõppmata hulgal pappi siis paratamatult on nende reklaam oluliselt väiksem ning vastavalt ka kasutajaskond, isegi kui kvaliteedi poolest võib tegu olla jupp maad parema asjaga. A'la firefox vs IE mõni aasta tagasi. Nüüdseks on turg enam-vähem tasakaalustunud kuid tol ajal läks see ikka väga vaevaliselt ehkki FF'i promoti üsnagi korralikult. Lihtsalt rahvas ei oska tahtagi paremat kui nende aastaid kasutuses olnud softijupp kuna lihtsalt pole proovida saanud midagi muud kui nende praegune vidin vajub sisse aknast ja uksest.

Pole midagi parata, keskmine inimene kardab muudatust, isegi sellist mis kaugemas perspektiivis neile kasulik olla võib.

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 18:08:55 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Ma ei ütle, et reklaam halb on. Lihtsalt, et kuna tasuta asjade promomiseks ei ole võtta lõppmata hulgal pappi siis paratamatult on nende reklaam oluliselt väiksem ning vastavalt ka kasutajaskond, isegi kui kvaliteedi poolest võib tegu olla jupp maad parema asjaga. A'la firefox vs IE mõni aasta tagasi. Nüüdseks on turg enam-vähem tasakaalustunud kuid tol ajal läks see ikka väga vaevaliselt ehkki FF'i promoti üsnagi korralikult. Lihtsalt rahvas ei oska tahtagi paremat kui nende aastaid kasutuses olnud softijupp kuna lihtsalt pole proovida saanud midagi muud kui nende praegune vidin vajub sisse aknast ja uksest.

Pole midagi parata, keskmine inimene kardab muudatust, isegi sellist mis kaugemas perspektiivis neile kasulik olla võib.
Ja ma ütleks, et samal ajal IE promomine on olnud üsna olematu! Jah, versiooni on soovitatud vahetada aga kõige muu suhtes on IE reklaam olnud kordi väiksem FF omast. Kui panna see sinu teesi juurde reklaami kõikvõimsusest, siis ma ei saa aru kuidas veel üleüldse IE kasutajaid leidub. Aga kummalisel kombel neid on ja üle terve maailma ikka vägev ports. Ja kui ütled, et nad kõik on absoluutsed lollpead, siis mine tänavale neilt kambakat saama icon_lol.gif
Assoo, nüüd tuli meelde ju, et EU komisjon tegi IE tugevat reklaami, esitades MS-le nõudmise, et ta paneks üles eri võimaluse euroopa kasutajatele, kus nad saavad mitme töövahendi vahel valida. Niipalju kui ma tean, ei taha suurem osa inimesi seda tobedat valikulehte nähagi............ icon_lol.gif icon_lol.gif Aga jah, see oli tõesti üks mõjuv reklaam IE-le icon_cool.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.05.2010 18:36:18 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Ja ma ütleks, et samal ajal IE promomine on olnud üsna olematu!
Tõsi, kuid see on default installiga kaasas igas masinas. FF'il seda lõbu pole olnud. Samal põhjusel on see kasutuses olnud pea igas kontoris-koolis ning kui keegi hakkab nüüd koju arvutit ostma siis ikka kasutatakse seda, mis juba tuttav on, mitte seda, mis võiks teoreetiliselt parem olla.
XYZ kirjutas:
Assoo, nüüd tuli meelde ju, et EU komisjon tegi IE tugevat reklaami, esitades MS-le nõudmise, et ta paneks üles eri võimaluse euroopa kasutajatele, kus nad saavad mitme töövahendi vahel valida. Niipalju kui ma tean, ei taha suurem osa inimesi seda tobedat valikulehte nähagi
Jah, tean sellest. Võid üsna rahulik olla, paljud siiski valivad ka muid brausereid peale IE sealt. Oleks see valik aegade algusest olemas olnud oleks ka IE monopoolse seisundi kõikuma löömine oluliselt kiiremini käinud.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 18:46:04 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
Ja ma ütleks, et samal ajal IE promomine on olnud üsna olematu!
Tõsi, kuid see on default installiga kaasas igas masinas. FF'il seda lõbu pole olnud. Samal põhjusel on see kasutuses olnud pea igas kontoris-koolis ning kui keegi hakkab nüüd koju arvutit ostma siis ikka kasutatakse seda, mis juba tuttav on, mitte seda, mis võiks teoreetiliselt parem olla.
XYZ kirjutas:
Assoo, nüüd tuli meelde ju, et EU komisjon tegi IE tugevat reklaami, esitades MS-le nõudmise, et ta paneks üles eri võimaluse euroopa kasutajatele, kus nad saavad mitme töövahendi vahel valida. Niipalju kui ma tean, ei taha suurem osa inimesi seda tobedat valikulehte nähagi
Jah, tean sellest. Võid üsna rahulik olla, paljud siiski valivad ka muid brausereid peale IE sealt. Oleks see valik aegade algusest olemas olnud oleks ka IE monopoolse seisundi kõikuma löömine oluliselt kiiremini käinud.
Ega vaikimisi kaasasolek kohe automaatselt tuttavaks tee icon_wink.gif Kui sa ei tea Netscape ülemvõimu aegu, siis mina igatahes mäletan seda üsna hästi. Ja sel ajal, kui ta IE-st selgelt parem ja mugavam oli, oskasid enam-vähem kõik seda endale hankida ja kasutama hakata. See oli puhas parema tarkvara eelistamine tarbijate poolt. Reklaam oli tol ajal täiesti lapsekingades.

Ja kui väidad, et see valikuleht kõvasti asju muudab, siis mul on lausa kahju neist, kes selle lehe mõjul oma otsuseid langetavad. Kui nad olude sunnil kasutavad seda, et endale hulga tööriistu arvutisse laadida ja siis praktikas järgi proovida, et milleks üks või teine parem on, siis OK.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.05.2010 18:59:39 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Ega vaikimisi kaasasolek kohe automaatselt tuttavaks tee
jah kuid see on esimene, millega reaalselt kokku puututakse.
XYZ kirjutas:
Kui sa ei tea Netscape ülemvõimu aegu, siis mina igatahes mäletan seda üsna hästi. Ja sel ajal, kui ta IE-st selgelt parem ja mugavam oli, oskasid enam-vähem kõik seda endale hankida ja kasutama hakata
IE ilmus wini standardinstalli alles üsna mitu aastat peale netscape levima hakkamist. Ega IE enne ei võtnudki turgu tõsiselt netscape käest kui rahvas massiliselt W98 ja uuemate peale liikuma hakkasid sajandivahetusel.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.05.2010 19:10:41 vasta tsitaadiga

Siiski, nii minul kui ka paljudel teistel oli IE just lisaks arvutis olemas ka w3.1 aegadel, ehki ta polnud põhikomplektis ja kui ta muutus kiiremaks ja mugavamaks w3.11 ajal umbkaudu ja samal ajal Netscape lihtsalt paigal tammus, siis sai rohkem IE-d hakatud kasutama. W95/98 kui kodustele mänguritele mõeldu jäi mul hoopis tähelepanust kõrvale, alles NT4 andis põhjuse parema opsüssi peale kolimiseks. Ning muuseas ka tol hämaratel kaugetel w3.1 aegadel sai opsüssi käimapaneku järel esimese netitööriistana IE käima pandud ja tihti oli siis esimene asi üles otsida Netscape allalaadimiskoht.
Polnud mingit erireklaami vaja ja ei lugenud see, et kuskaudu üks või teine hankida tuli. Lihtsalt tarbijad eelistasid paremat tarkvara. Ja kui see vahetus, siis toimus üleminek. Vabatahtlikult! Mitte käsukorras.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 18.05.2010 19:19:24 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Siiski, nii minul kui ka paljudel teistel oli IE just lisaks arvutis olemas ka w3.1 aegadel
Tore kuulda kuid siit võid vaadata kuidas oli tegelik olukord maailmas:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Browser_Wars.svg
Võid sinna graafikule mõttes juurde kirjutada W311/95/98 release kuupäevad.

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.05.2010 19:54:22 vasta tsitaadiga

Ho Ho: Väikse ääremärkusena: Ära päris kinnisilmi ikka neid internetis olevaid History-nimesid/aegade numbreid usu, kuna need käivad üksteisele vastu isegi kuulsas-väga kuulsas Wikipedias. icon_cool.gif

Näitena 2 linki, mis üksteisele vastukäiva infoga on:
1. http://www.livinginternet.com/w/wi_browse.htm
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Web_browser
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 19.05.2010 09:26:15 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
Siiski, nii minul kui ka paljudel teistel oli IE just lisaks arvutis olemas ka w3.1 aegadel
Tore kuulda kuid siit võid vaadata kuidas oli tegelik olukord maailmas:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Browser_Wars.svg
Võid sinna graafikule mõttes juurde kirjutada W311/95/98 release kuupäevad.
Mis neist kuupäevadest ikka vaatan. Mul on asi n.ö. omal nahal läbi tehtud icon_exclaim.gif icon_wink.gif
Täpsemalt meelde tuletades sai IE peale kui win flopyde hulgast TCP/IP flopy eraldi ette sai võetud ja sealne tarkvara peale aetud masinale. Ja edasi oli juba huvi leida ka muid analoogseid tööriistu ja sai neid ise testitud, et millega ühel või teisel lehel mugavam ja töökindlam on tegutseda.
Mina olen alati mitme töövahendi olemasolu pooldanud ja aeg-ajalt viitsinud teisi proovida ja selle järgi otsustanud, et millist töövahendit eelistan. Minule ei sobi silmaklappidega elu, nagu mõned fanaatikud kipuvad propageerima, eelistan ise oma valikuid teha. Teiste kogemused huvitavad vigade vältimise mõttes aga otsuseid teen ise.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.05.2010 09:39:24 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Minule ei sobi silmaklappidega elu, nagu mõned fanaatikud kipuvad propageerima, eelistan ise oma valikuid teha
Teeks kõik inimesed nii oleks elu palju ilusam. Paraku hall mass ei võta vaevaks asju uurima ja kasutavad rõõmsalt esimest kätte antud asja hoolimata kui hea see reaalselt on.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 19.05.2010 09:55:02 vasta tsitaadiga

Siis koolita seda halli massi icon_wink.gif ega paremat meetodit ole, muidu nad ei oska selle tarkvaraga ikkagi midagi õigesti teha. Aga nagu eespool üks unistas muudkui käsukorras pealesumistest, siis see on äärmiselt vale tee!
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.05.2010 11:35:31 vasta tsitaadiga

Ho Ho: OT: Vaata - elus on tihti ka mustmiljon muud asja teha, kui muudkui pead vaevata selle üle, et muudkui ümber õppida ja õppida, muid, kümneid kordi olulisemaid tegevusi uuesti ja uuesti nurka visates.

Sel juhul lähen ma poodi ja ostan juba toodetud leiva-saia, mitte ma ei hakka veel nende küpsetamisega kodus vaeva nägema.
Samuti ostan ma poest auto, mis mul kohe sõidab, mitte, et ma pean hakkama veel garaažis autot ise ehitama. Ja pole sugugi kindel, et see iseehitatud auto tuleb kätte odavam või et sõidab paremini, kui juba tehases valmistatud auto. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.05.2010 11:39:27 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Sel juhul lähen ma poodi ja ostan juba toodetud leiva-saia, mitte ma ei hakka veel nende küpsetamisega kodus vaeva nägema.
Jah aga kui tihti ostad sa proovimise mõttes teist marki saia-leiva ja kui tihti proovid alternatiivset softi? Mine tea, ehk teise tootja asjad maitsevad paremini kuid ega enne kindel olla ei saa kui pole ise proovinud icon_smile.gif
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 19.05.2010 11:44:24 vasta tsitaadiga

See pealesuruja olin mina, sest firmades on ülemuse käsk, mis asjad liikuma paneb. Kui aga ülemus tasuta tarkvara kasulikkusest aru ei saa, siis ei tule ka vastavat käsku ega koolitust.

Kuidas peaks saama OpenOffice populaarsemaks muutuda, kui kollektiivist ainult üks inimene seda kasutab ning ühilduvuse huvides dokumendid ikkagi Microsoft Office formaati on sunnitud salvestama.
RISO kohustuslikud standardid: http://www.riso.ee/wiki/Avatud-standardid#Kohustuslikud_standardid
Avaliku sektori asutused kasutavad omavahelisel suhtlemisel, suhtlemisel avalikkusega, veebides ja avalikes registrites ainult allpooltoodud esitlusformaate. Asutuse sisesuhtluse piires on lubatud (kuid mitte soovitav) kasutada ka muid formaate. Avalik sektor ei saa keelduda neis formaatides esitatud dokumentide vastuvõtmisest.

Julgen arvata, et avalik sektor üsna tihti ei järgi seda määrust.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 19.05.2010 12:07:38 vasta tsitaadiga

Juhtumisi ehk on ülemusel omad majanduslikud kaalutlused, mis hindavad ümberõppimisega seotud kulusid suuremateks kui tasulise tarkvara ostmisele kuluvat summakest icon_wink.gif
See, et mingi asi on pealtnäha tasuta ei tee seda vähimalgi määral veel tõeliselt heaks icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif Alles siis kui tarbijad vabatahtlikult lausa trügivad seda sinu ekstralemmikut kasutama, siis võid öelda, et see on hea.
Ja pealekauba, ma olen mitmel juhul soovitanud, kui on salvestusformaadi probleeme, siis proovige inimesed vana head RTF-formaati. Enamusel juhtudest võib see osutuda täiesti sobivaks ja samas teda söövad sisse nii MS office kui ka OO.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 19.05.2010 12:17:26 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Alles siis kui tarbijad vabatahtlikult lausa trügivad seda sinu ekstralemmikut kasutama, siis võid öelda, et see on hea
Kui nad juba vabatahtlikult trügivad siis järelikult on asi kaugelt parem, kui lihtsalt hea. Kui ainult üksikud kasutavad ja erilisi probleeme pole siis võiks öelda, et on piisavalt hea et olla alternatiiviks icon_smile.gif

RTF'iga on mul keerukamate dokumentide puhul olnud probleeme nii MSO kui OOo'ga. Eks läbi häda saab küll hakkama kuid kõige parem ei ole.

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 19.05.2010 12:32:17 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
XYZ kirjutas:
Alles siis kui tarbijad vabatahtlikult lausa trügivad seda sinu ekstralemmikut kasutama, siis võid öelda, et see on hea
Kui nad juba vabatahtlikult trügivad siis järelikult on asi kaugelt parem, kui lihtsalt hea. Kui ainult üksikud kasutavad ja erilisi probleeme pole siis võiks öelda, et on piisavalt hea et olla alternatiiviks icon_smile.gif

RTF'iga on mul keerukamate dokumentide puhul olnud probleeme nii MSO kui OOo'ga. Eks läbi häda saab küll hakkama kuid kõige parem ei ole.
Hea alternatiiviks aga ikkagi üksikutele ja kõige vähem on põhjust lausa peale toppida.

RTF on tõepoolest vana ja kui sa keerukamaid manipuleerimisi dokumentide tegemisel pead kasutama, siis võib tõesti probleeme olla, nõus. Ja seda päris universiaalset ja kõigile meelepärast lahendust sel juhul tegelikult polegi. Üks võimalus ehk, nimelt kui vastuvõtjad ainult loevad dokumenti, siis on alati võimalik PDF-i lükata, selle jaoks leidub nii tasulist softi kui ka samaväärset tulemust andvat vabavara, igaüks leiab meelepärase.
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 19.05.2010 12:42:18 vasta tsitaadiga

XYZ, millest selline OpenOffice vastasseis? "seda sinu ekstralemmikut"

Ei väida, et üks oleks teisest parem, väidan, et nad on tüüpilise kontorikasutaja vaatevinklist võrdsed. Üks tasuline teine tasuta.
Kus on loogika vailida võrdsete toodete puhul tasuline variant?

Plussina on OpenOffice formaadid ISO standardid, seega on suurem lootus, et järgmise versiooniga formaat ei muutu.
Millised on MS Office plussid OOo ees?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  BSA: Piraatlus on tõusnud mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.