Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.06.2011 18:44:39
|
|
|
Mul on vahest niimoodi, et kui sisenen näiteks SEB netipanka, siis saab kenasti sisse. Aga kui teen mingit makset näiteks ja vaja sisestada PIN2, siis see aken, kus pean enda nime valima, ma seda lihtsalt teha ei saa. Klikkan küll selle peal, aga aktiivseks ei muutu. Et seda valida saaksin, pean avama firefoxi uue aknana ning siis minema eelmise akna peale tagasi ning siis saan valida oma nime ja PIN2-te sisestada.
Alati seda probleemi ei ole, aga vahest ikka esineb. :S
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
18.06.2011 20:15:09
|
|
|
Ühel hetkel kohtasin ka seda viga. Ei mäletagi, kas Windowsis või Linuxis, aga see oli alguses, kui Firefox 4 alles välja tuli. Praeguseks juba unustatud, sinu jutt alles tuletas meelde.
Milline ID-kaardi tarkvara versioon sul on paigaldatud? Kui v2.x, siis paigalda v3. Muud ei oska hetkel pakkuda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.06.2011 20:47:23
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ühel hetkel kohtasin ka seda viga. Ei mäletagi, kas Windowsis või Linuxis, aga see oli alguses, kui Firefox 4 alles välja tuli. Praeguseks juba unustatud, sinu jutt alles tuletas meelde.
Milline ID-kaardi tarkvara versioon sul on paigaldatud? Kui v2.x, siis paigalda v3. Muud ei oska hetkel pakkuda. |
3.3 oli. Aga vaatasin, et nüüdseks on väljas juba 3.4 ja installisin selle ning peale seda on minu nimi vaikimisi juba valitud. Ja toimib nüüd.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
raidov
HV kasutaja
|
18.06.2011 20:54:43
|
|
|
Ma pean vabandama. Ma ei pea ennast väga arvutikaugeks inimeseks ja omaarvates ikka ühtteist jagan aga praegu oli tegemist täiesti minupoolse lollusega. Nimelt ei sisestanud ma eile kõigepealt kasutajatunnust ja kuidagi keeras see asja niimoodi nässu, et täna proovides õigesti teha oli kõik nagu eile. Täna tuli alles pähe, et kasutajatunnust on ka vaja. Järgmise sammuna kustutasin brauserist sertifikaadid ja installisin uuesti id tarkvara. Siis tegin nii nagu peab ja sain tööle.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.06.2011 21:00:57
|
|
|
raidov kirjutas: |
Ma pean vabandama. Ma ei pea ennast väga arvutikaugeks inimeseks ja omaarvates ikka ühtteist jagan aga praegu oli tegemist täiesti minupoolse lollusega. Nimelt ei sisestanud ma eile kõigepealt kasutajatunnust ja kuidagi keeras see asja niimoodi nässu, et täna proovides õigesti teha oli kõik nagu eile. Täna tuli alles pähe, et kasutajatunnust on ka vaja. Järgmise sammuna kustutasin brauserist sertifikaadid ja installisin uuesti id tarkvara. Siis tegin nii nagu peab ja sain tööle. |
Ei ole hulle - ikka juhtub.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
30.06.2011 15:47:48
|
|
|
Kuradi swedbank... Linuxi tugi on null... Mökitab koguaeg, et "Allkirjastamiseks on vaja installeerida brauserile vastav allkirjastamise komponent.". Ma olen linuxi all kõik vajalikud pakid peale lasknud, firefoxile käsitsi serdid importinud ja moodulid laadinud. Kõik muud lehed id kaardiga töötavad linuxi all, väljaarvatud see kuradi swedbank. Java appletiga annab ka generic "tehniline viga" errori.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
layr
HV vaatleja

|
28.09.2011 18:47:14
|
|
|
Mis seis praegusel hetkel gnu/linuxi inimestel on? Just avastasin, et allkirjastada enam Swedis ei saa - Tehniline viga.
Läksin vana lauaarvuti taha, millel samuti Ubuntu 10.10 peal. Seal hoiatas enne allkirjastamist, et provideril vanad API'd vms, kuid sai ära allkirjastada. Olen ma mingi hukatusliku update'i kaela tõmmanud?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
16.11.2011 13:24:50
|
|
|
Ei ole seal poole aastaga ka midagi muutunud. Endiselt linuxi all võimatu allkirjastada.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
17.11.2011 18:40:36
|
|
|
Andykas, loll jutt. Ubuntu 11.10 64-bit, ID-kaardi soft http://code.google.com/p/esteid/
Ja töötab kui kulda.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
17.11.2011 22:24:55
|
|
|
Arch x64 all see sitt ei tööta. Janrain openid teek töötab mul laitmatult, seega id kaardi softis ei tohiks asi olla.
Swedi veebipõhine ID auth saadab kohe perse ja ütleb, et mul on ID kaart installimata, java applet jokutab 10 sekundit ja siis tuleb väga informatiivne "Tehniline viga".
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
19.03.2013 14:24:41
|
|
|
lauri23 kirjutas: |
Värskendan ka teemat. Nimelt sai ühte vanemassee arvutisse ka id tarkvara pandud ning swedbankis makstes küsib ilusti pin koode ja tuvastab ka ilusti ära. Kui juba et peaaegu makstud on, tuleb aga Tehniline viga. Ei midagi täpsemat. id.ee näitab, et kõik korras.
OP XP SP3 |
Eile oli ühe kliendiga suht analoogne probleem, aga pangaks SEB, browser oli Firefox ja sellega ei saanudki asja tööle. Probleemiks nagu viimasel ajal kombeks "juurdepääsu tõendi" puudumine. Panka sisse sai, kuid makset ei saa allkirjastada. Peale juurdepääsutõendi käsitsi paigaldamist sai IE-ga ka makseid teha.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
19.03.2013 15:05:48
|
|
|
See on üks asi, teine võib olla, et seaks Swedis oma konto seadetes allkirjastamise tehnoloogiaks brauseripõhise. Ja kolmandaks on parim ning universaalseim lahendus Mobiil-ID soetamine.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
19.03.2013 15:25:43
|
|
|
lauri23 kirjutas: |
Tänud abi eest, proovin järgi lähipäevil. Eks proovige oma vanematele mobiil id-d pähe määrida ja seletada, miks id kaardiga ei saa enam  |
Kui nad on väga vanad, siis on nad oma vanadusnõtruses linnaviletsuse ees oleva tümika austajad ja too omakorda ei salli ID-kaarti silmaotsaski - ongi piisav põhjendus
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
al101
HV vaatleja
|
16.12.2018 23:55:09
|
|
|
Mul ka digiallkirjstamine firefoxiga ei tööta swedis, chromega töötab.
Firefoxiga ütleb, et plugin on olemas, aga pole töökorras.
Üritasin ka oma seadete alt leida seda allkirjastamise eelistust, aga mul ei ole seal eelistuste all sellist seadistust, kust saaksin java põhisest selle browseri põhiseks muuta.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.12.2018 16:43:44
|
|
|
Kuule, vaata ikka kuupäeva eelmiste postituste küljes
Javalt brauseripõhisele allkirjastamisele üleminek toimus 5 aastat tagasi, loomulikult ei ole sul pangas enam mingit valikut. Kõik on brauseripõhine ja java appletid ammu unustatud.
Parandus, 7 aastat tagasi.
Siis sündinud lapsed käivad koolis juba.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
al101
HV vaatleja
|
27.12.2018 22:17:53
|
|
|
Aga jätkaks siis teemat, id kaardi probleemide näol?
Probleem id kaardi pin 2-ga Swedbangas, kui on vaja ülekannet kinnitada.
Mozilla firefoxiga lööb nii minu, kui isa arvutis ette teate, et vajalik plugin on installeeritud, kuid ei tööta korrektselt.
Sama asi ilmub isal ka Chromega, kuid minul Chromega töötab.
Seadetes on ka justkui lubatud asjad Firefoxil kenasti näha, Chromel on need ID kaardi seaded natuke segasemad.
Mõlemal Windows 7.
Oskab keegi arvata, milles asi, mida kontrollida ?
Huvitav on ka see, et Tera Client ei tööta. DigiDoc4 töötab..
Isal ei tööta mitte kumbki, annab veateate.
Neid võib talle värskelt installida, mitu korda tahes, vanad muidugi uninstallides, ikka tööle ei hakka.
Isa arvutis on algusest peale selle ID kaardiga jama olnud. Algul ei saanud ID kaardi lugejat tööle, ei võtnud driverit jägi.
Tööle sain driveri registrist upperfiltri eemaldamisega, mis millegipärast vahepeal tagasi tekib.
Kui selle jälle maha võtan, siis lugeja hakkab tööle ja saab sisse logida ka pin1-ga panka, aga allkirjstada pin2-ga ei saa.
Pin 1, aga töötab.
Veateate annab ka parema hiireklahvi alt allkirjasta valides.
Samas Windows 8.1ga ei olnud ID kaardi lugeja järgi võtmise probleemi, aga pin 2 seal ei testinud.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
28.12.2018 01:53:29
|
|
|
id kaardi pakett maha
restart
id kaardi pakett peale
restart
proovi uuesti
Enamjaolt on täpselt nii tehes asjad "automaagiliselt" tööle hakanud.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.12.2018 19:12:29
|
|
|
Mingisuguse Open-ID suurema uuenduse paigaldamisel ei eemaldatud vanu asju korralikult ja tekkis mingi mittetoimiv kompott, täpselt nagu oli Eesti ID-kaardi tarkvaralt üleminekul Open-ID-le. Nähtud mitmel erineval masinal seda.
Nagu ThedEviL ütles, eemalda kõik ID-kaardiga seotud tarkvarapaketid, st käivita appwiz.cpl ja vaata see nimekiri otsast lõpuni korralikult läbi, eemalda kõik Eesti ID-kaardi nime ja Open-ID-d sisaldavad asjad sealt.
Restart
Kõige uuem peale
Restart
Mitmetel masinatel sama asja läbi tehtud nii varasemal Eesti ID-kaardi tarkvaralt Open-ID-le üleminekul kui pärast üht viimastest Open-ID uuendustest.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
al101
HV vaatleja
|
28.12.2018 20:40:31
|
|
|
Seda korralikku maha võtmist ja uuesti peale panekut on korduvalt tehtud.
Lisaks on isa arvutis mingi kamm, et seda smart card readeri driverit järelt ära loobib, mingi aja töötab, siis jälle järelt ära.
Praegusel juhul panin talle Windows 8.1 Pro ja id kaart töötab kenasti, nagu ka smart card reader ja seda algusest peale, ilma mingi jamata.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.12.2018 23:45:33
|
|
|
Siis tõenäoliselt pigem draiveri viga oligi. Kui ikka kaart vahepeal mingil suvalisel hetkel tagant ära kaob, siis ei võta ka allkirjastamine enne uue sessiooni loomist jutule.
Lisaks võivad idukaardi tarkvarale vajalikud Windowsi C++ teegid katki või sassis olla. Neid korda saada on teinekord PITA või päevade viisi tulemusetult torkimise ja suurema segaduse loomise asemel windowsi uuesti paigaldamine valutum.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
al101
HV vaatleja
|
30.12.2018 00:58:02
|
|
|
Smart card readeri driveris vaevalt, et küsimus on, sest kui see järelt ära kaob, siis ei tööta id kaart üldse, selle olen korduvalt uuesti tööle tagasi pannud.
Probleem tekib millegi muuga, sest pin1 töötab, pin 2 mitte.
Minu enda arvuti ei loobi mingit driverit järelt ära, aga firefoxis samuti pin 2 ei tööta, Chromes töötab, sama jama mõlema Windows 7 all, isal lihtsalt ei töötanud kummaski.
Isa arvutiga on algusest peale värske windowsiga juba see kamm olnud, et ei võta smart card readeri driverit järgi, ma ei tea miks, aitab upper filtri eemaldamine registrist, siis hakkab tööle.
Kahjuks ma ei testinud värske windowsiga, kas siis pin 2 töötas või mitte ja see DigiDoc, siis testisin vaid Pin 1, mis töötas ka hiljem.
Kui ka peaks mingi juhuse läbi driveri viga olema, et pin ei tööta, siis see viga peab olema kohe värske Windowsiga ja värske driveriga.
igal juhul ei oska ma seda kuidagi lahendada.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.12.2018 14:39:31
|
|
|
Kui kindel sa oled, et sinu värskes windowsis on kasutusel täpselt seesama draiveri versioon, mis oli probleemses windowsis? Lisaks ei pidanud ma "draiveri vea" all silmas mitte ainult võimalust, et draiver on bugine, vaid ka seda, et paigaldatud versioon võib olla "katki" läinud pärast paigaldust (sõltuvalt katkimineku kohast ei pruugi tavaline draiveri reinstall seda viga ka parandada).
Et sa räägid siin registrist filtrite eemaldamisest, siis võiks vist oletada, et tegemist on mingi komboseadmega, nendega on jamasid enamasti rohkem kui ühtainsat funktsiooni omavate seadmetega. Ja kuna sa üldse midagi väga spetsiifiliselt nimetanud ei ole, siis on ka kõik minu oletused väga umbmäärased.
Üldiselt, kui on muude lugejatega jamasid, siis võiks majas olla vähemalt üks klassikaline "pommikindel" Omnikey 1021 (Viimasel ajal müüdavad 1021 lugejad omavad uuemat kiipi kui aastatevanused klassikalised 1021 lugejad, seega need uuemad ei pruugi olla nii "pommikindlad" kui vanad).
Veel üks asi, mida võib probleemide puhul proovida, on brauseriga paralleelselt ID-kaardi utiliidi käivitamine. Teinekord ei loeta id-kaardilt PIN2 serte Windowsi automaatselt, utiliidi käivitamine käivitab ka sertide laadimise. Samuti näitab utiliit seda, kas ID-kaart on reaalselt veel süsteemi küljes või on mingil põhjusel "ära kukkunud". Brauser alati koheselt sellisele ärakukkumisele ei reageeri - mitte enne kui kaardilt järjekordselt midagi ei küsita kas lehekülje (automaatsel) uuendamisel või mingi lingi klikkamisel, sh PIN2 küsimisel.
Lisaks muule saab utiliidi abil teha ID-kaarti puudutavate süsteemide diagnostikat.
Selle algse kirjelduse järgi, mis sa meile siin andsid - et isa masinal ei tööta ei TeRa ega DigiDoc, rääkimata brauseris allkirjastamisest, ütleksin et seal olid probleemid korraga mitmes kohas ja pole võimatu, et neid sai eelneval parandamise üritusel ka ise juurde tekitatud (seda on meie kõigiga juhtunud).
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
30.12.2018 23:13:09
|
|
|
al101, tegemist pole minul küll Swediga, vaid SEBiga, aga samad probleemid FF-ga nagu sinu isal. Alati aitab/töötab sel puhul IE.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|