Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
13.12.2002 10:58:26
|
|
|
Mul endal on õnnestunud Knoppixi plaate niimoodi põletada, et üks toorik buudib ja teine mitte. Väikesel kiirusel tehtud (4x), samad Nero valikud, sama arvuti... Täielik müstika.
Aga isegi kui ei buudi, saab ta floppylt ikka üles - kui mkfloppy.bat tegi eelmistel versioonidel mingi jama kokku, siis võis alati kasutada käsitsi kokku klopsitud rawrite2 käsurida koos boot-en.img image'iga.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
13.12.2002 12:20:53
|
|
|
Sai siis ka ära proovitud. Muidugi kartus oli sees kas graafiline liides üldse üles tuleb , sest nt. Mandrake 8'ga ta üles ei tulnud, kuna minu VGA'le sobivat draiverit ei olnud. Aga üles ta tuli 8) ja ei mingit värelemist, nagu teised siin kurtsid. Esimese hooga ei saanud muidugi netti , natuke kolamist ja õige koht käes , kust NIC'i seaded sai paika pandud. Aga millegi pärast ei hakanud helikaart tööle , bootimisel oli näha, et üles ta leiti, draiverid ka, aga mitte üks piuks. Proovisin küll setup'i, küll algul automaatset, pärast manuaalset, aga ei midagi . Ja häirima jäi mind, et ta ei suutnud koostööd teha hiirega (Typhoon Optical), kursor liigub katkendlikult, tihti tuleb hiirt tõsta ja asukohta parandada ning ratas ei suvatsenud ka tööle hakata , otsisin küll, kust saaks hiire tüüpi muuta, aga silma nagu ei jäänud. HDD'l on mul oma arust nagu kolm parti, PRIM.FAT32; NTFS; LOG.FAT32. Tema näitas viite , milledest ainult kahte viimasesse: NTFS'i ja LOG.FAT32 lasi ligi, teistele andis mingi errori.
Aga jah, kui ikka oled Win'iga harjunud, siis esmamulje on ikka ehmatav, ei leia esimese hooga vajalikke kohti üles jne. Eks inimene harjub kõigega, nagu ka maakeelne Win oli algul harjumatu.
See oli siis arvamus asjast, esimese poole tunni kohta Linux'i taga. Elame-näeme
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
13.12.2002 13:16:21
|
|
|
Kui aga on mingid kogemused Linuxi vallas olemas, siis on asi juba tunduvalt lihtsam!
Ise esimene kord Red Hat 6.1 taha sattudes, õigemini teda paigaldama hakates, ei teadnud samuti praktiliselt midagi. Kuid materjalide rohkus, mis netis üleval on aitas kiiresti asjast ülevaate saada!
Kust mida otsida jne!
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ediss0n
HV kasutaja

|
13.12.2002 13:27:26
|
|
|
/me lõpetas just uue iso tõmbamise:) Seekord crc õige.
Nüüd küsimus - kas ma olen valesti aru saanud või on ka 700Mb RW toorikud müüa? Ise tean, et rw ainult 650, kas eksin?
_________________ :wq |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
tommionu
tubli telepoiss

|
13.12.2002 13:32:56
|
|
|
Ediss0n kirjutas: |
/me lõpetas just uue iso tõmbamise:) Seekord crc õige.
Nüüd küsimus - kas ma olen valesti aru saanud või on ka 700Mb RW toorikud müüa? Ise tean, et rw ainult 650, kas eksin? |
eksid ja rängalt
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ediss0n
HV kasutaja

|
13.12.2002 13:51:49
|
|
|
Hihi, ma pole veel cd pealt proovinud, kuna neto ütles plaadi kirjutamise lõpus, et peese läks, kuid sama laadi pealt sain diski tehtud ja praegi on linux ees:)
_________________ :wq |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
18.12.2002 22:47:18
|
|
|
Kussu, hdd installist on juba juttu olnud - nimelt kujutab Knoppix endast Debiani graafilist installerit, isegi lingi tõin ära.
Aga ma pean sind hoiatama sellise asja eest nagu avataripolitsei - 32,5 kilo, oplaa... Rohkem midagi ei maini, vaid vaatan pealt, mis toimuma hakkab
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
18.12.2002 22:55:13
|
|
|
link :: DemoLinux
Leidsin veel ühe Knoppixi taolise Linuxi versiooni: DemoLinux. Panen endale välja tõmbama! Kuid on äkki kellelgi juba kogemusi selle versiooniga? Kui on siis võiks natuke pajatada!
Täpsem info lingil!
PS: Kussule juba PS saadetud, nii kui seda pilti nägin 8)
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
19.12.2002 10:31:53
|
|
|
DemoLinux on üsna tükk aega meiega olnud, mõnda aega oli ta minu arust ainus plaadi pealt jooksev Linuxi süsteem. Aga ühel hetkel selle arendamine peatus, viimane versioon peaks ka üle aasta vana olema. Igatahes, kui on vajadus plaadi pealt buutida ja trikke teha, siis igal juhul Knoppix
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
19.12.2002 11:31:26
|
|
|
Kunagi proovisin ka seda Demolinuxit, see tööle ei läind. Aga ega eriti ei viitsinud jamada ka.
Aga mul leidis Knoppix küll võrguseaded ise üles... ei pidanud midagi lisaks näppima. Supsti töötas.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
19.12.2002 16:43:53
|
|
|
No ma proovin selle DemoLinuxi ka ära, eks hiljem, annan teada, kuidas läks! See üks toorik ees või taga
Nende kodukalt vaadates, vist päris aasta vanune asi ikka pole! Eks näeb!
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan
HV kasutaja

|
23.12.2002 19:20:38
|
|
|
Tahaks ka knoppixit proovida Äkki keegi seletaks, millised failid ma pean alla sikutama ja plaadile põletama, et asi toimiks? FAQs on küll seletatud (ka selle kohta, milleks md5.asc laiendiga failid), kuid ei saanud päriselt aru?
http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=44 on samuti võimalik ju alla sikutada, aga sealgi on need teise laiendiga failid. milleks need vajalikud on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
23.12.2002 19:27:22
|
|
|
... e. loed selle teema algusest lõpuni läbi ?!
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan
HV kasutaja

|
25.12.2002 18:02:27
|
|
|
meesmetsast kirjutas: |
Mina tirisin selle ja sain tööle  |
Esimene kokkupuude on siis toimunud Linuxiga. Polnudki eriti hirmuäratav . Knoppix "valgus" ilusti tööle nii et 5+
|
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
25.12.2002 19:29:21
|
|
|
sai siis ka 'ra proovitud
pilt ees, h''l ka olemas, v]rk kah p[sti, ainult et m]ned t'hed on klaveril kadunud
meeldivad kogemused, soovitan proovida
m]niaeg tagasi andis ketas otsad ja nii pidin ilma arvutita istuma, n[[d seda hirmu enam ei ole
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan
HV kasutaja

|
25.12.2002 19:30:28
|
|
|
a1 kirjutas: |
sai siis ka 'ra proovitud
pilt ees, h''l ka olemas, v]rk kah p[sti, ainult et m]ned t'hed on klaveril kadunud
meeldivad kogemused, soovitan proovida
m]niaeg tagasi andis ketas otsad ja nii pidin ilma arvutita istuma, n[[d seda hirmu enam ei ole  |
Tähtede puudumine on ka sinu postitusest näha ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
mina96
HV kasutaja

|
25.12.2002 20:16:32
|
|
|
Kõik toimib ilusti, ainult heli ei leidnud üles. Lasen oma Mandrake välja ja vajadusel näpin seda Ega miskit suurt vahet neil pole ka.
Iso kõrvetamisel probleeme ei olnud. Nero tegi kõik ok. valmis.
_________________ Inimene, kui tal on hea olla, mõtleb harva. |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
25.12.2002 21:25:52
|
|
|
nii, viskasin ka teise masina sisse plaadi.
kuna seal on võrk staatiliste IP-dega, siis nett loomulikult tööle ei hakanud.
samas on sellel masinal mälu 64M ja selle peale pakkus ta kõvakettale swapfailide tegemist, lasin teha ja asi toimib.
ainult et piiga oskas mingi mängu fullscreeni ajada ja sealt ei osanud enam välja tulla vajab õppimist seega
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
26.12.2002 00:11:18
|
|
|
a1 kirjutas: |
nii, viskasin ka teise masina sisse plaadi.
kuna seal on võrk staatiliste IP-dega, siis nett loomulikult tööle ei hakanud.
samas on sellel masinal mälu 64M ja selle peale pakkus ta kõvakettale swapfailide tegemist, lasin teha ja asi toimib.
ainult et piiga oskas mingi mängu fullscreeni ajada ja sealt ei osanud enam välja tulla vajab õppimist seega |
Kui õigesti mäletan, siis käsureale Netconf ja sealt IP ja muu paika panna!
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
surender007
HV kasutaja

|
26.12.2002 12:55:00
|
|
|
kuidas seda maha saab võtta? cd välja ja maas?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
26.12.2002 13:04:29
|
|
|
surender007 kirjutas: |
kuidas seda maha saab võtta? cd välja ja maas? |
Mis mõttes maha???
Sulgemis käsuks on ikka K alt sulgemine! (võib ka käsurealt muidugi)
Hdd-le mingeid kirjutusi ei tehta! Kui sa ise just midagi ei tee! Selle OS-i põhimõte selles ongi, et CD-rommi kasutatakse nagu Hdd-d, millel asub OS ja mille puhul teiste ketaste olemasolu pole vajalik!
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
krr
Kreisi kasutaja

|
26.12.2002 23:40:02
|
|
|
Ja töötabki!!!
Tundub mõnus
Pole varem linuxiga kokku puutunud, aga suht kähku sai asi enam-vähem
selgeks. Muu sain kõik kähku funkama, va. neti,
lahe, et joonistusproge nimeks on pandud sodipodi.
Potato man ( a game for kids) paistis küll peamiselt silma mõnede adults-only lahendustega - kondoom-myts ja nina, mis nägi välja täpselt nagu ****
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
boro
Kreisi kasutaja

|
29.12.2002 13:39:52
|
|
|
kas sellised asjad nagu adsl konfiguratsioon (Paroolid jne) j2tab meelde, v6i peab peale plaadi v2lja v6tmist uuesti konfima ...
Eesti klaverit ei saagi panne ve
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
4 :: |
5 |
|
tagasi üles |