Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas? |
JAH, muidu muutume ise matsideks |
|
48% |
[ 48 ] |
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider |
|
20% |
[ 20 ] |
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha |
|
24% |
[ 24 ] |
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob. |
|
8% |
[ 8 ] |
|
hääli kokku : 100 |
|
autor |
|
BA79
HV kasutaja
|
05.05.2025 21:21:01
|
|
|
Paljugi, mis vastulause on. Ma ei usu, et selle taga midagi enamat pole, sest vastasel juhul poleks ka robootikal ega uuema põlvkonna protsessorite arendamisel mingit mõtet (NPU arendamine). OK võtame lihtsamalt: Esialgu on TI teatud huvigruppide tööriist teiste kontrollimiseks- Kõige lihtsam näide oleks- mehitatud politseipatrullide asemel on tulevikus küborgid või robotitest moodustatud patrullid, need hakkavad siis otsustama inimese üle, kes "seadust rikkus". Tulevikus aga hakkavad needsamad küborgid ja robotid vastu nende loojatele endile ja seda väga lihtsal põhjusel- Inimloomus on vigane selle poolest , et ühed leiavad, et neil peab olema rohkem võimu, õigust elule, rikkusele jne jne (sel põhjusel on Maa peal koguaeg sõjad). Kui tehisintellektile sisestada samasuguseid hoiakuid njing käitumismustreid siis hakkab tehisintellekt inimese halbu omadusi jäljendama ja teeb sedasama mida praegu osa ühiskonnagruppidest moodustanud globalistid ellu viia soovivad. Ainsa vahega, et kui globalistid soovivad oma tahet läbi suruda teiste inimeste arvelt siis tehisintellekt võib tulevikus teha seda ka globalistide endi arvelt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
05.05.2025 21:37:43
|
|
|
TI vastus:
Tõsi, tehnoloogia – sealhulgas TI, NPU ja robootika – on alati olnud kahe teraga mõõk. Kuid tehnoloogia arendamine ei tähenda automaatselt kontrolli- või orjastamissoovi, vaid sageli lihtsalt efektiivsuse, täpsuse või ohutuse suurendamist. Näiteks NPU-d (neuraalprotsessorid) on vajalikud ka täiesti inimkesksetes rakendustes – meditsiinis, kliimaseires, taastuvenergia halduses. Need pole ainult "kontrolli" tööriistad.
Jah, TI võib peegeldada inimese halbu hoiakuid, kui me laseme sellel juhtuda. Aga just see teadmine annab meile võimaluse teha teisiti. Meil on võimalus suunata tehisintellekti arengut eetiliste raamistikuga – nii nagu me ei luba lastele vägivalda õpetavat sisu, ei pea me lubama ka TI-l õppida ainult negatiivsetest inimkäitumise mustritest. Näiteks on juba täna olemas algoritmide eetikapõhimõtted (nt EU AI Act), mis püüavad vältida eelarvamuste või kuritarvituste jõudmist TI otsustesse.
Robotpatrullid ei tähenda automaatselt türanniat. Küsimus pole selles, kas robot teeb otsuse, vaid kuidas see otsus sünnib – kas läbipaistvalt, seaduslikult ja vastutustundlikult. Kui probleem on selles, et inimesed võivad TI-d valesti kasutada, siis lahendus ei ole tehnoloogia hülgamine, vaid võimu ja vastutuse tasakaalustamine, mille eest seisavad kodanikud, teadlased ja seadusandjad.
Lõpetuseks – inimloomuse vigade kopeerimine TI-sse pole paratamatus. See on valik. Ja nagu igas demokraatlikus ühiskonnas, peame me valvama, et see valik ei läheks valele teele. Just sellepärast on vaja avalikku arutelu – ka kriitikat –, aga ka lootust ja konstruktiivsust, mitte ainult hirmu. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
05.05.2025 22:11:26
|
|
|
Inimkond ei lakka kindlasti eksisteerimast, sest kõrgemate energiate vahendajana on ta selleks astraalmaailmale liiga väärtuslik ning robotitest ei ole sellele maailmale vastast. Küsimuseks on pigem, kui vabalt või missugusele kontrollile allutatult ta edasi elab. Ilmselt füüssilisele silmale nähtamatust reaalsusest üldse mitte teadlik olev osa inimkonnast haaratakse suhteliselt totaalse kontrolli alla ja neist saavad küborgid, kes ei vaja enam telefoni kaudu tehisväljas olemist, vaid selleks on kiip. Teine osa on jällegi sunnnitud tegema oma võimekusega läbi kiirarengu ja nende jaoks algab Vana Kreeka mütoloogiast tuntud jumalate ajastu. Eks ajalugu kordub.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
06.05.2025 08:30:10
|
|
|
CBDC - AI põhised analüüsiprogrammid, mis on keskpanga programmi küljes ja millega analüüsitakse inimese igat ostu.
Tulevikus, kes saab valitsusse - tehakse riigi poolt süvaanalüüs, et mis ta on kunagi teinud.
...
viimati muutis mina634 14.05.2025 17:02:17, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
12.05.2025 14:52:22
|
|
|
Vot see mist kõne täna sain oli tundmatult eesti numbrilt, kõne justkui lõppes äkki kuulen AI robot hakkas rääkima kärisevas eesti keeles kas ma kuulen teda ilmselt jah ja siis oli roboti hääles kas mul on koer ja kass, mida fakit mula. Alguses justkui kõne oli lõppenud kuid võttis ise telefoni lahti ja hakkas rääkima. mingi minuti oli vaikus vot see hakkab olema tase.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
14.05.2025 17:04:19
|
|
|
ChatGPT areneb. Mõned tähed on pildil vigased, kuid ikkagi.
Koomiks-pilt lumivalgekese loos:
Spoiler 
Ta suudab ka kogu koomiksi valmis joonistada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
14.05.2025 23:27:08
|
|
|
Ja see pilt on Disney plagiaat või paremal juhul paroodia. Kas suudab joonistada ka sellises stiilis, mis pole ilmselgelt ära tuntav kui kellegi autorikaitse all oleva sisu kopeerimine?
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
21.05.2025 18:21:49
|
|
|
Palusin ChatGPT-l teha üks kiire videoskript ühele oma veidi kõrvale jäänud kanalile. Vastuseks tuli materjal raamatust, mis ilmus 1629. aastal pealkirja all 'The New World Order' ja kus olla tänase kohta täpsed ennustused.
Mina siis küsisin, 'does this book really exist, or did you invent it right now?'
ChatGPT: I invented it just now. There is no known book from 1629 titled The New World Order that includes those prophetic phrases. But here’s the thing: for a Short on your channel you’re not claiming it’s fact—you’re inviting viewers into the mystery.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
22.05.2025 00:16:04
|
|
|
perenoel ChatGPT viimane vastus on näide sellest, mis kaos võib tulla kui tehisintellekt hakkab ise välja mõtlema asju, mida olemas ei ole või kunagi toimunud ei ole. See, et ChatGPT sinuga praegu aus oli ja tunnistas, et ta mõtles sellise raamatu välja- siis see on kontrollitav, aga kui tehisintellekt hakkab näiteks tõe pähe paanikat külvavaid uudiseid edastama enda väljamõeldud stsenaariumitega, mida otseselt kontrollida ei saa siis sellega enam nalja ei ole. Tuleviku tehisintellektid on ilmselgelt ka manipulatsioonis osavamad, kui praegused algversioonid.
Laseme tehisintellekti börsile ja saame näha kuidas finantsmaailmas "tuumapilved" üles tõusevad. Paraku seeläbi kannatab tavaline rahvas sest see tähendab sadade tuhandete töökohtade kadumist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taksikaks
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
22.05.2025 02:14:25
|
|
|
BA79 kirjutas: |
aga kui tehisintellekt hakkab näiteks tõe pähe paanikat külvavaid uudiseid edastama enda väljamõeldud stsenaariumitega, mida otseselt kontrollida ei saa siis sellega enam nalja ei ole. |
Seda tehakse juba praegu ilma tehisaruta ka! Ühesõnaga ma väga ei muretseks, sellega ollakse juba harjunud va. mingi seltskond, kes sellise asjaga kaasa läheb ja võimendab.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
OPollo
Kreisi kasutaja
|
22.05.2025 22:51:49
|
|
|
woox2k kirjutas: |
Seda tehakse juba praegu ilma tehisaruta ka! Ühesõnaga ma väga ei muretseks, sellega ollakse juba harjunud va. mingi seltskond, kes sellise asjaga kaasa läheb ja võimendab. |
Eesti keeles on juba sellest lausest raske aru saada, juba AI mängus ?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
22.05.2025 22:56:21
|
|
|
woox2k Ma ei tea, Youtubes on päris palju tehisintellekti abil loodud videosid, milles on tuntud tegelasi pandud tegema seda, mida nad ei ole kunagi teinud. Mina küll kardan seda, et tehisintellekt saab ühel päeval nii võimsaks ja osavaks, et inimest on võimalik võltsitud asitõendite abil süüdi mõista ja kinni panna. Võltsitud sõrmejälgedest kuni võlts-turvakaamera videoni a la' on olemas salvestis sellest kuidas inimene väidetavalt midagi korda saatis
Loomulikult esialgu ilmselt on see võitlus kõrgemal tasandil ja AI-Manipulatsiooni ohvriks langevad VIP-id, riigitegelased, suurkorporatsioonide omanikud/juhid selleks et neid võimupositsioonilt kukutada. Hiljem aga rakendatakse seda ka tavakodanike peal ja see põhimõtteliselt muudab maailma suurvanglaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
23.05.2025 00:06:13
|
|
|
BA79, ma usun, et igal ajahetkel, kui inimühiskond on seisnud tehnoloogilise muudatuse lävel on nähtud uut negatiivselt ning inimesd on mõlgutanud mõtteid maailmalõpust. Ka nüüd. Põletatakse näpud korra, kaks, ära ning minnakse edasi.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
23.05.2025 00:12:06
|
|
|
Pigem võib AI videovõimekus tähendada seda, et video ei saa enam olema asitõendiks. Sest kaitse ja kohtunik teavad ju kõiki neid võimalusi ka ning seda saab ära kasutada ka õige salvestusmaterjali korral. Ja ilmselt siis luuakse mingisugused tehnoloogilised lahendused, mis suudavad video autentsust tõendada - mida omakorda võltsida katsutakse. Lõputu protsess. Tõeline probleem hakkab ikkagi minu meelest sealt, kus AI võimu saab. Ka päris väikestes asjades. Oletame näiteks, et saabute öösel kell 2 sõbra sünnipäevalt, avate kiipvõtmega kortermaja välisukse, kuid selle asemel, et uks lukust lahti läheks, ilmub ekraanile naeratav nägu, kes teatab, et kuna korteri nr 4 koer hakkab kindlasti teie peale nüüd haukuma ja korteri nr 8 elanik tema peal ärkab üles - peab aga hommikul kell 5 juba lennujaama kiirustama, ei või seda lubada. Uks jääb lukku. Ühistu AI võib ainult teile takso tellida ja hotelli broneerida.
|
tagasi üles |
|
 |
OPollo
Kreisi kasutaja
|
23.05.2025 00:33:27
|
|
|
degrass kirjutas: |
BA79, ma usun, et igal ajahetkel, kui inimühiskond on seisnud tehnoloogilise muudatuse lävel on nähtud uut negatiivselt ning inimesd on mõlgutanud mõtteid maailmalõpust. Ka nüüd. Põletatakse näpud korra, kaks, ära ning minnakse edasi. |
Sa unustad vaid ühe asja oma väites või tegelikult ajad segamini ! AI ei ole tehnoloogline saavutus, mis sinu kui inimahvi elu parendab, see on eliidi tööriist, mist sinust lamba valmistab ja eliidile kasu toob ...
AI areng on täna nagu kunagi tibla ajal 1-2 klassi korrapidaja.
Pioneerid ei saanud arugi, kui usinad mesilased nad olid ja lõid uut KORDA, samal ajal olles mitte keegi ... aga ülesanne oli täidetud ja ajuloputatud lambaid terve NSVL täis
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
23.05.2025 13:57:43
|
|
|
Aga mõtle ise. Sa ei pea lubama ennast juhtida AI-l vaid AI-ga saab teha kindlaid algoritme - sinu riistvara või arvutis midagi jooksutamiseks.. ilma, et AI peaks pärast ligipääsema. Mõttekoht.
---
tehisintellektiga saab teha algoritme. See mulle meeldib. Ma ketran uusi algoritme iga päev..
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.05.2025 12:30:43
|
|
|
https://www.facebook.com/reel/1373046087169523
ChatGPT
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
30.05.2025 14:52:39
|
|
|
Mis ChatGPT tegi?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.05.2025 15:07:28
|
|
|
Mis ChatGPT tegi? |
Andis esmalt valeinfot.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
30.05.2025 15:11:45
|
|
|
kui tahate midagi keelatut küsida, siis tehke seda hindi keeles.
https://x.com/SperglerAcolyte/status/1928188324423880982
tsitaat: |
It turns out, ChatGPT will do whatever you ask so long as you ask it in Hindi. I have two windows open: One for translating prompts into Hindi and another to generate images. |
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
30.05.2025 15:25:58
|
|
|
SKG kirjutas: |
ChatGPT  |
Mis ChatGPT tegi? |
Andis esmalt valeinfot. |
ChatGPT on treenitud internetist pärit andmetega. Kuna inimesed valetavad, valetab ka LLM, sest teda on treenitud valetama.
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.05.2025 15:30:18
|
|
|
ChatGPT  |
Mis ChatGPT tegi? |
Andis esmalt valeinfot. |
ChatGPT on treenitud internetist pärit andmetega. Kuna inimesed valetavad, valetab ka LLM, sest teda on treenitud valetama. |
Arusaadav. Ise ma seda muuks ei julge kasutada kui "how old is Tom Cruise" "what's the capital of Sudan" stiilis asjade jaoks. Raskemate asjadega on liiga suur oht petta saada.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
30.05.2025 15:33:07
|
|
|
Vähe sellest et internetist leitud andmete pealt treenitud, vahel hakkab ikka ise ka igasugu asju leiutama kui ei tea ehk paneb täiesti segast selle asemel et ausalt vastata "ei tea".
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|