Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Ärifoorumites kauba asukoht linna täpsusega kohustuslikuks! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Ärifoorumites asukoht kohustuslikuks
Poolt
79%
 79%  [ 230 ]
Vastu ja julgen ka põhjendada
9%
 9%  [ 27 ]
Erapooletu
10%
 10%  [ 31 ]
hääli kokku : 288

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 04.03.2011 21:08:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Niikaua, kuni ka suvalised jorsid (kes HV-kasutajad ei ole) äriteemasid näevad, ei pane oma kõiki kontakte kunagi profiili (pettused!). Aga see ei olnud ka küsimuseks siin teemas, lihtsalt paar postitajat küsis, et miks liigne kartus.

Põhjenda mulle, kuidas rikub kodaniku privaatsust müügiteemas märge "Kaup asub Tallinnas" ?
Tallinnas on ligi 400 000 elanikku, kas kardate et pätt hakkab käima kodusid läbi ja seda kaupa otsima?

Kui käest-kätte kaupa hakkate tegema, siis niivõiteisiti on vaja teada anda, kus piirkonnas kaup asub, asi see 3 sõna kirjutada icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ewur
HV veteran
ewur

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 04.03.2011 21:17:28 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

Niikaua, kuni ka suvalised jorsid (kes HV-kasutajad ei ole) äriteemasid näevad, ei pane oma kõiki kontakte kunagi profiili (pettused!). Aga see ei olnud ka küsimuseks siin teemas, lihtsalt paar postitajat küsis, et miks liigne kartus.

Põhjenda mulle, kuidas rikub kodaniku privaatsust müügiteemas märge "Kaup asub Tallinnas" ?
Tallinnas on ligi 400 000 elanikku, kas kardate et pätt hakkab käima kodusid läbi ja seda kaupa otsima?

Kui käest-kätte kaupa hakkate tegema, siis niivõiteisiti on vaja teada anda, kus piirkonnas kaup asub, asi see 3 sõna kirjutada icon_rolleyes.gif

Ma ju mainisin - paar inimest imestasid, et miks ei võiks rohkem infot profiili panna (kaasaarvatud telefoni numbrid jmt). Ning seejärel kirjutasin, et konkreetset teemat see ei puuduta. See oli vastus nendele paarile, miks kogu infot mina näiteks enda profiili ei pane, midagi ju mul on ja see on ka piisav selle teema kontekstis.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
matu21
HV Guru
matu21

sõnum 04.03.2011 21:19:14 vasta tsitaadiga

mazdagti kirjutas:

matu21 Ning selle upitamise kohapealt, HV pole heategevusorganisatsioon icon_idea.gif

Jah, toppi tõsta tõesti saad raha eest. Aga nt serverite müüki tegin teema ja unustasin pealkirja panna, et koos litsentisga. 2min pärast juba ei saanud enam seda muuta. ja seda muuta ei saa ma ka raha eest seal mitte.

Kommentaarid: 1393 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1057
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 04.03.2011 21:21:06 vasta tsitaadiga

ot:
ewur, võiks teha eraldi küsitluse, palju kasutajaid suutsite ärritada selle pika jutu tsitaati tõmbamise tõttu.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 04.03.2011 21:21:28 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Eestis on väiksemaid linnu ja asulaid ka kui Tallinn! icon_rolleyes.gif Väikelinnades tunnevad enam-vähem kõik kõiki.

Loomulikult see on kasutaja oma asi ka et enda kohta liiga palju ei avaldaks, et võimalikud pätid külla ei tuleks.

Ärifoorumite reeglitesse võiks panna mingi punkti, et peab mainima kuskandis soovitakse käest kätte äri teha või siis kas kaupa viitsitakse posti panna.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 21:21:53 vasta tsitaadiga

matu21, oot-oot, serveriteemat ei saanud muuta?
Kindel? Peaks olema vähemalt 24h.
Saad PS täpsemalt kirjeldada, mis millal jne.

tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 04.03.2011 21:49:48 vasta tsitaadiga

Kui kaupa müüd posti teel siis ju pole vahet. Saab ju ära märkida kas kaup saatja või saaja kulul. Hiljem kui diil tehtud ja privas kokku lepitud, saab ju täpsemalt rääkida, kas tädi Maali on Hiiumaalt või Soodomast.

Suht-koht pseudoteema ... icon_smile.gif

viimati muutis Le Inc 04.03.2011 21:50:32, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 04.03.2011 21:50:26 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:

Niikaua, kuni ka suvalised jorsid (kes HV-kasutajad ei ole) äriteemasid näevad, ei pane oma kõiki kontakte kunagi profiili (pettused!).

Sisselogimata ei näe profiilis asukohta ega telefoninumbrit. Teemas on vist ikka näha.
Nii et kui pätte kardad, siis pane kontaktid postituse asemel profiili ja keegi peale HV kasutajate neid ei näe.

keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 04.03.2011 22:00:44 vasta tsitaadiga

ja see profiiliga peitmine aitab vä? kontosid saab ju teha! ja märki sellest maja ei jää, kes su profiili vaatas ja mingi pahateo su kontaktidega sooritas.
te tahate siin mingit hullu mõttetut gestaapot teha.

tehke siis juba äriteemad loetavaks ainult id-kaardiga audentinutele ja kogu moos.

kui mina müün midagi, ja näiteks kavatsen kauba saata postiga, siis miks kurat on kellelgi vaja teada, kus see kaup asub? ma võin sel juhul panna ükstas puha mis linna!

selge on see, et on hea vaadata, kas kaup asub selles linnas kus ma ise, et näiteks kiirelt kohe kaubale ise järgi minna, kuid kui tege on mingi petuskeemiga, siis pole seal vahet. kirjtuada võib mida iganes. aitaks ainult id-kaardiga autentimine...

matu21
HV Guru
matu21

sõnum 04.03.2011 22:19:30 vasta tsitaadiga

Rendime kaarhalli ja KÕIK HV foorumi tehingud võivad toimuda vaid seal. Kohapeal annab müüja näpujäljed ja dna proovi ja alles siis saab õiguse tehinguks.

Tegelt ka, lõpetage see BS! Igaüks ikka hoolitsegu oma heaolu ja turvalisuse eest ise, mitte ei kehtesta lollakaid reegleid.

okidoki ja kukimuki keskkondades ei koti kedagi , kes mida müüb ja kuidas. Kui tahad, osta.

HV on lõppude lõpuks ikkagi hinnainfo keskkond, mitte mingi sotsiaalse heaolu pühamu.

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 22:28:28 vasta tsitaadiga

Jutt ei ole turvalisusest, vaid sellest, et miks on nii kuradima raske paari sõnaga kirjutada vähemalt kus piirkonnas kaup asub?!

Kui tean, et kaup asub Lõuna-Eestis, siis arvestan vähemalt 39 EEK lisakuluga, kui müüja otsustab saatmisega tegelda.
Aga kui mingitki informatsiooni pole, siis on see frustreeriv küll, kui tahad midagi kiirelt otsustada, aga müüja on otsustanud (tahtlikult) muna mängida.

Siin eespool kirjeldati värvikalt juhtumeid, kus ei jõutud asukoha informatsiooni ära oodata ja eelistati müügiteemat, kus asukoht oli ära toodud.

tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 04.03.2011 22:29:36 vasta tsitaadiga

no siis nende viga. asi lõppeks sul sellega, et hakatakse panema mingeid lambi asukohti, kui mingil põhjusel ei taheta öelda, kus kurat see kaup asub. mis iganes siis selle põhjuseks ka ei ole.

see reegel oleks nõme, kuna ta ei toimiks!

aga soovituslikuna võiks kusagil üleval olla küll!

viimati muutis keevitaja 04.03.2011 22:30:36, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 40
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 22:29:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mis iganes siis selle põhjuseks ka ei ole.

keegi võiks lõppude lõpuks siis välja öelda, mis see põhjus olla võib icon_biggrin.gif

Ja ei pea ju välja kirjutama, kui endal asukoht profiilis olemas.

viimati muutis Tanel 04.03.2011 22:30:14, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 04.03.2011 22:30:00 vasta tsitaadiga

ot:
Ma väga vabandan, kui see kellegi eneseteostust riivab, aga mulle hakkab tunduma, et see hädaldamine ja "kohustuslikuks" tegemine hakkab pisut ärritama juba HV juures. Küll pead sa ühe ja teise "targa" tahtmist mööda sättima ja keerama ja oma teemasid nii ja teisiti presenteerima, et kellelgi hea oleks. Aga krt. kui müügi teemas on pakkumine alla AH, siis ei koti see kedagi. Kui tehakse pakkumised ja pärast enam ei reageerita mitme päeva jooksul ei mingitki kanalit pidi, siis ei koti see kah kedagi. Kui moded su postituse/teema ära kustutavad, siis ei koti kah kedagi.

See teema lihtsalt häälestab vastandamisele - krt milleks seda paska vaja on? SEE ON MÜÜJA ASI, ET TA OMA KAUBAST LAHTI SAAB! Ei taha oma andmeid/kauba andmeid välja panna siis ei pane - ära osta/küsi/paku/mida iganes, kui ei meeldi suhelda/kaubast huvitatud ei ole. Ma panen teemasse nii palju kirja, kui palju kauba kohta vaja on ja tahan kirjutada. Kellelgi infost puudu jääb, siis saab ju küsida. Alati saab ju teemasse teha pakkumise stiilis - pakkumine kehtib 24h või mida iganes... kujutlusvõimest/eneseväljendusoskusest jääb puudu või milles asi? Milleks iga nurga peale kitsendavaid reegleid vaja on?

Nii lihtne see asi ongi! Kui tahad väga täpselt ja konkreetselt ja üleloomulikult kiirelt, siis mine mõnda veebipood ja saadki väga täpselt ja konkreetselt aadressid ja kellaajad ja telefoninumbrid - andekas oled, siis saad äriühingu omanikud kah teada!
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 299
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 04.03.2011 22:31:47 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Ja ei pea ju välja kirjutama, kui endal asukoht profiilis olemas.

no mida sa siis siin arutad. kes tahab paneb profiili ja kes ei taha ei pane.

keelake järmiseks veel ära ka mingite väljamõeldud asukohtade, ala veenus, panemine oma profiili.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 22:33:03 vasta tsitaadiga

Müüjaid kohustasime ka 2008a. autentima, et ostjatel oleks turvalisem äri ajada.

Kokkuvõttes on ju mõlemale poolele kasulik, ma ei saa aru miks aetakse niimoodi sõrgu vastu.

Ka küsitluse tulemused näitavad, et kasutajad pooldavad seda meedet.

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 22:35:07 vasta tsitaadiga

Paljud ei pane müügiteemasse kauba asukohta, kuna lihtsalt see ununeb.
Kas on palju küsida, et vähemalt maakonna täpsusega kirjutataks kauba asukoht?
Isegi Osta.ee on olemas lahter kauba asukoht.

Ka HV huvides pole tekitada siia mingeid väheinformatiivseid teemasid, mida pead siis hakkama surkima nagu surnud laipa.

viimati muutis Tanel 04.03.2011 22:37:21, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 04.03.2011 22:36:24 vasta tsitaadiga

võrreldes kasutajate üldarvu, on see siiski piisk atlandi ookeani.

minu argument on lihtsalt see, et see oleks selline kontrollimatu jama.

sobiks soovituslikuna!

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 22:42:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

sobiks soovituslikuna!

See on juba ammu soovituslik, aga seda ei täideta alati

tsitaat:
- Alati tasub ära märkida ka konkreetne asukoht

tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 04.03.2011 22:43:15 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:

sander989 kirjutas:
Samas igale kuulutusele võiks AH ja OK hinna ka alati panna.

Mis puudutab AH ja OK märkimist, siis nõustun ja ei nõustu. Kui ma müün mingit vana asja (praegu võin tuua näiteks oma akustilist kitarri mida müün), siis mul pole suurt aimu mis hinnaga ta võiks liikuda. Kitarr mul seisnud juba mitu aastat niisama, pealegi kunagi veel saadud kah mitte ostmise vaid vahetamise käigus, niiet ma ei oska talle mingit hinangut anda. kui ma pakuks huupi mingi hinna, siis võib juhtuda 2 asja - 1) ma hirmutan potentsiaalse ostja ära 2) müün ära liiga odavalt, samas kui ostja oleks olnud äkki nõus palju rohkem maksma (tean jah et olen ahne).
On olnud mitu korda nii et inimene küsib palju ma siis ikkagi tahan asja eest, ütlen talle huupi mingi hinna, sest ma ei tea palju asi väärt on ja siis kohe on näha, enam ei tule mingit vastust inimeselt. Siis olen pidanud kohe kiiresti juurde kirjutama, et kui hind liiga kõrge siis võin ka odavamalt ära anda, sest mul tähtsam asjast lahti saada lõpuks ometi. Niiet sellistel juhtudel võiks vastupidi olla, et ostja ise pakub niipalju kui ta arvab et on nõus selle eest välja käima.

Samuti võiksid inimesed ikka kinni pidada alghinnast. arusaadav et kui sa näed et isegi alghind natukene liiga krõbe sinu jaoks, siis küsid kas saaks äkki odavamalt. samas aga kui müüja on märkinud et AH on nt 100euri, ning OK on 250euri (ehk siis see vahemik on üsna suur), peaks olema loogiliselt arusaadav, et 100 on see piir kuhumaani müüja oleks viimasel võimalusel nõus laskuma, aga alla selle oleks ju täiesti tobedus hinda lasta, kui alguses oli plaan saada 250. Aga ei, ikka tulevad ja kõik rõõmsalt hakkavad laduma hindasi mis ei küündi alghinnanigi. see et üks loll pakkus 50euri kõigest, ei tähenda ju nüüd et tema üle trumpamiseks sa võid pakkuda 55, ja järgmine pakub 60. alghind ju märgitud et 100! see kõik oli loomulikult ainult näide, aga isegi olen müünud täielikult uut asja, isegi avamata, alghinnaks määranud poole poehinnast, ja ostakohe hinnaks nt 75%. ja juvist inimestel seal ajus miski hakkab kohe tööle ja nad tulevad välja sellise "geniaalse" loogikaga, et kuna ma müün tuttuut asja palju odavamalt kui poehind, siis ma vist ei hooli rahast, ning hakkavad pakkuma mulle nt 10-20% poehinnast. Ma päris ei saa aru inimestest. ma oleksin nõus kui saaksin poehinnast kasvõi 10euri maha, aga kui sulle pakutakse 600eurist asja täielikult uuena 300euri eest, sa ei hakka ju talle pakkuma 100 euri. tegu pole ju heategevusega, kui müüjal on pandud alghind siis alla selle oleks loogiline mitte pakkuda. Ühekorra võib ju muidugi küsida, selle vastu pole ka minul midagi, et kas saaks ka odavamalt, äkki müüja juba selle ajaga nõus hinda langetama, kuid kui 10 lammast kõik järjest hakkavad pakkuma mingit ulmeliselt madalat hinda, siis asi pole õige. Alghind on alghind, ning kui müüja on nõus müüma madalamalt siis ta aja jooksul langetab alghinda. mitte aga nii et asja alghind on 100, keegi oinas pakub 50. nädala pärast müüja langetab alghinna 75 peale, sama pakkuja pakub nüüd 25... paneb muigama selline asi. või siis näiteks müüsin täiesti uut ja avamata asja mille olin võitnud. tegu oli asjaga mis maksis poes mingi 200euri, ja ma küsisin selle eest sada. mulle pakuti 10. kui ütlesin et tegu pole heategevusega ja nii odavalt ei müü, siis sõimati nägu täis et mina ju võitsin selle, miks nemad siis peaksid nüüd mingit kõrget hinda selle eest maksma...

Kuid ärge arvake et ma ainult ostjaid süüdistan alghinnaga valesti ümberkäimises. Ka mõned müüjad siin imelikud. ise pole selles ostus osa võtnud, aga kaupa otsides jäi silma üks müügiteema, kus müüjal oli ilusasti märgitud nii AH kui ka OK. võtame näiteks et AH on 200 ning OK on 300.
Pakuti 200, müüja ütles et väga hea pakkumine aga võiks olla natukene kõrgem. Pakuti 220, müüja ütles, et no natukene veel. Keegi pakkus 240, müüja ütles et väga hea juba, peaagu valmis müüma juba icon_exclaim.gif, pakuti 250, müüja vastas, "no pane veel 50 otsa ja asi on sinu!"...... Ma ei saa aru mis kasu on alghinnal sellisel juhul? Arusaadav, et ostja polegi sunnitud müüma alghinnaga ning OK on just see hind mida müüja tavaliselt soovibki kätte saada, aga ikkagi, sellises olukorras on tegu rohkem müüja poolse alatusega, kus ta ei kavatsegi asja müüja alla OK hinna, kuid jätab ostjatele teise mulje. See pole kõll kuidagi keelatud ja mõni võib öelda isegi et tegu väga kavala ja targa müügistrateegiaga, kuid ikkagi see on üsna alatu müüja poolt ning arvatavasti raiskas päris paljude inimeste aega. Kui sa kohe algusest peale tead et sa ei kavatse alla OK hinna müüa, siis ei tohiks sa seda ka määrata, või siis vähemalt mitte nii madalale võrreldes OK hinnaga.

vabandan muidugi et keskendusin nii pikalt valele teemale, aga usun et ka AH ja OK hindasi puudutavaid reegleid tuleks kuidagi karmistada, et oleks vähem läbu.

Esimeses pikas lõigus kirjutad, et AH'd eiratakse ja see ajab närvi. Teises lõigus kirjutad juhtumist, kus kõik käis kenasti AH järgi OK poole ja jälle on maa külmunud.

AH on lihtsalt üks võimalus mingi piir paika panna, aga reaalses elus uurivad müügimehed, mis on ostja kõige madalam hinnapiir, ja teevad alles seejärel oma pakkumise. Kui ma midagi müün ja ilmub huviline, kes nägi müüdava asja hinnasilti €500. Räägib minuga, küsib veel seda ja teist, ja siis küsib, mis hinnaga ma selle ära annaksin, kui ta selle kohe minema viiks. Ütlen siis, et kuna oled normaalne inimene jne ja asjast on mul tõesti vaja lahti saada, siis vii €300 eest minema. Ja ostja mõtleb kohe: kui müüja tuli hinnas nii palju alla ja tal on kiire, võin ma veel oodata, või öelda "mõtlen veel" ja pakkuda homme €250 selle eest. Ega mul seda nii palju ka vaja pole icon_smile.gif

HV teemas on mul viimane müügihind ehk €300 juba teemas kirjas koos OK €500'ga ja kauplemise rõõm jääb ära, vaid hakatakse lihtsalt lahmima €250 jms idiootseid numbreid, mis on alla minu pandud kuradima alghinna. Ühesõnaga - minu arvates ei ole AH ja OK koos kasutamisel mingit mõtet. Oksjoni jaoks las olla AH ja asja hinda teades OK.

Punkt 2) Miks ajab Sind närvi see, et ostja pakub liiga madalat hinda? Samamoodi ajab ostjat närvi see, et müüja küsib liiga kõrget hinda. Topeltstandard ja silmakirjalikkus? icon_smile.gif Lõpuks on jalad sellel, kel suurem janu on ja nii lihtne see ongi. Turg paneb asjad paika.

Ahjaa, asukoha küsimus. Poogen. Eelistan neid, kel asukoht ja võimalikult palju infot kirjas.

un3v3n
HV Guru

sõnum 04.03.2011 22:52:17 Re: Ärifoorumites kauba asukoht linna täpsusega kohustuslikuks! vasta tsitaadiga

mazdagti kirjutas:
Kuna taas ühes teemas pidin küsima asukohta, siis viskas lõpuks kaane maha ja auru välja. Siit küsimus, palju on poolt ja paljud vastu. Vastuhääletajatelt paluks siis ka julgust avalikult põhjendada oma vastuolu!!!

Kuna eelmine hääletus oli 2006 ja miskit pole muutunud siis teeks 2011 uuesti, ehk miskit lõpuks toimub icon_rolleyes.gif

äkki hakkavad varsti munad ka segama
Kommentaarid: 344 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 303
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 04.03.2011 22:57:03 vasta tsitaadiga

Kui 80% on poolt siis on asi juba otsustatud icon_biggrin.gif

Et siis viime süsteemi sisse icon_cool.gif

tagasi üles
matu21
HV Guru
matu21

sõnum 04.03.2011 22:59:02 vasta tsitaadiga

Veel väike huumor teemaalgataja profiilist : asukoht: Kord siin ja siis seal ehk kus jope ripub. Asjad kõik Tagadil, Saku vallas.

Asja asukoht on teada aga kui nüüd osta tahaksin, peaksin küsima alati , kus müüja asub?
mazdagti kirjutas:
Kuna taas ühes teemas pidin küsima asukohta, siis viskas lõpuks kaane maha ja auru välja

Viskaks ka maha ja välja ju kui siis müüja asukohta pean küsima .....

Seega siis ka kohustuslik olla kogu teema aktiivse olemise aja jooksul kohas, mis märgitud pakutava toote asukohaks icon_lol.gif

Ehk nüüd lõppeb see teema ära?

tagasi üles
xtr
HV Guru
xtr

sõnum 04.03.2011 23:00:20 vasta tsitaadiga

smurfer kirjutas:
See teema lihtsalt häälestab vastandamisele - krt milleks seda paska vaja on? SEE ON MÜÜJA ASI, ET TA OMA KAUBAST LAHTI SAAB! Ei taha oma andmeid/kauba andmeid välja panna siis ei pane - ära osta/küsi/paku/mida iganes, kui ei meeldi suhelda/kaubast huvitatud ei ole. Ma panen teemasse nii palju kirja, kui palju kauba kohta vaja on ja tahan kirjutada. Kellelgi infost puudu jääb, siis saab ju küsida. Alati saab ju teemasse teha pakkumise stiilis - pakkumine kehtib 24h või mida iganes... kujutlusvõimest/eneseväljendusoskusest jääb puudu või milles asi? Milleks iga nurga peale kitsendavaid reegleid vaja on?

Nii lihtne see asi ongi!/---/
+1 thumbs_up.gif (hääletasin erapooletult)
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:00:22 vasta tsitaadiga

matu21, ai nüüd tõmbasid sae käima icon_lol.gif
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 04.03.2011 23:04:48 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
matu21, ai nüüd tõmbasid sae käima icon_lol.gif

Õhtul lugemiseks paras asjusurm icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 04.03.2011 23:18:15 vasta tsitaadiga

Kohustus tuleb siis kuidagi tagada ka. Kui 80% ikka tahab siis ju ta ka tuleb aga mind huvitab siiski selle kohustuse
täitmist tagav mehhanism. Et kui pealinna inimene müüb oma maakodus olevat nodi aga ei taipa (unustab) seda ära märkida.
Hiljem tuleb välja, kuidas sanktsioneeritakse. Või märgib maakonna täpsusega, mida see juurde annab? Postikulu ja kiiruse osas?
Märgib asukohaks Dorpat, Reval vms, ega igaüks ikka ei mõika ju mis kauged kohad need on. Jälle pahasti.
A kuidas korduvate kohanimedega saab.
Kuna reeglite vastu eksinud postitused ilma hüvituseta kustutatakse võiksid loodavad reeglid vähemalt läbimõeldud ja arusaadavad olla.

mTim
HV Guru
mTim

sõnum 04.03.2011 23:21:24 vasta tsitaadiga

tuleb teha selline lahter: Kauba asukoht:
kui lahter tühjaks jääb ja üritad postitada, tuleb teade: Unustasid lisada kauba asukoha icon_exclaim.gif
Lihtne icon_cool.gif

tagasi üles
flake
HV veteran

sõnum 04.03.2011 23:23:20 vasta tsitaadiga

täiesti nõus, et asukoht võiks olla. mTimi ettepanek vast kõige mõistlikum, kui vähegi tehniliselt sisse viia saab thumbs_up.gif
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:24:04 vasta tsitaadiga

mTim kirjutas:
tuleb teha selline lahter: Kauba asukoht:
kui lahter tühjaks jääb ja üritad postitada, tuleb teade: Unustasid lisada kauba asukoha icon_exclaim.gif
Lihtne icon_cool.gif

Uus asi on äraunustatud vana - kusjuures see mõte on käinud juba vähemalt mitu aasta tagasi läbi icon_biggrin.gif thumbs_up.gif

tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 04.03.2011 23:24:33 vasta tsitaadiga

flake kirjutas:
täiesti nõus, et asukoht võiks olla. mTimi ettepanek vast kõige mõistlikum, kui vähegi tehniliselt sisse viia saab thumbs_up.gif

tehniliselt on ta juba sisse viidud näiteks parooli muutmisel või emaili lahtris, äkki...

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:26:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:

tehniliselt on ta juba sisse viidud näiteks parooli muutmisel või emaili lahtris, äkki...

ee, see oleks müüja asukoht, jutt on kauba asukohast.

tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 04.03.2011 23:28:57 vasta tsitaadiga

Kui see juba otsustatud on, siis pane parem juba rippmenüü koos maakondade loendiga + väljaspool Eestit - välistab mõttetud, keskmisele inimesele mittemidagiütlevad kohanimed + kattuvad kohanimed.

Spoiler Spoiler Spoiler

viimati muutis smurfer 04.03.2011 23:32:54, muudetud 1 kord
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 04.03.2011 23:29:44 vasta tsitaadiga

asi on lihtsalt selles et osad müüjad on niivõrd arglikud ja ei julge avalikustada oma asukohta, sest nagu Tanel ütles, kardavad nad seda et kortereid ja maju hakatakse üks haaval läbi otsima...no krt tulge mõistusele..nagu lasteaiaga oleks tegu icon_lol.gif
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 04.03.2011 23:31:16 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

ee, see oleks müüja asukoht, jutt on kauba asukohast.

jah ma mõtlesingi, et profiili all see lahendus juba töötab, et äkki on võimalik sealt kuidagi inspiratsiooni haugata...
samas see, et ta teemas kuidagi ka avalduks on juba teine küsimus.
progemine pole minu ala icon_biggrin.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:33:44 vasta tsitaadiga

Noh, tegelikult peab müügiteemat tehes juba praegu filtreid valima, asi see siis üks lisalahter pole lisada, nagu transafoorumis on icon_smile.gif

Ühesõnaga mõtleb selle asja peale veel...

tagasi üles
matu21
HV Guru
matu21

sõnum 04.03.2011 23:37:30 vasta tsitaadiga

Edasi jaurates mu eelmise posti najal : Kauba asukoht saab konkreetselt kirja.

miks ma pean vaevama ennast küsimisega, kus ka müüja ise parasjagu on? Seega kirja panna ka täpselt ajad ja aadress, kus ja millal saan osta.
siis ei pea ma ennast millegi küsimisega vaevama vaid lähen lampi kohale ja ostan.

Ahjaa... ja kui ma olen üksinda kodus vaikselt otsustanud, et lähen ja ostan selle asja, siis on müüjal keelatud, enne kui ma kohale jõuan, seda kellelegi teisele müüa.

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:41:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

miks ma pean vaevama ennast küsimisega, kus ka müüja ise parasjagu on? Seega kirja panna ka täpselt ajad ja aadress, kus ja millal saan osta.

kui sa oled parima pakkumise tegija, siis lepid juba privas selle kokku

Milleks mingit kompotti keeta? icon_rolleyes.gif

tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 04.03.2011 23:42:12 vasta tsitaadiga

Otsingufiltriga see asi lahendada poleks hea, sest inimene kõigepealt otsib ikka toodet ja hiljem vaatab kuidas selle kättesaadavusega on (kui sa seda mõtlesid).
Nii, et tore oleks kui oleks võimalik see siduda kuidagi Ostumüügivahetus teemaga endaga (nagu hulgiteema ja topis olemine on seotud vaid 1 teemaga).

Uue äriteema tegemine on juba üpris vaevanõudev, viitan siis sellele tohutule teenuste nimekirjale, mis tuleb edasi kerida, et tekstikastini jõuda icon_razz.gif icon_smile.gif

viimati muutis mTim 04.03.2011 23:43:25, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 04.03.2011 23:43:09 vasta tsitaadiga

matu21 kirjutas:
Edasi jaurates mu eelmise posti najal : Kauba asukoht saab konkreetselt kirja.

siis ei pea ma ennast millegi küsimisega vaevama vaid lähen lampi kohale ja ostan.

Ahjaa... ja kui ma olen üksinda kodus vaikselt otsustanud, et lähen ja ostan selle asja, siis on müüjal keelatud, enne kui ma kohale jõuan, seda kellelegi teisele müüa.

Ja osta tohib see, kellel tuli esimesena mõte see asi osta + müüja peab koguaeg foorumis ärevalt oma postkasti ja teemat värskendama, et võimalikke pakkujaid viivitamatult teenindada - krt meenutab veidi poodi? Ei või olla! icon_eek.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:43:47 vasta tsitaadiga

mTim, jutt on teema algatamisest, kui pead filtreid valima...
Selline filter saab olla vaid üldine (tähtsamad maakonnad ja/või maakondade keskused) või siis vaba tekstiväljaga.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.03.2011 23:43:48 vasta tsitaadiga

Tore on kui on teada, kus kaup asub, aga seda kohustuslikuks teha... ei maksa vinti üle keerata. Kui müüja soovib oma kaubast võimalikult hästi lahti saada, küll ta selle siis ka sinna ära märgib, aga seda foorumi reegliga nõuda on absurd.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:44:33 vasta tsitaadiga

Ei ole absurd.

Autentimisele aeti ka sõrgu vastu aga tulemuseks oli ehk Eesti kõige turvalisem ärikeskkond.

tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 04.03.2011 23:45:34 vasta tsitaadiga

Suht pointless on mingeid kahtlase väärtusega reegleid kehtestada - eriti kuna praegusteski ei suuda tavainimene orienteeruda.

Pigem tuleks koostada kuulutuse põhi või checklist mis kuulutust sisestades oleks silme ees ja tuletaks kasutajale meelde, et mis infot ja miks ta sisestama peab.

* Kauba nimetus - Võimalikult täpne nimetus
    * Kauba kirjeldus - lühikene kirjeldus kaubast ja selle seisukorrast
    * Kauba asukoht - ...
    * Soovitav hind - ...
    jne ...
    jne ...

mTim
HV Guru
mTim

sõnum 04.03.2011 23:48:31 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
mTim, jutt on teema algatamisest, kui pead filtreid valima...
Selline filter saab olla vaid üldine (tähtsamad maakonnad ja/või maakondade keskused) või siis vaba tekstiväljaga.

Selge siis sain valesti aru. Pole transafoorumis kunagi teemat algatanud (ega vist isegi käinud seal icon_razz.gif)

Ma jätaks vaba tekstiväljaga (kui see oleks minu foorum icon_biggrin.gif). Aga tärniga, st peab täitma.
Siis oleks võimalus nendel 19 kasutajal kirjutada sinna kasvõi "kuu peal" see on juba nende probleem kui kasutajad seda teemat atraktiivseks ei pea...
Samas annab vaba lahter üsna täpselt kirja panna kauba asukoha, näiteks: Tallinnas aga 17 - 20 juuli Tartus

tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 04.03.2011 23:48:51 vasta tsitaadiga

Tanel, võibolla vedi OT küsimus, aga kas sa saad välja võtta, paljud sellele küsitlusele vastanutest on ennast ID'ga autentinud? Ja milline on "jõudude" vahekord autentinud kasutajate vahel?

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 04.03.2011 23:51:10 vasta tsitaadiga

mTim kirjutas:
Ma jätaks vaba tekstiväljaga (kui see oleks minu foorum icon_biggrin.gif). Aga tärniga, st peab täitma.
Siis oleks võimalus nendel 19 kasutajal kirjutada sinna kasvõi "kuu peal" see on juba nende probleem ...
Mis point sellel siis oleks? icon_lol.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:51:49 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kas sa saad välja võtta, paljud sellele küsitlusele vastanutest on ennast ID'ga autentinud?

saab, aga väga aeganõudev, kui just spetsiaalset päringut ei tee
tsitaat:

Ja milline on "jõudude" vahekord autentinud kasutajate vahel?

seda ei näe, küsitlused on anonüümsed

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 23:52:24 vasta tsitaadiga

smurfer kirjutas:
mTim kirjutas:
Siis oleks võimalus nendel 19 kasutajal kirjutada sinna kasvõi "kuu peal" see on juba nende probleem ...

Vähemalt on teadvustatud, postitamiskulud on keskmisest kõrgemad icon_lol.gif

tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 04.03.2011 23:57:21 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
smurfer kirjutas:
mTim kirjutas:

Vähemalt on teadvustatud, postitamiskulud on keskmisest kõrgemad icon_lol.gif

Vabateksti väljaga kaoks asja vähenegi point ära ja vaene mazdagti peaks uue teema tegema ja kaane lendu laskma jne... yawn.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Ärifoorumites kauba asukoht linna täpsusega kohustuslikuks! mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.