Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 18:45:22
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
St kui kõik on parimas korras siis miks on linuxi kasutajate protsent marginaalne? |
Nagu juba varem ütlesin inimesed kardavad uut. Muidugi mingi osa on ka see, et tasuta asju ei usaldata eriti ning et win/osx tulevad üldjuhul preinstallituna kaasa juba. Noorte hulgas on ka mõnevõrra viletsam mängude tugi probleemiks.
Mark0 kirjutas: |
Kui oleks üks levinud ja domineeriv distro, kus installi ajal ei segata sind tüütute valikutega ja peale installi on sinul ja su sõbral samad ikoonid laual ja samad programmid töötavad - siis on lootust, et linux hakkab laiemalt levima |
Ubuntu on praeguseks vist praktiliselt sünonüüm Linuxile üldise rahvamassi jaoks ning vähemalt kui paar aastat tagasi toda installisin siis see käis märksa vähemate valikutega kui XP kuid erinevalt winis pandi peale täisväärtuslik kompott rakendusi. Töölaua välimust ma eriti ei tähtsustaks, kui said mu täielikult võhikuist vanemad ilma kõrvalise abita kolitud w98->kde peale siis peaks sellega hakkama saama ka 90% kõgiist teistest inimestest.
XYZ kirjutas: |
Kommertsfirmade tarkvara lähtekood on nende endi valduses ja ainult neil on võimalus seal midagi muuta. Autorid on ikka reeglina pädevamad koodi muutjad kui ükskõik milline võõram tegija |
Kes rääkis koodi muutmisest? Updatemine läbi tsentraalse süsteemi ei tähendaks muud, kui lihtsalt update'i alla tirimist ja käivitust, keegi ei räägi, et MS peaks hakkama noid updatesid looma, iga rakenduse tegija ise teab kas update on binaarne diff või asendatakse kogu rakendus. Ehk siis moot point
Näitena toodud MSVC suhtes on mulle küll win update vajalikke lisasid pakkunud. Neid on küll imevähe üldse olnud. |
Ega neid palju pole olnud tõesti kuid et QT integrationit MSVC2009 all tööle saada oli mul mingit sorti patchi siiski tarvis. Vist pidi ka mingid headerid kunagi alla tirima et saaks lihtsamat sorti rakendusi kribada. Kogu säärane kama võiks ju olla kohe seal update manageris ka olemas ning silt juures "optional". Praegune ettevõte pole MSDN klient, kasutame lihtsalt letilt ostetud toodet.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.06.2010 18:57:09
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
...
Kommertsfirmade tarkvara lähtekood on nende endi valduses ja ainult neil on võimalus seal midagi muuta. Autorid on ikka reeglina pädevamad koodi muutjad kui ükskõik milline võõram tegija |
Kes rääkis koodi muutmisest? Updatemine läbi tsentraalse süsteemi ei tähendaks muud, kui lihtsalt update'i alla tirimist ja käivitust, keegi ei räägi, et MS peaks hakkama noid updatesid looma, iga rakenduse tegija ise teab kas update on binaarne diff või asendatakse kogu rakendus. Ehk siis moot point
Näitena toodud MSVC suhtes on mulle küll win update vajalikke lisasid pakkunud. Neid on küll imevähe üldse olnud. |
Ega neid palju pole olnud tõesti kuid et QT integrationit MSVC2009 all tööle saada oli mul mingit sorti patchi siiski tarvis. Vist pidi ka mingid headerid kunagi alla tirima et saaks lihtsamat sorti rakendusi kribada. Kogu säärane kama võiks ju olla kohe seal update manageris ka olemas ning silt juures "optional". Praegune ettevõte pole MSDN klient, kasutame lihtsalt letilt ostetud toodet. |
1. Seda win tarkvara on lihtsalt nii tohutu palju, et kõike ühte kohta koguda on üsna lootusetu ettevõtmine. Lisaks kaasneks MS update kaudu teatav kaasvastutus MS-firmale, kui mitte seaduste järgi, siis tarbijate silmis kindlasti ja MS seda ilmselt ei soovi.
2. Mis ajast QT MS poolt toetatud on, et sa selle asju ootad MS updatest? MSVC on oma teekidega + win asjad ja nende uuendused saavad olla MS updates.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 19:48:35
|
|
|
Seda win tarkvara on lihtsalt nii tohutu palju, et kõike ühte kohta koguda on üsna lootusetu ettevõtmine |
Kas tead, kuidas töötavad Linuxi all pakihaldurid? Ei ole tarvis kogu softi ühte kohta kokku panna, edukalt piisab sellest, kui rakendused registreerivad kusagile oma update URL'i ning siis lihtsalt too OS'iga kaasas olev update keskus saab kogu info sealt. Ehk siis taas, otsitud vabandus millele töötav lahendus juba aastaid eksisteerinud
Mis ajast QT MS poolt toetatud on, et sa selle asju ootad MS updatest? |
Enda arvates seletasin ära kuid tundub et liiga viletsalt.
Vaja oli MSVC'le MS'i lehelt tirida patch et saaks Trolltechi plugina käima panna. Ehk siis puudu jäi MS'i poolt tehtud-levitatav asi mida tuli MS'i kodulehe sügavustest kaevata.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
03.06.2010 20:25:45
|
|
|
Kui nüüd nokkida, siis WU on võimeline 3rd party kraami uuendama küll. Krt teab, miks seda tehtud pole. WU kataloogi juurikaks on Microsoft, seni seal kõrval midagi olnud pole...
Kusjuures kunagi igiammu WU vist uuendas flashi...
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.06.2010 21:37:21
|
|
|
see kogu jutt on bullshit
Mugavus maksab, normaalne inimene ei hakka linuxiga võ ander... n*****a
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 21:42:26
|
|
|
Vot just täpselt sellistest eelarvamustest ma rääkisingi
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
03.06.2010 22:22:11
|
|
|
Ise kasutan hetkel w7 ja ubuntut kahe erineva masina peal. Kui aus olla, siis näiteks minumeelest ubuntu muudab oma välimust liiga tihti ehk siis default skinni. Ma tean, iga uue winiga tuleb ka uus aga esiteks wine ei tule just pea iga aasta ja näiteks 7 ja vista vahe pole nii suur. Pean silmas just värvitoonide vahet. Millegi pärast mulle ubuntu default välimus ei meeldi ja päris sellist õiget pole ma ka leidnud, mis igapäev mind ubuntut kasutama kutsuks.
Mis aga puutub Jobsi, siis ilmselt on tal õigus, Win ja Maci osakaal hakkab langema kuna uusi vidinaid tuleb peale mis ei vaja nii röögatult suuri OS'e nagu seda on Mac ja Win. Tulevikus saab tõesti kõik olema telefonis .. või pigem siis võiks seda asja nimetada kaasaskantav taskuraal . Õhtul lükkad docki ja vaatad asju suure molu pealt. kes mängida tahab see peaks ostma special sync docki, mis andmeid ainult taskuraalist küsib, muud rehkendused käivad ikka suure PC peal... mängud jne siis.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.06.2010 22:39:34
|
|
|
Vot just täpselt sellistest eelarvamustest ma rääkisingi  |
Milline eelarvamus? Eales ei hakka mingi neeger aafrikas sul linuxiga majandama kodus jne. (eesti keeles neeger normaalne sõna)
Inimkonnale on sisse programeeritud, et mida lihtsam seda parem. Ja windiws on lihtne
Ärge nüüd kirjutage, et ma vist äkki microsoftis töötan
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 23:06:05
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Ja windiws on lihtne |
Linux on ka lihtne, lihtsalt paar pisiasja käivad pisut teisiti. Kui ta poleks lihtne siis mis nipiga suudavad mu igasuguste arvutialaste teadmisteta vanemad kasutada iseseisvalt Gentoo purki? Enne toda kasutasid nad mu wini põhist masinat, linuxi peale üle kolides lihtsalt näitasin ära et brauseri ja tekstitöötluse ikoon muutus
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
03.06.2010 23:20:54
|
|
|
Lihtsus on VÄGA suhteline mõiste. Ma arvan, et kui sa oleks linuxi peal olnud arvutielu algusest ja nüüd tahaksid windowsile üle minna oleks ka linux lihtne.
karuke kirjutas: |
Ise kasutan hetkel w7 ja ubuntut kahe erineva masina peal. Kui aus olla, siis näiteks minumeelest ubuntu muudab oma välimust liiga tihti ehk siis default skinni. Ma tean, iga uue winiga tuleb ka uus aga esiteks wine ei tule just pea iga aasta ja näiteks 7 ja vista vahe pole nii suur. Pean silmas just värvitoonide vahet. Millegi pärast mulle ubuntu default välimus ei meeldi ja päris sellist õiget pole ma ka leidnud, mis igapäev mind ubuntut kasutama kutsuks |
See viimane gui värvide muutus on küll väge liiast minu meelest ka.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
03.06.2010 23:36:16
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Vot just täpselt sellistest eelarvamustest ma rääkisingi  |
Milline eelarvamus? Eales ei hakka mingi neeger aafrikas sul linuxiga majandama kodus jne. (eesti keeles neeger normaalne sõna)
Inimkonnale on sisse programeeritud, et mida lihtsam seda parem. Ja windiws on lihtne
Ärge nüüd kirjutage, et ma vist äkki microsoftis töötan  |
Win on lihtne winikasutajale. Kui neeger aafrikas esimest korda klaverit ja helendavat ekraani näeb, on see tama jaoks üks vuuduu kõik, vaadaku sealt vastu win 3.1, kde, beos, 7 või mis iganes. Sama asja nägemiseks ei pea isegi aafrikasse sõitma, suru mõnele seeniorile, kellel seni VEF raaadiost hitechimat vidinat käega kautsunud ei ole, hiir pihku ja korruta tal 5 minutit selja taga: "see on win, see on lihtne"
OsWar on ikka võimas asi.. mingil veidral põhjusel enda või mõne teise leiva-piima, jooksusside, resisipaketteide jms eelistusi ei püüta nii suure innuga kaitsta ega maha teha
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.06.2010 08:15:51
|
|
|
Seda win tarkvara on lihtsalt nii tohutu palju, et kõike ühte kohta koguda on üsna lootusetu ettevõtmine |
Kas tead, kuidas töötavad Linuxi all pakihaldurid? Ei ole tarvis kogu softi ühte kohta kokku panna, edukalt piisab sellest, kui rakendused registreerivad kusagile oma update URL'i ning siis lihtsalt too OS'iga kaasas olev update keskus saab kogu info sealt. Ehk siis taas, otsitud vabandus millele töötav lahendus juba aastaid eksisteerinud
Mis ajast QT MS poolt toetatud on, et sa selle asju ootad MS updatest? |
Enda arvates seletasin ära kuid tundub et liiga viletsalt.
Vaja oli MSVC'le MS'i lehelt tirida patch et saaks Trolltechi plugina käima panna. Ehk siis puudu jäi MS'i poolt tehtud-levitatav asi mida tuli MS'i kodulehe sügavustest kaevata. |
1. Ma ei pidanudki füüsilist ühte kohta koondamist silmas Ikka meeletu arv on see ja nende linkidega töö kasvab ka kellel tahes üle pea lihtsalt.
2. Viletsalt jah. Aga isegi sinu lisaselgitusest hoolimata jääb mu vastuse sisemine mõte tegelikult kehtima - MS tagab mugavused neile, kes kasutavad tema oma teeke; need muude arendajate teegid on aga MS silmis nii vähestele vajalikud, et polegi vaja kõigi silme ette toppida ja samas peab MS muude arendajate teekide kasutajaid piisavalt osavateks, et MS kodukalt vajalik üles leida...
friik1 kirjutas: |
Kui nüüd nokkida, siis WU on võimeline 3rd party kraami uuendama küll. Krt teab, miks seda tehtud pole. WU kataloogi juurikaks on Microsoft, seni seal kõrval midagi olnud pole...
Kusjuures kunagi igiammu WU vist uuendas flashi... |
Juba kirjutasin, et tõenäoliselt arvestab MS sellega, et siis tarbijate silmis langeb ka MS-le endale vastutus nende uuenduste kvaliteedi suhtes ja samal ajal neil pole lähtekoodigi, et midagi korrigeerida. Las autorid tegelevad sellega ise ja tarbijad pöördugu kohe õige süüdlase poole. Lisaks jälle see ropp maht mis on aastate jooksul tarkvara kogunenud, kõikvõimalikud kontrollid jms. teeksid WU haldamise liiga töömahukaks ja WU töö võib kah tarbijate masinais liiga märgatavaks muutuda. Vaata processe, mis sul masinas kogu aeg töötavad, WU service on pidevalt aktiivne. Ja seda põhjusel, et osade uuenduste vajadus (nagu kasvõi su mainitud flashi uuendus) lastakse esile kerkida töö käigus, siis kui tarbija seda oma tegevuses reaalselt vajab.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
04.06.2010 08:47:14
|
|
|
Hetkel küll enda jaoks Windowsile alternatiivi ei näe, kasvõi juba seetõttu, et mulle vajalikule tarkvarale pole teistel os-idel mulle vastuvõetavat alternatiivi, samuti eeldaks see olulist lisaseadmete pargi uuendust, kui peaks näiteks mõnele Linux distroole üle kolima. Ja kui kodus kesksel lauaarvutil jookseb juba Windows, siis on ühilduvuse mõttes mugavam jooksutada sama süsteemi juba ka sülekal. Seda pealegi veel olukorras kus nutifoni saab normaalselt sünkroniseerida vaid Outlookiga.
Ja Windowsi kasuks sai omal ajal otsustatud mitte sugugi lihtsuse või alternatiivide puuduse tõttu: sai päris pikalt hüpatud nii Windowsi, OS2 kui Linuxi vahel aga lõpuks tundus Windows neist kõigist perspektiivikaim ja tavalise kasutaja seisukohast enim võimalusi pakkuv ning siiani pole veel olnud põhjust selles valikus pettuda, kuigi nagu kõigil piisavalt keerulistel ja laiahaardelistel asjadel on ka sel loomulikult omad kitsaskohad, millega õnneks siiski vähehaaval ka tegeletakse .
Aga eks kogu elu ole arengus ja midagi pole siin ilmas igavest mistõttu võib olla enam kui kindel, et kunagi ei mäleta keegi enam õieti, mis asi oli Windows või kes oli Steve Jobs !
viimati muutis Pikkkõrv 04.06.2010 09:08:28, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.06.2010 08:52:27
|
|
|
V2ikse m2rkusena - MS on juba ammuilma teinud seda WU selliselt, et uuendused on grupeeritud. Win eraldi, siis igasugu muude progede, n2it. Office uuendused ning eraldi plokina arvutis olevale rauale draiverid jms.
Nii, et pigem pole kysimus selles, et midagi olemas pole, pigem on kysimus, et ei osata kasutada otsingut, et vajalik yles leida.
V6tame kasv6i viiruset6rjed, mide MS soovitab kasutada, kas ikka teatakse, et kus yhes ja kindlas kohas need k6ik koos olemas on. Valid meeldiva v2lja ja laed alla. Lisaks sellele, kui laed Wini akna kaudu, saad ka pikema tasuta proovimise / kasutusaja - n2iteks kuu asemel 3 kuud vms.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.06.2010 09:30:50
|
|
|
Ikka meeletu arv on see ja nende linkidega töö kasvab ka kellel tahes üle pea lihtsalt. |
Tore siis, et meil on arvutid mis sääraseid töid lihtsustada oskavad. Linkidega majandavad siiski ju programmid ise, mitte neid installiv inimene
Aga isegi sinu lisaselgitusest hoolimata jääb mu vastuse sisemine mõte tegelikult kehtima - MS tagab mugavused neile, kes kasutavad tema oma teeke |
Kui mälu ei peta siis parandas too patch ära mingi harvaesineva bugi msvc's. Ei näe põhjust miks ei võiks selliseid optional bugfixe ka winupdate all jagada.
Lisaks jälle see ropp maht mis on aastate jooksul tarkvara kogunenud, kõikvõimalikud kontrollid jms. teeksid WU haldamise liiga töömahukaks ja WU töö võib kah tarbijate masinais liiga märgatavaks muutuda. Vaata processe, mis sul masinas kogu aeg töötavad, WU service on pidevalt aktiivne. Ja seda põhjusel, et osade uuenduste vajadus (nagu kasvõi su mainitud flashi uuendus) lastakse esile kerkida töö käigus, siis kui tarbija seda oma tegevuses reaalselt vajab. |
Anna andeks kuid see on küll täielik joga mis sa siin ajad. Ei ole vähimatki põhjust miks WU peaks jooksma konstantselt taustal. Updatedest annab teatada väga lihtsalt mõne RSS laadse süsteemiga mida pollitakse näiteks kord 10min jooksul. Mul on feedreaderis ~200 erinevat feedi ning ei ütleks, et minutis korra nende uuendamisel brauser rämedalt ressursse sööks. Taaskord, updatede arv ei ole vähemalgi määral mõjuv, arvutid on loodud suurte infomassiivide töötlemiseks.
[edit]
Gentoo peal kulub ~300k eri paketi ja paketiversiooni suuruse repo syncimiseks umbes minut. Winupdate ei sisaldaks muud, kui installitud programmide infot ning tõenäoliselt on see märksa väiksem, kui 100k ühikut
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.06.2010 09:34:59
|
|
|
Ikka meeletu arv on see ja nende linkidega töö kasvab ka kellel tahes üle pea lihtsalt. |
Tore siis, et meil on arvutid mis sääraseid töid lihtsustada oskavad. Linkidega majandavad siiski ju programmid ise, mitte neid installiv inimene
Aga isegi sinu lisaselgitusest hoolimata jääb mu vastuse sisemine mõte tegelikult kehtima - MS tagab mugavused neile, kes kasutavad tema oma teeke |
Kui mälu ei peta siis parandas too patch ära mingi harvaesineva bugi msvc's. Ei näe põhjust miks ei võiks selliseid optional bugfixe ka winupdate all jagada.
Lisaks jälle see ropp maht mis on aastate jooksul tarkvara kogunenud, kõikvõimalikud kontrollid jms. teeksid WU haldamise liiga töömahukaks ja WU töö võib kah tarbijate masinais liiga märgatavaks muutuda. Vaata processe, mis sul masinas kogu aeg töötavad, WU service on pidevalt aktiivne. Ja seda põhjusel, et osade uuenduste vajadus (nagu kasvõi su mainitud flashi uuendus) lastakse esile kerkida töö käigus, siis kui tarbija seda oma tegevuses reaalselt vajab. |
Anna andeks kuid see on küll täielik joga mis sa siin ajad. Ei ole vähimatki põhjust miks WU peaks jooksma konstantselt taustal. Updatedest annab teatada väga lihtsalt mõne RSS laadse süsteemiga mida pollitakse näiteks kord 10min jooksul. Mul on feedreaderis ~1k erinevat feedi ning ei ütleks, et minutis korra nende uuendamisel brauser rämedalt ressursse sööks. Taaskord, updatede arv ei ole vähemalgi määral mõjuv, arvutid on loodud suurte infomassiivide töötlemiseks. |
1. Mis on masinatest kasu, kui jutt on ka sisulisest kontrollist. tehisintelligents on ikka veel väga lapsekingades
2. Miks sa arvad, et see harvaesinev bug siis paljusid kiusab kui ta harvaesinev on?
3.Pisipõhjuse panin kirja, et kontroll toimub ka kogu aeg arvuti töö käigus, inimese peale lootes võib esmalt pisike krahh toimuda ja siis inimene ärkab ja vaatab su RSS-i. Mis põhjusi veel on, seda mina ei tea. Lihtsalt näen, et ta töötab.
Selle suhtes ehk lähed otse MS-le nõuandeid jagama ilmaasjata raiskad siin foorumis oma andeid
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.06.2010 10:00:20
|
|
|
Mis on masinatest kasu, kui jutt on ka sisulisest kontrollist. tehisintelligents on ikka veel väga lapsekingades |
Kasutaja installib programmi. Programm registreerib oma update URL'i WU's. Job done?
Miks sa arvad, et see harvaesinev bug siis paljusid kiusab kui ta harvaesinev on? |
Harva või mitte kuid võiks ikka kõik updated ühest kohast saada, ka valikulised.
Lihtsalt näen, et ta töötab. |
Las töötab, see et protsess eksisteerib ei tähenda veel, et ta ressursse kulutab (peale mälu)
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
04.06.2010 10:17:20
|
|
|
link :: E24
Microsoft väidab, et Windows ei hääbu
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer andis eile emotsionaalse vastulöögi Steve Jobsi
väitele, nagu oleks personaalarvutite ja Windowsi opsüsteemi ajastu lõppemas.
Ballmer ütles vastuseks Apple’i juhile, et arvutite maailmas leiavad küll aset kiired muutused,
kuid arvutitele kui sellistele on pikemaks ajaks kindlustatud üks peamine funktsioon:
«Nad aitavad nüüd ja edaspidi inimestel kõikjal maalimas oma informatsiooniga massideni jõuda.»
Loe edasi ..
   |
297 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.06.2010 10:34:24
|
|
|
Mis on masinatest kasu, kui jutt on ka sisulisest kontrollist. tehisintelligents on ikka veel väga lapsekingades |
Kasutaja installib programmi. Programm registreerib oma update URL'i WU's. Job done?
Miks sa arvad, et see harvaesinev bug siis paljusid kiusab kui ta harvaesinev on? |
Harva või mitte kuid võiks ikka kõik updated ühest kohast saada, ka valikulised.
Lihtsalt näen, et ta töötab. |
Las töötab, see et protsess eksisteerib ei tähenda veel, et ta ressursse kulutab (peale mälu) |
1.S.t. suurel vennal peab olema pidev ülevaade koos monitoorimisvõimalusega, et mis on kuskile masinasse installitud ja kui aktiivselt kasutatakse jms. Tänan, aga enamus inimesi maailmas ei pea seda vajalikuks ja juhtumisi MS ka ikka kuigivõrd ei viitsi.
2. Selle suhtes taas soovitus, et mine vaidle MS strateegidega.
3. Just see sulgudes mainitu võib kah lõpuks oluliseks osutuda, kuskil peab ta nimekirja hoidma, et mida kõike ta kontrolli all hoiab. Ja niipalju kui mina aru saada oskan, on praegu see nimekiri nii parajalt lühike, et arvuti omanikku mitte häirida.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.06.2010 10:43:39
|
|
|
S.t. suurel vennal peab olema pidev ülevaade koos monitoorimisvõimalusega, et mis on kuskile masinasse installitud ja kui aktiivselt kasutatakse jms |
Sellist statistikat on lihtne teha juba praegugi kui soovi oleks, tsentraalne update'i majandamise keskkond seda olukorda ei muudaks.
Just see sulgudes mainitu võib kah lõpuks oluliseks osutuda, kuskil peab ta nimekirja hoidma, et mida kõike ta kontrolli all hoiab. |
10k URL'i ja mõned numbrid mälus hoida võtab umbkaudu 2 mega. Jube kaotus
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Emper
HV kasutaja

|
04.06.2010 12:05:34
|
|
|
alksi tahad? kirjutas: |
Microsoft väidab, et Windows ei hääbu
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer andis eile emotsionaalse vastulöögi Steve Jobsi
väitele, nagu oleks personaalarvutite ja Windowsi opsüsteemi ajastu lõppemas.
....
|
Saaga jätkub.
Esmalt loob FT väite "Jobs kuulutas Windowsi lõppu" et siis järgmine päev selle "vastulause" avaldada.
Ja klikid aga tulevad ning diskussiooni jätkub kauemaks
See mis mõlema jutuajamise sisu ja kontekst pole üldse oluline
(platvormide arenguvisioonid või Win vs MacOS?)
Avaldatud intervjuulõigus ei maininud Jobs kordagi Microsofti ega Windowsi
ja Ballmer lihtsalt interpreteeris terminit PC laiemalt kui Jobs
(kuigi teda provotseeriti kaitsma "windowsi surma visiooni" ):
D8 Video: Steve Ballmer on the iPad
Lõbus igatahes
See on mu meelest märksa huvitam lõik- Ray Ozzie analüüsib lühidalt Chrome ja cloudcomputingu seoseid:
D8 Video: Steve Ballmer on Google
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.06.2010 12:17:54
|
|
|
Kasutaja installib programmi. Programm registreerib oma update URL'i WU's. Job done? |
Mitte päris done ikkagi.Kohutavalt paljudel progedel pole otselinki downloadi jaoks .Vaatasin mingi aeg kas on mõtet panna kokku skript ~100 proge uuendamiseks wget-ga aga pidin pettuma, kuna ehk ühel viiest oli ainult oli otselink ja ülejäänutel pidid ikka minema käsitsi lehele ja alla laadima vms imet tegema
Iseasi kui win hakkaks lubama ainult neid proge installe millel otselink url-na kaasas mis WU-sse regatakse
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.06.2010 12:23:30
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Mitte päris done ikkagi.Kohutavalt paljudel progedel pole otselinki downloadi jaoks |
Kas inimesed ei viitsi enam üldse kaasa mõelda ning veidikenegi loogikat rakendada?
Loomulikult ei ole too WU's regatud link otse downloadi URL vaid näiteks RSS feedile mille kaudu antakse teada kui uus versioon välja tuleb. Too feed hakkab siis sisaldama vastava update tirimise linke mida WU kasutama hakkab. Jah, see tähendaks, et kõigi rakenduste autorid peavad natuke lisatööd tegema ning tolle feedi tekitama enda jaoks. Mina ei näe selles eriti suurt raskust kuid kasutajate elu teeks meeletult palju lihtsamaks ja mugavamaks.
inb4 "onoes, muutus. Muutus on halb, keegi ei taha seda, keegi ei saaks hakkama jne
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |