Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Lenovo netiarvutite IdeaPad S9e/S10e märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mario.
HV Guru

sõnum 13.12.2008 14:33:08 vasta tsitaadiga

Photopoindis pole terve Pealinna peale ühtegi musta. Vaatab kas Euronics omab mõnda musta isendit. Kartuli-klickis on aga no sealt ikka ei osta - samuti oli seal 6cell masina kaaluks märgitud 1.01kg Kristiines või midagi analoogset icon_neutral.gif . Kui ei leia, tuleb oodata sest viimasest ma peale eilse läpaka näppimise mingeid positiivseid kogemusi ei omandanud aastate jooksul.

Mul pole isiklikult midagi selle vastu et masin on kõige kallimas konditsioonis Eestis. Ehk sooviks võibolla ssd variandiga.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.12.2008 16:27:41 vasta tsitaadiga

marxveix kirjutas:
rex kirjutas:
Matt ekraan

Kirjas ju, et läikiv.

Kirjas kus? Mina vaatasin siit, et "10.2" WSVGA AntiGlare TFT".

Ma käisin Flex'is mingi päev näppimas ja mulle ikka see 6-cell aku ei meeldinud. Liiga silmnähtavalt väljatükkiv. Eee 901 6-cell on kuidagi palju loomulikum. Nii et mina pigem ohverdaks need paar autonoomset töötundi ja ostaks S10 3-cell akuga. Muidu tundus päris mõnus. Hetkel ta siiski mu Eee-d asendama ei hakka...
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 13.12.2008 16:31:45 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
marxveix kirjutas:
rex kirjutas:
Matt ekraan

Kirjas ju, et läikiv.

Ma käisin Flex'is mingi päev näppimas ja mulle ikka see 6-cell aku ei meeldinud. Liiga silmnähtavalt väljatükkiv. Eee 901 6-cell on kuidagi palju loomulikum. Nii et mina pigem ohverdaks need paar autonoomset töötundi ja ostaks S10 3-cell akuga. Muidu tundus päris mõnus. Hetkel ta siiski mu Eee-d asendama ei hakka...

Peegeldusvastaseid ekraane on kahte tüüpi: kas otseselt matt mille pealt kaotad värvide ekrsuse, kontrasti ja heleduse või see AntiGlare, mis tähendab et ekraani on töödeldud peegeldamisvastase keemiaga. Ta ei ole otseselt nö matt aga vahe on küll märgatav.

CD-d kaasas pole.
tagasi üles
ToivoSvamm
HV kasutaja

sõnum 13.12.2008 17:47:21 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
rex kirjutas:
marxveix kirjutas:
rex kirjutas:
Matt ekraan

Kirjas ju, et läikiv.

Peegeldusvastaseid ekraane on kahte tüüpi: kas otseselt matt mille pealt kaotad värvide ekrsuse, kontrasti ja heleduse või see AntiGlare, mis tähendab et ekraani on töödeldud peegeldamisvastase keemiaga. Ta ei ole otseselt nö matt aga vahe on küll märgatav.

CD-d kaasas pole.

Mismoodi siis formaatida saab, kui Winni kaasas pole?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 13.12.2008 17:51:07 vasta tsitaadiga

kardan et plaat tuleb laenata kelleltki.. samas jällegi on plaadid ju vastavalt masinale ja erinevate omadustega..
tagasi üles
ToivoSvamm
HV kasutaja

sõnum 13.12.2008 17:59:05 vasta tsitaadiga

Seda ma tahngi teada kuidas ma saan seda masinat formaatida, kui vajadus tekib. Kas peab veel ühe XP home lisaks ostma? icon_sad.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 13.12.2008 18:04:52 vasta tsitaadiga

Tal on ju mingi recovery partitsioon ka.
liivainime
HV kasutaja
liivainime

sõnum 13.12.2008 18:19:34 vasta tsitaadiga

Mhmh, seal klaveri kohal on selline noolekesega nupp, et kui masin on välja lülitatud, siis selle vajutus peaks bootima miskisse recovery mode'sse, kus saab tehaseseaded taastada.
Vist jooksis bootimise ajal mingi kiri ka korraks üle, et "for repair and recovery mode press F11" vms, eks siis sealt saab ka.
Põhimõtteliselt on kõvakettal jah nähtamatu partitsioon, kus on kõik vajalik sees, sellepärast kõvaketas näitabki end väiksemana kui 160GB.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 14.12.2008 01:19:32 vasta tsitaadiga

See on iseenesest mõistetav.

Siiani pole ühtegi paha sõna öelda. Mingi aja jooksul ilmub ka ülevaade.
tagasi üles
Ehhr
HV vaatleja

sõnum 15.12.2008 12:40:55 vasta tsitaadiga

liivainime kirjutas:
Mhmh, seal klaveri kohal on selline noolekesega nupp, et kui masin on välja lülitatud, siis selle vajutus peaks bootima miskisse recovery mode'sse, kus saab tehaseseaded taastada.
Vist jooksis bootimise ajal mingi kiri ka korraks üle, et "for repair and recovery mode press F11" vms, eks siis sealt saab ka.
Põhimõtteliselt on kõvakettal jah nähtamatu partitsioon, kus on kõik vajalik sees, sellepärast kõvaketas näitabki end väiksemana kui 160GB.

Küsimus,kui jätan selle nähtamatu partitsiooni alles ning ülejäänud formatin ära ning poole formatitud alast panen Linuxi alla - kas,siis recovery mode laseb näiteks vabaks jäänud umbes 80Gb alale XP taas paigaldada ning ei hakka vinguma selle üle,et poole kettast on enda alla Linux pätsanud?

Mis see "nähtamatu partitsioon" üldse tähendab - mingi sellist tüüpi partitsioon mida XP ei tunnista nagu ka näiteks Windows ei tunnista selliseid Linuxi partitsioone nagu EX2, EX3?
tagasi üles
liivainime
HV kasutaja
liivainime

sõnum 15.12.2008 14:26:17 vasta tsitaadiga

Ma täpselt ei tea, miskipärast usun, et see recoverer teeks terve ketta selliseks, nagu alguses.
Ta on jah mingi XP mittetunnistatud partitsioon, see recovery mootor ise on vist Vista peal otsapidi, vähemalt bootimise ajal näeb selle moodi välja ja mujal olen ka näinud seda mainitavat.

Ta on iseenesest mingi väga kummaline partitsioon, kui vaatad http://www.s10lenovo.com foorumit, siis seal on räägitud, et ka tervet kõvaketast kloonides läheb see recovery asi kaduma. Seal foorumis on vist muidu ka kõige pädevam seltskond selle arvuti koha pealt.
tagasi üles
Ehhr
HV vaatleja

sõnum 15.12.2008 15:26:04 vasta tsitaadiga

Ma ise kardan ka,et XP tahab tervet ketast muuta tehaseseadistuse järgi tagasi,aga samas kuna XP ei tunne/näe EX3 partitsiooni,siis kuidas peaks XP suutma need 80Gb tagasi vallutada?
Või on XP selline loom,et võtab sealt kust pole võtta - peaasi,et saaks algse kõvaketta mahu kätte? icon_biggrin.gif

Aga kas mingit litsentsi numbrit vms ei ole kaasas,et saaks näiteks mingi suvalise XP home plaadiga XP peale lasta ja siis oma litsentsi numbri järgi ära registeerida?

Paljud on küsinud,et mis juhtud selle Splashtop'iga kui kõvaketast torkida...kuid kas Splastop ei asu emaplaadil?
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 15.12.2008 15:56:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Aga kas mingit litsentsi numbrit vms ei ole kaasas,et saaks näiteks mingi suvalise XP home plaadiga XP peale lasta ja siis oma litsentsi numbri järgi ära registeerida?

muidugi saab. ise tegin ka nii.

Mario.
HV Guru

sõnum 15.12.2008 20:01:12 vasta tsitaadiga

Siiani tiptop. Kasutan poole nädala jagu veel ja siis teen teile ka ülevaate.
Ütleks et akul on väike loks sees niiet tagantpoolt tõstes on tunda, väga minimaalne ja ei sega. Siiani tundub väga mõnus ja robustne. Küll on kaal 1.4 mis on suurem kui asus 900del, aga minu käe jaoks on paras.
Ma üritan proovida, kas ma touchpadi saan ka kuidagi tuunida muude draiveritega et ma saaks gestures võimalusi kasutada. Netis surfides on jama iga kord hiirt vedada back nupu juurde ja amilo peal endal ära harjunud sellega.

Paistab et neil on tüüpveaks parempoolne kumerus klaviatuuris nagu ma loen läbi neti. Eelmise s7010d sellepärast ma müüsingi et kumer oli ja lahti teda teha oli ilge nu--. s10e lahendus paistab kergem olevat, natukene painutada klaverit või siis kinni teipida. Proovin varsti ära.

Praegu ma ei suuda kuidagi 720p filmi jooksma saada. Pole koodekitega ja üldiselt sellega sinapeal. Keegi kogenum ehk aitab?
tagasi üles
skyTronic
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2008 20:34:12 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Praegu ma ei suuda kuidagi 720p filmi jooksma saada. Pole koodekitega ja üldiselt sellega sinapeal. Keegi kogenum ehk aitab?

CoreAVC kohta leiad infot siit

720p x264 HD on üsna vaadatav, ei panegi tähele, et midagi häda oleks.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 15.12.2008 21:45:13 vasta tsitaadiga

fddshow korralikult ei näidanud, kuid loodame et too coreavc 30% kiirusekasv suudab stabiilselt jooskma panna..

Edit: tegin kõik otsast peale korralikult, kuid pidev väike hakkimine on sees ja väga häirivalt. On veel kellelgi ideid?
tagasi üles
liivainime
HV kasutaja
liivainime

sõnum 15.12.2008 22:38:20 vasta tsitaadiga

Ehhr kirjutas:

Või on XP selline loom,et võtab sealt kust pole võtta - peaasi,et saaks algse kõvaketta mahu kätte? icon_biggrin.gif

Point on vist selles, et see "võtja" ise pole XP vaid midagi võimsamat, ta lihtsalt teeb kettale formaadi (ehk see tema partitsiooni imelik olemus kaitseb teda ennast siis selle eest) ja installib sinna puhta XP.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.12.2008 23:31:29 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Ma üritan proovida, kas ma touchpadi saan ka kuidagi tuunida muude draiveritega et ma saaks gestures võimalusi kasutada. Netis surfides on jama iga kord hiirt vedada back nupu juurde ja AMILO peal endal ära harjunud sellega.

Väike hint: backspace või alt + nool vasakule. icon_wink.gif Ise kasutan läpakaga pidevalt.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 15.12.2008 23:36:07 vasta tsitaadiga

Tänan. Ise kombinatsioone arvutiajaloo läbi pole kasutama harjunud. Backspace on ebamugav, kuna teatud olukorras ta lihtsalt ei funktsioneeri.
alt + nooled töötavad.
tagasi üles
Ehhr
HV vaatleja

sõnum 16.12.2008 15:49:22 vasta tsitaadiga

Uurisin nüüd veidi S10 erinevate mudelite kohta ning sattusin sellisele lingile kus on kokku 3 erinevat mudelit:
1) S10 Model 4231 (North America) - mida vaevalt et meie lettidele jõuab.
2) IdeaPad S10e (UK - Great Britain)
3)IdeaPad S10e (Sweden)
Kuna meil müüakse 6rakuliste akudega mudelit,siis tundub,et just seda IdeaPad S10e (Sweden) mudelit meil müüaksegi(mis tundub ka klaviatuuri järgi enesest mõistetav).
Selle info järgi järeldaksin,et:
*meie poodides on saada vaid järgnevalt mainitud monitoriga mudelit - 10.1 WSVGA Glossy TFT with integrated camera 1024x576.
*ning RAM'iks on kõigil mudelitel siiski 1024 MB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz.

Kõik muud erinevused tunduvad olevat meie kaupmeeste näpukad adekvaatse info leidmisel.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 17.12.2008 18:25:44 vasta tsitaadiga

Splashtop-is puudub võimalus touchpadi tundlikkust reguleerida. See on kasutamatu nii hiirega kui puuteplaadiga sest üks mm liigutust võrdub lendamisega ja ülisuuuuure tundlikkusega thumbs_down.gif . Seda ma ette ei heida aga mainin ära et lagg on ka tollel sees. Muidu töötas ilusti, kuid et millelegi pihta saada peab hea näpumees olema.

edit: Kellelgi adapter ei pinise? Piniseb siis kui juhe mõlemat pidi järgi ja masin ise väljas. Kui masina küljest lahti ühendada, hakkab pinisema järjest kõrgemaks kuni vaibub.
tagasi üles
Ehhr
HV vaatleja

sõnum 19.12.2008 17:31:23 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Splashtop-is puudub võimalus touchpadi tundlikkust reguleerida. See on kasutamatu nii hiirega kui puuteplaadiga sest üks mm liigutust võrdub lendamisega ja ülisuuuuure tundlikkusega thumbs_down.gif . Seda ma ette ei heida aga mainin ära et lagg on ka tollel sees. Muidu töötas ilusti, kuid et millelegi pihta saada peab hea näpumees olema.

edit: Kellelgi adapter ei pinise? Piniseb siis kui juhe mõlemat pidi järgi ja masin ise väljas. Kui masina küljest lahti ühendada, hakkab pinisema järjest kõrgemaks kuni vaibub.

See Splashtop on tõeline pullikaka.Uskusin alguses,et see Splashtop on sarnaselt nagu Expressgate paigaldatud emaplaadile,kuid nüüd kui s10e kätte sain tuleb välja ,et see on kõvakettal ja vähe sellest - windowsi partitsioonil.
Selle tulemusena on see täiesti kasutu minu silmis - see on aeglane bootima,aeglane reageerima(peale bootimist) ning kui kõvaketas metsa läheb,siis pole sellest tolku ikkagi.Veebi avamisega läheb pea sama kaua kui päris OS üles laadida ja seal brauser avada.
Ja noh see touchpadi tundlikus on selle Splashtopi puhul tõesti väga erk.
MarioA, mingit erilist pininat pole ma täheldanud...lähedalt kuulates mingi väike elektrisurin ikka sees on,aga see tundub minu meelest üsna loomulik ühe adapteri kohta.

EDIT:
liivainime kirjutas:
Ma täpselt ei tea, miskipärast usun, et see recoverer teeks terve ketta selliseks, nagu alguses.
Ta on jah mingi XP mittetunnistatud partitsioon, see recovery mootor ise on vist Vista peal otsapidi, vähemalt bootimise ajal näeb selle moodi välja ja mujal olen ka näinud seda mainitavat.

Ta on iseenesest mingi väga kummaline partitsioon, kui vaatad http://www.s10lenovo.com foorumit, siis seal on räägitud, et ka tervet kõvaketast kloonides läheb see recovery asi kaduma. Seal foorumis on vist muidu ka kõige pädevam seltskond selle arvuti koha pealt.

Selleks partitsiooniks on siis FAT32 (suuruseks ~2,5Gb) mida ma Linuxiga ilusasti nägin ka.Kasutasin sellist tööriista nagu Gparted Live-CD ning lükkasin XP partitsiooni 40Gb peale.Peale seda XP ilusasti käivitus ning tegi oma kolm harjutust ära(miskit tsekkis partitsiooni üle vms) ning läks ilusasti tööle.
Mõistsin,et XP ning selle partitsiooniga võib nii kaua jamada kuniks veel selle FAT32 partitsiooni kallale ei minda - seniks aga püsib ilusasti võimalus XP-d taastada icon_wink.gif
Ise lugesin kuskilt just kuidas keegi oli HDD suurema vastu vahetanud ja edukalt XP ka sinna otsa klooninud.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 20.12.2008 17:50:05 vasta tsitaadiga

ülevaates võite näppu imeda aku kohta, kuna ükski utility ei keera atomit 1.6ghzi peale vaid speedstep jääb ikak tööle. Ka enda energy manager ei funka "maximum cpu speed" valides, küll aga saab lukku panna lowest. Esimene asi mis mind tugevalt ärritas.
Ma arvan et ma viivitan veel päeva ülevaatega. Kuna ma ei leia ühtegi kinnitust ega progrejupp(e)i mis näitaks samu cpu temperatuure.
Selle atomiga on ikka nu-- kui tahad teda panna midagi kindlat tegema.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 20.12.2008 17:51:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ma arvan et ma viivitan veel päeva ülevaatega.

Üks (suht tagasihoidlik) ülevaade on HinnaVaatlusse juba tekkinud.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 20.12.2008 18:07:27 vasta tsitaadiga

Ma tean.
Ma üritan kõiki aspekte vaatluse alla võtta ja teha võimalikult informatiivsema

edit: paistab et cpu ikka lukustub 1.6ghz peal aga cpuz näitab valesti. Everest näitab fsb muutumist selgelt ja lukustuvalt kui muuta energy manageris vastavalt kas lowest või highest. Akutest käimas @ full brightness, full takt, wifi/tb ja kettale natukene koormust kuna vaatan filme. Everest näitab ka vist ainuõiget temperatuuri, kuna eeectl näitas sama.
Samuti lisan peale akutesti 2gb mälu ja teen kõik markid ja testid ning akutesti uuesti. Klaviatuuri teen ka korda.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Lenovo netiarvutite IdeaPad S9e/S10e mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.