Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  Reeglid, Lisa6 - piraatlus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Uued reeglid on...
liiga karmid!
49%
 49%  [ 95 ]
liiga pehmed!
7%
 7%  [ 14 ]
täpselt parajad, nagu need püksid mu jalas!
43%
 43%  [ 83 ]
hääli kokku : 192

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.05.2008 16:03:56 vasta tsitaadiga

wanawoll kirjutas:
MIks icon_rolleyes.gif
PS2
X-Box
WII

ja kus siis sinu arust kõiki seniseid teemasid edasi arutataks? PC mängudega segi või? icon_lol.gif

ja miks peaks konsoole "Varia" all müüma? miks "Muu tehnika" enam ei sobi? icon_confused.gif

viimati muutis SKG 15.05.2008 16:08:46, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.05.2008 16:08:35 vasta tsitaadiga

Skeptik,
tsitaat:

Tahate rääkige oma mängudest ja kõik.

Nu kuule,lugesid ikka esimesest reast kaugemale icon_rolleyes.gif
Mängu arutelu võib alati olla kuna mängud paraku tõesti ei kattu thumbs_up.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.05.2008 16:10:39 vasta tsitaadiga

wanawoll kirjutas:
Seega teen ettepaneku üldse see konsooli sektor kinni panna icon_idea.gif

mis asi see konsooli sektor siis on icon_rolleyes.gif
ma pole seal vist käinud veel icon_lol.gif
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.05.2008 16:13:26 vasta tsitaadiga

Skeptik,
"Mängukonsoolide foorum"
Rahvakeelne nimetus lihtsalt vms.
Saad aru küll aga tähte närida mõnna onju thumbs_up.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.05.2008 16:17:08 vasta tsitaadiga

see ei olnud tähenärimisena mõeldud, vaid ma ei saanudki nüüd siiani aru mida sa mõtlesid icon_biggrin.gif
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 15.05.2008 16:32:23 vasta tsitaadiga

Teisalt ega vahet pole, modimine ja homebrew sünnib algselt muukeelses keskkonnas, kust teda rohkem või vähem siia peegeldatakse. Arvestatava emakeelse kasutajaskonnaga on mugavam asja arutada+võõrkeelt mittevaldavad kasutajad saavad oma tarkuse kätte. Lisan veel, et PSP-l on piisavalt põnevat homebrew-d appide näol rohkem ja mängudena vähem, mistõttu ei saa teemat üksnes silmakirjaliku piramise kattevarjuna vaadata....kuigi jah piramise mõte särab enamates silmades:) Liigne poliitkorrektsus teeb elu igavaks aga noh igal majal omad reeglid.
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 15.05.2008 17:54:33 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif
Milleks üldse küsida "kas reeglid on liiga karmid ", kui selle vastustest nagunii midagi ei muutu. Demokraatia on lahe asi aga tekitab liigapalju mõttevabadust = läbu. Halli ala määramine = demokraatia = läbu. HV peaks oma autokraatlikku joont (loe: XYZ-tamist) jätkama ja tegema kogu foorumi jaoks ainult ühe reeglikogumi:
1. mode teab kõike
2. kui mode midagi ei tea, vaata 1 punkti
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Strom
HV vaatleja
Strom

sõnum 15.05.2008 19:18:06 vasta tsitaadiga

terry kirjutas:
Vargus on vargus, kui tahavad, tehku oma varaste portaal.

Teema pole vargusest ja varastest. Vargus on ikkagi mingisuguse objekti omaniku muutmine ilma eelmise omaniku nõusolekuta. Kui ma kopeerin omale mõne mängu, siis ega sellepärast selle mängu müüja nüüd sellest ilma ei jää, samuti ei jää ta vaesemaks.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 15.05.2008 19:20:22 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
Demagoogia
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 45
tagasi üles
Strom
HV vaatleja
Strom

sõnum 15.05.2008 19:25:14 vasta tsitaadiga

Valdars kirjutas:
Strom kirjutas:
Demagoogia

Väidad, et ma kasutan demagoogilisi võtteid? Kui nii, siis äkki tood välja ka täpsema seletuse, miks mu postitus demagoogiline on?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.05.2008 19:28:02 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
terry kirjutas:
Vargus on vargus, kui tahavad, tehku oma varaste portaal.

Teema pole vargusest ja varastest. Vargus on ikkagi mingisuguse objekti omaniku muutmine ilma eelmise omaniku nõusolekuta. Kui ma kopeerin omale mõne mängu, siis ega sellepärast selle mängu müüja nüüd sellest ilma ei jää, samuti ei jää ta vaesemaks.
Kes soovib sel teemal edasi vaielda siis oli mõnda aega üsna populaarne piraatlus teema. Vargus/varas on lihtsalt nimetus mis ei oma erilist tähtsust, fakt säilib et tegu on kuriteoga icon_smile.gif
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=237692

Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 15.05.2008 19:32:11 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
Valdars kirjutas:
Strom kirjutas:
Demagoogia

Väidad, et ma kasutan demagoogilisi võtteid? Kui nii, siis äkki tood välja ka täpsema seletuse, miks mu postitus demagoogiline on?

Sinu postist:
kui Sa kopeerid ühe mängu, siis muudad omandit ja seda ilma loata- omandiks on siis mäng, mille kasutusõiguse keegi on ostnud ning mida Sina oma tahtest laiendad.
seda võib võrrelda väitega, et õunapuu on küll vasja oma, kuid õunad kasvavad kõikide jaoks, sest selleks kasutab puu õhku vett ning mullast tulevaid mineraale, mis on kõigile ühine (eestis oli vist üle 1m sügavusel maapõues asuv väärtus riigi omand) icon_lol.gif
tagasi üles
Strom
HV vaatleja
Strom

sõnum 15.05.2008 19:43:23 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
kui Sa kopeerid ühe mängu, siis muudad omandit ja seda ilma loata- omandiks on siis mäng, mille kasutusõiguse keegi on ostnud ning mida Sina oma tahtest laiendad.

Ma ei muudta mingit omandit, ma tekitan koopia. Ma arvan, et palju parem võrdlus kui see õunapuu oma oleks näiteks maali kopeerimine. Vana maal jääb samamoodi alles, mul on lihtsalt koopia nüüd.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 15.05.2008 19:49:17 vasta tsitaadiga

Strom, see pole õige teema vaidlemiseks tollel teemal aga toon sulle lühinäite olukorrast. Nimelt sina rendid ruumid, palkad progejad ja kulutad mingi tarkvaralise lahenduse arendamiseks palju raha. Asi saab valmis ja iseenesestmõistetavalt on tegu lihtsalt kopeeritava asjaga. Nüüd sa tahad asja maha müüa. Mis on sinu nägemus asjast, kuidas see peaks toimima, et asja hind oleks mõistlik aga, et sina vähemalt sissepandud raha tagasi saaksid?
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Strom
HV vaatleja
Strom

sõnum 15.05.2008 19:50:54 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Strom, see pole õige teema vaidlemiseks tollel teemal aga toon sulle lühinäite olukorrast. Nimelt sina rendid ruumid, palkad progejad ja kulutad mingi tarkvaralise lahenduse arendamiseks palju raha. Asi saab valmis ja iseenesestmõistetavalt on tegu lihtsalt kopeeritava asjaga. Nüüd sa tahad asja maha müüa. Mis on sinu nägemus asjast, kuidas see peaks toimima, et asja hind oleks mõistlik aga, et sina vähemalt sissepandud raha tagasi saaksid?

Müüd teenusena.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 15.05.2008 19:51:46 vasta tsitaadiga

Räägi lähemalt kuidas sa näiteks mänge teenusena müüd icon_lol.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 15.05.2008 19:53:45 vasta tsitaadiga

ka maali loata reprodutseerimine on seaduserikkumine icon_razz.gif
tagasi üles
Strom
HV vaatleja
Strom

sõnum 15.05.2008 19:59:51 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Räägi lähemalt kuidas sa näiteks mänge teenusena müüd icon_lol.gif

World Of Warcraftist oled midagi kuulnud näiteks?

Edit: Ennetava vastusena toon ka ühe võimaluse, kuidas singleplayer mänge nii müüa - tuleks mingi kriitiline mänguloogika osa hoida serveril, midagi mis ei tarbi palju resursse aga on raske järgi teha.

kännuämmelg kirjutas:
ka maali loata reprodutseerimine on seaduserikkumine icon_razz.gif

Ma polegi öelnud, et ei ole. Samuti on mängude kopeerimine ebaseaduslik. Mulle lihtsalt ei meeldi, et osad peavad seda võrdseks vargusega. Mine tea, varsti on mängude kopeerijad juba terroristid.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.05.2008 20:03:52 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
Kas siis iga viimane kui üks mäng peaks omama by-default netiühendust? Pealegi ka wow'i on võimalik pirada icon_wink.gif
Strom kirjutas:
Mulle lihtsalt ei meeldi, et osad peavad seda võrdseks vargusega.
Semantika. Kuritegu on kuritegu, vahet pole kuidas seda nimetada
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
Strom
HV vaatleja
Strom

sõnum 15.05.2008 20:21:09 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Strom kirjutas:
Kas siis iga viimane kui üks mäng peaks omama by-default netiühendust? Pealegi ka wow'i on võimalik pirada icon_wink.gif

By default neti ühendus on siis mingi probleem? Ma arvan, et suuremad müüginumbrid, mis tuleksid kaaluvad üle need kaotatud kliendid, kellel puudub net.

WoWi pole võimalik kogeda originaaliga sarnasel tasemel kui kasutada piraatserverit - seega arvan, et probleem on minimaalne.

Ho Ho kirjutas:
Strom kirjutas:
Mulle lihtsalt ei meeldi, et osad peavad seda võrdseks vargusega.
Semantika. Kuritegu on kuritegu, vahet pole kuidas seda nimetada

Väga suur vahe on, kuidas nimetada. Ma usun, et erineva kuriteo eest peab olema erinev karistus. Kui võrrelda eesti karistuste suurusi näiteks läbipeksmise + reaalse varguse versus piraatluse eest siis see vahe on minimaalne ja kohati piraatluse eest isegi suurem. Usukumatu olukord minu arvates.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 15.05.2008 20:41:10 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
... Kui võrrelda eesti karistuste suurusi näiteks läbipeksmise + reaalse varguse versus piraatluse eest siis see vahe on minimaalne ja kohati piraatluse eest isegi suurem. Usukumatu olukord minu arvates.

ühe tooli tegemiseks kulub meistril mõned päeva aega.. tool maksab ca 1k.. selle ära varastad, on vargus
ühe mängu tegemiseks kulub kümnetel inimestel kuid (lisaks veel arendustööd ning veaparandused) ning mäng maksab 1k .. kui selle sõbralt saadud plaadilt kopeerid, pole Sinu jaoks vargus
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 15.05.2008 21:19:00 vasta tsitaadiga

Strom, jah, by-default netiühendus on probleem näiteks kui ma maale xboxi kaasa võtan
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Alvaaro
HV Guru
Alvaaro

sõnum 15.05.2008 22:33:04 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Strom, jah, by-default netiühendus on probleem näiteks kui ma maale xboxi kaasa võtan

No maal tehakse ikka muud mitte ei mängita xboxi.Varsti mõni tahab laudas kah lehmakõrval mängima hakata. icon_lol.gif
Kommentaarid: 217 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 182
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 15.05.2008 22:46:07 vasta tsitaadiga

Alvaaro, maa ei tähenda kõigi puhul kohe lehmasita viskamist laudauksest sõnnikuhunniku otsa. Kuigi jah maal võiks muude asjadega ka tegeleda kui mängude tagumistega.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 15.05.2008 23:44:18 vasta tsitaadiga

maal käin ma vaid seepärast et on aegajalt vaja töid teha seal, muud huvi hetkel minul selle koha vastu pole, pole looduslaps et viitsiks mööda metsa ringi joosta või päev läbi päikese käes vedeleda, õhtul on ju siiski ka tegevust vaja
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
terry
Kreisi kasutaja
terry

sõnum 15.05.2008 23:59:22 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
... Samuti on mängude kopeerimine ebaseaduslik. Mulle lihtsalt ei meeldi, et osad peavad seda võrdseks vargusega. Mine tea, varsti on mängude kopeerijad juba terroristid.
Väga kena, oled arusaamistega juba poolel teel. Ma pakun, et siin foorumis on raske leida inimest, kes poleks intellektuaalset omandit varastanud. Mina kaasa arvatud, ikka juhtub, enamasti seetõttu, et lihtsalt pole võimalik osta.

Mind härib hoopis, et vargapoisid on enda arvates kavalad, kui nad oma kanistrisse varastatatud firma õlle kohe koduõluks nimetavad. Ja on veel tähtsust täis, et suured firmad ega need sest piskust puudujäägist kannata midagi. Ütleme nii, et Saku ei kannataks kah, kui sa nädalas mõne õllekasti tehase tagant tuuri paneks. Probleemid tekivad siis, kui kõik rehepapid korraga varastavad.

Intellektuaalsest omandi tootmisest.
Igasusgusele mängude ja muusika müügi puhul arvestatakse potentsiaalset ostjate arvu. Kui sinu firma toodab mingi jube vinge softi ja kõik ahvid, kes seda softi tahaksid, otsustavad firmat petta ja selle varastada, siis on firma tootnud ennast kahjumisse, sest tootmiskulud jäävad katmata. Ja isegi kui firma oleks valmis veel vingema mängu tootma, ei tule sellest midagi välja, sest tänu ahvidele pole ressursse, mille eest toota.

Lihtsalt IO kopeerimisest. See, kui sa ilma autori loata tema asja kasutad, ega see vähem vargus pole. Kui autor on leidnud, et sa pead talle selle eest maksma ja sina ei maksa, aga kasutad siis oled sa vargapoiss. Kui sa lood midagi, millest pead ennast ülal pidama, siis saad aru küll, mida tähendab sinu ajutöö varastamine. Ei ole vist mõnus, kui sinu tarkvara sinu loata kasutatakse ning veel demagoogitsetakse, et näe, sa ei jäänud ju millestki ilma ja üldse oled sa loll progeja, et osa enda koodist netis autentima ei pannud.

IO vargus on sama hea, kui sina kaevad nädalate kaupa kellelegi kraavi, siis patsutatakse sulle õlale, öeldakse tubli poiss, me nüüd kasutame seda TASUTA. Ega sina siis millestki ilma jäänud, mida sa selle kraaviga ikka peale hakkaksid, eksju icon_biggrin.gif

Ehk tegi selle varguseasja selgemaks.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 17.05.2008 13:32:52 vasta tsitaadiga

terry kirjutas:
IO vargus on sama hea, kui sina kaevad nädalate kaupa kellelegi kraavi, siis patsutatakse sulle õlale, öeldakse tubli poiss, me nüüd kasutame seda TASUTA. Ega sina siis millestki ilma jäänud, mida sa selle kraaviga ikka peale hakkaksid, eksju icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
Strom
HV vaatleja
Strom

sõnum 18.05.2008 03:57:34 vasta tsitaadiga

terry kirjutas:
Ütleme nii, et Saku ei kannataks kah, kui sa nädalas mõne õllekasti tehase tagant tuuri paneks..

Ei nõustu võrdlusega, sest Saku kaotaks algmaterjali, st. Saku kasumi number oleks erinev kui ma varastaks mõne õllekasti vs. ma ei ostaks mõnda õllekasti.
Kui ma kopeerin mõne mängu siis ei kao autoritelt üks toorik ära vms. Autori kasum jääb täpselt samaks olenemata sellest, kas ma kopeerin või jätan ostmata.
Siit tuleb tegelt ka üks väga tähtis fundamentaalne punkt - kui ma ei saa kopeerida ei tähenda see, et ma antud toodet kohe ostaks.

terry kirjutas:
Intellektuaalsest omandi tootmisest. Igasusgusele mängude ja muusika müügi puhul arvestatakse potentsiaalset ostjate arvu. Kui sinu firma toodab mingi jube vinge softi ja kõik ahvid, kes seda softi tahaksid, otsustavad firmat petta ja selle varastada, siis on firma tootnud ennast kahjumisse, sest tootmiskulud jäävad katmata. Ja isegi kui firma oleks valmis veel vingema mängu tootma, ei tule sellest midagi välja, sest tänu ahvidele pole ressursse, mille eest toota.

Kui kõik otsustavad ainult kopeerida siis on olukord tõesti halb. Samas ma usun, et nii juhtub ainult halva toote puhul.

Usun, et piraatlus võib lisatulusi tuua. Bränd levib rohkem, seega brändi väärtus tõuseb.
Toon näite: tehakse mäng X, 50% tarbijatest kopeerivad nüüd omale selle toote. Samas kõik tarbivad ühte ja sama brändi. Nüüd tuleb kas mäng X #2, film X või mänguasi X - nendest toodetest on huvitatud ka hea hulk tarbijatest, kes eelnevalt kasutasid kopeeritud versiooni ja võib juhtuda, et tänu erinevatele asjaoludele käivad seekord osad nendest piraatidest ka raha välja.
Isikliku näitena võin tuua näiteks Hitmani - ei oma ühtegi originaal mängu sellest brändist, aga kinos käisin filmi vaatamas ja ainult sellepärast, et olin mängu mänginud.

Samuti, vähemalt mängude puhul, võib piraat versioon töötada kui demona. Isiklikust kogemusest paar näidet:
Mängisin sõprade juures piraat versiooni mängust Counter-Strike - ise aga tahtsin internetis mängida ja ostsin originaali.
Mängisin sõprade juures piraat versiooni mängust Diablo II, tahtsin internetis mängida - ostsin originaali (isegi mitu).

Üldiselt usun, et piraatlus teeb haiget kõige rohkem neile, kes toodavad jama. Heal tootel läheb hoolimata piraatlusest hästi.
Viskan paar isikliku näidet jälle:
Mängisin läbi piraatversiooni mängust Portal - meeldis ja oma tänu näitamiseks ostsin ka originaali (tegelikult kogu Orange Boxi, puhtalt Portali pärast).
Olen nautinud GTA seeriat esimesest osast alates ja GTA IV eest käin raha välja ainult sellepärast, et autorit toetada.

terry kirjutas:
Kui sa lood midagi, millest pead ennast ülal pidama, siis saad aru küll, mida tähendab sinu ajutöö varastamine. Ei ole vist mõnus, kui sinu tarkvara sinu loata kasutatakse ning veel demagoogitsetakse, et näe, sa ei jäänud ju millestki ilma ja üldse oled sa loll progeja, et osa enda koodist netis autentima ei pannud.

Juhuslikult elatungi enamasti enda loomingust. Proovin seda korraldada ka oma enda soovituse järgi - pigem müün teenust.

terry kirjutas:

Ei ole nõus selle võrdlusega. Õigem võrdlus oleks kui sa kaevad kraavi ja siis patsutatakse õlale ja öeldakse: "Tubli poiss, me ise kaevasime omale kah samasuguse kraavi.".
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 18.05.2008 07:51:43 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
terry kirjutas:

Ei ole nõus selle võrdlusega. Õigem võrdlus oleks kui sa kaevad kraavi ja siis patsutatakse õlale ja öeldakse: "Tubli poiss, me ise kaevasime omale kah samasuguse kraavi.".
Sa ei proge ju endale samasugust mängu ise vaid ikka kasutad seda mis on teiste tehtud icon_wink.gif
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 18.05.2008 09:51:58 vasta tsitaadiga

Piraatlus on vargus, nii oli, nii on ja nii jääb.
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 18.05.2008 09:58:12 vasta tsitaadiga

Strom kirjutas:
..Autori kasum jääb täpselt samaks olenemata sellest, kas ma kopeerin või jätan ostmata.
Siit tuleb tegelt ka üks väga tähtis fundamentaalne punkt - kui ma ei saa kopeerida ei tähenda see, et ma antud toodet kohe ostaks.

kullake, proovi nüüd aru saada, et küsimus pole üksikus kopeerimises vaid selle massilisuses. See on omamoodi suletud ring, kus tootja peab juba arvestama Sinu mõtteviisiga "proovijatega" ning sellevõrra hinda tõstma, et mitte kahjumisse jääda. mõtle oma fundamentaalse punkti üle ka teisest otsast- kui Sul poleks võimalik kopeerida, siis Sa ostaksid (siinkohal arvestame ikkagi sellega, et Sa kuulud vastava toote sihtgruppi ning toode on hea).
tagasi üles
TheDJ
HV veteran

sõnum 18.05.2008 09:59:27 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:

See on jah nii umbes nagu et oled maalinäitusel, raha pole et osta ja korraldad röövi et maali tasuta saada et ei peaks midagi maksma.Aga kunstnik tahab ka elada ja süüa-juua. Siis aga jääb ta oma rahast ilma.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Mercury
HV veteran

sõnum 18.05.2008 10:08:59 vasta tsitaadiga

Kuidas meie sellega globaalset piraatlust mõjutame. 0.00001%. Las see piraatlus jäägu. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Alvaaro
HV Guru
Alvaaro

sõnum 18.05.2008 10:56:22 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:

Kahju küll.Pole vaja siis vinguda varas varas las olla ja varastagu siis. icon_lol.gif
Kommentaarid: 217 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 182
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 18.05.2008 11:29:17 vasta tsitaadiga

terry kirjutas:

Egas piraatleja omanikuks hakka.
Vastasel juhul pead paralleeli tooma sellise olukorraga, mil kaevad lõpmatult palju analoogseid kaeve korraga ning paljud neist võetakse "paralleelmaailmades" nõnnamoodi lambist kasututsele.
Kraavist kui intellektuaalsest omandist ei jääda ilma. IO puhul jäädakse autorina ilma saaduse koopiast. Seepärast ei saagi IO ja FO omavahel 1:1 võrrelda.

Võrdle autot ja operatsioonisüsteemi installikat. Mõlemad varastatakse.
Autot sa endale tagasi kuskilt ei kopeeri. Tavakasutajana.

Sealjuures pole ma mingi piraatluse eesrindlane. Pigem eelistaks legaliseeringut. Ent absurdseid võrdlusi ei kannata siiski. Originaalkraavist ei jää keegi ilma.
Suessi kanal. Mõned maksavad, teised otsivad muu möödapääsu (mitte kindlasti füüsilise),
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 18.05.2008 11:39:22 vasta tsitaadiga

Mercury kirjutas:
Kuidas meie sellega globaalset piraatlust mõjutame. 0.00001%. Las see piraatlus jäägu. thumbs_up.gif
natuke siit, natuke sealt. Praegu on piraatluse tulemused ja juba reaalselt saabumas PC maastikule. Nii mõnigi mängutegija (Crytek) on lubanud enam mitte PC-ga tegeleda, sest piraatlus on sedavõrd massiline. Hurraa konsoolidele, aga böö arvutitele...
terry
Kreisi kasutaja
terry

sõnum 18.05.2008 13:06:34 vasta tsitaadiga

Elof kirjutas:
terry kirjutas:

Egas piraatleja omanikuks hakka.
Vastasel juhul pead paralleeli tooma sellise olukorraga, mil kaevad lõpmatult palju analoogseid kaeve korraga ning paljud neist võetakse "paralleelmaailmades" nõnnamoodi lambist kasututsele.
Kraavist kui intellektuaalsest omandist ei jääda ilma. IO puhul jäädakse autorina ilma saaduse koopiast. Seepärast ei saagi IO ja FO omavahel 1:1 võrrelda.

Võrdle autot ja operatsioonisüsteemi installikat. Mõlemad varastatakse.
Autot sa endale tagasi kuskilt ei kopeeri. Tavakasutajana.

Sealjuures pole ma mingi piraatluse eesrindlane. Pigem eelistaks legaliseeringut. Ent absurdseid võrdlusi ei kannata siiski. Originaalkraavist ei jää keegi ilma.
Suessi kanal. Mõned maksavad, teised otsivad muu möödapääsu (mitte kindlasti füüsilise),

Loe see võrdlus uuest läbi. Pole siin midagi absurdset. Võrdluse point oli, et sa teed potentsiaalsele kliendile tööd, kuid klient otsustab, et ta kasutab, aga ei maksa. Toome siis vähem füüsilise võrdluse. Sa kirjutad Britney Spearsi jaoks jube vinge laulu, tema otsustab, et ta kasutab seda (või osa sellest) enda uue singli tegemisel, kiidab sinu kirjutamisoskust, kuid ei maksa sulle. Töö on töö, iga liigutuse jaoks teed sa tööd ja ei ole vahet, kas liigutad labidat või ajusid. Ajutöö on kusjuures kallim. Ka Suessi kanali loomisel on autorlus.

Paralleeluniversumte teema võiks The One'i jätta. Meil puudub õnneks veel vajadus kaitsta IO'd paralleelsetes kosmostes. Asja saaks veel keerulisemaks ajada, kui Back to The Future teema sisse tuua. icon_smile.gif

OS'i ja auto varastamise võrdlus kisub demagoogiaks, siin liiga palju võimalusi võrdlemiseks. Too rohkem algandmeid, mida sellega mõtled. Kas toote idee vargus või toote lõpp-produkti vargus? Ja milleks ennast petta väitega, et autot ei saa ju tavakasutajana kopeerida? Ega see "tagakasutaja" sul OS'i kah kopeerida ei saa, kui vahendid ja teadmised puuduvad. Autode kopeerimine piraatlusbisnisina on olemas ning täiesti võrreldav OS'de kopeerimisega.
Kui aga võrdlesid plaadi kopeerimist auto maja eest varastamisega, siis milleks selline võrdlus? Vargused on mõlemad, aga erinevat liiki. Autost ilma jääda on sama mõnus kui tänaval peksa saada ja kui keegi tarkvaraplaadist koopia teeb ning puht juhuslikult sinu nimele registreeritud võtmeid hakkab kasutama ning sulle kaasnevad sellega ebameeldivused, siis see on ehk võrreldav telefoniterroriga. Sinu hambaid ju keegi otseselt sisse ei löö, aga kehv on olla ikkagi.

See tarkvara registreerimisvõtmete vargus kisub otsapidi juba identiteedivarguseks. ID varguse ohver küll millestki otseselt ilma ei jää, aga tagajärjed võivad halbade asjade kokkulangemisel olla väga karmid.

viimati muutis terry 18.05.2008 13:21:33, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 18.05.2008 13:17:48 vasta tsitaadiga

terry, potentsiaalset klienti pole olemas. On turg.
Mitte ükski tavakasutaja ei telli toodangut.
Samavõrd võiks ma siis minna lambist foori taha autode aknaid pesema ning kui mulle selle eest ei tasutaks, oleks tegemist (intellektuaalse) vargusega. Selline analoog toodud vaid selleks, et tuua välja - mõni kasutaja ei ostaks seda vara niikuinii. Näiteks MS toodete puhul kipub tasuta tarbimine seda monopoolse turuga firmat reklaamima pigem.

Paralleeluniversumite teema püsib seni kuni aetakse seda vale joont, et kommivargus-piraatlus, mõrv ja genotsiid on üks ja sama - kuritegu. Kas see ei ole demagoogia?
Intellektuaalse ja füüsilise omandi 1:1 võrdlemine on demagoogia, kuigi ehk paiguti vajalik. Ent siiski väga ebatäpne.
Ja terry, seni kuni sa võtad joone, et ma piraatlust/intellektuaalse omandi vargust promon, pole sul mõtet oma demagoogiat mulle ajada - olen selle teemaga liiga tuttav.

tsitaat:
Kui aga võrdlesid plaadi kopeerimist auto maja eest varastamisega, siis milleks selline võrdlus? Vargused on mõlemad, aga erinevat liiki.

thumbs_up.gif
See kraavi võrdlus jmt. füüsilise vargus on migagi muud, pole mõtet sealt analooge tuua.
tsitaat:
Ei ole vist mõnus, kui sinu tarkvara sinu loata kasutatakse ning veel demagoogitsetakse, et näe, sa ei jäänud ju millestki ilma ja üldse oled sa loll progeja, et osa enda koodist netis autentima ei pannud.

Sest see pole demagoogia, tee mis tahad. See on lihtne matemaatika. Potentsiaalne klient pole klient.

viimati muutis Elof 18.05.2008 13:21:19, muudetud 2 korda
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.05.2008 13:18:44 vasta tsitaadiga

Räme teadus käib siin icon_razz.gif
Asi ju paigas ja reeglid kinnitatud mis siin enam niuksuda mis on pira ja mis mitte icon_rolleyes.gif
Kui ikkagi oleks võinud selle konsooli jura üldse kinni panna ja jätta ainult mängu teemad thumbs_up.gif
See nagu riskivaba laks,ei olekski võimalik eksida reeglite vastu.
tagasi üles
terry
Kreisi kasutaja
terry

sõnum 18.05.2008 13:37:26 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler
Sa vist vaidled vaidlemise pärast, sest eelmisi postitusi sa ei tundu lugevat (vihje kõigele, mida sa minu postituses ründad, mida ma samas kirjutanud pole icon_biggrin.gif). Igatahes kisub su jutt lahmimiseks ning sinu isiklikuks ristisõjaks, kus arvad, et ma ajan mingit joont ning pean sind IO varguse promojaks. Mul on suht ükskõik, mida sa promod. Kui sa IO teemaga liiga tuttav oled, siis soovitan sul ennast ka ülejäänud kuritegude teemadega ning turundusega kurssi viia ning edaspidi oma mõtteid selgemalt väljendama hakata. See foori taga akende pesemise võrdlus on ikka liiga mööda. Seda võtet kasutavad muide neegrid Ameerikas raha välja pressimiseks icon_smile.gif

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 18.05.2008 14:41:25 vasta tsitaadiga

terry kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler
Sa vist vaidled vaidlemise pärast, sest eelmisi postitusi sa ei tundu lugevat (vihje kõigele, mida sa minu postituses ründad, mida ma samas kirjutanud pole icon_biggrin.gif). Igatahes kisub su jutt lahmimiseks ning sinu isiklikuks ristisõjaks, kus arvad, et ma ajan mingit joont ning pean sind IO varguse promojaks. Mul on suht ükskõik, mida sa promod. Kui sa IO teemaga liiga tuttav oled, siis soovitan sul ennast ka ülejäänud kuritegude teemadega ning turundusega kurssi viia ning edaspidi oma mõtteid selgemalt väljendama hakata. See foori taga akende pesemise võrdlus on ikka liiga mööda. Seda võtet kasutavad muide neegrid Ameerikas raha välja pressimiseks icon_smile.gif

Loe nüüd oma postitus nii läbi, nagu see oleks siitpoolt saadetud.
Ma ei promo piraatlust, isegi väga-väga palju legaalset softi-muusikat-mänge-progesid olen omandanud. Täiesti puhast sheeti loomulikult ei oma, seda poleks põhimõtteliselt võimalik läbi sellise tarkvaraajaloo, nagu siinmail (mitte idealistlikkes paralleeluniversumites) olnud, võimalik ka omada.
Sa loed välja, et ma promon piraatlust, kohtadest kus seda pole promotud. See on su isiklik väärnägemus, pole hullu, usun et inimesed võimelised õppima ka enda peaga mõtlema. Nii "madalalaubalised pirajad" kui fanaatilised tarkvaralegaliseerijad.

Kraavi asemel võiks paremal juhul analoogi tuua silla ehitamisega üle jõe vmt. Silla valdaja tahab ületajate eest tasu, et oma kulusid nulli viia ja kasumit teenida. Ent mõned ületajad kes maksust mööda hiilivad, toovad näite, et ligiduses on tasuta sild, mis peaaegu sama hea.
tagasi üles
terry
Kreisi kasutaja
terry

sõnum 18.05.2008 15:28:45 vasta tsitaadiga

Elof kirjutas:
Sa loed välja, et ma promon piraatlust, kohtadest kus seda pole promotud. See on su isiklik väärnägemus, pole hullu, usun et inimesed võimelised õppima ka enda peaga mõtlema. Nii "madalalaubalised pirajad" kui fanaatilised tarkvaralegaliseerijad.
icon_eek.gif Mul oli ja on ka edaspidi ükskõik, mida sa arvad, mida mina arvan, eriti, kui sa arvad mind arvavat asju, mida mina ei arva.

Kui sa nüüd sellest postitusest kah mingi sinuvastase konspiratsiooniteooria suudad välja mõelda, siis soovitan ma sul parandada oma telepaatiavõimeid või lihtsalt ravile minna.

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 18.05.2008 16:02:02 vasta tsitaadiga

Mul on veel rohkem ükskõik kui sul, ükskõik kui ükskõik sul on.
Minu vastane konspirastioon? Miks seda vaja oli välja mõelda?
Mu poolest pole piraatluses midagi isiklikku ega mitteisiklikku. Piraatlus on lihtsalt üks mõiste, mida ei suuda selle pooldajad ega vastased kumbki normaalselt mõne "päris asjaga" võrrelda. See mu isiklik arvamus ja mul on ükskõik kui ükskõik sul on kui ükskõik mul on su arvamusest ja mu ravile minekust. Joo vähem icon_wink.gif

Kogu see minu vastane konpiratsioon on selles, et kujutad ette et ma midagi muud olen üritanud öelda kui seda, et kraavi kaevamise analoog piraatlusega oli ebapädev. Kasuta vähem kujutlusvõimet, näed vähem mõtete lugemise võimeid ja paranoiat. Vähemalt seda soovitaks ma raviarstina icon_smile.gif
tagasi üles
terry
Kreisi kasutaja
terry

sõnum 18.05.2008 16:47:17 vasta tsitaadiga

Elof, ega sa kuskil loenguid ei anna? Ma hea meelega tuleks ja kuulaks su mõtteid elavas esituses.
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 18.05.2008 16:54:50 vasta tsitaadiga

Tead, mul on selline tunne, et palatikaaslased ei kuula mind enam thumbs_down.gif
Oli seda piraatluse teemat vaja nüüd kehva parallelismiga rajalt kõrvale kallutada?
Nüüd oleme looga mu vaimse tervise ja võimete juures, loomulikult mittekonspiratiivses vormis. Mina neis kahtlema ise hakkasin.
Ei, ma ei arva, et sa arvad, et ma süüdistan sind selles, et pead mind IO varguse promojaks. See ütlus oli mõeldud-öeldud, kinnitamaks et tegelikult ma nii halb inimene pole kui kellelegi tunduda võib jutust.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 18.05.2008 20:11:13 vasta tsitaadiga

Elof, ise ka aru saad, mida kirjutad?
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 18.05.2008 20:13:28 vasta tsitaadiga

Vabalt.
Tarkvara on pigem sild kui kraav icon_exclaim.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 18.05.2008 20:31:17 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif see vaidlus on muutunud varese valgendamiseks- küsimus on ju ainult jäärapäiselt võetud seisukohas (vares on siis ju teoreetiliselt valge, kui ümbritsev keskkond on piisavalt pime)
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 18.05.2008 20:37:03 vasta tsitaadiga

See minu jutu kommentaariks või?
Kui, siis mis nurga alt?
Piraatlusega ei kaota valmistajad, vaid jäävad ilma teadmata potentsiaalist.

Varest aga valgeks pimedaga ei saa. Selleks oleks siiski teatavat hulka footoneid tarvis.
Aga piraatlus on kõige kurja juur küll, täna piraat, homme despoot.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 18.05.2008 20:41:57 vasta tsitaadiga

Sa peaksid tiba majandusloenguid kuulama icon_lol.gif
mis puutub varese valgeksrääkimisse, siis nagu ma juba ütlesin, seisab see lihtsalt käsitluse taga- 1. valge täpsem definitsioon ning selle erinevus mustast. Sealt aga piisavaid katkeid välja rebides võid tabadagi ennast mõttelt, et vares on tõesti valge.. pisut usku, mu noor sõber ja kõik on võimalik icon_wink.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  Reeglid, Lisa6 - piraatlus mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.