Arvestades et mets on täielt vahel, mõistlik tulemus tegelikult selle antenni kohta. Kuna signaali lugemeid ei näe, siis on ka keeruline anda juhatust, mis suunas veel saaks minna. Tõenäoliselt vaataks andmetest vastu see et primaarne kanal on B3, hea oleks signaali veel upitada, et B7 ilmuks haardeulatusse.
Vaatab, äkki eelmine Zyxeli omanik viitsib Elisaga suhelda. Minu jaoks täitsa mõnus juba. Saan oma AK ära vaadata ja natuke netis surfata. Järelkasv oma YT ja Netflixide ja asjadega tundub samuti rahul olema. Mul on siiani raske uskuda, et see vahe NII suur on:) _________________ The truth is out there
No on küll aga see tàhendaks veel yht antenni, kaablit làbi seina jne. Miks ma peaks end vaevama kui pōhitarbijasegment on pubekad ja yks viieaastane :D _________________ The truth is out there
aga präägu vaevad sa end niigi, selle olematu piraatneti püüdmisega. seadmed, kõik see kulunud aeg, jne jne, pluss paketi kuutasu. alates 2000 ndast aastast on see summa astronoomiline. kui oleks aga pandud nett, oleks elu lill _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Mul oleksoloogias kraadi pole. Kommunismi ka ei usu. Ruuter sai vahetatud, nett yle kymne korra kiirem ja erilist vaeva ka nagu polnud. _________________ The truth is out there
Selle teenusega e-sim toimib? Telia lehelt loetu põhjal justkui peaks.
On keegi proovinud?
Loodan varsti kätte saada selle:
https://mikrotik.com/product/atl_5g_r16
Sim kaardiga masti ronimine ei imponeeri mulle kuidagi.
Masti ronid niikuinii, korduvalt, sim kaardiga või mitte.
E-sim ei ole argument. Tingimustes kus sul on väliruuterit vaja, valid operaatori selle järgi, kellelt parima ühenduse saad. _________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
e-sim iseenesest on väliruuteritesse oodatud lahendus, hea mugav operaatorit vajadusel vahetada, videos on eesti lipp esindatud, seega peaks toimima.
Müügiargumente toodi videos muidugi huvitavaid välja ja mingi jutt eelaktiviseeritud esimist mida siiski mingi äpiga pidi käima ajama, aga keegi selle endale hangib, siis võiks protsessi kirjeldada.
Ma olen ka oodanud esimesi reaalseid teste, aga see et asjal on täna ainult 1G port, on küll noh kummaline. Kui protsessor on aastast 2013, siis ei saa tegelikult nõuda ka et 2,5G oleks, aga kas siis suutlikumaid vähe on, MT enda tootesarjadeski neid leidub. Kui kätte on saadud siis võiks tõesti mingi tutvustuse teha, koos testidega.
Pigem on küsimus selles, kui suurt kiirust sul üldse on võimalik arendada kaugusel/tingimustes, kuhu see ruuter ilmselt läheb. _________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
Mhmh. Sellises kohas, kus väliruuterit vaja on, ilmselt lähema 5 aasta jooksul 1G kiiruseni ei jõuta. _________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
Selle viimase seisukohaga ei saa ma nõustuda, sest samahästi võib seal kuhu on vaja väliruuterit, olla paigalduskohas ka 1G+ saadaval, just praegu. ATL5G on x65 chipsetiga, sama mis MC889A/Pro ning need saavad reaalselt arendada kiiruseid 1,3-1,7Gbps kui signaali jätkub. Igaks juhuks meenutan et MC889A on n78 kohal ca 5dbi antennidega, MC889A Pro evib 10dBi antenni ning ATL5G lausa 16dbi. Telia ütleb ametlikult et nende võrgus saab max DL olla kuni 2Gbps. Signaali on vaja saada heaks seetõttu et oleks üldse võimalik seadmel alustada agregatsioonidega, ja siinkohal asubki mängu antennide võimekus. Tõsi, mastis määratud kaugus 5km sellest ei muutu, küll aga just signaalide parameetrid, mida saab lubatud raadiuse sees oma kasuks pöörata. Et saavutada 1,7Gbps, on vaja et seade saaks agregeerida NSA reziimis 2x n78 kanalit. Sama kehtib ka Huawei H165 kohta, mis võib sel juhul ka UL piiri nihutada ca 300Mbps juurde.
tõmban su entusiasmi alla. telia max on 20/5 , 5g võrgus max 100 . elisal sama. tele2 veelgi vähem. seega teoreetiliselt võib seal ükskõik mis nr olla. sina saad sellest veerandiku. tele2 peaks ju olema 100/50 , aga tegelikult 50/25 (esimene on seadme maximum) kusjuures vahepeal isegi sai 44 kätte, aga nüüd juba pikemat aega täielik ikaldus. telia ainus lause on, et ei ei nemad ei anna _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
tõmban su entusiasmi alla. telia max on 20/5 , 5g võrgus max 100 . elisal sama. tele2 veelgi vähem. seega teoreetiliselt võib seal ükskõik mis nr olla. sina saad sellest veerandiku. tele2 peaks ju olema 100/50 , aga tegelikult 50/25 (esimene on seadme maximum) kusjuures vahepeal isegi sai 44 kätte, aga nüüd juba pikemat aega täielik ikaldus. telia ainus lause on, et ei ei nemad ei anna
No nii hull olukord ka ei ole. Max 100 antakse (sain isegi 200 tänu Telia1-le) ka LTE võrgus. _________________ - censored -
saab ka päriselt märksa paremaid kiirusi. ka "uugametsa põllul".
mida kasutajad ei taha aru saada, on see, et mobiilandmeside tagab raadiovastuvõtu kvaliteet: otsenähtavus, korraliku ja puhta võimendusega tehnika, korralikud ja tegelikus elus testikud chipsetid, õigesse suunda keeraratud antenn (ja et ka operaatori saatja sektori suund seda kataks ka!). Inimesed ronivad paksu metsa, et "tahaks rahu ja rahvast eemale" ja siis virisevad, et mobiililevi pask ja miks opekas nende soove ei täida. On piisavalt vendi, kes antenni jaokjs "mina oma maja seina auku ei puuri!" või "ei hakka ma katusele antenni jaoks mingit posti küll panema" (ja jumal hoidku, korraliku kaabliläbiviiku). Päris palju on tegelikult enda teha. kui kvaliteeti parandada, siis võiks "laskesektori" enda poolt korda teha: puid pügada või lausa maha võtta, seadmed kõrgemale posti otsa panna, eelistada outdoor unitit või võimalikult lühikese antennikaabliga väliantenni (näiteks 10m antennikaabel sisuliselt nullib popi nelli antenni igasuguse võimenduse, ainus, mille sa saad on see, et võtad vastu "õuest").
kvaliteedi poolelt: mitte internet ei pea tulema kasutaja juurde, vaid kasutaja peab (vähemalt natuke) tulema ise interneti juurde ka.
seda kõike võiks teha, aga tänasel päeval ei ole seda korraliku tehnikat võttagi. mõned üksikud on, aga kuna on väljaspool eud. läheb see pööraselt kalliks _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Ohh, miuke madin mu tagasihoidlikust postist algas.
Seadet lubati Geticust juuli algupoole. Ehk kuu keskpaigas, puhkuse ajal on mahti asi paika panna ka ja püüan siis praeguse installatsiooniga (RBM33G küljes modem R11eL-FG621-EA, välised antennid Iskra P58, 7,5m kaabliga) miski võrdluse teha. Aga mingit lubadust ei anna!
Eesmärgiks ei ole rauast max võimaliku kiiruse kättesaamine, vaid oma paketi piires (25/100) võimalikult hea stabiilsuse saavutamine.
Sestap ka POE välisseade, mis läheb umbes samale kõrgusele praeguste antennidega (ca 10-11m maapinnast) ja seda e-simi ma ootasin, et mul ei tekiks vajadust hädaga katusele ronida, lume ja tuisuga, pimedas näiteks.
Muideks e-sim on ka praeguse modemi menüüs olemas, toimivust pole proovinud.
Praegune setup on cat6 modemiga, planeeritav cat20. Vana modem jääb tagavaraks. Antenne on mastis teine komplekt veel, vanad RAS-i antennid, mis iseenesest ka toimetasid.
5G-d esialgu püüdma ei hakka ja ilmselt ei saagi, kaugus tugijaamaga ca 5,5 km.
Paketti vahetada ei plaani. Olgu see Telia F4G mis ta on, aga ülejäänud "piiramatutega" ei kannata isegi vareseid lasta mette.
Vähemalt minu asukohas.
avrn, super, anna aga teada kuidas käima läks. Samas see SIM vs. eSim mure on nn ühekordne teema, paned sisse ja käib. Mure oleks siis kui tahad erinevaid opekaid laksust vahetada.
Antud levikohas võiks see seade õiges suunas püss olla.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.