Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 149, 150, 151  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 03.08.2024 10:41:58 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Telia kellad loevadki rohkem kui kasutaja tegelikult kasutada saab, ma ka kunagi punnitasin nn "maksimum teenuse" "upgrade" pärast ja kui minul oli parim DL mingi 520Mbit/s, siis iseteenindus näitas neil et on olnud 640Mbit/s. Kui sellest maha võtta veaparandused, võib järele jääda küll midagi sellist nagu nägin. Ülaltoodud olukord on veaparanduse osas kindlasti selline, kus kordvat paketisaatmist tuleb (palju) teha, sellele viitab levi SNR 0dB RSRP -106dB juures. Kui sinna panna/teha väliseade, siis SNRi saab kindlasti paremaks, isegi kui RSRP mingit suurt paranemist ei tee, aga kuni 6dB võib küll paremaks minna. Parabooliga rohkemgi. See cat4 huawei ei agregeeri ka, nii ongi pilt praegu nukker.

Tänan kommentaari eest! Hetkel on plaan osta kasutatud Zyxel LTE7480. Kui on häid soovitusi, mida Ranteloni antenniga edasi kasutada, siis kuulan hea meelega.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Maldur
HV veteran

sõnum 03.08.2024 11:06:52 vasta tsitaadiga

Ranteloniga saab kasutada mis tahes ruutereid mille SMA otsad saadaval. Olen näiteks B818 Ranteloniga kokku pannud, abiks ikka kui muud üle ei jää. LTE7480 on toite osas piiratud elueaga seade, nagu meil siin lausa teema näitas. Elu saab tagasi anda, aga näputööd vaja teha. Jäta see meelde, juhuks kui üllatus tuleb icon_wink.gif.
Kogemus näitab et vähegi kui võimalik, tasub minna lahendusele kus antennikaableid ei kasuta.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.08.2024 11:18:04 vasta tsitaadiga

tuleviku mõttes on mõistlik võtta ikkagi 5g juba. ise olen kasutanud siin järejepanu cudy nimelisi kopsikuid. tõsi , kui sa kaugele jääd siis tahab väliantenni. aga mingisuguse ostast saaduga isegi toimib ja üsna heaste. huawei on rohkem selline koduperenaiste oma, mis toimib hästi kui mast on lähedal.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 03.08.2024 11:34:13 vasta tsitaadiga

Ma ei usu, et 5G kohale jõuab. Olen Lohusuu mastist u 5km, mets vahel. Telefonid istuvad ühe pulgaga 4G's. Seda, et kaks SMA saba peab ruuteril Ranteloniks olema, saan aru, pigem oli küsimus, et milline ruuter oskab kõige paremini eri sagedusi ära kasutada. Zyxeli enneaegne surm jäi ka Elfa foorumist silma. Kui siin teemas on parandamise õpetus, otsin selle igaks-juhuks üles, kui oskate kohe õpetusele lingi visata, on suurepärane:)
Cudy soovitus on päris hea ja huvitav thumbs_up.gif

Maldur
HV veteran

sõnum 03.08.2024 15:14:57 vasta tsitaadiga

Ei soovita Cudy karpe, eriti selliseid mis RCC otsinud on, sest nad ei viitsi normaalse firmwarega tegeleda, enamvähem raud on 4G asjades ainult ühes mudelis. Eri sageduste ärakasutamamises ei saa "koduperenaiste" Huaweile midagi ette heita, kui seade on cat19 siis ta ka agregeerib mida võtta on. Minul on ta 2x agregeerimist suutnud teha ka 20km kauguselt erilahenduse abil ja tavaline versioon tegi RCC kodutee otsas 3x.

Kuna Lohusuu mastis on kõik vajalikud sagedused olemas, siis avaldatud tingimustes ma võtaks Mikrotik ATL18 'i.
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 03.08.2024 23:41:22 vasta tsitaadiga

Maldur thumbs_up.gif Hetkel läksin sama reha otsa, et võtsin odavama lahendusena kasutatud Zyxeli (LTE7480, mis need inimesed räägivad, et 2,5 a pealt hakkab jamama). Näha saab. Ma siin teemas otsisin ja parandamise õpetust ei leia. Elfas oli ka ainult veatuvastus aga tuumani ei jõutudki. Oskad sa mu võimaliku tumeda tuleviku tarbeks juhatust anda:) Ruuteri saan äkki see ndl järgi proovida.
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 04.08.2024 00:02:12 vasta tsitaadiga

Kuskil oli vastus olemas, paned 12V sinna jootmata toitepesa otstele.

Edit:
tsitaat:
Kuna midagi polnud kaotada siis jootsin juhtmed sinna, kus on tühi 12V pesa koht. Adapter taha ja voilaa, tiksub juba mitmendat päeva edukalt.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11472514#11472514

Maldur
HV veteran

sõnum 04.08.2024 09:08:44 vasta tsitaadiga

blas kirjutas:
Maldur thumbs_up.gif Hetkel läksin sama reha otsa, et võtsin odavama lahendusena kasutatud Zyxeli (LTE7480, mis need inimesed räägivad, et 2,5 a pealt hakkab jamama). Näha saab. Ma siin teemas otsisin ja parandamise õpetust ei leia. Elfas oli ka ainult veatuvastus aga tuumani ei jõutudki. Oskad sa mu võimaliku tumeda tuleviku tarbeks juhatust anda:) Ruuteri saan äkki see ndl järgi proovida.

Tegeleme probleemidega nende tekkimise järjekorras. HV teemas läks asi kaugemale, aga see mida elukaz viitas, ei taasta POE võimekust. Lepime kokku, et kui sul tekib probleem, võtad minuga ühendust ja saad teada mis täpselt lisaks 12V'le kuhu ja kuidas panna tuleb. Saab ju olla, et mitte päris iga eksemplar ei koole (samamoodi) maha.
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 04.08.2024 09:52:40 vasta tsitaadiga

Tänan, elukaz. Ma jäin kuidagi siia teemasse kinni ja otsisin siit. Maldurile samuti suur tänu. Loodame, et ma ei pea selle teemaga tülitama:) Samas mõttekäik või arvamus, et külm tapab... Mul on see krempel suvilas. Talveks jääb nädalateks kütte ja vooluta, seda praktikat peaks siis muutma?
indrpo
HV Guru

sõnum 04.08.2024 10:00:27 vasta tsitaadiga

See rike ei ole seotud temperatuuriga, suri neid nii krõbeda külmaga kui kuuma ilmaga.
Isiklikult soovitaks küll 4G, 5G väliruutereid rentida, neid mudeleid on palju, vigu on erinevaid ja mõnikord on oluline valida õige sede ka asukohast ja levist sõltuvalt, et teenus oleks stabiilne. paar aastat renti on ikka veel soodsam kui ost ja kui midagi otsa saab, on garantii olemas. Samal ajal tuleb varsti veel uusi mudeleid välja ja vahetus lihtne.
Teisalt kui järelturult just ülisoodsalt saab, siis miks mitte..
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 04.08.2024 11:00:53 vasta tsitaadiga

blas kirjutas:
Samas mõttekäik või arvamus, et külm tapab... Mul on see krempel suvilas. Talveks jääb nädalateks kütte ja vooluta, seda praktikat peaks siis muutma?

Üldiselt, külm, ehk sellest tingitud kondents võib tõesti seadet tappa. Kui ilmastik on selline et kondetsi võib tekkida, tuleks seade hoida sisselülitatuna. Seadmes tekkiv soojus aitab kondentsiga võidelda, kui lisaks on ka julgust olnud korralik niiskuskaitse teha, siis säilib seade seest nagu uus.
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 04.08.2024 11:03:40 vasta tsitaadiga

vot aga ma ei võtaks atl18, i sest kasutajate praktikat lugedes see ei toimi nii nagu vaja. seda kehva mikrotikut pole vaja seepärast teistele soovitada kui ise fänn oled. kaugematest mastidest ei ole sellest mimmust ka kasu , sest see ei toimi. kui tingimata peab mikrotikut võtma, siis lhgg18. korralikku firmi ei viitsi täna mitte keegi teha, nad kõik on puudustega. valikus oleks ka veel teltonika, toimis ka suhteliselt talutavalt. saab samuti väliseid antenne (kohe kaks) sappa panna.
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 04.08.2024 11:19:31 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
See rike ei ole seotud temperatuuriga, suri neid nii krõbeda külmaga kui kuuma ilmaga.
Isiklikult soovitaks küll 4G, 5G väliruutereid rentida, neid mudeleid on palju, vigu on erinevaid ja mõnikord on oluline valida õige sede ka asukohast ja levist sõltuvalt, et teenus oleks stabiilne. paar aastat renti on ikka veel soodsam kui ost ja kui midagi otsa saab, on garantii olemas. Samal ajal tuleb varsti veel uusi mudeleid välja ja vahetus lihtne.

Rent vōib isegi mōistlik olla aga mulle kàib pinda see trend ja majandusmudel, kus sa ei oma midagi ja üksnes kasutad tasu eest teiste vara😁

Maldur
HV veteran

sõnum 04.08.2024 12:18:14 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
vot aga ma ei võtaks atl18, i sest kasutajate praktikat lugedes see ei toimi nii nagu vaja. seda kehva mikrotikut pole vaja seepärast teistele soovitada kui ise fänn oled. kaugematest mastidest ei ole sellest mimmust ka kasu , sest see ei toimi. kui tingimata peab mikrotikut võtma, siis lhgg18. korralikku firmi ei viitsi täna mitte keegi teha, nad kõik on puudustega. valikus oleks ka veel teltonika, toimis ka suhteliselt talutavalt. saab samuti väliseid antenne (kohe kaks) sappa panna.

ATL ja LHG18 vahe on ainult selles, et ATL on 4x4 antenniga, mis mahub radomee alla, LHG aga ainult 2x2 antenniga, sest võrkantenni karpi 4x4 ei mahu. That's it! Hind ka kopikapealt sama neil.
"mimmu" ei ole esmalt agregatsiooniks vajalik, vaid diversity tekitamiseks, et signaal tekiks millega saaks üldse agregeerima hakata. Nüüd lisame kompotti selle et ATL üks paar 4'st on optimeeritud rohkem madalamatele sagedusetel, mida LHG füüsiliselt ei saa väga kätte, siis saame asja mis suudab võtta suht kauglevi olukorrast kõik mis võimalik. Meil on jutt siin kaugusest 5km, võtta sinna nüüd 5G seade... on lollus kuubis, sest n78 ei levi läbi metsa ning Telial on keeratud masti registration 5km peale. Kas RCC arvab et Cudy ületab telia seatud piiri? Heh. Kas RCC haibitud varrasantennidega hirmutised suudavad mingi levi imeda läbi 5km metsa... ? Veel valusam. RCC, kui sa jätkad sel tasemel Cudy'ga ( https://arvutitark.ee/en/network-devices/routers/cudy-router-lt500-outdoor-4g-lte-sim-ac1200-1310731 ) kõdistamist, siis ei saagi sa kunagi mingit mõistlikku õhkühedust ega teadmist mis kuidas TEGELIKULT töötab.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 04.08.2024 12:18:16 vasta tsitaadiga

Amortisatsiooni maksad niikuinii, üürid või ostad. Seadme hind langeb ajas ka siis kui see riiulis seisab.
PS. kui väga soov on seade lõpuks omandada, siis seadme jääkväärtus langeb mitme aastaga. Kolmandal aastal juba 25% väljaostuhind. Seega võid mõelda kui järelmaksust, kolmandal aastal hindad kas kasulikum on välja osta või hoopis siis turult teine seade soodsamalt hankida..
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 04.08.2024 14:25:46 vasta tsitaadiga

Ma järelmaksu ei salli ja kolme aasta pàrast sisuliselt kinni makstud seadme eest veel 25% maksta ka ei ahvatle. Amort on ennekōike raamatupidamislik mōiste.
See “kindlustunnet” pakkuv rendimudel soodustabki olematu elueaga seadmete tootmist icon_biggrin.gif
Malduri gurulevelile tervitused meeleheite orust. icon_lol.gif Niipalju veel kysin, et kas Zyxeli konkreetne fix vōimaldab POE kasutamist v tuleb nii sàttida, et kannataks hiljem toidet vedada.

kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 04.08.2024 14:33:08 vasta tsitaadiga

Amort on reaalelulise fakti raamatupidamislik mõtestamine. Inventar elab oma kasuliku eluea ära ja mingil hetkel sul tekib vajadus parema järele. Sõltub vajadusest ja eelarvest ja igavusest, kellel kui kiiresti, aga kui sa oma ruuteri ostad kümne aastase plaaniga, siis võib juhtuda, et enne tema kasulikku eluiga saab läbi tema eluiga eluiga.
Maldur
HV veteran

sõnum 04.08.2024 14:55:11 vasta tsitaadiga

blas kirjutas:
Niipalju veel kysin, et kas Zyxeli konkreetne fix vōimaldab POE kasutamist v tuleb nii sàttida, et kannataks hiljem toidet vedada.

See fix mis siin kirjeldatud, ei võimalda POE´d teostada. Minu lahendus võimaldab, aga ma pole (veel) pidanud tegema, see-eest olen ehitanud selliseid asju ringi mis polegi kunagi enne POE'd tundnud. Arukam on sälitada seadme funktsonaalsus POEga, sest see Zyxel on lõppeks ikka outdoor seade, mida on väljas vaja ikka sihipäraselt "masti" paigutada, ilma et silma ja tuult riivaks.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 04.08.2024 16:37:44 vasta tsitaadiga

blas kirjutas:
indrpo kirjutas:

Rent vōib isegi mōistlik olla aga mulle kàib pinda see trend ja majandusmudel, kus sa ei oma midagi ja üksnes kasutad tasu eest teiste vara😁

Kuni rendid, kehtib garantii ja saad iga kell uuema mudeli vastu välja vahetada. Selles mõttes kasulik, kui arvestada, et välitingimustes võib kõiksugu asju juhtuda.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 04.08.2024 22:27:33 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
blas kirjutas:
indrpo kirjutas:

Kuni rendid, kehtib garantii ja saad iga kell uuema mudeli vastu välja vahetada. Selles mõttes kasulik, kui arvestada, et välitingimustes võib kõiksugu asju juhtuda.

Kui nüüd tähte närida siis rendiseadmel rentniku vaates garantiid kui sellist pole, on rendileping-sina maksad tasu ja kasutad kellelegi kuuluvat asja. Rendileandja asi on tagada, et sul lepinguese ikka kasutada on. Ilmselt on ka klausel hoolsuskohustuse ja tahtliku rikkumise kohta. Suures plaanis riskihindamise ja mugavuse küsimus, ükski ettevõte heategevusega ei tegele, s.o mugavuse ja kindlustunde eest tuleb lihtsalt rohkem maksta. Ma ei halvusta kellegi valikuid ega õpeta elama, lihtsalt minu vaade:)

RCC
HV Guru
RCC

sõnum 04.08.2024 22:28:27 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:

ATL ja LHG18 vahe on ainult selles, et ATL on 4x4 antenniga, mis mahub radomee alla, LHG aga ainult 2x2 antenniga, sest võrkantenni karpi 4x4 ei mahu. That's it! Hind ka jutt siin kaugusest 5km, võtta sinna nüüd 5G seade... on lollus kuubis, sest n78 ei levi läbi metsa ning Telial on keeratud masti registration 5km peale. Kas RCC arvab et Cudy ületab https://arvutitark.ee/en/network-devices/routers/cudy-router-lt500-outdoor-4g-lte-sim-ac1200-1310731 ) kõdistamist, siis ei saagi sa kunagi mingit mõistlikku õhkühedust ega teadmist mis kuidas TEGELIKULT töötab.

tegelikult töötab nett kaabliga. kõik muu on niisama tilganäppimine, et oleks huvitav. pealegi on jutt p5, mitte lt500,st . atl võib 4x4 antenniga olla, aga sellest tulenevalt on ka dbi väiksem, ehk kaugele korralikku netti ikkagi ei saa. telial võib olla misiganes, ei kasuta seda imekometit. neil on liiga "progressiivne nett" umbes aastas nii 2008-2010. mu pakkumine on endiselt jõus, tule ja näita seda "tegelikkust"

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 04.08.2024 22:37:09 vasta tsitaadiga

blas kirjutas:
Betamax kirjutas:
blas kirjutas:
indrpo kirjutas:

Kui nüüd tähte närida siis rendiseadmel rentniku vaates garantiid kui sellist pole, on rendileping-sina maksad tasu ja kasutad kellelegi kuuluvat asja. Rendileandja asi on tagada, et sul lepinguese ikka kasutada on. Ilmselt on ka klausel hoolsuskohustuse ja tahtliku rikkumise kohta. Suures plaanis riskihindamise ja mugavuse küsimus, ükski ettevõte heategevusega ei tegele, s.o mugavuse ja kindlustunde eest tuleb lihtsalt rohkem maksta. Ma ei halvusta kellegi valikuid ega õpeta elama, lihtsalt minu vaade:)

Kas see pole mitte kõikide asjade puhul nii?
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 05.08.2024 22:54:18 vasta tsitaadiga

Uba on mujal, kui natuke järele mõelda, aga see läheb teemast kaugele. Zyxel tegi igatahes revolutsioonilise hüppe. Samas asukohas Ranteloni antenniga ja varasema 3mbitsi asemel lippab kohati üle 50mbitsi. Ulme rsk:) Kel kogemust selle Zyxel LTE7480'ga, kas välisosa konfilehele ei peagi pääsema?
Maldur
HV veteran

sõnum 06.08.2024 01:31:37 vasta tsitaadiga

No näed siis, saab küll icon_smile.gif. blas, ütle ka realiseerunud UL kiirus, see siin huvitab mõnda.

Kui asja vaadata selle poole pealt, et Zyxel on ju ainult 8-10dBi plaatantenniga, siis veelgi paremaga saaks 3x agregatsiooni üsna käima ma arvan. St ATL/LHG oleksid selles olukorras end hästi näidanud. Nad on B3 juures +15dB, B7 juures +18dB, B1 siis hängib seal B3'st veidi valjemana (võimendusteguri järgi, samas mastides tunduvad B1'd olema nõrgemaks seatud kui B3'd). Paraboolantenni natuur on selline et mida madalam sagedus, seda väiksem on mingi diameeri võimendus, nii on neil B20 juures kuni +5dB ainult, ATL seejuures võib isegi veidi vähem olla, sest tema kaks elementi on unifitseeritud, sobitatud tööle laias vahemikus.

Sellest Zyxeli konfimisest oli kuskil varasemalt juttu, kas oli äkki Elisa seadmed need mis olid kinni keeratud? T2 ja Telia omad võiksid olla lahti. Igatahes, midagi sellega oli küll.
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 06.08.2024 09:05:03 vasta tsitaadiga

Ma ei teagi, mis mul UL lepingu jàrgi on. (Edit: 40/10 on) Zyxel on Elisa kliendilt pàrit küll icon_rolleyes.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 149, 150, 151  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.