Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oled kasutanud maakleri teenuseid? |
Jah, kinnisvara müümisel või välja üürimisel |
|
23% |
[ 20 ] |
Jah, kinnisvara ostmisel või pinna üürimisel |
|
29% |
[ 25 ] |
Ei, aga mul pole midagi maakleri teenuse kasutamise vastu |
|
28% |
[ 24 ] |
Ei, põhimõtteliselt ei kasuta maakleriteenust, ostan/müün/üürin kõike otse |
|
17% |
[ 15 ] |
|
hääli kokku : 84 |
|
autor |
|
Etz
HV Guru

|
18.05.2025 09:22:27
|
|
|
new1 kirjutas: |
Mul on swedist see laen võetud, 30 aasta peale jah ja alla 10-ne aasta makstud hetkel, laenusumma oli 62900 vist mida tuli juurde võtta tol korral, seega kirjutada panka ja sealt kaubelda? |
Jah.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
18.05.2025 10:11:22
|
|
|
Mul on swedist see laen võetud, 30 aasta peale jah ja alla 10-ne aasta makstud hetkel, laenusumma oli 62900 vist mida tuli juurde võtta tol korral, seega kirjutada panka ja sealt kaubelda? |
Alustuseks kirjuta enda panka jah, võib õnnestuda intressi alla saamine ja pole vaja hakate uurima mujalt.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 10:20:17
|
|
|
Aga kas nendega seal kauplemisel peab nn tagataskus veel trump olema, et ala näeds kõrvalpangas hoopis sellist intressi pakuvad ja muidu lähen nende juurde üle, et nagu telefonipaketi pakkujatelgi, et enne ei liiguta keegi midagi ja hinda allapoole ei tee, kui reaalselt üle hakkad minema või ähvardad minna?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
18.05.2025 10:26:05
|
|
|
Ma tean 3e inimest 3e erineva pangaga. Swed, seb, lhv. Kus küsimise peale alandati. Kirjas muidugi põhjenda ka oma küsimist. Et ala sinu intress on 2 aga tänapäeval saab 1.3 vms juba. Kui enda pank vastu ei tule siis vaatad teisi.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
18.05.2025 10:26:13
|
|
|
Aga kas nendega seal kauplemisel peab nn tagataskus veel trump olema, et ala näeds kõrvalpangas hoopis sellist intressi pakuvad ja muidu lähen nende juurde üle, et nagu telefonipaketi pakkujatelgi, et enne ei liiguta keegi midagi ja hinda allapoole ei tee, kui reaalselt üle hakkad minema või ähvardad minna? |
Alusta oma pangast. Sõltuvalt varade mahust ja hunnikust muudest näitajatest võid kohe alla saada aga ei pruugi (kui kohe alla saad on omal lihtsalt mugavam).
Kui keeldutakse - vaata mida teised pakuvad - LHV, Swed jms mudru. Pea aga meeles, et pank ei tee heategevust, kui kusagil on kodulaenu intress madalam võivad muud tasud kõrgemad olla (pank saab päeva lõpuks ikkagi oma raha kätte)... vahel saab alla kui on teise panga pakkumine, vahel mitte. Kõik sõltub sinu enda varade mahust ja finantskäitumisest ning seda siin foorumis detailideni ei lahka, nii, et kirjuta-joonista oma pangale.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 10:54:38
|
|
|
Selle intressi alandamise eest on mingi lepingu muutmise tasu jms ka raudselt jah swedis? Et pole päris nii, et saad intressi madalamaks lihtsalt ja kogu moos, vaid pead arvestama ka selle lepingu muutmise tasudega ja kjalkullima, et kui pika aja peale nulli jõuab? Või omas pangas lepingut muutes vahet pole? Mul tegelikult selline plaan, et nii aasta-paari jooksul vast üritada mingist teisest pangast omakorda veel üht eluasemelaenu saada ja siis olekski hea, kui praegune olemasolev võimalikult madalaks saaks(praeguse korteri tahaks alles jätta ja välja üürida vajadusel millalgi pigem). Samas sel juhul võibolla teise panka liikuda polekski hea olemasoleva laenuga, kuna teadupärast swed vist on kõige kapriissem nende eluasemelaenudega ja kui olemasoleva laenu näiteks bigpanka üle viin, kuskohast oleks tulevikus reaalne teile laen kõrvale saada, siis sealt samast pangast teist laenu vaevalt enam antakse juurde.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.05.2025 10:56:11
|
|
|
Selle intressi alandamise eest on mingi lepingu muutmise tasu jms ka raudselt jah swedis? Et pole päris nii, et saad intressi madalamaks lihtsalt ja kogu moos, vaid pead arvestama ka selle lepingu muutmise tasudega ja kjalkullima, et kui pika aja peale nulli jõuab? Või omas pangas lepingut muutes vahet pole? Mul tegelikult selline plaan, et nii aasta-paari jooksul vast üritada mingist teisest pangast omakorda veel üht eluasemelaenu saada ja siis olekski hea, kui praegune olemasolev võimalikult madalaks saaks(praeguse korteri tahaks alles jätta ja välja üürida vajadusel millalgi pigem). Samas sel juhul võibolla teise panka liikuda polekski hea olemasoleva laenuga, kuna teadupärast swed vist on kõige kapriissem nende eluasemelaenudega ja kui olemasoleva laenu näiteks bigpanka üle viin, kuskohast oleks tulevikus reaalne teile laen kõrvale saada, siis sealt samast pangast teist laenu vaevalt enam antakse juurde. |
Jah, sisuliselt saad ju uue laenulepingu, kus uueks summaks on praegune jääk.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 10:56:32
|
|
|
Etz kirjutas: |
Selle intressi alandamise eest on mingi lepingu muutmise tasu jms ka raudselt jah swedis? Et pole päris nii, et saad intressi madalamaks lihtsalt ja kogu moos, vaid pead arvestama ka selle lepingu muutmise tasudega ja kjalkullima, et kui pika aja peale nulli jõuab? Või omas pangas lepingut muutes vahet pole? Mul tegelikult selline plaan, et nii aasta-paari jooksul vast üritada mingist teisest pangast omakorda veel üht eluasemelaenu saada ja siis olekski hea, kui praegune olemasolev võimalikult madalaks saaks(praeguse korteri tahaks alles jätta ja välja üürida vajadusel millalgi pigem). Samas sel juhul võibolla teise panka liikuda polekski hea olemasoleva laenuga, kuna teadupärast swed vist on kõige kapriissem nende eluasemelaenudega ja kui olemasoleva laenu näiteks bigpanka üle viin, kuskohast oleks tulevikus reaalne teile laen kõrvale saada, siis sealt samast pangast teist laenu vaevalt enam antakse juurde. |
Jah, sisuliselt saa dju uue laenulepingu, kus uueks summaks on praegune jääk. |
Keegi ehk teab puusalt peast öelda, mis see lepingu muutmise tasu swedis on umbkaudu?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 11:38:43
|
|
|
See koht sealt siis ilmselt : Intressimäära alandamine 0,5 % laenujäägilt, vähemalt 190 €, mul laenujääk 52500, seega 262 euri vähemalt oleks see muutmise tasu nagu aru saan? Kui selle pangapoolse marginaali saaksin oletame et 1,4 peale, siis max 20 euri kuus oleks laenumakse vist väiksem ja veidi üle aasta ning oleks see üleminek end ära tasunud, olen õigel teel ?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.05.2025 11:51:32
|
|
|
See koht sealt siis ilmselt : Intressimäära alandamine 0,5 % laenujäägilt, vähemalt 190 €, mul laenujääk 52500, seega 262 euri vähemalt oleks see muutmise tasu nagu aru saan? Kui selle pangapoolse marginaali saaksin oletame et 1,4 peale, siis max 20 euri kuus oleks laenumakse vist väiksem ja veidi üle aasta ning oleks see üleminek end ära tasunud, olen õigel teel ? |
Põhimõtteliselt, lisaks tasub ehk ka laenu tähtaeg üle vaadata, lepingu muutmise eest ju maksad nagunii.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 12:15:40
|
|
|
Või kas oleks ehk kasulikum veel suveni oodata näiteks, et siis võiks eeldada veelgi veidi langust ja seega mul paremat positsiooni seal kauplemisel või pigem just kevadel ehk praegu see hea hetk võiks olla?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
18.05.2025 12:25:03
|
|
|
Tee see avaldus ära ja vaata. avaldus ei kohusta lepingumuutuseks.
Ilmselt parim aeg oli siis kui euribor kõrgel.
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 12:26:45
|
|
|
Aga sel ajal need pangapoolsed intressid vist polnud veel allapoole niipalju pudenenud või eksin? Kas see rohkem viimase aja trend pole?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocky-b
Kreisi kasutaja

|
18.05.2025 14:21:20
|
|
|
Ma ka küsiks ära ja asi vask, mis ikka muneda. Mul oli niiviisi, et küsisin kodupangalt, et kas saab kohe intressi madalamaks korrigeerimist või teeme nädala pärast kui tulen juba konkureerivate pankade pakkumistega. Muudatus vormistati üsna kiiresti ning lepingutasu sai tasa nelja kuuga. Küll aga vaadates su laenu suurust, siis ära tasumine võib potentsiaalselt venida isegi 10-12 kuu peale. Nahaalne olla, siis võib isegi lepingutasu 0 peale küsida aga ma mingil põhjusel ei viitsinud jännata, olin juba intressi madalamaks saamisega rahul.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 18:35:33
|
|
|
rocky-b kirjutas: |
Ma ka küsiks ära ja asi vask, mis ikka muneda. Mul oli niiviisi, et küsisin kodupangalt, et kas saab kohe intressi madalamaks korrigeerimist või teeme nädala pärast kui tulen juba konkureerivate pankade pakkumistega. Muudatus vormistati üsna kiiresti ning lepingutasu sai tasa nelja kuuga. Küll aga vaadates su laenu suurust, siis ära tasumine võib potentsiaalselt venida isegi 10-12 kuu peale. Nahaalne olla, siis võib isegi lepingutasu 0 peale küsida aga ma mingil põhjusel ei viitsinud jännata, olin juba intressi madalamaks saamisega rahul. |
Aga teiste pankade näidete najal, mis protsendiga reaalselt teised pangad peale swedi(või ka swed ise) hetkel pakuvad endapoolset intressi umbkaudu ca 52500 eurisele laenule ja palju lepingutasu küsivad, siis oleks mul siiski mingi pilt ees mille baasil endale ka nõuda või mingi pildi ette saamiseks peaksin teised pangad ka läbi küsitlema ennem? Ja swedis selle kirja saatmiseks võtan lihtsalt pealehelt kontaktid ja "kirjuta meile pangateade" sealt ning sinna tulistangi?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.05.2025 18:44:56
|
|
|
new1, üldiselt on meile raldi panganduse teema olemas, kus intresse ja lepinguid lahata
Ja swedis selle kirja saatmiseks võtan lihtsalt pealehelt kontaktid ja "kirjuta meile pangateade" sealt ning sinna tulistangi? |
See oleks hea algus.
Aga teiste pankade näidete najal, mis protsendiga reaalselt teised pangad peale swedi(või ka swed ise) hetkel pakuvad endapoolset intressi umbkaudu ca 52500 eurisele laenule ja palju lepingutasu küsivad, siis oleks mul siiski mingi pilt ees mille baasil endale ka nõuda või mingi pildi ette saamiseks peaksin teised pangad ka läbi küsitlema ennem? |
See et mina või keegi teine sulle siia, oma numbrid lauale laob, ei aita sind kuidagi.
Iga klient on erinev, sissetulek, muud kohustused, kliendistaaz, maksekäitumine, jpm.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
18.05.2025 18:56:06
|
|
|
Oma tahe tuleb kohe lauda panna, ja pakkumised mitmelt pangalt, ja siis valid, mis sulle parim!
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
18.05.2025 18:57:23
|
|
|
Etz kirjutas: |
new1, üldiselt on meile raldi panganduse teema olemas, kus intresse ja lepinguid lahata
Ja swedis selle kirja saatmiseks võtan lihtsalt pealehelt kontaktid ja "kirjuta meile pangateade" sealt ning sinna tulistangi? |
See oleks hea algus.
Aga teiste pankade näidete najal, mis protsendiga reaalselt teised pangad peale swedi(või ka swed ise) hetkel pakuvad endapoolset intressi umbkaudu ca 52500 eurisele laenule ja palju lepingutasu küsivad, siis oleks mul siiski mingi pilt ees mille baasil endale ka nõuda või mingi pildi ette saamiseks peaksin teised pangad ka läbi küsitlema ennem? |
See et mina või keegi teine sulle siia, oma numbrid lauale laob, ei aita sind kuidagi.
Iga klient on erinev, sissetulek, muud kohustused, kliendistaaz, maksekäitumine, jpm. |
Okei, siis võib selle jutu sinna ümber tõsta, kui mujal teemas see paremini sobib, kus iganes see teema ka ei asuks siin. Aga siis kirjutangi neile sedasi üldsõnaliselt, et teistes pankades juppmaad madalamad need intressid ja vaatangi mis pakuvad, ent küsime siis niipidi, mis oleks hea protsendinumber, millega rahul võiks olla minu praeguse laenusumma juures, maksevõlgasid ega midagi sellist kunagi olnud pole, arvel on alati piisavas summas vabasid vahendeid olnud ja sissetulek regulaarne ja antud pangalaenu teenindamiseks piisav.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
19.05.2025 14:41:46
|
|
|
Järjekordne KÜ koosolek tulemas, siis maal kus 12 korteriga majal on "oma" pelletikatel. Tähendab mingil hetkel jäi mulle mulje et see on oma, aga selgus et tegelt on see ikkagi selle firma oma kellele selle ülevalpidamise eest makstakse.
Mingil eelmisel koosolekul tuli see teema ülesse, kellele siis üllatusena ja kellele mitte, ja ka küsimus et kas parem ei ole seda katelt välja osta, aga siis esitati asjameeste poolt igasugused asjalikud argumendid (mida enam täpselt ei mäleta) miks see oleks pigem halvem ja kulukam variant.
Nüüd on ühe koosoleku teemana jälle välja kuulutatud selle katla väljaostu arutamine. Mis kollektiivne aju arvab, kogemusi, nõuandeid?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
19.05.2025 14:48:00
|
|
|
Kui suur selle ühistu remondifond on, mida vajadusel käiku lasta?
Tasuta lõunaid ei ole, seega pikemas plaanis on kindlasti mõistlik välja osta. Enne tasub muidugi uurida palju uus maksab, võib-olla on mõistlikum vana tagasi anda ja uus osta.
Aga mõelda tasub sellele, et kui see katel peaks ootamatult kulukat remonti vajama, siis kas ühistul on selleks vahendeid. Talvel on see üsna kiireloomuline teema, pole aega läbirääkimisi pidama hakata, et kust või kuidas see raha leitakse.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|