The burst rate is the highest speed (in megabytes per second) at which data can be transferred from the drive interface (IDE or SCSI for example) to the operating system.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
ma sain hiljuti tunduvalt parema tulemuse 4xSamsung F3 + Intel ICH10 RAID..ketta alguses lugemiskiirus oli 533MB/s ja selle kõveras polnud mingeid auke..
15K kontra peaks ikka rohkem pakkuma.
Vaata oma sätted üle seal kontra biosis vms.
Ja proovi testida mingi normaalsema testiga- uuema Everest-ga kasvõi.
Teoreetiliselt peaks sa saama 1-1,5TB/s kiiruse kätte
F3 on kiireim 7200rpm ketas. mul olid aeglased 5400rpm öko-kettad. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
Kuna vanad Saekaatri kettad surid jälle 3-4x välja vahetanud, siis seekord otsustasin Seagate asemel võtta Samsung F3-d Winterwindi soovitusel. Pole paha peaks mainima
Loodetavasti on nüüd tööd kõvasti mugavam teha
• 3x1Tb Samsung F3 HD103SJRAID 0
HDTach:
HDTune:
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
4x Samsung F3 1TB RAID0 128KB
winXP 64 SP2
Gigabyte GA-P55A-UD6, 4 F3-e Inteli küljes RAID-s, + 1 640GB WD CB (system) ja 1TB WD CB.
Lisa kontra küljes SATA DVD+CD (plextor 760SA+Premium2)
i5 750@4GHz, 4GB DDR3 800MHz CL8-8-8-20.
Kogu see krempel on Antec Sonata 3 kastis
Tulemused Everest 5.30-ga (HDTach on jura imho)
Linear Read: 524MB/s (ei viitsinud lõpuni oodata)
Access Time: 14.46ms
Buffered Read: 8108MB/s
ps. 5xF3-ga oli read kiirus kriips alla 700MB/s
See, mis räptorist parema ketta teeb, kui ükskõik mis tava 7200rpm ketas ei ole mitte avarage read/write speed vaid umbkaudu 2x väiksem average acess time. Average access time on tavatöös enamasti kõik olulisem faktor üldse.
Pole endal küll raptorit aga on veidi parem SSD.
SSD vs 2x Samsungi F3 1TB kettad raid0 on põhimõtteliselt täpselt sama read/write läbivusega. SSD on siiski üle 3x kiirem kõikide programmide avanemisel, win 7 buutimisel, mängude avanemisel jne. HDD kahjuks ei saavuta kunagi head access time kiiruseid mis igapäeva tööks üliolulised.
Raptorite hind kahjuks ei õigusta nende ostu mitte kuidagi. Ainus, millega nad tõesti hiilgavad on vastupidavus. Isiklikult ostaks raptori siis, kui hind oleks 2x kallim, kui sama mahuga tava HDDl. Kahjuks maksab 300GB raptor u 250$ ja 300gb ketas vaevalt 70$ ehk hinna vahe on üle 4x.
300$ eest saab hetkel juba 80-120GB SSD, mis on palju parem valik. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
See, mis räptorist parema ketta teeb, kui ükskõik mis tava 7200rpm ketas ei ole mitte avarage read/write speed vaid umbkaudu 2x väiksem average acess time. Average access time on tavatöös enamasti kõik olulisem faktor üldse..
Noh, tavatöö on suhteline mõiste, kui tavatöö on näiteks suurte failide liigutamine-töötlemine, siis jääb vanem Raptor alla paljudele uutele 7200rpm ketastele.
Mul on mitu arvutit tööl, kus on lisaks Raptoritele ostetud uued kettad ja need on kiiremad ja vaiksemad.
Veloraptor suudab veel konkurentsi pakkuda kiiruses, aga vahe on liiga väike sellise mahu/hinna suhte jaoks- kas tahab tõelist kiirust, ostab SSD, kes tahab suurt mahtu ja kiirust korraga, teeb suurtest ketastest RAID-i.
Raptor on imo hetkel kõvasti ülehinnatad, ainus + on tal tõesti suur + on, on töökindlus.
Jaan, seda ma ju rääkisingi, et "enamasti". Kuskil polnud sees sõna "alati" Teiseks loed mu postist välja ka täpselt samuti, et raptorid on ülehinnatud. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
2 x HD502HJ intel raid short strokega (2 x raid0 , esimene 100gigane raid op systeemi jaoks ja teine vana kraami jaoks mida tihti ei kasuta ) koos inteli 9.5 beta raid driveritega
2 x HD502HJ intel raid short strokega (2 x raid0 , esimene 100gigane raid op systeemi jaoks ja teine vana kraami jaoks mida tihti ei kasuta ) koos inteli 9.5 beta raid driveritega
Paistab,et see Hitachi proge ei mõjuta teiste tootjate ketta andmeid ,vähemalt Seagate ketastega ei suuda see midagi teha _________________ CH341A EEPROM Flash BIOS teenus.
Bah katsetasin kah raidi UEFI beta forever biosiga, 2x WD1002FAEX ja 1x FALS VANEM BLACK. Intel ICH10R, Asus P5Q Deluxe mobo. Suht tulemus kahtlane toole biosi jaoks pole ,et muuta sisu ainult legacy biosi saab muuta, raid option romme. HDD on raidis AUTO AAM vaiksed ka.
Test : 1000 MB [C: 1.0% (21.5/2047.8 GB)] (x5)
Date : 2010/04/16 13:44:48
EDIT: 1 pilt on tehtud MOD biosiga ja kasutatud RAID rom faili 8086-2822_v9.6.0.1014 .Lisandunud rom faili ka REBUILD otse biosis.
Sai ka lastud MOD biosiga marki. Võib peaegu rahule jääda.
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Test : 1000 MB [C: 1.5% (27.9/1899.9 GB)] (x5)
Date : 2010/04/22 19:44:04
EDIT:
Lõin selle AAM kinni hitachi tooliga ja valida on enabled või disabled või ise liigutad sliderit.
Valisin sellega disabled, accsess time oli kohe 10.xms. Hullu häält teevad küll. Kuid hiljem panin AAM peale tagasi. Kasutu burstrate tõusis ka hullult.
EDIT:
Tegin ka short stroke mis mujal maailmas populaarsust kogub, esialgu on vähe infi kuid saab selgeks. Access on 7.5ms, testisin küll 200GB kuid 300GB on ka rahuldav OS partiks. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 31.05.2010 09:15:02, muudetud 3 korda
Jaan, seda ma ju rääkisingi, et "enamasti". Kuskil polnud sees sõna "alati" Teiseks loed mu postist välja ka täpselt samuti, et raptorid on ülehinnatud.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.