Avaleht
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Ostuabi/hinnapäring »  USB mälupulgad. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.06.2025 21:46:43 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
tsitaat:

Ostsin kunagi 2.5" ketta karbi Aliexpressist. Arvuti viirusetõrje tabas kohe hulga igasugu troojasid..

icon_eek.gif
karbis olid troojad, ilma kettata sees? icon_lol.gif

kui peale on mingi " eelinstallatsiooniga" storage pandud võib seal üht teist kaasas olla küll. minu karbikesel seda pole. kloonimiseks olen ma teda kasutanud. korpus vedeleb kusagil.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.06.2025 21:51:50 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
tsitaat:

Ostsin kunagi 2.5" ketta karbi Aliexpressist. Arvuti viirusetõrje tabas kohe hulga igasugu troojasid..

icon_eek.gif
karbis olid troojad, ilma kettata sees? icon_lol.gif

Karbil on ju sees kiip, kiip tarkust täis, seega miks ka mitte.

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Muhekas
Aeg maha 20
Muhekas

sõnum 12.06.2025 12:53:32 vasta tsitaadiga

vigurvänt kirjutas:
Muhekas kirjutas:
Mul oli Sandiski pulk, tõstsin ainult biose faili sinna peale...kuid ma ei tea miks ja mis põhjusel aga hiljem ma pulka enam formatida ei saanud, viskas teksti write protected

Ei tea, kas see toimib, aga võiks proovida 2 lahendust (diskpart), kui liiga keeruline ei tundu: https://www.diskpart.com/articles/cannot-format-usb-drive-write-protected-1881.html

Proovisin kunagi läbi Windows Powershelli kui see ei toiminud siis keegi õpetas, et tee läbi create a volume in a disk...siis vist isegi õnnestus toona, aga rohkem see läbi ei läinud kui nüüd viimati proovisin.

von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 12.06.2025 13:02:30 vasta tsitaadiga

Linuxis on õnnestunud mõnda sellist vormindada.
tagasi üles
Muhekas
Aeg maha 20
Muhekas

sõnum 12.06.2025 14:33:04 vasta tsitaadiga

Kas see on hea usb mälupulk...? https://arvutitark.ee/arvutid-ja-lisad/lisaseadmed/valised-andmekandjad/malupulgad/memory-drive-flash-usb31-64gbbar-plus-muf-64be3apc-samsun-1015719
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 12.06.2025 15:04:03 vasta tsitaadiga

Ma sellise kujuga ei ostaks. Teiste USB-pistikute vahele ei mahu ja sülearvuti puhul võib laual väänama hakata, olenevalt kumba pidi port arvuti küljes on.
Lisaks kukub kirjutuskiirus mõnikord 4-5MB/s juurde ja läheb kaua, enne kui taastub. https://goughlui.com/2024/07/21/review-samsung-bar-plus-256gb-usb-3-1-flash-drive-muf-256be3-apc/
Odavatest on A-Data end heast küljest näidanud. Kiiremad ja stabiilsemad pulgad, kui odava otsa Kingstonid.

tagasi üles
Mini1
HV kasutaja

sõnum 12.06.2025 18:34:35 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
Mul oli Sandiski pulk, tõstsin ainult biose faili sinna peale...kuid ma ei tea miks ja mis põhjusel aga hiljem ma pulka enam formatida ei saanud, viskas teksti write protected

Sama teema. Sai ostetud kunagi Mitmeid Sandiski pulki. Ja mitu tükki oli pärast ühte/kahte kasutust write protected. Pärast seda enam Sandiski ei osta.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 13.06.2025 02:08:13 vasta tsitaadiga

Ei tea, mul on 5 Sandisk mälupulka (2 x ultra fit, 3 x ultra flair), olen neid kasutanud arvutite ja konsooli küljes, formaatinud fat32, exfat ja ntfs, aga ei ole veel suutnud ühtegi write protected seisundisse viia. Redditi rahvas räägib, et mõnedel on see probleem tekkinud siis, kui on mälupulga peale mingit Linuxi sodi lasknud ja seejärel on Windows hakanud pipardama. Väidetavalt saab probleemi lahendada Rufusega.
tagasi üles
Mini1
HV kasutaja

sõnum 13.06.2025 17:10:33 vasta tsitaadiga

vigurvänt kirjutas:
Ei tea, mul on 5 Sandisk mälupulka (2 x ultra fit, 3 x ultra flair), olen neid kasutanud arvutite ja konsooli küljes, formaatinud fat32, exfat ja ntfs, aga ei ole veel suutnud ühtegi write protected seisundisse viia. Redditi rahvas räägib, et mõnedel on see probleem tekkinud siis, kui on mälupulga peale mingit Linuxi sodi lasknud ja seejärel on Windows hakanud pipardama. Väidetavalt saab probleemi lahendada Rufusega.

Ju siis on vedanud. Või oli mul ehk halb õnn. Igatahes usaldus kadunud. Ja ei pannud mingit Linuxi sodi peale. Kõik oli täiesti tavaline kraam Windowsi masinast. Ei oma isegi ühtegi Linuxi masinat, et pole nagu üldse põhjust. Rufus jne ei aidanud. Sai proovitud igast ime nippe. See oli juba aastaid tagasi, et kõiki asju mis sai proovitud enam ei mäletagi. Ühegi teise tootja mälupulkadega pole eales sellist probleemi tekkinud. Ülivana Kingston 10+ aastat vana ja töötab tänaseni. Ise ostsin mingeid Lexareid kiiruse ja hinna suhte pärast. Töötavad ka väga hästi. Aga olen kursis, et tegu hiinlastega juhul kui keegi seda kardab.

Samas mul on olemas kah mõned Sandiskid veel erinevatest aegadest. Ka mingi ultra fit ja see töötab. Antud probleem oli mingi suurema form factori mudeliga. Aga no enam ei kipu väga ostma.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Ostuabi/hinnapäring »  USB mälupulgad. mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.