Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
07.11.2016 14:45:04
|
|
|
OK .
Sellisel juhul on näiteks müügiteemad , kus eraldi või nö. spetsiaalselt välja toodud raidi kasutamine sellel või tollel kettal ülelliigne hirm või lausa müüt ?
_________________ Ma olen telekas. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
07.11.2016 14:45:08
|
|
|
Ise kasutan raid0 just kiiruse pärast. Kui midagi lendab pole hullu. Windowsi install + driverid ja mõned vajalikud programmid peale, võtab alla tunni julgelt. Sellist väikest lõivu võib lisa kiiruse eest maksta küll. Omaasi kui ketas lendab, siis ei päästa raid ega mitte raid. Oleks mul m2 pesasid, paneks need seadmed omavahel raid0 i.
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
07.11.2016 14:53:21
|
|
|
pwn13 kirjutas: |
Ise kasutan raid0 just kiiruse pärast. Kui midagi lendab pole hullu. Windowsi install + driverid ja mõned vajalikud programmid peale, võtab alla tunni julgelt. Sellist väikest lõivu võib lisa kiiruse eest maksta küll. Omaasi kui ketas lendab, siis ei päästa raid ega mitte raid. Oleks mul m2 pesasid, paneks need seadmed omavahel raid0 i. |
Ah , mis sa hullad seal
Peab veel mõtlema seda asja .. endiselt on soov ka proovida m.2. ketast
Seniks aga peace ..
Suur aitäh poisid
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
07.11.2016 14:54:54
|
|
|
mcjaaxon kirjutas: |
OK .
Sellisel juhul on näiteks müügiteemad , kus eraldi või nö. spetsiaalselt välja toodud raidi kasutamine sellel või tollel kettal ülelliigne hirm või lausa müüt ? |
ma julgen väita küll jah et nii on. pigem on mõttekas anda smart andmetest ülevaade, kui kaua on ketas töös olnud, palju on feilinud, palju on bad sectoreid jne.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
07.11.2016 16:02:26
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
OK .
Sellisel juhul on näiteks müügiteemad , kus eraldi või nö. spetsiaalselt välja toodud raidi kasutamine sellel või tollel kettal ülelliigne hirm või lausa müüt ? |
ma julgen väita küll jah et nii on. pigem on mõttekas anda smart andmetest ülevaade, kui kaua on ketas töös olnud, palju on feilinud, palju on bad sectoreid jne. |
Kui seda mõtesid , siis ..
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
07.11.2016 17:19:40
|
|
|
mcjaaxon, ei, ma mõtlesin seda, et kui kasutatud ketast ostad, siis raidile pole mõtet tähelepanu pöörata, vaid pigem just smart andmetele.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
07.11.2016 21:00:48
|
|
|
mcjaaxon, ei, ma mõtlesin seda, et kui kasutatud ketast ostad, siis raidile pole mõtet tähelepanu pöörata, vaid pigem just smart andmetele. |
Aaa
Ma olen ikka eri ohohohoo
No mul on uuest peast soetatud kettad ning meeleldi jään ka selle suundumise juurde nii
Suur tänu sulle ja teistele ka
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
07.11.2016 21:36:07
|
|
|
üldiselt ei tehta raidi kodustesse süsteemidesse, kus andmete liigutamine on selline paar tundi päevas.. raid mõeldi välja ikka natuke suuremate / tihedamate andmeliikumiste jaoks. seega ei tasu ka kelkida, et " mul on raid null juba viis aastat.." mul töötasid serveris natuke ägaedamad kettad 7 aastat, peale seda refurb sett, mis lõpuks peaaegu, et andmekaoni viis, kõigest kaks. praegused kettad on neli aastat olnud seal. 24/7.. peaks ilmselt lähiajal kettad välja vahetama ja vanad riiulisse tõstma.
raidi refurb / kasutatud kettaid panna.. "katsetamiseks" võid. ilmselt saad integrity jms parameetritega tegeleda. "degraded" / "force online" ilmselt saavad ka tuttavaks.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
09.11.2016 02:43:07
|
|
|
No siin on küsimus et misasi see raid on. Siin teemas paistab et kui öeldakse raid siis mõeldakse raid0. Serveris ei tee keegi kunagi raid0 ja keegi ei mõtle kunagi raid0 kui ütleb raid. Sest raid pole välja mõeldud kiiruse jaoks, vaid andmekao vältimiseks üksiku ketta surma korral.
No vot kui selline asi valmis ehitatakse siis selgub et sellel on ka teatud kiiruseelised, ning inimesed hakkavad teda kasutama ka kiiruse eesmärkidel. Ja kui sa võtad raidist kasutusele ainult kiiruse osa, ning loobud andmekao vältimise ideest, siis sünnibki raid0.
Kui sa paned oma raid0 peale andmed, millest on suva, siis võid nautida kiirust, mis teoreetiliselt ulatab ketaste kiiruseni korrutatuna ketaste arvuga.
Kui sa paned oma raid0 peale andmed, millest on kahju, siis võtad jällegi andmekao riski mis ulatub ühe ketta surma tõenäosuseni korrutatuna ketaste arvuga.
Kui see kaup ei kõla sinu jaoks okei, siis tuleb esimesena pähe raid1. Sellel on lugemise kogukiirus sama mis raid0 puhul, aga sõltuvalt konkreetsest tarkvaraliselt lahendusest kontrolleris või opsüsteemis võib selle kiiruse saavutamine nõuda andmete lugemist mitme protsessiga korraga. Serverimeeste jaoks on see okei, neil on jämedalt öeldes alati üks protsess kasutaja kohta ja kasutajaid ikka mitu seljas. Aga kui sul on mänguarvutis maxkiiruse saavutamiseks vaja loadida kolme levelit korraga, siis sellest pole eriti kasu.
Ühesõnaga, kui sa oled nõus ideega, et äkki tuleb reinstalli teha, siis lao oma win ja mängud raid0 peale ja naudi.
Kui oled juba vanamees ja reinstalli enam teha ei viitsi, või tahad array peal ka midagi olulist hoida, siis tee raid1 ja vaata mida su opsüsteem või kontroller suudab.
Või kui on rohkem kettaid siis võib proovida raid1+0. Raid0+1 on kehvem, raid5 ja 6 ilmselt lauaarvutisse mõttetud, kui üldse saadavalgi.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
09.11.2016 08:00:22
|
|
|
kaabakas kirjutas: |
No siin on küsimus et misasi see raid on. Siin teemas paistab et kui öeldakse raid siis mõeldakse raid0. Serveris ei tee keegi kunagi raid0 ja keegi ei mõtle kunagi raid0 kui ütleb raid. Sest raid pole välja mõeldud kiiruse jaoks, vaid andmekao vältimiseks üksiku ketta surma korral.
No vot kui selline asi valmis ehitatakse siis selgub et sellel on ka teatud kiiruseelised, ning inimesed hakkavad teda kasutama ka kiiruse eesmärkidel. Ja kui sa võtad raidist kasutusele ainult kiiruse osa, ning loobud andmekao vältimise ideest, siis sünnibki raid0.
Kui sa paned oma raid0 peale andmed, millest on suva, siis võid nautida kiirust, mis teoreetiliselt ulatab ketaste kiiruseni korrutatuna ketaste arvuga.
Kui sa paned oma raid0 peale andmed, millest on kahju, siis võtad jällegi andmekao riski mis ulatub ühe ketta surma tõenäosuseni korrutatuna ketaste arvuga.
Kui see kaup ei kõla sinu jaoks okei, siis tuleb esimesena pähe raid1. Sellel on lugemise kogukiirus sama mis raid0 puhul, aga sõltuvalt konkreetsest tarkvaraliselt lahendusest kontrolleris või opsüsteemis võib selle kiiruse saavutamine nõuda andmete lugemist mitme protsessiga korraga. Serverimeeste jaoks on see okei, neil on jämedalt öeldes alati üks protsess kasutaja kohta ja kasutajaid ikka mitu seljas. Aga kui sul on mänguarvutis maxkiiruse saavutamiseks vaja loadida kolme levelit korraga, siis sellest pole eriti kasu.
Ühesõnaga, kui sa oled nõus ideega, et äkki tuleb reinstalli teha, siis lao oma win ja mängud raid0 peale ja naudi.
Kui oled juba vanamees ja reinstalli enam teha ei viitsi, või tahad array peal ka midagi olulist hoida, siis tee raid1 ja vaata mida su opsüsteem või kontroller suudab.
Või kui on rohkem kettaid siis võib proovida raid1+0. Raid0+1 on kehvem, raid5 ja 6 ilmselt lauaarvutisse mõttetud, kui üldse saadavalgi. |
Hea ja konkreetne jutt !!!
Ma jahin tõesti hetkel kiirust , kuid juba avastasin , et vähemalt üks minu emmedest ei toetagi raid lahendust ja emme on MSI H110M PRO-VD PLUS https://www.msi.com/Motherboard/H110M-PRO-VD-PLUS-.html#hero-overview
Teine emme toetab
Teine emme on http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5489#ov
Idee poolest ma amokki ei jookse , et saada see raid ehk siis raid0 üldse , kuid on huvi vaid proovida ja teada saada , kas kiirus võiks olla orgument tulevikus püüelda näiteks m.2. ssd ketta ostule
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.11.2016 08:05:13
|
|
|
mcjaaxon, softraidi saaksid ikka teha, see ei vaja raua tuge.
Küll aga on sellel oma hädad...
Tavalise Inteli 335 SSD või Samsungi m.2 950 Pro puhul igatahes, igapäeva toimetustes mina küll suurt vahet ei märka.
Jah, mingid asjad liigutavad end 950 Pro peal lõbusamalt aga laias laastus, on tunnetuslik erinevus väiksem kui spetsifikatsioone vaadates võiks eeldada.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
09.11.2016 08:14:42
|
|
|
Etz kirjutas: |
Tavalise Inteli 335 SSD või Samsungi m.2 950 Pro puhul igatahes, igapäeva toimetustes mina küll suurt vahet ei märka.
Jah, mingid asjad liigutavad end 950 Pro peal lõbusamalt aga laias laastus, on tunnetuslik erinevus väiksem kui spetsifikatsioone vaadates võiks eeldada. |
Ma mõtlen , et ilmselt trikke ei hakkakski väga aretama , kui emme ei toeta .
Kui toetab ja põhi - pc emme toetab ka , siis ilmselt katsetan raid0 ära ka .
Hetkel lihtsalt toimetusi piisavalt arvutis vaja teha ja sellepärast ei torma .
Lubatakse ju tegelikult m.2. väga suurt kiiruse vahet , kui võrrelda tavalise ssd + sata 3 lahenduses .
Kui m.2. ketas suudab lugeda näiteks 1200mb/s , siis raid jääb mõtetuks minu jaoks , sest see kiirus , mis tuleb juurde raid0 ja on pisut üle m.2. kiirusest , on piisavalt väike vahe .
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.11.2016 09:22:00
|
|
|
Jah, mingid asjad liigutavad end 950 Pro peal lõbusamalt aga laias laastus, on tunnetuslik erinevus väiksem kui spetsifikatsioone vaadates võiks eeldada. |
Ma mõtlen , et ilmselt trikke ei hakkakski väga aretama , kui emme ei toeta .
Kui toetab ja põhi - pc emme toetab ka , siis ilmselt katsetan raid0 ära ka .
Hetkel lihtsalt toimetusi piisavalt arvutis vaja teha ja sellepärast ei torma .
Lubatakse ju tegelikult m.2. väga suurt kiiruse vahet , kui võrrelda tavalise ssd + sata 3 lahenduses .
Kui m.2. ketas suudab lugeda näiteks 1200mb/s , siis raid jääb mõtetuks minu jaoks , sest see kiirus , mis tuleb juurde raid0 ja on pisut üle m.2. kiirusest , on piisavalt väike vahe . |
Jah aga reaalses igapäevaelus, mina seda 550MB/s VS. 2500MB/s küll 5x vahena ei märka...
Ehk siis RAID0`i ise selle nimel küll punnitama ei hakkaks, kui emaplaat 4x PCI-E m.2`te ise ei toeta.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
09.11.2016 09:28:02
|
|
|
Etz, need emaplaadi raidid on samuti soft raid, vahe ainult selles, et massiiv tõmmatakse käima mitte opsüsteemis, vaid enne seda ja perf on väga halb võrreldes päris soft raidiga, mis opsüsteemis jookseb. isiklik kogemus oli lugemiskiirus = ühe ketta kiirus jagatud ketaste arvuga ja seda emaplaadi raid0 puhul. windowsi raid0 andis pöördõvrdelise tulemuse ehk siis kiirus = ketta kiirus korrutatud ketaste arvuga.
viimati muutis NATAS999 09.11.2016 09:30:40, muudetud 1 kord |
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.11.2016 09:30:23
|
|
|
Etz, need emaplaadi raidid on samuti soft raid, vahe ainult selles, et massiiv tõmmatakse käima mitte opsüsteemis, vaid enne seda ja perf on väga halb võrreldes päris soft raidiga, mis opsüsteemis jookseb. isiklik kogemus oli lugemiskiirus = ühe ketta kiirus jagatud ketaste arvuga ja seda emaplaadi raid0 puhul. |
Kas ma ütlesin et need on HW raidid kuskil?
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
09.11.2016 09:36:21
|
|
|
mcjaaxon, softraidi saaksid ikka teha, see ei vaja raua tuge. |
mitteteadja võib sellest välja lugeda et emaplaadi raid on midagi muud, kui soft raid.
raid0 eelis lihtsalt niisama eraldi ketaste ees on n.ö. jbod efekt, ehk siis saad ühe suure loogilise ketta mitme väikse asemel. see on siis just a bunch of disks. muudab andmetega majandamise minu meelest tiba lihtsamaks.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
09.11.2016 10:12:24
|
|
|
mcjaaxon, softraidi saaksid ikka teha, see ei vaja raua tuge. |
mitteteadja võib sellest välja lugeda et emaplaadi raid on midagi muud, kui soft raid.
raid0 eelis lihtsalt niisama eraldi ketaste ees on n.ö. jbod efekt, ehk siis saad ühe suure loogilise ketta mitme väikse asemel. see on siis just a bunch of disks. muudab andmetega majandamise minu meelest tiba lihtsamaks. |
jbod efekt kõlab ka tegelikult üsna üksjagu paremini , kui mitme ketta olemine pii siis
Krt .. nii san midagi targemaks ja tegelikult ongi nii , et inglisekeelsetes foorumites ei saa üsna paljust aru ..
Siin eesti poisid harivad ise
Ma teeksin vahekokkuvõte !!!
Nagu aru saan , siis tegelikult pole suuremat ohtu kasutada näiteks raid0 ketastele , kui kasutada ühte ketast .
Miinuseid siis ma tegelikult ju ei leiagi ning pigem plussiks on kiirus , mis kasvab ning jbod efekt . Ehk mina leian siit kolm plussi kokku
Suurem ketas + kiirus + mina , kes ma olen siis häpi
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
09.11.2016 10:15:22
|
|
|
mcjaaxon, jbod lihtsalt liidab kõik füüsilised kettad üheks kokku, ehk siis kui sul on näiteks 200GB, 500GB ja 100GB kettad, need jbodiga kokku paned, siis saad näiteks D ketta, mis on 800GB suur. mingit kiiruse kasvu sellega ei saa. lähemalt pole uurind ja täpsemalt ei oska rääkida selle kohta.
samade ketastega raid0 oleks siis 300GB suur, kuna 3 ketast ja väikseim on 100GB, siis 100*3=300
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
09.11.2016 11:35:41
|
|
|
mcjaaxon, jbod lihtsalt liidab kõik füüsilised kettad üheks kokku, ehk siis kui sul on näiteks 200GB, 500GB ja 100GB kettad, need jbodiga kokku paned, siis saad näiteks D ketta, mis on 800GB suur. mingit kiiruse kasvu sellega ei saa. lähemalt pole uurind ja täpsemalt ei oska rääkida selle kohta.
samade ketastega raid0 oleks siis 300GB suur, kuna 3 ketast ja väikseim on 100GB, siis 100*3=300 |
Kui see on ikka nö. tavaline raid0 , siis üks armas foorumlane mainis , et kiirus kasvab nii , et .. näiteks .. ssd 60GB 450mb/s lugemine ja ssd 120 420mb/s lugemine = nagu oleks kaks ssd 60gb ja kiirus 420mb/s , kuid need korda kaks või selle lähedale
Kokku oleks siis suur ketas mahuga 120GB ja 840mb/s lugemine
Loodan , et olen õigesti aru saanud
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
09.11.2016 12:08:58
|
|
|
mcjaaxon, nii on jah.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
10.11.2016 08:36:22
|
|
|
mcjaaxon, nii on jah. |
Jee
Sain vastuse , mis mind rahuldab ja seekord tänan kõiki , kes aitasid hullu kolli selles pisikeses hädas
EDIT !!
Tegin proovi raid0 ja sain kinnitust sellele , et ilmselt ei hakka veel kasutama , kuna tavakasutuse kiirusevahet ei märganud .
Lisaks bootup srceenile tekis veel ette raid0 srceen , ennem windows sisse logimisel või käivitumisel .
See näitas midagi sellist , et ketas 1 ja ketas 2 on memberid raid0 konfis .
Hetkel jään arvamuse juurde , et ootan m.2. võimaluse ära ja siis pigem sellise , mis teeb kiirusega sama , kui oleks kolm evo 840 raid0 ' s
Lisasin hommikul siia ATTO kiiruse testi selle raid0 kohta , kuid muutsin pilti ja sele mõtet paremaks ning lisan siia võrdluse RAID0'st ja SSd tava reziimist ..
_________________ Ma olen telekas.
viimati muutis mcjaaxon 10.11.2016 13:04:32, muudetud 1 kord |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
10.11.2016 12:51:31
|
|
|
Mul vähe vanemad kettad suudavad sellist
_________________ pWn |
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
10.11.2016 13:13:54
|
|
|
Mul vähe vanemad kettad suudavad sellist
 |
Õrr ..
Mitu ketast sul on seal ?
Sul ju kribamine pea poole võrra maas minu omast O.O
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
10.11.2016 13:22:33
|
|
|
Sul ju kribamine pea poole võrra maas minu omast O.O |
Vanad kettad, ju mõni neist eriti aeglane. Peaks korra huvi pärast spetsifikatsioone uurima, milline neist seda põhjustab.
paistab m4 tõmbab kirjutamise alla.
_________________ pWn
viimati muutis pwn13 10.11.2016 13:40:29, muudetud 1 kord |
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
10.11.2016 13:35:34
|
|
|
Sul ju kribamine pea poole võrra maas minu omast O.O |
Vanad kettad, ju mõni neist eriti aeglane. Peaks korra huvi pärast spetsifikatsioone uurima, milline neist seda põhjustab. |
Pead ikka karbama kasti kaenlasse ja minu juurde .. teeme õlled ja killid
|
   |
15 |
|
tagasi üles |