Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Factorio märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.10.2016 16:42:07 vasta tsitaadiga

vipu kirjutas:
vedasin, aga koldesse ei taha tõsta. proovisin kõik käpad ära aga ainult kasti tõstab. äkki mul miski level lahti tegemata.
mul puudub ülevaade kui palju mul energiat vaja on. mul on kuus aurujaama ja 30 päikesepaneeli.
nafta värk on arusaamatu, ühendasin paake ja siis neid jaamu, aga hetkel produktid mida saab toota ei leia veel kasutust
tulnukate punased alad suurenevad vaikselt, aga paar korda olen nende onne maha võtnud. kas nad tulevad lõpuks kallale?
tegin oma kultuurile 3x müürid ümber ja siis turretid iga 6 cm peale.
- mis mõttes koldesse ei taha tõsta? õige asi tuleb mööda linti ette ja käpal endal küte olemas?
- energiast ülevaate saamiseks kliki elektipostil.
- tulnukad (kohalikud pigem) tulevad kallale siis kui reostus nendeni jõuab. kaardil saad pollution peale keerata, siis näiteb kuhu see jõudnud on.

aluke kirjutas:
vipu kirjutas:
Ulme kui äge mäng, aga algus on päris raske. Annab nuputada mida üldse ehitada ja kuidas ehitada. Ma pole aastaid kella 5 hommikul mänginud icon_lol.gif
Kas igavesti tuleb käsitsi aurukatlasse sütt visata? Proovisin panna käpaga laadima aga ei laadi.
Pole tükk aega mänginud, aga vist oli nii, et käpad hoidsid kateldes ja ahjudes söe taset mingi arvu juures (võis olla 5 ühikut?). Kui katlas üle selle, siis sütt juurde ei tõsteta.
- 10 ühikut oli viimati kui mängisin.
- teine asi, mida tähele panna - aurukatlad ei tööta ja neid ei toideta kui neid vaja pole. kasutamata jäämine töötab automaagiliselt.

vipu kirjutas:
Mul autot veel pole, rong vagunite ja jaamaga olemas, aga ma pole arusaanud mida ma temaga vedama hakkan. Teaduse arenguks vist mitut laborit pole vaja teha, kiiremini ta ei arenda. Ma tegin prooviks 4 tk aga võttis neid keemiapudeleid isuga.
Maavarasid vist lõputult kaevandada polegi mõtet, vist tuleks kolle killima hakata. Äkki need kollid muutuvad lõpus väga tugevaks?
- rong on üsna suvalise kama pikkade vahemaade taha vedamiseks. mingite hiiglaslike vahemaade juures muutub lintide ehitamine raskeks-mõttetuks.
- auto on ise ringi sõitmiseks. või tank...
- mitu laborit arendab kiiremini. teaduspotsikute ette andmine muutub nende hulga suurenedes üsna kiiresti korralikuks probleemiks. ma olen tavaliselt ehitanud ühte kohta kokku, 2 linti ümberringi kõigi teaduspotsikute jaoks ja kuskilt siis potsikute pealevoolu läbi kastide, et lindid kogu aeg potsikuid täis oleks, vältimaks pause uurimistöös.
- maavarasid läheb vaja mängu lõpuni, enamasti kasvavas joones, sest need on kõigi tooteliinide algmaterjaliks. kui sa custom mängu suurte maardlatega pole teinud, siis pead pidevalt uusi maardlaid ka otsima.
- kollide tapmine pole eesmärk omaette. pead nende baase nii palju hävitama, et researchi ja kõrgema otse itemite jaoks alien pallikesi korjata. muus osas on lihtsam nad rahule jätta (või puhasteda nende lähemad asulad ära, ei nad ei tüütaks).

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 06.10.2016 16:58:20 vasta tsitaadiga

Mul juba päris kaugele arendatud, probleem on naftas, tilgub kole aeglaselt ja siniste pudelite tootmine on kohutavalt aeglane protsess. Ma peaks nafta alasid juurde hõivama, aga selleks peab päris palju kolli kolooniad maha võtma. Tootmisprotsessid on mul punaste ja roheliste ja siniste pudelite jaoks automatiseeritud. Lillasid pudeleid on hästi kerge toota. Viimased sinise pudeliga tarkused on väljaarendamata kuna naftat on vähe. Ta on selline ehitamise mäng, aga kui asjadele pihta saab, siis muutub kõik kole lihtsaks. Mingit rahateenimist ka ei ole, nagu transport tycoonis oli. Hetkel väike paus mängust.

Maardlad saavad otsa jah. Neid ma olen kollide aladelt juurde laenanud. Mul on kolle nii palju, terve kaart punane icon_lol.gif Ja nad tulevad kallale kui mina neid ründan. Suured tõugud on eriti tugevad.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
piraat262
HV veteran
piraat262

sõnum 08.10.2016 21:17:12 vasta tsitaadiga

Võta 5-10 laser turretit, mõned kiviseinad ja 30-tile spreadiga elektripostidega rända kuhu iganes kolle maha võtma icon_razz.gif Tundub most effective.
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 65
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 23.11.2016 14:23:03 vasta tsitaadiga

Link

icon_eek.gif
https://forums.factorio.com/viewtopic.php?f=193&t=37490

tagasi üles
486
HV Guru

sõnum 23.11.2016 14:29:20 vasta tsitaadiga

varsti porditakse doom ka sinna icon_lol.gif
muff
Kreisi kasutaja
muff

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.11.2016 17:13:30 vasta tsitaadiga

Püha müristus ( selle sandstormi video kohta )....
Mul factorios 60 tundi juba pelatud ja ei ole isegi veel raketini jõudnud icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 23.11.2016 18:02:24 vasta tsitaadiga

Ei peagi jõudma ju...ikka aega seal kulub. Sisuliselt lõputu nagu minecraft.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 23.11.2016 18:16:45 vasta tsitaadiga

Kui tahta kõik koosteliinidel toota siis peab päris kõvasti asja enne läbimõtlema kuna hiljem ümber ehitada on veel suurem kepp. Aga rongi ma tööle ei saanud või siis ei peagi ta ise sõitma? Kui käsitsi annan käsu sõita, siis sõidab, automaatselt sõidab ühe ringi (laadib täis, tuleb tagasi laadib maha) ja siis seisab.
Kunagi ma ehitasin (pool aastat mängisin vaheldumisi) Transport Tycoon kõige suurema kaardi täiesti täis. 500 unitit sai igast liigist teha, lõpuks ei suutnud enam hallata. Selles mängus kipub sama olema.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 23.11.2016 18:20:54 vasta tsitaadiga

haldamise tasemetega jah teema omaette. Mis tundub ühel hetkel ok läheb massiga käest. Rongi pole näppinud.
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 23.11.2016 18:25:44 vasta tsitaadiga

Mul rakett jäi pooleli, ta ise teeb neid juppe. Mõtlesin lõpu ära vaadata ja siis uuesti mängida nende auhindade peale. Ei kasutaks roboteid jne.
tagasi üles
ahvilõust
Aeg Maha 2n
ahvilõust

sõnum 23.11.2016 19:13:54 vasta tsitaadiga

Rong on hea kui tahad kraami kaugelt kaevandada.

keegi neid laser turreteid ka hulgi on ehitanud? Voolu tarbimine sellel 4MW per shot ja kui mitu korraga tulistavad siis vähemalt mingi 20MW. Mul elektri tootmine vaevalt 5MW.
Seepärast eriti neid ei julge ehitada, ei tea ju kas kriitilisel hetkel toimimine lakkab. Flame turretid on hea alternatiiv. Juba üks teeb nii palju AOE dmg, et vaenlased ei j6ua müüridenigi + fire resistanced neil ka pole. Nii et peaks behemothid ka hästi maha v6tma. Igast bigid surevad küll kähku.

M: MSI RTX 3070 Gaming Trio
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 23.11.2016 19:17:19 vasta tsitaadiga

laserid on fun...vead elektri ja annad kolli baasile tuld. Akupanga puhul võtab ju energia sealt icon_wink.gif
Mul oli pikemalt nõnda, et öist elektrit kattis akupank.
Kuna tundus liialt öko...tegin ka söejaamu juurde icon_biggrin.gif
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 23.11.2016 19:34:14 vasta tsitaadiga

Lasertornidega on lihtne. Tee koosteliin ja sul on neid sadu, aga sul pole nii palju vaja. Mulle tundub, et kollid ei laiene, nad ongi kaardile staatiliselt määratud. Tee endale suur auruelektrijaam, 20 aurujaama sappa. Edasi tee suuri ühendusliini poste ja siis litsu nendega kolooniate lähedale. Aga täpselt nii kaugele kus mutukad sulle veel kallale ei tule. Tee sinna 4 lasertornide blokkpostid (suure elektriposti ümber kohe) ja siis mutukad kohe surevad kui peale jooksevad. Sedasi saad viia liine muudkui edasi ja teed uued lasertornid, vanad korja jälle üles. Kõige raskem on tappa neid maa sees olevaid suuri ussikesi, aga suure taidlemisega lasertornid lasevad nad maha. Mina tapsin kõik pesad ära ja tohutu suured alad on mul nüüd puhtad ja kollid ei ole tagasi arenenud. Mul oli vist mitu sada lasertorni kaardil, pärast korjasin kõik ära. Nüüd peaks olema tootmisliinil teine raudkast täitmisel. Neid müüre pole ka mingit mõtet teha, kollid tuleb kohe ära tappa. Autod ja tank on ka jamad.

Akudele ma pihta ei saanud, midagi tegin valesti. Laadis täis küll, aga kasu midagi polnud. Midagi tegin valesti.
Kui mängid ilma lasertornideta siis saad selle eest aumärgi. Lasertorn on lihtsam variant.

Kui sul on robotitejaamad arendatud, saad kasutada mutukate tapmisel robotitejaamu, need parandavad ise viga saanud lasertornid ära.
tagasi üles
ahvilõust
Aeg Maha 2n
ahvilõust

sõnum 23.11.2016 19:36:45 vasta tsitaadiga

Kui palju sa neid steam engine ehitasid et need 100 lasertorni toita. v6i kui palju sa neid akumulaatoreid ehitasid selleks.

Peale seda ühte korda kus mul elektritarbimine oli nii suur, et söe miinidele ei jätkunud elektrid, nii et kogu elektritootmine seiskus olen ma väga ettevaatlik nende suurte energia õgarditega.
Kõige kindlam oleks vist söe tootmine kuidagi päikesepaneelidega toita ja öö ajaks akumulaatorid panna. Kuumaveehoidla tegelt isegi tõhusam kui akumulaator, kuna sellest saaks kordades rohkem elektrit toota.
See MK2 rüü väärt ehitada? Mu tank ei pea enam midagi vastu. Vaja hakata nüüd alien egge farmida.

tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 23.11.2016 20:14:35 vasta tsitaadiga

Mul oli 3 aurujaama keskust, kõigis oli vist mingi 15-20 jaama reas ja sütt tuli siis lindilt. Aga seal oli mingi teema veega, tegin küll 6 veekraani kõigile, aga viimastes aurumasinates oli veetase väga madal. Vaatasin ka videosid, kõigil olid jaamad omamoodi tehtud. Kas need põletikambrid olid 3 vesi 3 vesi 3 vesi või siis 20 põletikambrit koos ja siis torud edasi aurujaamadesse. Kui laserid pommitavad, siis võtab energia maha, aga ma sõdisin päeval, siis olid päikesepaneelid abiks. Öösel sitikaid oli endalgi raske tuvastada.

Nende rüüdega oli ka segane teema, eksoskeletid, kaasas kantav patareid jne, neid ma ei osanud kasutada. Ei ole viitsinud veel uurida, lähenesin mängule kirve meetodil icon_lol.gif
tagasi üles
MorRAW
Ei ole Guru
MorRAW

sõnum 24.11.2016 14:46:54 vasta tsitaadiga

Vaatan et väga paljud lähevad suht lampi asjadele peale/kallale icon_biggrin.gif

1) Söega energia tootmine on niipidi, et üks pump -> 14 boilerit -> 10 jaama. Ja seda siis vajadusel paljundad.
Ise kasutasin palju päikest + siis ööseks akud + tagavaraks üks boileriputka.

2) Isegi kui sul on mapil 200 laserturretit, siis reaalselt on nende idle tarbimine suht väike. Lahingu korral lasevad neist ju vähesed, nii et miskit hullu kõikumist ei teki.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 24.11.2016 15:07:51 vasta tsitaadiga

200 pole väga suur arv turreteid, mul oli kuskil 500 vist icon_smile.gif
öösel paarist erinevast kohast ründavad kollid olid saatanast sest akud tõmmati üllatavalt kiirelt kuivale.

tagasi üles
MorRAW
Ei ole Guru
MorRAW

sõnum 24.11.2016 15:23:20 vasta tsitaadiga

Flame turretid on mõnusad icon_smile.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 24.11.2016 15:29:45 vasta tsitaadiga

pean tunnistama, et pole väga ammu mänginud. viimati mängides olid laser turretid kõige-kõigem. tõsine probleem olid need l3 spitterid, kes outrangesid praktiliselt kõike nii et lõpptulemusena tuli korralikku repairbottide coverage ja repairkittide/asendusturretite kaste eesliinil hoida. suurema rünnaku korral ikkagi aeg-ajalt käia veel ka ise abistamas.
tagasi üles
MorRAW
Ei ole Guru
MorRAW

sõnum 24.11.2016 15:40:19 vasta tsitaadiga

Flameril on range parem + põleval asjal pidev damage, kuid õli eesliinil hoidmine raske.
Pole proovinud, aga on nüüd ka mod mis damage korral süütab õli...ehk siis kogu su õlitehas võib õhku lennata icon_biggrin.gif

tagasi üles
ahvilõust
Aeg Maha 2n
ahvilõust

sõnum 24.11.2016 15:51:14 vasta tsitaadiga

-flame turret teeb kerge õliga 10% lisa kahju.

-kui pumpadest tulev vesi ei jätku steam enginidesse siis pane elektripump algusesse.

MK2 rüü koos modidega on mõtted teha?

tagasi üles
MorRAW
Ei ole Guru
MorRAW

sõnum 24.11.2016 16:07:27 vasta tsitaadiga

MK2 on igati kasulik nii moodulite kui lihtsalt "laoruumi" pärast.

Pump suudab ära toita minu teada kuni 10 steam enginet. Kas see elektripump on miski..."feature" või kuidas see aitama peaks?
Võibolla on miskite viimaste update'ga midagi muutunud, pead ei anna icon_redface.gif

tagasi üles
ahvilõust
Aeg Maha 2n
ahvilõust

sõnum 24.11.2016 17:49:37 vasta tsitaadiga

Ma tegin hästi pikka elektritootmise. kus alguses oli kolm tavalist pumpa edasi mingi 30 veekateld siis 30 steam engini. ja viimaste 7 juurde ei jõudnud mingit vett. Kui panin elektripumba siis ilusti 10 surve.

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 24.11.2016 19:09:39 vasta tsitaadiga

https://www.youtube.com/watch?v=LeHEj_sEKnw
oh krt, seda vaadates - peaks proovima? icon_smile.gif

tagasi üles
486
HV Guru

sõnum 24.11.2016 19:16:13 vasta tsitaadiga

Ma ei usu et mp eriti fun saab olla. Midagi pole ise teinud, teised teevad k6ik sinu eest ära.
See ise ehitamine ja v6imalikult kauge automatiseerimine, ongi selle mängu v6lu.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Factorio mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.