Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Matti
HV veteran

|
21.02.2012 19:51:36
|
|
|
Mis ajast internet üleüldse kellegi omand on?
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
21.02.2012 19:56:36
|
|
|
Matti kirjutas: |
Mis ajast internet üleüldse kellegi omand on?  |
Hetkel, veel ei olegi. Kõik ihuvad üksteisevõidu hammast sellele.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.02.2012 20:12:11
|
|
|
Matti: Kristoferr: Internet on USA-s sündinud ja on sellega ka USA-kate omandus, tahame seda või ei taha.
Ja juba paar aastat tagasi nõuti Obamalt, et ta peaks "maailma karistuseks natukeseks interneti välja lülitama".
Ning ega ka SOPA-PIPA pole ju midagi muud, kui uued vahendid, millega USA saaks internetti enda kontrolli all jätkuvalt hoida.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.02.2012 20:20:42
|
|
|
Internet kui baasvõrk jah on usa'st pärit, WWW mille kaudu käib reaalne infovahetus aga mitte.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.02.2012 20:28:22
|
|
|
Igatahes terve maailm praegu närvitseb ja paanitseb, et Interneti peremehe abiline FBI hakkab 8-dal märtsil internetti "kinni keerama". Seoses siis selle DNSChanger Troojaga.
Aga kui interneti-juhtniidid ei jookseks USA-sse, NSA ja FBI kätte, siis tahaks väga teada, kuidas seda nad teha saaks.
Praegu on lihtne, NSA või FBI tõmbab "netijuhtme seinast välja" ja kogu lugu.
--------------------------------
Mina ise olen ammu sellel arvamusel, et rääkimine mingist sõltumatust internetist on alles siis võimalik, kui keegi võtab ennast kätte ja rajab maailmas täiesti uue, tõeliselt sõltumatu interneti.
Praegusel Interneti-Kolhoosil on igal juhul olemas Peremees ja on olemas Peremehe poolt loodud, kohustuslikud mängureeglid.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.02.2012 20:37:08
|
|
|
Ärge muretsege, midagi ei juhtu.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Goon
Kreisi kasutaja

|
21.02.2012 22:00:05
|
|
|
LoL leidsin nüüd küll riigid kus iga protestija saaks kohe nuiaga pähe kui keegi läheks tänavale. Lihtsalt ütlevad et oo see on meie oma. Järgmiseks lähevad ütlevad " Fuck juu päike on minu oma, et makske pappi mulle" Ma lihtsalt saadaks ÜRO sellise jutuga seenele ja eriti ei põeks sellepärast, sest iga riik otsustab ise mida ta teeb. Lihtsalt vaimne surve, lasteaia laste hirmutamiseks.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sahasrahla
HV kasutaja
|
21.02.2012 22:14:48
|
|
|
Vahet pole kui erksalt aga laske ma valgustan teid natuke...
ACTA jne jne... see kõik loodi selle pärast, ET!...
ajakirjandus - paberkandjale trükitud uudised ja reklaam
televisioon - uudised ja reklaam
telefon - iga kõne on tasuline ja rahvusvahelised kõned erihinnaga
NEED kõik "on" peaaegu kaotanud oma mõtte...
Miks ma loen lehte, millest terve lehekülg-jed moodustavad reklaami?
Miks ma vahin 2 tunnise filmi asemel reklaamidega kokku 3 tundi?
Miks ma maksan operaatorile kõne minuti eest?
Liites nüüd kõik need omavahel kokku, saame märkimisväärse summa, mida kasseerivad vahendajad.
Seega, kui mina saaksin interneti oma kontrolli alla, siis vahet pole kui palju sitta ma välja pritsin, tuleb igal kasutajal maksta vastavalt mahule või liigutuse eest.
Ainus mõistlik lahendus oleks aga selline:
Maksan iga kuu meedia kasutamise eest (sisaldab internetti ja kõike mida on toodetud) kindla summa.
Iga kuu lõpus vastavalt sellele, kui palju ma mingit toodangut vaatasin (lisaks võin anda ka heale tootele hinde) SAAB TOOTJA vastavalt edukusele kõigi kasutajate käest mingi kindla osa, mille eest meedia kasutaja on juba tasunud.
Sellise variandiga hoiaksime ära pasatootmise ja tunnustust saaksid seega kvaliteetse toodangu tootjad.
Ja kõige jabuaram selle juures on see, et kooskõlastamata ütluste eest pannakse HV ka kinni, sest see võimalus on siis täiesti olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
21.02.2012 22:15:52
|
|
|
Ma tahaks ÜRO oma kontrolli alla võtta, kuidas toimima peaks
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
21.02.2012 23:04:16
|
|
|
Kopeerin siia ka midagi. Wolli ütles nii: https://twitter.com/#!/ppmotskula/status/172001716710019075
Antud artikli autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_M._McDowell
Tsitaat:
tsitaat: |
"Commissioner McDowell has been an outspoken critic of net neutrality rules(...)" |
http://en.wikipedia.org/wiki/Net_neutrality
Tsitaat:
tsitaat: |
"According to Google:
Network neutrality is the principle that Internet users should be in control of what content they view and what applications they use on the Internet. The Internet has operated according to this neutrality principle since its earliest days..(...) " |
Kas autor viitab ka kuskil mingile dokumendile vms, kus ta need väited võtab?
• Subject cyber security and data privacy to international control; <-- see on paha, ilmselgelt
• Regulate international mobile roaming rates and practices. <-- täitsa normaalsed roaming hinnad ju olemas (v.a. viimased muutused EU-s)
"Many countries in the developing world, including India and Brazil, are particularly intrigued by these ideas. Even though Internet-based technologies are improving billions of lives everywhere, some governments feel excluded and want more control."
...ahah, international control==local government control ...lolwut?
"• Subsume under intergovernmental control many functions of the Internet Engineering Task Force(...)"
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Engineering_Task_Force ->"All participants and managers are volunteers, though their work is usually funded by their employers or sponsors; for instance, the current chairperson is funded by VeriSign and the U.S. government's National Security Agency"
Sama asja toob ta välja ka ICANN-i kohta jne.
jne... puhtal kujul USA vastu conspiracy ju, väga paha.
Kuna ma ei leidnud tema artiklist viiteid, siis mina küll seda juttu nüüd nii paaniliselt tõepähe ei võtaks.
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
upper
HV kasutaja
|
21.02.2012 23:17:09
|
|
|
kui üro heakskiiduga peetakse sõdu,siis pole ju midagi imestada.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
21.02.2012 23:44:18
|
|
|
X-Tream99 kirjutas: |
Noh... tundub, et "paranoia käes vaevlevate vandenõuteoreetikute" New World Order saab tõeks või mis ? |
was right.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
22.02.2012 00:33:19
|
|
|
Aga võib olla ongi seda internetti liiga palju, kas te ei arva? Lapsed istuvad sünnist saati arvutis ja tegelikult nad ei loo väärtuseid.
Kui internetti piiratakse, siis lapsed lähevad välja õue mängima nagu vanasti oli.
Inimesed enam ei postita FB oma pilte, ei kommenteeri foorumites vaid istuvad hoopis koos ja arutavad. Tegelikult ei ole mingit demokraatiat kunagi olemas olnud ja mida rohkem tehnoloogia areneb, seda suuremaks kontroll nagunii muutub. Ükskord tuleb suur sõda ja ellujääjad loovad uue, teistmoodi ühiskonna - nagu heades filmides.
Lihtsalt, me peame selle läbi põdema.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
22.02.2012 00:56:22
|
|
|
Fallout kirjutas: |
Tule taevas appi... |
|
|
Kommentaarid: 407 loe/lisa |
   |
339 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nomore
HV kasutaja

|
22.02.2012 01:30:44
|
|
|
No kui siin Interneti jagamiseks läheb, siis ma sooviks ka oma väärilist tükki. Mille alusel jaotatakse, kehakaalu, IQ?
_________________ Eile nägin, kuidas mees teerulli alla jäi. Nüüd mul enam ühte jalga pole. |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sahasrahla
HV kasutaja
|
22.02.2012 01:55:32
|
|
|
vipu kirjutas: |
Aga võib olla ongi seda internetti liiga palju, kas te ei arva? Lapsed istuvad sünnist saati arvutis ja tegelikult nad ei loo väärtuseid.
Kui internetti piiratakse, siis lapsed lähevad välja õue mängima nagu vanasti oli.
Inimesed enam ei postita FB oma pilte, ei kommenteeri foorumites vaid istuvad hoopis koos ja arutavad. Tegelikult ei ole mingit demokraatiat kunagi olemas olnud ja mida rohkem tehnoloogia areneb, seda suuremaks kontroll nagunii muutub. Ükskord tuleb suur sõda ja ellujääjad loovad uue, teistmoodi ühiskonna - nagu heades filmides.
Lihtsalt, me peame selle läbi põdema. |
Ei taha norida aga too esimene pähe kargav näide, mis on loodud väljaspool net-i, jäädes nüüdisaja juurde?!
Koolide sulgemine ja hariduse saamine tänapäeval on omamoodi väljakutse või mis?
Teise poolega sinu jutust- ühinen.
|
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
22.02.2012 02:01:21
|
|
|
See on ikka täiesti uskumatu jama, mida soovitakse saavutada.
Selle asemel, et teenuseid kaasajastada ja uusi lahendusi välja töötada, luuakse progressi pärssimiseks selliseid idiootsuseid.
Muidugi, kui eesmärgiks on millegi/kellegi üle kontroll, on raske oma rumalust ära tunda.
Jään ootama ülemaailmset demostratsiooni...
_________________ Tehinguid ei ole võimalik teha vahemikus 3. - 13. juuli.
Amazon - will not buy! |
|
Kommentaarid: 219 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.02.2012 02:19:51
|
|
|
Milles probleem on ma ei saa aru, kirjutame alla ja on tehtud.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
22.02.2012 02:50:34
|
|
|
SKG kirjutas: |
Noh... tundub, et "paranoia käes vaevlevate vandenõuteoreetikute" New World Order saab tõeks või mis ? |
was right. |
Ot, aga kes see on? Ja milles tal õigus oli? Vastuse võib ka privada. Tahan lugemist\vaatamist
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
22.02.2012 07:55:18
|
|
|
sant kirjutas: |
SKG kirjutas: |
was right. |
Ot, aga kes see on? Ja milles tal õigus oli? Vastuse võib ka privada. Tahan lugemist\vaatamist  |
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Orwell
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
22.02.2012 09:14:14
|
|
|
Tundub et tee mis tahad aga lõpuks vaatab suur vend ikka pealt
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.02.2012 09:31:52
|
|
|
Aga ega midagi keerukat pole. Kusagil keegi tõi hea näite, et on olemas (interneti)toru ja sellel torul on olemas omanik ning siis on see informatsioon, mida läbi selle (interneti)toru edasi-tagasi lükatakse.
Nii, et võib ju rääkida vabast ja sõltumatust informatsioonist, kui kui see liigub kontrolli all olevaid torusid mööda, siis on ka see info kontrolli all nii ehk teisiti. Tahab seda infoomanik või ei taha.
-------------------------
PS: Kunagi oli mingi selline teemakäsitlus kusagil ka, kus mingi sõltumatu seltskond plaanis rajama hakata ka iseseisvat, sõltumatut (interneti)toru. Enda satelliit taevasse + maapealsed enda võrgud.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.02.2012 10:06:42
|
|
|
Ma ei tea kas ma olen ainus... aga tundub, et elu oleks palju mitmekesisem kui need piirangud täide viiakse...
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
22.02.2012 10:32:52
|
|
|
Mul on raske selles suhtes seisukohta võtta, aga Wall Street Journal kui ligilähedalselt USA valitseva kogukonna häälekandja protesteeriks kindlasti selle vastu, kui ÜRO kontroll neti üle tähendaks .com ja .net domeenide USA ainuvõimu (ja SOPA läbi tsenseerimise võimaluse) minemist ÜRO kui demokraatlikuma organisatsiooni kätte.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|