|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
d3t
HV Guru

|
23.04.2011 23:15:24
|
|
|
Ma ei tahaks teie pidu nüüd rikkuda, kuid Windowsi litsens on tõesti keelepõhine. Ehk kui sul on prantusekeelne Windows siis tohidki kasutada vaid prantsusekeelset versiooni. Erandina on muidugi see kui OEM paigaldusmeedia võimaldab valida kahe keele vahel. Üleüldse, kui sa oled soetanud arvuti, siis sa võid kasutada vaid kaasatulnud OEM meediat instaleerimiseks - karbiversiooni või mõnda muud OEM versiooni kasutada ei tohi, kuna sellisel juhul su litsens ei kehti. Samalugu on ka netist tõmmatud keelepakettidega - need ei ole legaalsed.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.04.2011 17:23:02
|
|
|
Windowsi litsents ei ole keelepõhine. Oluline on installida sama versioon, mille jaoks on litsents kleepsul (nii versioon kui arhitektuur) ja teine oluline asi on, et kui sul Ultimate versiooni ei ole, siis tohib sul olla installitud ainult üks keelepakett.
Ainus võimalus, kuidas eestikeelset Windows 7-it saada Home ja Pro versioonil, on saada kuskilt eestikeelse paketiga paigaldusplaati või teha seda ise. Laed alla internetist keelepaketi. Seejärel jällegi kopeerid Windows 7 paigaldusplaadi sisu arvutisse, Windows AIK abiga lood uue distributsiooni. Windows AIK teeb sinu jaoks ise iso valmis ja selle kirjutad plaadile. Seda seepärast, et kui sul on ingliskeelne Windows 7 juba installitud, siis sa sellelt inglise keelt ei saa ära eemaldada.
Kunagi sai ka kirja pandud -> http://tudiludi.byethost15.com/?id=389&Kuidas_lisada_Eesti_keel_Windows_7_plaad
Kui ei usu, proovige järgi.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru

|
24.04.2011 20:59:07
|
|
|
Need on üsna lootusandvad õpetus sõnad.. kui see tõsi ka on siis ma tahaks selle tee ette võtta ja ära proovida. Aga probleem on selles, et tegemist on mul hp arvutiga kus installikat kaasas pole. Vanasti XP`ga sai torrentist mingi hp ver. tõmmata kus isegi võit polnud vaja eraldi sisestada. Hetkel küll torrentist ei hakanud silma windows 7 home X64 bit hp sülearvuti jaoks mõeldud installi. Või on kellelgi sellist installist koopia teha?
Kleepsu peal on kirjas ( Windows7 Home Prem OA, HP 584037-001 ja Product KEY)
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
24.04.2011 21:01:29
|
|
|
d3t, tsitaat EULAst:
| tsitaat: |
| 2.d. Alternatiivsed versioonid. Tarkvara võib sisaldada enam kui ühte versiooni (nt 32-bitine ja 64-bitine versioon). Korraga võite kasutada ainult ühte versiooni. Kui tootja või installija pakub erinevate keeleversioonide vahel ühekordse valiku tegemise võimalust, võite kasutada ainult ühte valitud keeleversiooni. |
Mina loen sellest, et saad installimisel keelt valida ühe korra ning siis tohid ainult seda üht keelt kasutada (järgmise installimiseni).
|
|
| Kommentaarid: 190 loe/lisa |
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.04.2011 21:07:27
|
|
|
On sul ikka 64-bitine OS versioon?
Kui sa tahad lihtsalt proovida, siis ära kohe omal süsteemi formaatima hakka, vaid tee oma kõvakettale uus partitsioon umbes 20-30 GB-ne ja installi süsteem sinna. Sisesta tootevõti ja vaata, kas valideerib ära.
Aga ennem, kui keegi tahab tormata kohe eestikeelset süsteemi kasutama hakata, siis ikka hoiataks, et see on kas pikka aega harjumatu või jääbki harjumatuks. Seega ...
| friik1 kirjutas: |
| [b]Mina loen sellest, et saad installimisel keelt valida ühe korra ning siis tohid ainult seda üht keelt kasutada (järgmise installimiseni). |
Litsents lubab kasutada ÜHTE keelt jah. Kui üritad Vistalizatoriga näiteks teise keele ka panna, siis valideerida ei saa. Eemaldad teise keele ära ja siis saad valideerida.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru

|
24.04.2011 21:11:50
|
|
|
| 64 bitine jah, see on kindel. Ega ise ei kasuta eesti keelt aga venemad mul tahavad eesti keelset saada ja see on mulle suureks peavaluks osutunud, Vahet on tunne, et maksan selle 100€ ära ja ostan kuskil uue eesti keelse litsentsi.
|
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.04.2011 21:42:09
|
|
|
| pois11 kirjutas: |
| Need on üsna lootusandvad õpetus sõnad.. kui see tõsi ka on siis ma tahaks selle tee ette võtta ja ära proovida. Aga probleem on selles, et tegemist on mul hp arvutiga kus installikat kaasas pole. .... |
HP_l ei peagi installikat olema, HP_l on selleks eraldi partitsioon mille saad käima ajada kui arvuti sisselülitamisel toksida F11 klahvi, sealt saad näiteks tehase seaded taastada puhta inglise keelse versiooniga mille muudad selle http://www.froggie.sk/ lehel oleva õpetuse järgi eesti keelseks
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.04.2011 21:45:56
|
|
|
Kümneid kordi on proovitud, et Vistalizatoriga ei saa Windows 7-it aktiveerida. Kaks keelt jääb süsteemi ja litsents seda ei luba ning aktiveerida ei saa.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
24.04.2011 21:48:24
|
|
|
Aktiveeri enne keele lisamist siis
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.04.2011 22:01:24
|
|
|
| tudiludi kirjutas: |
Kümneid kordi on proovitud, et Vistalizatoriga ei saa Windows 7-it aktiveerida. Kaks keelt jääb süsteemi ja litsents seda ei luba ning aktiveerida ei saa.  |
Mida sa aktiveerid, HP brändi Windows 7 see ju , sellistel brändi masinatel küll Vistalizatoriga eestikeelseks Windowsi peale pannud, pole kunagi probleeme olnud.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.04.2011 22:02:45
|
|
|
No kui sa nii ütled, siis on nii. Mina olen tegelenud praktiliselt lauaarvutitega, mis on mitte-HP-d. Dell pidavat vist olema ka selline, kus aktiveerida ei ole vaja.
| Miki-Hiir kirjutas: |
Aktiveeri enne keele lisamist siis  |
Eriti geniaalne ju.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
24.04.2011 22:11:58
|
|
|
| tudiludi kirjutas: |
No kui sa nii ütled, siis on nii. Mina olen tegelenud praktiliselt lauaarvutitega, mis on mitte-HP-d. Dell pidavat vist olema ka selline, kus aktiveerida ei ole vaja.
...... |
Vahet pole, olgu mis tahes brändi masina Windows 7, siiani mingit probleeme aktiveerimisega olnud pole ja kõigil on saanud muuta keelt Vistalizatoriga mis tahes keeleks, paistab, et W7 SP1 keelepakette pole saadaval
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.04.2011 22:13:14
|
|
|
| Kas jutt jääb ikka legaalsuse piiridesse? Muul juhul on kõike võimalik teha ilma mingi peavaluta.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
25.04.2011 00:12:21
|
|
|
tudiludi, litsens ei ole keelepõhine küll aga paigaldusmeedia põhine. Sul ei ole luba kasutada nt. HP OEM litsentsi puhul mitte mingit muud paigaldusmeediat kui su rüperaaliga kaasa tuli. Retail meediat või mõne muu arvuti meediat kasutada ei tohi. Ja Vistalizor ei ole legaalne, ka siis kui sa eemaldad teise keelevaliku, see lihtsalt läheb litsensitingmistega nii rämedasse vastuollu.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
25.04.2011 06:06:42
|
|
|
| Marie kirjutas: |
paistab, et W7 SP1 keelepakette pole saadaval  |
Ma laadisin juba Jaanuaris-Veebruaris üles ammu enne, kui WU-s ja mujal saadavaks muutusid:
http://www.mediafire.com/?97bm084iuxc9ccm
http://www.mediafire.com/?co7741yq37re5wd
Iseasi, kas Vistalizator ise oskab SP1-ga midagi peale hakata?
| d3t kirjutas: |
| see lihtsalt läheb litsensitingmistega nii rämedasse vastuollu. |
Yes i have read and agree to terms of license - biggest lie EVER
Arvad, et kodukasutajat kõigutab, kas tal miski vastuollu läheb?.Niikaua kui ära saab aktiveerida vilistatakse sellele.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.04.2011 06:27:30
|
|
|
Kui sellel arvutil saab tulevikus olema yks ja ainus omanik, siis milles probleem - plats tyhjaks ja korrektselt yks ja ainus op.systeem peale.
Postitatud mobile device
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
25.04.2011 07:59:06
|
|
|
| d3t kirjutas: |
| tudiludi, litsens ei ole keelepõhine küll aga paigaldusmeedia põhine. Sul ei ole luba kasutada nt. HP OEM litsentsi puhul mitte mingit muud paigaldusmeediat kui su rüperaaliga kaasa tuli. Retail meediat või mõne muu arvuti meediat kasutada ei tohi. Ja Vistalizor ei ole legaalne, ka siis kui sa eemaldad teise keelevaliku, see lihtsalt läheb litsensitingmistega nii rämedasse vastuollu. |
Ja kui lapsed on plaadist teinud mängukanni? Tuleb osta uus litsents?
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
25.04.2011 08:11:44
|
|
|
d3t, ma lehitsestin EULAt, kuid kuskilt ei leidnud väidet, et ma pean kasutama arvutiga kaasa tulnud paigaldusmeediat. Ainus punkt, kus on paigaldusmeediast üldse juttu:
| tsitaat: |
| Lugege tingimused läbi. Need kehtivad ülalnimetatud tarkvarale, sealhulgas tarkvaraga kaasas olnud kandjale (selle olemasolul). |
Ning see punkt kohe kindlasti ei kohusta mind kasutama kaasatulnud meediat.
|
|
| Kommentaarid: 190 loe/lisa |
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.04.2011 09:33:01
|
|
|
Eriti kahtlane on d3t väide retail meedia kasutamise kohapealt. Kui see tõsi oleks, ei saaks retail versioone Windowsist üldse müüa, sest neid ei tohi kasutada arvutil, millel juba OEM litsents on olemas! Vähemalt d3t jutu järgi
Muidugi kui ta selle jutuga pidas silmas hoopis seda, et retail Windowsi ei tohi paigaldada, kui sul retail Windowsi litsentsi (loe: kasutamise õigust) ei ole, st et OEM litsents ei kehti retail Windowsile, siis on see jutt õige. Aga et oem keyga retail versiooni nagunii installida ei ole võimalik, siis on selline võimalus nagunii välistatud ja pole siia mõtet lisada mingit juttu paigaldusmeediast. Pole litsentsi, siis pole õigust kasutada ja punkt, paigalda siis mistahes meedialt või ilma meediata (telekineetiliselt? -magneetiliselt?)
Ja kui vahepeal müüdi downgrade to xp õigusega Vista Business OEM masinaid, siis kui paljudel neist tegelikult XP installimeedia kaasas oli?
Microsofti esindajad (nii USA kui Eesti omad) on korduvalt nii avalike vastustena kui telefonikõnedes erinevatele inimestele vastanud nii, et kui meedia vastab olemasolevale litsentsi tüübile, siis ei ole oluline, kust see meedia pärit on - tohib paigaldada küll. St et tohib laenata sõbralt Windows 7 Home Premium OEM plaati, kui sul on Windows 7 Home Premium OEM litsents (ja vastav product key) olemas, tohib selle meedia ka netist alla laadida (üles laadida ei tohi ja sellest vist eriti rääkida ka mitte ) jne.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
25.04.2011 10:07:55
|
|
|
| Mina ostsin Microlinki arvuti. Plaati kaasas ei olnud. Poest öeldi, et plaati ei olegi kaasas. Kirjutasin Microsoftile ja soovisin plaati, kuid nemad soovitasid plaat sõbralt laenata, kui temal sama versioon Windows on. Ja öeldi, et tohin OEM masinasse, mille jaoks litsents on ostetud, paigaldada nii palju, kui ise tahad.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru

|
25.04.2011 10:40:31
|
|
|
Aga kas keegi hea inimene saaks mind aidata, et kust saada windows 7 home premiumit oem HP´le millel eesti keel sees. Torrentis on must miljon oem ver. ja eesti keelt nagunii neis sees pole. Ja ma pole sellega nõus, et olen suur piraat. Tarkvara eest on arvuti ostes makstud ja mis vahet seal on, et soovin prantsus keele asemel eesti keelt kasutada. Selle Vistalizator ei saa, saab jah niikaua kuni ei paigalda sp1.
Kust ma siis peaksin saama omale selle oemi kui ma sülearvutil kõvaketta üleni puhtaks lasen, et pole seda taastamise võimalust ka?
|
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
25.04.2011 10:47:46
|
|
|
Oleks mul litsentsiga HP, siis saaks aidata. Mida pole, seda pole.
Aga keegi oskab öelda, mille poolest "brändi" plaat tavalisest karbiversiooni plaadist erinev on? Ja miks ei peaks sellele saama samamoodi keeli lisada, nagu tavalisele plaadile? Ja kui brändi arvuti plaat on unikaalne, siis kuidas nad ise vajadusel uuesti Windowsi peale lasevad?
Ma nagu ei taha seda juttu uskuda, et saab ainult kaasasoleva plaadiga installida ning muid plaate kasutada ei tohi. :S
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.04.2011 11:02:36
|
|
|
Brändiplaat on üldjuhul siiski OEM-il, mitte karbiversioonil baseeruv. Ei ole veel full retail meediat HP või Dell või misiganes logoga näinud Ei välista, et see olemas võib olla, aga võrdlemisi ebaloogiline on.
Brändiplaat enamasti ei vaja product key sisestamist, kui installida sama firma brändiarvutile (plaadil on masina BIOS-i koodiga ühilduv brändile kuuluv OEM key). Mõnele muule masinale paigaldamisel küsitakse product keyd.
Brändiplaadil võivad olla lisaks automaatselt paigaldatavad draiverid ja süsteemitarkvara (funktsiooniklahvide jm aktiveerimiseks) ning p-täis bloatware'i, mis ka automaatselt paigaldatakse, kuid mille kasutamise õigus on tegelikult ikkagi ainult täpselt sama tootja ja tihtipeale ka täpselt sama tüüpi arvuti kasutajatel. Sel juhul võib tõesti olla, et nagu tegelikult ikka ei tohiks muule arvutile süsteemi sellelt meedialt paigaldada (aga mitte Windowsi, vaid lisatarkvara litsentsitingimuste tõttu). Kui aga see lisatarkvara kohe eemaldada, ei tohiks tegelikult ikkagi mingit probleemi olla.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
25.04.2011 12:06:58
|
|
|
| pois11 kirjutas: |
Aga kas keegi hea inimene saaks mind aidata, et kust saada windows 7 home premiumit oem HP´le millel eesti keel sees. Torrentis on must miljon oem ver. ja eesti keelt nagunii neis sees pole. Ja ma pole sellega nõus, et olen suur piraat. Tarkvara eest on arvuti ostes makstud ja mis vahet seal on, et soovin prantsus keele asemel eesti keelt kasutada. Selle Vistalizator ei saa, saab jah niikaua kuni ei paigalda sp1.
Kust ma siis peaksin saama omale selle oemi kui ma sülearvutil kõvaketta üleni puhtaks lasen, et pole seda taastamise võimalust ka? |
Hetkel kui sa veel ketast tühjaks lasknud pole, miks sa siis seda tehase taastet tagasi ei taha panna, SP1 saab maha lasta, kas unistal meetotiga või restoore - võtad ajast tagasi kuni selle ajani kus SP1 paigaltatti.
Parim lahendus muidugi tehase taaste tagasi, peale seda saad juba - pakutakse kettal olevast Windowsist taaste plaat teha.
| ot: |
| Torrentis on must miljon oem ver. ja eesti keelt nagunii neis sees pole |
Torrentis on üks ja ainus mida tiritakse, Ultimate ja sellel pakutakse kõiki keeli hiljem uuenduste käigus, tegin kunagi teema -> Millist Windows 7 versiooni kasutad?
Tahad legaalset W7 home premiumit, kasuta HP poolt pakutavaid taaste meetodeid.
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru

|
26.04.2011 10:44:38
|
|
|
Nii sain oma arvuti eestikeelseks ja täiesti legaalselt teel!
1. Tegin siis nii, et tõmbasin torrentist suvalise windows 7 home prem. 64bit oem versiooni.
2. Siis kasutasin õpetust antud lehelt link. Igatahes suured kiidusõnad sellele tegelasele kes selle mustvalgelt kirja on pannud.
3. Kui plaat valmis, buutisin ülesse ja lasin läpakal kõvaketta tühjaks.
4. Windowsi installimise lõppedes läpaka põhja alt keyd sisestades oli väike ehmatus kui ütles, et toodet ei saa aktiveerida intereti teel ja aega selleni 3 päeva. Valisin siis teise variandi ja helistasin microsofti. Ütlesin lihtsalt, et soovin windowsi aktiveerida, lugesime numbrid ette ja ei ühtegi lisa küsimust nende poolt. Windows oligi aktiveeritud, lasin sp1 ja muud uuendused/driverid probleemivabalt peale ja tehtud. Üllataval kombel on arvuti tõesti hulga kiirem ilma nende HP`ga kaasa tulnud träniga.
See lükkab nüüd ümber kõik need väited, et ühe keelega pead oem windowsiga elulõpuni olema. Tõsi, eks paberi peal võib kirjas olla, et teisi keeli kasutada hiljem ei tohi aga key küll pole füüsiliselt keelega seotud, vastasel juhul oleks microsofti inimene üelnud, et ei saa eesti keelt kasutada antud võtmega.
|
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|