Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Western Digital ostab osa Hitachist märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
krist2an
HV veteran
krist2an

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.03.2011 20:38:58 vasta tsitaadiga

Enda Samsungi netbookis ka Hitachi kõvaketas, senimaani probleeme pole. Endal ka veidi nadid kogemused viimastel aegadel WDga, seega loodetavasti võtavad nad Hitachilt õppust ja suudavad väheke vastupidavust parandada.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 08.03.2011 22:21:03 vasta tsitaadiga

iSuppli: Western Digital to Rule the HDD Universe
HotHardware

Spoiler Spoiler Spoiler

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.03.2011 22:51:49 vasta tsitaadiga

Huvitav, kas WD suudab siis Hitahi suurte ketaste ideed reaalselt ellu viia ja siis 10-100TB suurusega kettad turule paisata. Muidu ei tundu sellel liidul suht. suurt m6tet olevat. Sellest on nagu v2he, et "nüüd syyakse Seagate 2ra", nagu yks t2na n2htud pealkiri kirjutas.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 08.03.2011 23:03:07 vasta tsitaadiga

WD point tundub olema hoopis enterprise class turule pääsemine, kas ja millal ilmub 10TB ketas pole siin nii oluline.

Kui Hitachi jääb äriklientidele siis WD enda teha jääb nn kodukasutaja segment. ---
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 08.03.2011 23:40:47 vasta tsitaadiga

Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku. Brändid kasutavad parasjagu seda mis neile meeldib või kus "onupojad" mängus. Mul hp's üldse fujitsu või toshiba mingi jura... töötab juba üle 3 aasta. Smart natuke kahtlane aga ikka funkab.

Samsaga on kohati nagu loto, veab või mitte. Kui veab saad hää asja, kui ei siis lendab. Tundub, et siis enamustega on loto. Peamine et andmed pärast kätte saaks.

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.03.2011 00:01:13 vasta tsitaadiga

IBM ning Lenovo on l2bi ajaloo v2ga palju Hitachi kettaid kasutanud ja kui IBM-i enda ketaste tootmine aia taha l2ks, siis j22digi Hitachi kettaid kasutama. Nii, et praagiprobleemid oli IBM-i ketastega, mitte Hitachi omadega, neid kasutab IBM / Lenovo siiani oma masinates.

Postitatud mobile device
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.03.2011 00:18:35 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku. Brändid kasutavad parasjagu seda mis neile meeldib või kus "onupojad" mängus. Mul hp's üldse fujitsu või toshiba mingi jura... töötab juba üle 3 aasta. Smart natuke kahtlane aga ikka funkab.

Samsaga on kohati nagu loto, veab või mitte. Kui veab saad hää asja, kui ei siis lendab. Tundub, et siis enamustega on loto. Peamine et andmed pärast kätte saaks.

IBM alates IBM 60GXP 60GB, eriti alates 120GXP seeriast oli ikka väga pädev...Hitachi ostis IBM'i liini siis, kui asi läks uuesti ülesmäge.
Tegelikult oli IBM'l 1 väga kehv sari ja 2 kehv...aga seni mäletatatakse icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.03.2011 09:05:02 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Huvitav, kas WD suudab siis Hitahi suurte ketaste ideed reaalselt ellu viia ja siis 10-100TB suurusega kettad turule paisata. Muidu ei tundu sellel liidul suht. suurt m6tet olevat. Sellest on nagu v2he, et "nüüd syyakse Seagate 2ra", nagu yks t2na n2htud pealkiri kirjutas.

Postitatud mobile device

10TB tuleb kuskil aastal 2016.Võib ka lükkuda aastasse 2017.Eks 5-6 aasta pärast teete mulle beer_yum.gif välja kui mul õigus on icon_lol.gif
angel kirjutas:
Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku.

Jah IBM omad oli nii halvad, et said tagantjärgi lausa hüüdnime DeathStar icon_lol.gif (viide Hitachi Desk/CinemaStar jms nimedele).
Siiski Hitachi üle võttis läks vastupidavus normaalseks tagasi.Tänasel päeval peaks olema riskivaba ost.Igatahes etem kui Seagate/Samsung minu silmis.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 09.03.2011 10:06:21 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
tahanteada kirjutas:

Postitatud mobile device

10TB tuleb kuskil aastal 2016.Võib ka lükkuda aastasse 2017.Eks 5-6 aasta pärast teete mulle beer_yum.gif välja kui mul õigus on icon_lol.gif
angel kirjutas:
Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku.

Jah IBM omad oli nii halvad, et said tagantjärgi lausa hüüdnime DeathStar icon_lol.gif (viide Hitachi Desk/CinemaStar jms nimedele).
Siiski Hitachi üle võttis läks vastupidavus normaalseks tagasi.Tänasel päeval peaks olema riskivaba ost.Igatahes etem kui Seagate/Samsung minu silmis.

Ma nägin eelmisel nädalal ühe eesti suurema arvutifirma kõvaketaste garantiijuhtumite andemid. Protsentuaalselt oli parim Samsung ja konkurentsitult halvim Seagate. Mu oma kogemus näitab enam-vähem sama.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 09.03.2011 10:11:44 vasta tsitaadiga

... Tahaks ka seda Ordi statistikat näha!
Olen ise seda Ordi statistikat pidanud upitama nii Samsa kui Seagate osas icon_smile.gif
Seepärast huvitaks kuidas asetus Hitachi ?
tagasi üles
revo1
HV kasutaja
revo1

sõnum 09.03.2011 12:03:53 vasta tsitaadiga

WD sureb vaikselt .... bad-e peale 2 kuulist kasutust 574 tk
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 09.03.2011 15:02:17 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
tomorrow kirjutas:
tahanteada kirjutas:

Postitatud mobile device

angel kirjutas:

Ma nägin eelmisel nädalal ühe eesti suurema arvutifirma kõvaketaste garantiijuhtumite andemid. Protsentuaalselt oli parim Samsung ja konkurentsitult halvim Seagate. Mu oma kogemus näitab enam-vähem sama.

seagatele pani põntsu 7200.11 firmware bugi

7200.12 on aga üliõnnestunud seeria. Selle 500gb ja 1tb isenditest on vist 1-2 juhtumit ja needki olid raidi kontra otsas (kontra viskas raidist välja).
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 09.03.2011 17:18:53 vasta tsitaadiga

revo1 kirjutas:
WD sureb vaikselt .... bad-e peale 2 kuulist kasutust 574 tk

Mis asja te teete nende ketastega ?
Mul pole never ükski WD ketas surnud, bade on tulnud mõned pika aja peale, erinevates seadetest saadud seagate ja hitaci kettad ka täiesti normaalsed, samsa vanematel ketastel olid suuremad kuumuse ja müra probleemid.
Esimeste sõnade seas "surnud" all pean silmas seda, et tühja sureb ära.
Läpakate sees on kettaid kõvasti läinud kukkumise käigus, kuid sellele ei peagi ketas vastu pidama.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.03.2011 18:53:32 vasta tsitaadiga

Üks hästituntud WD - ja ka Samsungi - suremise põhjustaja on liialt kõrge töötemperatuur. Kui temperatuur on tootja poolt lubatust kõrgem, siis võb peagi näha, kuidas WD või Samsung surra tahavad.

Ketran oma läpparis huvi pärast üht sellist WD-ketast, mis ülikuumas HP Pavilionis lollusi tegema hakkas.
Mul jookseb ta max. 45 kraadiga ja mitte ühtki errorit pole a poole aastaga välja visanud.
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 09.03.2011 19:03:48 vasta tsitaadiga

Hitachi kõige parem tootja, WD ka hea. Tore, kui liituvad äkki tuleb veel paremaid kettaid neilt..

Tahanteada, kettaid lõhub see kui neid liiga palju jahutada palju rohkem kui kuumalt käimine. Selle kohta päris mitu testi ka netis olemas.

tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 09.03.2011 19:27:42 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
kettaid lõhub see kui neid liiga palju jahutada palju rohkem kui kuumalt käimine.

Eks seal on ka omad piirid, liiga kuum on siiski kahjulik, aga muidu jah, olen isegi lugenud selle kohta thumbs_up.gif

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 10.03.2011 08:49:24 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
.... kettaid lõhub see kui neid liiga palju jahutada palju rohkem kui kuumalt käimine. Selle kohta päris mitu testi ka netis olemas.

Mis temperatuurist allapoole, +5°C arvatavasti, +30°C kuni +40°C peaks parim kõvaketta töötamise temperatuur olema.
Tootjad lubavad ketta normaalset töötamist vahemikus +5°C – +60°C
Eks see kui kõrge temperatuuri juures ketas veel normaalselt töötab on iga ketta juures erinev, enamusel ketastel ülle +55°C hakkavad veateated esinema.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.03.2011 10:38:16 vasta tsitaadiga

Noname: netiuuringuid pole vaja, piisab kõigest, silmini tolmu täis, ülikuumadest läpparitest, et surnud kõvakettaid imetleda. icon_smile.gif

Nii, et kui palju Sa oma läpparitele oled peale pannud lisakontroll-programmi, mis läppari liigse kettakuumuse korral jõuga välja lülitab. icon_smile.gif thumbs_up.gif
Minu läpparil selline programm igatahes jookseb ning liigse HDD või prosa kuumuse korral lükatakse masin jõuga Shut Downi. thumbs_up.gif
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 10.03.2011 18:24:16 vasta tsitaadiga

Seda shutdowni kui prose liiga kuumaks läheb, teeb iga masin ise niigi, mis vähe endast lugupidavam on.
Läpaka kettad surevad muudel põhjustel kui temperatuur, läpaka kettale on väga ok temp 60C, nad on nii disainitud.
Mõtle loogiliselt, kettatootja teeb kettaid nii, et nad töötaks enamustes tingimustes. Vähesed jahutavad ja möllavad, tehes endale sellega karuteene.

tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 11.03.2011 20:38:19 vasta tsitaadiga

Huvitav kas tsunami oli osa WD suurpuhastusest Hitachi tehastes? icon_wink.gif

Ja veel üks tähelepanek - Hitachi 1TB kettad on ootamatult otsas nii Faunil, Galadoril kui Arvutikeskusel... Läks rabamiseks mis?
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 11.03.2011 22:20:49 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:

Ja veel üks tähelepanek - Hitachi 1TB kettad on ootamatult otsas nii Faunil, Galadoril kui Arvutikeskusel... Läks rabamiseks mis?

Ilmselt lõppesid otsa hulgimüüjal, kellelt nad kõik ostsid.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Maldur
HV veteran

sõnum 12.03.2011 13:57:39 vasta tsitaadiga

Ilmselt nii on. Hiljuti ostsin paar kolm ketast, ühe teatud juhtmega klaveri ja seepeale olid ka need asjad nii HV kui erinevate müüjate listidest kadunud.
Et kui leedukal läheb putka põlema siis on meil kohe majanduslangus terves riigis...
tagasi üles
Amperloom
Kreisi kasutaja
Amperloom

sõnum 15.03.2011 00:57:26 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mu lendal siin masinas poolteist aastat Hitachi ketas istunud ja siiamaani null probleemi taga olnud. thumbs_up.gif

Mul aastast 2004 Hitachi Deskstar 7K80 kasutuses olnud, pole siiani märku andnud, et hakkaks otsad andma.
thumbs_up.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Lemmy
Kreisi kasutaja

sõnum 15.03.2011 01:22:43 vasta tsitaadiga

Amperloom kirjutas:
tsitaat:

Mu lendal siin masinas poolteist aastat Hitachi ketas istunud ja siiamaani null probleemi taga olnud. thumbs_up.gif

Mul aastast 2004 Hitachi Deskstar 7K80 kasutuses olnud, pole siiani märku andnud, et hakkaks otsad andma.
thumbs_up.gif

Travelstar 7K100'd surid jällegi massiliselt, 7K200'd aga paistavad suht töökindlad olema. Niiet, eks ta ole loto iga tootja puhul. Mõni seeria õnnestub paremini kui teine.
Deathstar seeria jättis muidugi pleki külge mitte ainult IBM'ile kuid ka Hitachile. Viimasel ajal tundub, et kvaliteedi osas suudavad ennast siiski tõestada.

Magic
HV Guru
Magic

sõnum 15.03.2011 09:23:36 vasta tsitaadiga

Keegi teab, kus Hitachi tehased Jaapanis asuvad?
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Western Digital ostab osa Hitachist mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.