Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
krist2an
HV veteran

|
08.03.2011 20:38:58
|
|
|
Enda Samsungi netbookis ka Hitachi kõvaketas, senimaani probleeme pole. Endal ka veidi nadid kogemused viimastel aegadel WDga, seega loodetavasti võtavad nad Hitachilt õppust ja suudavad väheke vastupidavust parandada.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
08.03.2011 22:21:03
|
|
|
iSuppli: Western Digital to Rule the HDD Universe
HotHardware
Spoiler 
tsitaat: |
In the chase for first place among hard drive makers, Western Digital's acquisition of Hitachi should pay off handsomely. Market research firm iSuppli reckons the purchase will net WDC a commanding 49.6 percent share of global HDD shipments, increasing its lead over Seagate (29.4 percent) from just 2 percentage points to 20.2 percentage points. Equally important, the purchase opens the door for WDC into the enterprise HDD segment, iSuppli says.
"The enterprise HDD market garners significantly higher margins than the consumer segment, which makes the enterprise a fast-growing market for HDD revenue," said Zhang. "To date, WDC has largely been absent from the enterprise segment. However, Hitachi GST brings WDC the essential technology, product portfolio and experience required to compete in the enterprise segment."
Hitachi currently offers both 3.5-inch and 2.5-inch HDDs with SATA and SAS interfaces and has plenty of experience in this area. That's a big gain for WDC, and so is the fact that it now dominates a HDD market that could see sales start to dwindle as lower cost, higher capacity solid state drives and flash memory (mobile devices) grow in popularity. |
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
08.03.2011 22:51:49
|
|
|
Huvitav, kas WD suudab siis Hitahi suurte ketaste ideed reaalselt ellu viia ja siis 10-100TB suurusega kettad turule paisata. Muidu ei tundu sellel liidul suht. suurt m6tet olevat. Sellest on nagu v2he, et "nüüd syyakse Seagate 2ra", nagu yks t2na n2htud pealkiri kirjutas.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
08.03.2011 23:03:07
|
|
|
WD point tundub olema hoopis enterprise class turule pääsemine, kas ja millal ilmub 10TB ketas pole siin nii oluline.
Kui Hitachi jääb äriklientidele siis WD enda teha jääb nn kodukasutaja segment. ---
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
08.03.2011 23:40:47
|
|
|
Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku. Brändid kasutavad parasjagu seda mis neile meeldib või kus "onupojad" mängus. Mul hp's üldse fujitsu või toshiba mingi jura... töötab juba üle 3 aasta. Smart natuke kahtlane aga ikka funkab.
Samsaga on kohati nagu loto, veab või mitte. Kui veab saad hää asja, kui ei siis lendab. Tundub, et siis enamustega on loto. Peamine et andmed pärast kätte saaks.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.03.2011 00:01:13
|
|
|
IBM ning Lenovo on l2bi ajaloo v2ga palju Hitachi kettaid kasutanud ja kui IBM-i enda ketaste tootmine aia taha l2ks, siis j22digi Hitachi kettaid kasutama. Nii, et praagiprobleemid oli IBM-i ketastega, mitte Hitachi omadega, neid kasutab IBM / Lenovo siiani oma masinates.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
09.03.2011 00:18:35
|
|
|
angel kirjutas: |
Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku. Brändid kasutavad parasjagu seda mis neile meeldib või kus "onupojad" mängus. Mul hp's üldse fujitsu või toshiba mingi jura... töötab juba üle 3 aasta. Smart natuke kahtlane aga ikka funkab.
Samsaga on kohati nagu loto, veab või mitte. Kui veab saad hää asja, kui ei siis lendab. Tundub, et siis enamustega on loto. Peamine et andmed pärast kätte saaks. |
IBM alates IBM 60GXP 60GB, eriti alates 120GXP seeriast oli ikka väga pädev...Hitachi ostis IBM'i liini siis, kui asi läks uuesti ülesmäge.
Tegelikult oli IBM'l 1 väga kehv sari ja 2 kehv...aga seni mäletatatakse
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
09.03.2011 09:05:02
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Huvitav, kas WD suudab siis Hitahi suurte ketaste ideed reaalselt ellu viia ja siis 10-100TB suurusega kettad turule paisata. Muidu ei tundu sellel liidul suht. suurt m6tet olevat. Sellest on nagu v2he, et "nüüd syyakse Seagate 2ra", nagu yks t2na n2htud pealkiri kirjutas.
Postitatud mobile device |
10TB tuleb kuskil aastal 2016.Võib ka lükkuda aastasse 2017.Eks 5-6 aasta pärast teete mulle välja kui mul õigus on
Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku. |
Jah IBM omad oli nii halvad, et said tagantjärgi lausa hüüdnime DeathStar (viide Hitachi Desk/CinemaStar jms nimedele).
Siiski Hitachi üle võttis läks vastupidavus normaalseks tagasi.Tänasel päeval peaks olema riskivaba ost.Igatahes etem kui Seagate/Samsung minu silmis.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
09.03.2011 10:06:21
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
10TB tuleb kuskil aastal 2016.Võib ka lükkuda aastasse 2017.Eks 5-6 aasta pärast teete mulle välja kui mul õigus on
Üks rääkis mulle kunagi, et kui ibm kettaid tootis (vist on hitachiga seotud? ) siis oli asi crap mis crap. Seega ei olnud tal hitachi'sse kah eriti usku. |
Jah IBM omad oli nii halvad, et said tagantjärgi lausa hüüdnime DeathStar (viide Hitachi Desk/CinemaStar jms nimedele).
Siiski Hitachi üle võttis läks vastupidavus normaalseks tagasi.Tänasel päeval peaks olema riskivaba ost.Igatahes etem kui Seagate/Samsung minu silmis. |
Ma nägin eelmisel nädalal ühe eesti suurema arvutifirma kõvaketaste garantiijuhtumite andemid. Protsentuaalselt oli parim Samsung ja konkurentsitult halvim Seagate. Mu oma kogemus näitab enam-vähem sama.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
09.03.2011 10:11:44
|
|
|
... Tahaks ka seda Ordi statistikat näha!
Olen ise seda Ordi statistikat pidanud upitama nii Samsa kui Seagate osas
Seepärast huvitaks kuidas asetus Hitachi ?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
revo1
HV kasutaja

|
09.03.2011 12:03:53
|
|
|
WD sureb vaikselt .... bad-e peale 2 kuulist kasutust 574 tk
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
09.03.2011 15:02:17
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
tomorrow kirjutas: |
Siiski Hitachi üle võttis läks vastupidavus normaalseks tagasi.Tänasel päeval peaks olema riskivaba ost.Igatahes etem kui Seagate/Samsung minu silmis. |
Ma nägin eelmisel nädalal ühe eesti suurema arvutifirma kõvaketaste garantiijuhtumite andemid. Protsentuaalselt oli parim Samsung ja konkurentsitult halvim Seagate. Mu oma kogemus näitab enam-vähem sama. |
seagatele pani põntsu 7200.11 firmware bugi
7200.12 on aga üliõnnestunud seeria. Selle 500gb ja 1tb isenditest on vist 1-2 juhtumit ja needki olid raidi kontra otsas (kontra viskas raidist välja).
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
09.03.2011 17:18:53
|
|
|
revo1 kirjutas: |
WD sureb vaikselt .... bad-e peale 2 kuulist kasutust 574 tk |
Mis asja te teete nende ketastega ?
Mul pole never ükski WD ketas surnud, bade on tulnud mõned pika aja peale, erinevates seadetest saadud seagate ja hitaci kettad ka täiesti normaalsed, samsa vanematel ketastel olid suuremad kuumuse ja müra probleemid.
Esimeste sõnade seas "surnud" all pean silmas seda, et tühja sureb ära.
Läpakate sees on kettaid kõvasti läinud kukkumise käigus, kuid sellele ei peagi ketas vastu pidama.
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.03.2011 18:53:32
|
|
|
Üks hästituntud WD - ja ka Samsungi - suremise põhjustaja on liialt kõrge töötemperatuur. Kui temperatuur on tootja poolt lubatust kõrgem, siis võb peagi näha, kuidas WD või Samsung surra tahavad.
Ketran oma läpparis huvi pärast üht sellist WD-ketast, mis ülikuumas HP Pavilionis lollusi tegema hakkas.
Mul jookseb ta max. 45 kraadiga ja mitte ühtki errorit pole a poole aastaga välja visanud.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
09.03.2011 19:03:48
|
|
|
Hitachi kõige parem tootja, WD ka hea. Tore, kui liituvad äkki tuleb veel paremaid kettaid neilt..
Tahanteada, kettaid lõhub see kui neid liiga palju jahutada palju rohkem kui kuumalt käimine. Selle kohta päris mitu testi ka netis olemas.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
09.03.2011 19:27:42
|
|
|
Noname kirjutas: |
kettaid lõhub see kui neid liiga palju jahutada palju rohkem kui kuumalt käimine. |
Eks seal on ka omad piirid, liiga kuum on siiski kahjulik, aga muidu jah, olen isegi lugenud selle kohta
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
10.03.2011 08:49:24
|
|
|
Noname kirjutas: |
.... kettaid lõhub see kui neid liiga palju jahutada palju rohkem kui kuumalt käimine. Selle kohta päris mitu testi ka netis olemas. |
Mis temperatuurist allapoole, +5°C arvatavasti, +30°C kuni +40°C peaks parim kõvaketta töötamise temperatuur olema.
Tootjad lubavad ketta normaalset töötamist vahemikus +5°C – +60°C
Eks see kui kõrge temperatuuri juures ketas veel normaalselt töötab on iga ketta juures erinev, enamusel ketastel ülle +55°C hakkavad veateated esinema.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.03.2011 10:38:16
|
|
|
Noname: netiuuringuid pole vaja, piisab kõigest, silmini tolmu täis, ülikuumadest läpparitest, et surnud kõvakettaid imetleda.
Nii, et kui palju Sa oma läpparitele oled peale pannud lisakontroll-programmi, mis läppari liigse kettakuumuse korral jõuga välja lülitab.
Minu läpparil selline programm igatahes jookseb ning liigse HDD või prosa kuumuse korral lükatakse masin jõuga Shut Downi.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
10.03.2011 18:24:16
|
|
|
Seda shutdowni kui prose liiga kuumaks läheb, teeb iga masin ise niigi, mis vähe endast lugupidavam on.
Läpaka kettad surevad muudel põhjustel kui temperatuur, läpaka kettale on väga ok temp 60C, nad on nii disainitud.
Mõtle loogiliselt, kettatootja teeb kettaid nii, et nad töötaks enamustes tingimustes. Vähesed jahutavad ja möllavad, tehes endale sellega karuteene.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
11.03.2011 20:38:19
|
|
|
Huvitav kas tsunami oli osa WD suurpuhastusest Hitachi tehastes?
Ja veel üks tähelepanek - Hitachi 1TB kettad on ootamatult otsas nii Faunil, Galadoril kui Arvutikeskusel... Läks rabamiseks mis?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
11.03.2011 22:20:49
|
|
|
Maldur kirjutas: |
Ja veel üks tähelepanek - Hitachi 1TB kettad on ootamatult otsas nii Faunil, Galadoril kui Arvutikeskusel... Läks rabamiseks mis? |
Ilmselt lõppesid otsa hulgimüüjal, kellelt nad kõik ostsid.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
12.03.2011 13:57:39
|
|
|
Ilmselt nii on. Hiljuti ostsin paar kolm ketast, ühe teatud juhtmega klaveri ja seepeale olid ka need asjad nii HV kui erinevate müüjate listidest kadunud.
Et kui leedukal läheb putka põlema siis on meil kohe majanduslangus terves riigis...
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amperloom
Kreisi kasutaja

|
15.03.2011 00:57:26
|
|
|
Mu lendal siin masinas poolteist aastat Hitachi ketas istunud ja siiamaani null probleemi taga olnud. thumbs_up.gif
|
Mul aastast 2004 Hitachi Deskstar 7K80 kasutuses olnud, pole siiani märku andnud, et hakkaks otsad andma.
_________________ TehnikaUudised - VirtuaalRuum |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lemmy
Kreisi kasutaja

|
15.03.2011 01:22:43
|
|
|
Amperloom kirjutas: |
Mu lendal siin masinas poolteist aastat Hitachi ketas istunud ja siiamaani null probleemi taga olnud. thumbs_up.gif
|
Mul aastast 2004 Hitachi Deskstar 7K80 kasutuses olnud, pole siiani märku andnud, et hakkaks otsad andma.
 |
Travelstar 7K100'd surid jällegi massiliselt, 7K200'd aga paistavad suht töökindlad olema. Niiet, eks ta ole loto iga tootja puhul. Mõni seeria õnnestub paremini kui teine.
Deathstar seeria jättis muidugi pleki külge mitte ainult IBM'ile kuid ka Hitachile. Viimasel ajal tundub, et kvaliteedi osas suudavad ennast siiski tõestada.
_________________ Vähem möla, pikem samm! |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
15.03.2011 09:23:36
|
|
|
Keegi teab, kus Hitachi tehased Jaapanis asuvad?
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|