Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Spezz
HV veteran
|
15.01.2011 12:42:08
|
|
|
käits kirjutas: |
Spezz kirjutas: |
Aeg tasapisi edasi kerinud ja hetkel sõelal lahendus:
2x HP DL360G7
HP P4300
Platvormi kohalt veel lahtine - kas valida xenserver või vmware. Xen'i hind meelitab aga samas puudub FT. Samas on jutt, et VMWare FT ei soovitata teha rohkemale kui 5-7 VM'ile. Samuti tundub VMWare miinus see, et vajab automaatse HA jaoks kolme füüsilist serverit.
Switchideks on 2x Cisco Catalyst 3750 stackis - ideeliselt peaks need välja vedama kui iSCSI traffic eraldi Vlanis käib ja dedicated switchipaari eraldi muretseda pole vaja?
Oskab keegi veel plusse-miinuseid näpuga näidata?
Tänud ette  |
FT all mõtled fault tolerance ilmselt jah? Tasub ilmselt seda lugeda:
http://www.citrix.com/English/ps2/products/subfeature.asp?contentID=2300456
|
See juba risti-põiki läbi loetud ja ka reaalselt läbi proovitud
Emma-kumma serveri väljalülitamisel ~90 sekundi pärast võtab teine töö enda kanda ja downtimele lisandub VM bootimiseks kuluv aeg. VMWare Fault Tolerance sarnast featuuri ei paista olevat..
Vaheküsimus:
Olen seni ESXi snapshotidega kokku puutunud .. mugav asi aga kui unustad snapshoti kustutada siis pärast häda kui palju(täituv ketas ja pikk VM downtime snapshoti kustutamisel).
Backup pool on tegelikult veel lahtine - hetkel teeb iga VM oma vahenditega backupi samba sharele, kust see lindile läheb(tean, et nõme ja ebakindel aga nii ta ajalooliselt on hetkel).
Kas tasulised VMWare või Xenserver pakuvad miskit paremat ses osas? Seni on jäänud mulje, et töötavast masinast ilma downtimeta suht keeruline hypervisori tasemel koopiat teha..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
Grizzo
HV vaatleja
|
22.01.2011 02:19:56
|
|
|
Nõustun eelkõnelejatega - Vmware on täna parim serverite virtualiseerimiseks. Samas pole Citrixil ka midagi viga. Desktopi virtualiseerimises on vast isegi Vmwarest üle. Eelpool mainitud HP P4500 dokumendi nimetus viitab Multi-Site lahendusele kus 2 erinevates data centrites asuvat storage kasti on omavahel replikas ja kolmas sait on selleks, et kui mingi sitt juhtub oleks ellujäänud kastil võimalik kindlaks teha, et tema pole võrgust isoleeritud vms.
Citrixi juures meeldib mulle tasuta versiooniga kaasas olev LiveMotion. Hyper-V'l on tasuta nii LiveMotion kui HighAvailability. Kahjuks pole ma oma laiskusest veel Hyper-V'd proovinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
23.01.2011 00:12:05
|
|
|
Hyper-V eeldab vähemalt ühte eraldiseisvat füüsilist kasti, mis on AD kontroller.
Kui ainsad(ainus) AD kontra(d) on VM'id ja mõlemad kastid maha kukuvad siis on päris tõsine ikaldus majas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
terat
HV kasutaja
|
23.01.2011 02:11:37
|
|
|
Spezz, mu arust see on iga VM hyprevisoriga soovituslik kui Vm DC kukub, jääb vähemalt füüsilisena kast püsti.Soovitab eraldi UPS´i taha ka:D
|
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
23.01.2011 13:35:34
|
|
|
terat kirjutas: |
Spezz, mu arust see on iga VM hyprevisoriga soovituslik kui Vm DC kukub, jääb vähemalt füüsilisena kast püsti.Soovitab eraldi UPS´i taha ka:D |
Mõistlikum ilmselt ikka tekitada cluster mitme vmware/xen/hyperv nodega ning lisaks võimalusel replica offsite asukohta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
23.01.2011 14:35:35
|
|
|
selleks ka see offsite replica
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
23.01.2011 14:59:48
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
käits, kuna offsite replica on 1:1'le koopia onsite asjast ning storage loogika hukkumise korral replitseeritakse see sama jama ka offsite peeglisse. Ükski peegel ei ole backup ning just sellest viimasest on enim abi enamasti. Teema kontekstis piisaks aga ka teisest bare-metal DC'st. |
Andrus.. storage loogikaga minu meelest pole seal otseselt midagi pistmist. Ainuke probleem ilmselt tekib sql'iga. Nimelt just mahakukkumise hetkel sql kirjete lisamisega.. kuigi see aken on suhteliselt väike siiski väga intensiivselt kirjutamisega tuld saav sqli baasi andmed ei pruugi olla peale failoverit konsistentsed. Igasugu meiliteenused,domeeni kontrad ja muu pudipadi kolib ennast ilma probleemideta ümber. Ega siis offsite replica ei pea täpselt samasuguse raua peal jooksma ning ega kõiki teenuseid võibolla polegi mõistlik sedasi replitseerida. Ainult elutähtsamad ning vajalikumad. Lisaks võib offsite replica teenust ka sisse osta.. ei pea raua jaoks raha kulutama ning võib iga kell teenuse lõpetada kui osutub ebavajalikuks.
Ning mis kasu oleks ainult DC ümberkolimisest eraldiseisvale kastile kui muud teenused maas on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
23.01.2011 16:35:47
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
[b] Offsite replica mõtet näen vaid siis kui seal offsite'is on ka posu nodesid valmis üle võtma onsite jooksnud asja.
|
Loomulikul..just sellest ma ka rääkisin. Ning antud juhul ei pea tegemist olema posu node'idega vaid piisab mõnest renditud VM'ist ja kettapinnast mission-critical teenuste jaoks.
See on see foorumis asjade arutamine.. üks räägib: sebra on valge-musta triibuline ja teine arvab, et musta-valge triibuline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
23.01.2011 23:53:44
|
|
|
Ma pigem viitasin sellele, et hyper-v edukaks ülestulekuks on DC vajalik - vmware tuleb ka DC'ta üles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|