Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
03.06.2010 15:17:58
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
...Ja mis ajast Windows tabelarvutust teeb ja dokumente saad teha millega - WordPadiga!? Selleks on ju ikka lisatarkvara tarvis. Ubuntu Linuxis on OpenOffice (vist? ei mäleta täpselt) vaikimisi paigaldatava tarkvara hulgas, Windowsile pead MS Office-i ostma ja paigaldama ja ka OpenOffice-i paigaldamine on keerulisem kui Linuxi peal.
.... |
Nii ühes kui teises on tegelikult see tabelarvutus rakendustarkvara. Ära soga vett. See, et paljude linuxi distrodega OO poolkohustuslikult kaasas on pole mingi näitaja. Sellega pelgalt tagatakse, et ta üldse töötab. Ja mis eriraskustesi sa win puhul OO installimisel oled kohanud, selle kohta vist peaksid Tarkvarafoorumisse eraldi teema tegema, niipalju kui minul on olnud juhust installida, siis install probleeme pole valmistanud. Kasutamisega peab harjuma...ehk mõtlesid seda?
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.06.2010 15:19:44
|
|
|
Andykas kirjutas: |
Ning vaadates kuidas Google panustab linuxisse, siis võib see number edaspidi väga jõudsalt kasvada. |
Täpselt. Linuxi ja GNU-maailma häda kipub olema killustatuses, väga palju tarku inimesi on kokku keevitanud erinevaid distroid aga koostööd on vähe. Tõsi, on suuri projekte, kus tõesti koostöö sujub. Kui mõni hiiglane (näiteks Google) teeb oma distro ning selle de facto standardiks seab siis oleks ka linuxil laiemat turgu ja tulevikku. Muidu jätkub mõneprotsendine kudemine.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.06.2010 15:22:38
|
|
|
Veidike nalja kah :
tsitaat: |
Tomorrow väidab, et MacOS operatsioonisüsteemil töötavad personaalarvutid
on teel unustuse suunas. Üllatavalt paljud on temaga nõus.
Tomorrow ütles teisipäeva õhtul sõpradega saunas olles,
et MacOS arvutite populaarsus langeb, kuna inimesed kasutavad internetiühenduseks,
tööks ja oma huvide rahuldamiseks üha enam Windows 7-t ja Androidi.
Ja nagu näis, olid sõbrad Tomorrow-ga üsna ühel meelel. Nemadki osutasid sellele, kuivõrd kiiresti on levima hakanud
kõikvõimalikud Android ja Windows 7 seadmed, mida teiste seas sepistavad ka Google ja teised. |
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 15:33:39
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Ära soga vett. See, et paljude linuxi distrodega OO poolkohustuslikult kaasas on pole mingi näitaja. Sellega pelgalt tagatakse, et ta üldse töötab. Ja mis eriraskustesi sa win puhul OO installimisel oled kohanud, selle kohta vist peaksid Tarkvarafoorumisse eraldi teema tegema, niipalju kui minul on olnud juhust installida, siis install probleeme pole valmistanud. Kasutamisega peab harjuma...ehk mõtlesid seda? |
Ma arvan, et silmas peeti seda et pakihalduris paari klõpsu tegemine on lihtsam, kui brauserist lehe otsimine, faili download ja setupis next'i klõpsimine
Mark0 kirjutas: |
Täpselt. Linuxi ja GNU-maailma häda kipub olema killustatuses, väga palju tarku inimesi on kokku keevitanud erinevaid distroid aga koostööd on vähe. |
Distrod tegelevad peamiselt lihtsalt pakkide kokku ladumise ja omavahelise töötamise kontrolliga. Vahel kui leitakse mõni bugi siis see ka parandatakse ning patchid saadetakse paketi autoritele. Milles täpselt seisneb koostöö puudus? Ma ei näe erilist vajadust välja tulla mingi default installiga paigaltatavate pakettide listiga, erilist kasu sellest nagunii pole. KDE ja Gnome liitumises ma samuti kasu ei näe. Omavaheline koostöö on neil järjest paranenud ning nüüdseks julgeks juba väita, et eri DE'de sama otstarbega programmid oskavad juba üsnagi adekvaatselt suhelda omavahel. Nende liitumisel kaoks ära suur osa innovatsiooni õhutavast konkurentsist.
Ei tasu olla nii naiivne ja arvata, et igaüks nokitseb oma nurgas ühe ja sama programmi bugide parandamisega ning teistele oma tulemusi ei jaga või et igaüks kirjutab ühe ja sama tegevuse jaoks enda lahenduse. Jah, on olemas N+1 rakendust pea iga asja jaoks kuid see on lihtsalt puhas evolutsiooniteooria in-action kus ellu jäävad ainult tugevamad mitte nood, kel suurem rahakott
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
03.06.2010 15:35:28
|
|
|
Ning vaadates kuidas Google panustab linuxisse, siis võib see number edaspidi väga jõudsalt kasvada. |
Täpselt. Linuxi ja GNU-maailma häda kipub olema killustatuses, väga palju tarku inimesi on kokku keevitanud erinevaid distroid aga koostööd on vähe. Tõsi, on suuri projekte, kus tõesti koostöö sujub. Kui mõni hiiglane (näiteks Google) teeb oma distro ning selle de facto standardiks seab siis oleks ka linuxil laiemat turgu ja tulevikku. Muidu jätkub mõneprotsendine kudemine. |
Mnjah. Mõni suurem tegija peab asja kätte võtma ja pushima seda, siis saab asja. Android väga hea näide sellest. Ehk GoogleOS toob selle muutuse linuxi turuossa; iseasi, kas seda nö. "päris" linuxiks lugeda saab.
Ja ega MS ka vahepeal ei maga; esimesed Windows Phone 7 nutitelefonid peaksid saabuma sügisel ja alles eile avalikustas MS operatsioonisüsteemi tabletitele - Windows Embedded Compact 7.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.06.2010 15:39:18
|
|
|
Traf kirjutas: |
Ho Ho kirjutas: |
Linux tõusnud 0.26% ( 0.87 -> 1.13 ) |
kasv ~30%
Suures plaanis väike number kuid eeldades sarnast kasvu veel mõne aasta jooksul siis saab see olema märksa suurem |
Kusjuures aasta aega tagasi oli Linuxi turuosa 1.17%. Viimased aasta aega on 1% piirimail tiksunud. Ei näe seda kasvu kuskil tulemas. |
Praeguse majandusliku olukorra juures on Linuxil kõigi teiste ees kindel eelis.
Majanduskriis hakkab juba arenenud riikides(mitte meil) jõudma lõpule(selleks korraks) aga ei ole küll näha mingit suurt Linuxi tuhinat.Linuxi fännid pidevalt kiidavad, et tasuta asi jne aga fakt on see, et inimene on oma loomuselt laisk.Seega isegi kui Wini eest tuleb raha maksta valitakse ikka see, kuna seda osatakse ka kasutada.Ja tegelikult ma nõustun pigem ostan raha eest asja mida ma tean ja tunnen(probleemid k.a) kui uue platvormi mille quirke ma jälle nullist pean hakkama õppima
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 15:47:11
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Majanduskriis hakkab juba arenenud riikides(mitte meil) jõudma lõpule |
Veame kihla, et suurem pauk on alles tulemata? Viimase paari aasta jooksul toimunu oli lihtsalt nohu, õige kriis pole veel kohale jõudnud
Muus osas nõustun, inimesed on alati kõike uut kartnud, eriti kui on kartus et nad peavad midagi ümber harjuma.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.06.2010 15:58:27
|
|
|
Ära soga vett. See, et paljude linuxi distrodega OO poolkohustuslikult kaasas on pole mingi näitaja. Sellega pelgalt tagatakse, et ta üldse töötab. Ja mis eriraskustesi sa win puhul OO installimisel oled kohanud, selle kohta vist peaksid Tarkvarafoorumisse eraldi teema tegema, niipalju kui minul on olnud juhust installida, siis install probleeme pole valmistanud. Kasutamisega peab harjuma...ehk mõtlesid seda? |
Ma arvan, et silmas peeti seda et pakihalduris paari klõpsu tegemine on lihtsam, kui brauserist lehe otsimine, faili download ja setupis next'i klõpsimine
... |
Ahsoo, ma tõesti ei nuputanud välja, et selle minimonopoli kasutust nii tugevalt internetiavarustest vabalt valitavale ja mõne klõpsuga installitavale esile tõsteti
Ja veel kirutakse win update eksistentsi
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 16:00:35
|
|
|
Win update vs pakihaldur on ikka üsna suur vahe. Üks majandab ainult OS'i ja paari rakendust kui teine tegeleb kogu installitud softi ja draiverite majandusega
Pakun et peamine winupdate kirumine tuleb piraatidelt, kes seda kinni keerata/häkkida ei oska ja inimestelt, kellele ei meeldi sunniviisiline restart peale uuendusi.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
masterx
HV veteran

|
03.06.2010 16:06:08
|
|
|
K3ndu kirjutas: |
Jobs on viimasel ajal eriti julgeks läinud, sellist pahna ajab suust välja ,aga eks eelmistega peab nõustuma ,et tavakasutajal pole tõesti Win-iga midagi teha. |
Huvitav väide, ise olen tavakasutaja ning xp-ega väga rahul
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.06.2010 16:06:18
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Majanduskriis hakkab juba arenenud riikides(mitte meil) jõudma lõpule(selleks korraks)...| |
vähe tõenäoline. need märgid on petlikud.
|
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.06.2010 16:12:09
|
|
|
Win update vs pakihaldur on ikka üsna suur vahe. Üks majandab ainult OS'i ja paari rakendust kui teine tegeleb kogu installitud softi ja draiverite majandusega
Pakun et peamine winupdate kirumine tuleb piraatidelt, kes seda kinni keerata/häkkida ei oska ja inimestelt, kellele ei meeldi sunniviisiline restart peale uuendusi. |
See vahe pole ju põhimõtteline. Lihtsalt on määratud eri piirid tegevusele. Kuna MS ei tegele võõra tarkvara uuendamisega (v.a. mõni üksik erand nagu videodraiverite väljapakkumine), seda tuleb teha autoritel endil.
Piraate ma ei pea kommenteerima Restart - jah, teinekord tüütu. Teiselt poolt ma saan aru ta vajadusest (tundes win ehitust) ja MS on ju üritamas vähendada restarte....
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 16:24:30
|
|
|
Lihtsalt on määratud eri piirid tegevusele. Kuna MS ei tegele võõra tarkvara uuendamisega (v.a. mõni üksik erand nagu videodraiverite väljapakkumine), seda tuleb teha autoritel endil. |
Eks see ole kommertsvara nõrkuseks mõnes mõttes. Igaüks tahab oma joru ajada ja koostööd on vähem, kui OSS'i puhul. Muidugi eriti kurvaks teeb asja see, et isegi MS'i enda softi ei anna ühest tsentraalsest kohast uuendada, vähemalt mina pole siiani veel märganud kuidas ma saaks inimlikult MSVC'd uusima versiooni peal hoida.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
03.06.2010 16:25:16
|
|
|
Majanduskriis hakkab juba arenenud riikides(mitte meil) jõudma lõpule(selleks korraks) aga ei ole küll näha mingit suurt Linuxi tuhinat.Linuxi fännid pidevalt kiidavad, et tasuta asi jne aga fakt on see, et inimene on oma loomuselt laisk.Seega isegi kui Wini eest tuleb raha maksta valitakse ikka see, kuna seda osatakse ka kasutada.Ja tegelikult ma nõustun pigem ostan raha eest asja mida ma tean ja tunnen(probleemid k.a) kui uue platvormi mille quirke ma jälle nullist pean hakkama õppima  |
Ei teata või ei viitsita uurida alternatiive.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.06.2010 16:31:12
|
|
|
Muus osas nõustun, inimesed on alati kõike uut kartnud, eriti kui on kartus et nad peavad midagi ümber harjuma. |
Mis kartus?
Ma räägin viitsimisest.Kellel seda viitsimist on hakata ümber õppima?.A'la hommikul ärkan üles ja ütlen endale:nii tänasest kasutan ainult Linuxit
Pakun et peamine winupdate kirumine tuleb piraatidelt, kes seda kinni keerata/häkkida ei oska ja inimestelt, kellele ei meeldi sunniviisiline restart peale uuendusi. |
Väga vale arvamus.Peamine WU kirumine tuleb inimestelt kes midagi arvutitest ei jaga .WU kinnikeeramine on paari hiireklõpsu asi kui inimesele ette näidata ja kui sulle üllatusena tuleb siis 90%+ wini piraatidest saavad WU kaudu kõik uuendused kätte.Mingit sunniviisilist restarti mina ka näinud pole .Tõsi.Group policy sätetes on võimalik keelata WU autorestart aga mulle tundub, et ka vaikimisi autorestarti rakendata.
Nagu XYZ juba ütles tuleneb restardivajadus wini ülesehitusest kus faile mida kasutatakse parajasti ei saa uuendada.Eksisteerib küll WinSxS kus on tagavarafailid aga see rohkem taastamise jaoks...
Chaza! kirjutas: |
Majanduskriis hakkab juba arenenud riikides(mitte meil) jõudma lõpule(selleks korraks) aga ei ole küll näha mingit suurt Linuxi tuhinat.Linuxi fännid pidevalt kiidavad, et tasuta asi jne aga fakt on see, et inimene on oma loomuselt laisk.Seega isegi kui Wini eest tuleb raha maksta valitakse ikka see, kuna seda osatakse ka kasutada.Ja tegelikult ma nõustun pigem ostan raha eest asja mida ma tean ja tunnen(probleemid k.a) kui uue platvormi mille quirke ma jälle nullist pean hakkama õppima  |
Ei teata või ei viitsita uurida alternatiive. |
Ei viitsita just.Teadmises pole asi ma arvan.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
03.06.2010 16:34:50
|
|
|
Mnjah. OS on siiski vahend eesmärgi saavutamiseks, mitte eesmärk omaette. Linuxile ülemineku argumentideks peaks olema aja ja raha kokkuhoid ja süsteemi lihtsam kasutamine. Ainult Linuxi enda pärast ei hakka keegi operatsioonisüsteemi ja harjumusi muutma.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.06.2010 16:36:19
|
|
|
Mnjah. OS on siiski vahend eesmärgi saavutamiseks, mitte eesmärk omaette. Linuxile ülemineku argumentideks peaks olema aja ja raha kokkuhoid ja süsteemi lihtsam kasutamine. Ainult Linuxi enda pärast ei hakka keegi operatsioonisüsteemi ja harjumusi muutma. |
Hästi öeldud
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 16:36:20
|
|
|
Mis kartus? |
Näiteks kasvõi kartus selle ees, et Linux on totaalselt erinev winist ja ükski varem õpitud oskus seal ei tööta
Küll on teada juhtumeid kus võhikud tõsteti wini tagant linuxi(/osx) taha ning polnud neil seal häda midagi.
Peamine WU kirumine tuleb inimestelt kes midagi arvutitest ei jaga |
Enda kogemuse järgi küll ütleks, et peamised kirujad on inimesed, kes midagi natuke juba jagavad ning arvavad et on nüüd ilgelt profid valmis.
Mingit sunniviisilist restarti mina ka näinud pole |
Viimaste uuenduste puhul on seda tõepoolest vähemaks jäänud, XP ajal pidi iga väikse asja peale juba restartima. Eriti "tore" oli kui mingil X põhjusel otsustas failiserver kunagi updatemist teha poole tööpäeva keskelt
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
03.06.2010 16:42:26
|
|
|
Ei suuda lisamata jätta:
Spoiler 
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
03.06.2010 16:59:17
|
|
|
Mida juttu. Ega nt Ubuntu ja Windooza nii erinevad ka enam pole. Ubuntu isegi vaat et kasutajasõbralikum, pole mingit keberniiti erinevate softijuppide otsimisega, synapticuga saab kõik korda aetud.
Konsool on suht erandlik nähtus Ubuntu viimaste versioonide puhul.
Kui suure osa muidu moodustavad Ubuntu kasutajad Linuxi kasutajatest?
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.06.2010 17:05:03
|
|
|
Distrod tegelevad peamiselt lihtsalt pakkide kokku ladumise ja omavahelise töötamise kontrolliga. Vahel kui leitakse mõni bugi siis see ka parandatakse ning patchid saadetakse paketi autoritele. Milles täpselt seisneb koostöö puudus? Ma ei näe erilist vajadust välja tulla mingi default installiga paigaltatavate pakettide listiga, erilist kasu sellest nagunii pole. |
Praktikas on just Microsoft Windowsi ning Apple raud + MacOS tõestanud end, kus mõlemil juhul on kasutajale üsna vähe valida jäetud, puudub seesama killustatus, mida ise kirjeldasid. Massilisele enamusele kasutajatele meeldib võtta asi ette ja kasutada ning eriti Apple on suutnud teha hea kompoti, kus on kõik olemas, mida üks keskmine inimene nõuda oskab. Linuxi puhul on see valik pandud sellesama kasutaja õlgadele ning niigi võõras süsteem on veel kirjum. Google otsing, Gmail, Google Maps, Chrome, Google Translate, Google Reader on head näited sellest, kuidas on suudetud teha väga head, võimsad ja lihtsalt kasutatavad süsteemid tavakasutajale. Või siis kogu Apple armaada MP3-mängijast arvutini välja.
Linuxi puhul hakkab häda juba sellest peale, millist distrot valida. "Võta see, mis on sõbral" tihti ei tööta kuna igaühel on oma eelistus. Samuti on murede korral tänu süsteemi keerukusele tüütum abi otsida. Ma isiklikult loodan väga, et GoogleOS suudab läbi murda ning maailma muuta. Sest linuxil on tugev potentsiaal ja tugevad tegijad, puudu on uus Steve või Bill ehk siis novaator, ideoloog ja turundaja. Tehniline pool on tipp-topp.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.06.2010 17:16:20
|
|
|
puudub seesama killustatus, mida ise kirjeldasid |
Kirjeldasin kde vs gnome konkurentsi ning kuidas eri distrode koostajad koostööd teevad et rakendustest buge välja ajada. Mis konkreetselt nendes halba on?
Või ehk peaks ka alles jätma ainult üks-kaks brauserit et killustatusest ja valikuvabadusest tekkiv segadus väiksem oleks?
Linuxi puhul on see valik pandud sellesama kasutaja õlgadele ning niigi võõras süsteem on veel kirjum |
Mis seal nii kirjut on? Suvaline viimaste aastate linuxiline käib next-next installiga mis laseb sulle peale täisvariandi kõigest vähem ja rohkem vajalikust kraamist, ei tohiks nagu erilisi probleeme olla rakenduste valikuga. OOo on vast igal pool defauldis olemas, brauserid ei erine üksteisest eriti palju ning muusika-video mängijad on valdavalt kõik suht inimlikult kasutatavad. Millise konkreetse rakenduse otsimise kohta oled probleeme kuulnud?
Ehk siis tore on hõisata, et see on killustatud ja ilge jama kuid mina isiklikult ei näe probleemi ja julgeks öelda, et killustatus on 'vaat et väiksemgi kui teiste platformide peal arvestades kui tugevalt koostööd tehakse omavahel. Kas keegi võiks mõne konkreetse näite varal mind ullikest veidike valgustada?
[edit]
Nagu ütlesid siis tehnilise poole pealt ei takista linuxit praktiliselt miski. Mu enda arvamus on, et peamiseks piduriks on eelarvamused Linuxi ja OSS'i suhtes.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
03.06.2010 17:19:53
|
|
|
Mis sel Steve`l viga on? Android on porno, windows ununeb, mis veel.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.06.2010 17:36:10
|
|
|
Ho Ho, aga vasta ise enda küsimusele. St kui kõik on parimas korras siis miks on linuxi kasutajate protsent marginaalne? Mina näen ja väidan, et pilt GNu maailmast on liiga kirju ja killustatud, on 5 hästi palju valikuvariante, mille seast ei osata valida. Kui oleks üks levinud ja domineeriv distro, kus installi ajal ei segata sind tüütute valikutega ja peale installi on sinul ja su sõbral samad ikoonid laual ja samad programmid töötavad - siis on lootust, et linux hakkab laiemalt levima. Seniks jääb ta aga entusiastida pärusmaaks kui ühel on Gentoo, teisel Fedora, Mandriva, Uduntu, üks kasutab KDE'd, teine Gnomet, kolmandal on Enlightenment jne.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
03.06.2010 18:11:22
|
|
|
Lihtsalt on määratud eri piirid tegevusele. Kuna MS ei tegele võõra tarkvara uuendamisega (v.a. mõni üksik erand nagu videodraiverite väljapakkumine), seda tuleb teha autoritel endil. |
Eks see ole kommertsvara nõrkuseks mõnes mõttes. Igaüks tahab oma joru ajada ja koostööd on vähem, kui OSS'i puhul. Muidugi eriti kurvaks teeb asja see, et isegi MS'i enda softi ei anna ühest tsentraalsest kohast uuendada, vähemalt mina pole siiani veel märganud kuidas ma saaks inimlikult MSVC'd uusima versiooni peal hoida. |
Nõrkus või tugevus, see sõltub vaatenurgast. Kommertsfirmade tarkvara lähtekood on nende endi valduses ja ainult neil on võimalus seal midagi muuta. Autorid on ikka reeglina pädevamad koodi muutjad kui ükskõik milline võõram tegija. Ja asi toimib tegelikult üllatavalt hästi, kui arvesse võtta, et kui kirju punt on rakendustarkvara tegemas. Ja kui eri tegijatel on vaja olnud oma tarkvara koostööd tegema panna, siis see on nende omavaheline äriline kokkulepe.
Sinu kurvastust ei õnnestu mul jagada. Näitena toodud MSVC suhtes on mulle küll win update vajalikke lisasid pakkunud. Neid on küll imevähe üldse olnud. Vast paari olen MS kodukalt lisaks otsinud, mõne konkreetse probleemiga seoses ja siis on jutt juures olnud, et igaühele pole seda lisajuppi tarviski. Ja suuremad uuendused ... hmmm ... MSDN kliendina olen nad saanud just siis võtta kui mulle see on meeldinud, kui on vajadust olnud uue versiooni järele. Nii ma ei jaga su kurvastust ühti...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|