Proovisin ka erinevaid päringuid. Kahjuks enamasti tulemusteta.
Näiteks:
"photosyntesis" (bioloogia - fotosüntees)
proovi "photosynthesis"
Ega see ka eriti targem pole.
Vt näiteks wiki artiklit fotosünteesi kohta. Vähemalt põhireaktsioonide valemid võiks olla esitatud.
Lihtsalt sõnaseletus on ikka liiga primitiivne vastus.
Vastused on ikka väga puudulikud. Näiteks Waterloo lahingu (Battle of Waterloo) ainsa osalenud riigina näidatakse Prantsuse impeeriumi.
Ma ei julgeks küll sellist ebatäpset süsteemi õpilastele soovitada.
Ma ei tea miks, kuid Google uuendused tunduvad mulle palju kasulikumana kui see Wolframi otsing.
Google ja WolframAlphat ei saa võrrelda kasulikkuse teel, või üldse KUIDAGI.
WolframAlpha annab vastuseid.
Google annab veebilehti kus VÕIBOLLA on su otsitud asja kohta infot, Pigem mitte, aga võibolla.
Võrrelda saab kõike ja väga paljudest erinevatest aspektidest. Google puhul on vastuseks antava info hulk oluliselt suurem. Wolframi puhul võiks napima vastusega leppida, kui see vastus alati õige oleks. Paraku ei ole aga Wolframi vastused alati korrektsed. Mina eelistan pigem rohkem vastuseid, mille puhul ma tean, et esitatud tulemustest tuleb oma intelligentsi appi võttes valida sobivad variandid, kui tõena esitatud lakoonilist valet.
Vastus vastuseks, Google vastused on minu jaoks enamasti kasulikumad kui Wolframi omad.
Wolframi puhul on minu katsetuste kohaselt asjassepuutuvate vastuste osakaal vähemalt suurusjärgu võrra väiksem kui Googlel.
Ma ei tea miks, kuid Google uuendused tunduvad mulle palju kasulikumana kui see Wolframi otsing.
Google ja WolframAlphat ei saa võrrelda kasulikkuse teel, või üldse KUIDAGI.
WolframAlpha annab vastuseid.
Google annab veebilehti kus VÕIBOLLA on su otsitud asja kohta infot, Pigem mitte, aga võibolla.
Võrrelda saab kõike ja väga paljudest erinevatest aspektidest. Google puhul on vastuseks antava info hulk oluliselt suurem. Wolframi puhul võiks napima vastusega leppida, kui see vastus alati õige oleks. Paraku ei ole aga Wolframi vastused alati korrektsed. Mina eelistan pigem rohkem vastuseid, mille puhul ma tean, et esitatud tulemustest tuleb oma intelligentsi appi võttes valida sobivad variandid, kui tõena esitatud lakoonilist valet.
Vastus vastuseks, Google vastused on minu jaoks enamasti kasulikumad kui Wolframi omad.
Wolframi puhul on minu katsetuste kohaselt asjassepuutuvate vastuste osakaal vähemalt suurusjärgu võrra väiksem kui Googlel.
Google puhul on vastusteks antud rämpsu hulk oluliselt suurem. Wolframi puhul on vastus 99% kordadest väga täpne ja õige. Kui sa eelistad suurel hulgal BSi mis tegelt ühelegi su küsimusele tegelikult ei vasta siis palun.
See milleks WolframAlpha loodud on teeb ta Googlile 100x ära, Samas ei paku ta ( Jumal tänatud ) täpselt seda sama mida Google, ning see mis sulle kasulik on tuleneb sellest mida sa otsid, kui sa otsid umbmäärast juttu nagu sa ise ajad, siis google on ideaalne, kui sa otsid täpseid fakte, statistikat ning arve siis WolframAlpha on see mis su elu lihtsaks teeb.
Googlega saab küll võrrelda ja väga hästi. Ma väga palju ei tohi lobiseda, aga mingi video on keegi netti toppinud. Uurige ise siis (www.google.com/squared)
Link _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
viimati muutis d3t 19.05.2009 11:30:26, muudetud 1 kord
See milleks WolframAlpha loodud on teeb ta Googlile 100x ära, Samas ei paku ta ( Jumal tänatud ) täpselt seda sama mida Google, ning see mis sulle kasulik on tuleneb sellest mida sa otsid, kui sa otsid umbmäärast juttu nagu sa ise ajad, siis google on ideaalne, kui sa otsid täpseid fakte, statistikat ning arve siis WolframAlpha on see mis su elu lihtsaks teeb.
Tõin eespool mitmeid näiteid, kus Wolframi tulemus puudulik või lausa vigane oli.
Mina ei saanud mingit vastust enam kui pooltele katseks esitatud küsimustele. Arvutusteheteks kasutan vajadusel kalkulaatorit ja seetõttu sellised katsed jätsin tegemata. Minu arvates on väga halvasti, kui täpsele ja konkreetsele vastusele pretendeeriv vastus puudulik või suisa vale on.
Umbmäärast juttu ajad sa ise, mina olen toonud konkreetsed näited.
Ärge nüüd unustage, et asi on alles katsetuste staadiumis ja mingit normaalset tööd näeme ehk mitme aasta pärast alles. Ja tõenäoliselt mitte wolframi poolt. Oluline takistus on hetkel ju andmete kättesaadavus näiteks. Aga see selleks.
Samuti võiks ikka asja sihtotstarbeliselt kasutada, mitte otsida sealt madonna aluspesu värve või põhjust miks Lennon maha lasti.
Võrdlus Guugliga on kohatu. Täiesti erinevad tehnoloogiad ja sihtgrupid. _________________ KASS
kift lisa on sellel matemaatiline pool see oskab keskooli matemaatikat ja sai katsetatud täna tunnis mobiili pealt, asi fungab, annab õigeid vastuseid ja on lihtne, kuid uimane
Millised need konkreetsed näited on? Millisele küsimusele/küsimustele sa vastust ei saanud või saadud vastus vale oli?
Kas on raske ettepoole vaadata? Või pean need uuesti üle kordama?
Märgin vaid, et tõin oma 16.05.2009 11:22 ja 17.05.2009 02:59 kommentaarides näitena välja vaid väikese osa päringutest, mis vastuseta jäid.
Valeiinfo näitena võite võtta kasvõi Waterloo lahingu, mis teadupoolest ei olnud mingi kodusõja lahing ja kus osales ikka terve hulk riike peale Prantsuse impeeriumi.
Proovisin nüüd võrdluseks kõik minu 16.05.2009 11:22 ja 17.05.2009 02:59 kommentaarides toodud päringud läbi ka googlel. Piirdusin vaid 1. esitatud lingi vaatamisega ja üllatus-üllatus, kõik olid asjakohased!
Väite kohta, et Google ja Wolframi sihtgrupid on täiesti erinevad, tahaks kuulda ka mingit täpsustust, millist erinevust silmas peetakse?
Mina pakun, et Google on mõeldud inimestele, kes soovivad leida internetist infot neile huvi pakkuvates küsimustes.
WolframAlfa seevastu on mõeldud inimestele, kes soovivad leida internetist infot neile huvi pakkuvates küsimustes.
Ei tulnud just suur erinevus!
19.05.2009 19:44:43
Re: 18-ndal mail käivitub uus vastusemootor Wolfram|Alpha
wfiles kirjutas:
inca kirjutas:
Sihtgrupina võib näha inimesi, kellele on vajalik väärtustega mõõdetav informatsioon ja kellel on seda vaja kiiresti.
Mis väärtusega seda informatsiooni mõõdetakse ja kummal juhul siis see väärtus on oluline? Mis kiirusesse puutub, siis minul töötab Google kiiremini kui Wolfram, kas siis saab järeldada, et Google kasutajate sihtrühmale on oluline kiirus, kuid Wolframi sihtgrupile mitte?
Praegu jääb sellest väitest mulje, et Wolfram on spetsiaalselt loodud kasutajatele, kellele sobib, et rohkem kui pooltel juhtudest ei anta otsingule mingit vastust ja kellel pole oluline, et päringutulemused saaks kätte kiiresti.
19.05.2009 20:06:32
Re: 18-ndal mail käivitub uus vastusemootor Wolfram|Alpha
Sults kirjutas:
wfiles kirjutas:
inca kirjutas:
Sihtgrupina võib näha inimesi, kellele on vajalik väärtustega mõõdetav informatsioon ja kellel on seda vaja kiiresti.
Mis väärtusega seda informatsiooni mõõdetakse ja kummal juhul siis see väärtus on oluline? Mis kiirusesse puutub, siis minul töötab Google kiiremini kui Wolfram, kas siis saab järeldada, et Google kasutajate sihtrühmale on oluline kiirus, kuid Wolframi sihtgrupile mitte?
Praegu jääb sellest väitest mulje, et Wolfram on spetsiaalselt loodud kasutajatele, kellele sobib, et rohkem kui pooltel juhtudest ei anta otsingule mingit vastust ja kellel pole oluline, et päringutulemused saaks kätte kiiresti.
Wolfram ei ole otsingumootor, millest sa aru ei saa?
Ega jah. Seda ei saa googliks templedada.
Seal on teised väärtused.
Mina pean seda asja seal TÖÖRIISTAKS mitte küsimuste esitamise kohaks vms
äris mitmeid asju leian juab endalegi kasutada ja kui seda teemapuud vaadata, siis oi oi kui palju seda on.
Kas tõesti saab eeldada, et seal on mingid suvalised mikud ja marid sees, kes on vbla tähtsad ainult eesti maastikul (mingi näide üleval oli). Ma isegi ei eeldaks seda
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.