|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Dogbert
HV Guru

|
11.04.2009 20:26:45
|
|
|
Kaitse töötab ju Excelis samal viisil. Nende lahtrite sisu, millele vorminduse all on lisatud seesama kaitse, mis sinu väitel ei tööta, töötab alles lehekülje kaitse sisselülitamisel (vastav märkus on ju vormindamise all kaitse sakil ka kirjas - loe see läbi). Et vaikimisi on kaitstud kõik lahtrid, siis kaitstud leheküljel ei saagi midagi muuta. Kui mõne lahtri tahad kaitstud lehel muudetavaks jätta, pead sealt enne lehekülje kaitse sisselülitamist vorminduse all kaitse "linnukese" eemaldama.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
08.06.2009 15:22:00
|
|
|
kas OO.o Calc'is on võimalik teha nii, et "kõik tulbad oleksid ühe laiused ja kõik read ühe kõrgused"? Või näiteks sedasi, et "kõik tulbad oleksid laiad kuni sisestatud teksti lõpuni ja kõik read oleksid kõrged kuni sisestatud tekti lõpuni"? Praegu on nii, et näiteks kui keegi saadab mulle mingi sadu ridu ja tulpasi sisalduva faili ja ma avan selle, siis kohati on mõni tulp mõttetult lai sinna sisestatud teksi suhtes või mõni rida liiga kõrge arvestades seda kui vähe teksti seal sees on. Teab keegi, kas Calc võimaldab sellist vormindamist?
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.06.2009 16:26:53
|
|
|
Ikka võimaldab - täpselt sama moodi nagu Excel. Mina ei näe mingit olulist erinevust.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 08.06.2009 16:47:29, muudetud 3 korda |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
08.06.2009 16:28:38
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
| Ikka võimaldab - täpselt sama moodi nagi Excel. Mina ei näe mingit olulist erinevust. |
ja kuidas see siis käib?
|
|
   |
53 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.06.2009 16:46:46
|
|
|
http://plan-b-for-openoffice.org/calc/topic/adjust-column-width-to-content
http://plan-b-for-openoffice.org/calc/topic/adjust-row-height-to-content
Screencastides on mõõtmete sobitamine ühe rea või tulba kaupa, kui tahad seda teha mitmel real või tulbas korraga, siis selekteeri vajalikud tulbad (Ctrl klahvi all hoides) ja tee topeltklõps valitu parempoolseimal või alumisel joonel.
Valitud tulpade või ridade mõõdud saab võrdseks suvalist valitud tulpa või rida sättides, mõõdud saab täpseks paremklõpsuga avanevast menüüst või format - column - width; format - row - height
Sisuliselt on täpselt sama mis Excelis.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
09.06.2009 07:00:44
|
|
|
Ise ka maadelnud sellega. OO-le ei meeldi mõnikord Exceli vorming või ei saa sellele pihta (ning vastupidi) ning tulemuseks ongi kammajaa. Seni olen kõikmõeldavates kohtades kasutanud sellisel juhul OO.org portable versiooni juhul kui algfail on koostatud ka OO-s, siis on abiks. Vastupidisel juhul pole aga mingit rohtu veel sellele leidnud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
18.06.2009 21:03:26
|
|
|
"open office calc probleem" see ei ole, pigem on viga minu teadmatuses. Nimelt on mul kolm pikka veergu, mis vajaksid ümardamist teiselt komakohalt.
Näitena: 119,43 vajaks teisendamist 119,45 peale.
Mis aga minu jaoks raskeks teeb on see, kui kasutada ROUND- või UP/DOWN funktsiooni, siis ei oska seda kuidagi sobivalt paigutada, kui lahtris on juba ees valem, nt. J17=((H17/100)*15,67)*1,11
|
|
| Kommentaarid: 363 loe/lisa |
   |
299 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
19.06.2009 07:54:54
|
|
|
| Mis möllad, kirjutas: |
"open office calc probleem" see ei ole, pigem on viga minu teadmatuses. Nimelt on mul kolm pikka veergu, mis vajaksid ümardamist teiselt komakohalt.
Näitena: 119,43 vajaks teisendamist 119,45 peale.
Mis aga minu jaoks raskeks teeb on see, kui kasutada ROUND- või UP/DOWN funktsiooni, siis ei oska seda kuidagi sobivalt paigutada, kui lahtris on juba ees valem, nt. J17=((H17/100)*15,67)*1,11 |
Variant 1
Format -> Cells -> Numbers -> User-Defined, ja kirjutad lahtrisse Format Code väärtuse 0,05
Variant 2
Paned oma valemile MROUND funktsiooni ümber:
=MROUND(((H17/100)*15,67)*1,11;0,05)
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
19.06.2009 09:10:10
|
|
|
Aitäh vastuse eest.
1. variant nagu enamvähem sobiks, kuid selle koodiga ümardatakse kõik teised komakohad arv viieks, nt.
111,11 --> 111,15
111,16 --> 112,15
111,15 --> 112,15
kuigi võiks kuidagi saada ümardada arve kas nulli või viieni - embkumb algarvule lähemal on
2. variant ei sobi, kuna iga tulba eri veerus on erinev valem - seega nö. kopi-peisti teha ei saa
|
|
| Kommentaarid: 363 loe/lisa |
   |
299 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
19.06.2009 09:56:47
|
|
|
| Mis möllad, kirjutas: |
Aitäh vastuse eest.
1. variant nagu enamvähem sobiks, kuid selle koodiga ümardatakse kõik teised komakohad arv viieks, nt.
111,11 --> 111,15
111,16 --> 112,15
111,15 --> 112,15
kuigi võiks kuidagi saada ümardada arve kas nulli või viieni - embkumb algarvule lähemal on
2. variant ei sobi, kuna iga tulba eri veerus on erinev valem - seega nö. kopi-peisti teha ei saa |
Aga tee siis eraldi tulp milles valem =MROUND(J17;0,05)
Seda saad ju kopeerida küll.
Kui topelt tulpasid näha ei taha, siis lükkad J tulba nii kitsaks, et laius 0
Kasutada võib ka lihtsalt ROUNDi, nt:
=0,05*ROUND(A1/0,05;0)
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
19.06.2009 11:17:54
|
|
|
tänud! Aga kas seda saab kah teha, et näiteks mul on kaks sama kuupäeva teineteise all lahtrites(näiteks on kahes lahtris teineteise all 1.07.09) ning ma märgistan need kaks lahtrit ning kui ma nüüd neid kahte märgistatud lahtrit allapoole sikutan, siis täidetakse kõik järgnevad lahtrid 1.07.09 kuupäevaga, mitte ei hakka kuupäevad suurenema?
|
|
   |
53 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
19.06.2009 11:30:23
|
|
|
| mightythor kirjutas: |
tänud! Aga kas seda saab kah teha, et näiteks mul on kaks sama kuupäeva teineteise all lahtrites(näiteks on kahes lahtris teineteise all 1.07.09) ning ma märgistan need kaks lahtrit ning kui ma nüüd neid kahte märgistatud lahtrit allapoole sikutan, siis täidetakse kõik järgnevad lahtrid 1.07.09 kuupäevaga, mitte ei hakka kuupäevad suurenema? |
Hoia allapoole sikutades CTRL klahvi all
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
17.09.2009 09:40:54
|
|
|
kas Calc cõimaldab teha sellist dokumenti, kus mul on 1(tulbad)x24(read) ja 2x24 tabelid, mis on omavahel sedasi seoses, et kui ma näiteks kirjutan väärtuse esimese tabeli viiendasse lahtrisse, siis tekib see ka teise tabeli viiendasse lahtrisse? Või kui ma nüüd näiteks selle lahtri tõstan ringi seitsmenda lahtri peale, siis liiguks see kaasa ka teises tabelis seitsmenda lahtri peale
|
|
   |
53 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.09.2009 12:08:43
|
|
|
| mightythor kirjutas: |
| kas Calc cõimaldab teha sellist dokumenti, kus mul on 1(tulbad)x24(read) ja 2x24 tabelid, mis on omavahel sedasi seoses, et kui ma näiteks kirjutan väärtuse esimese tabeli viiendasse lahtrisse, siis tekib see ka teise tabeli viiendasse lahtrisse? |
Jah
| tsitaat: |
Või kui ma nüüd näiteks selle lahtri tõstan ringi seitsmenda lahtri peale, siis liiguks see kaasa ka teises tabelis seitsmenda lahtri peale  |
Mis mõttes erineb see esimesest?
Räägid kahest tabelist, st pead ikka silmas kahel erineval lehel asuvaid tabeleid?
Nimetame lehed tabel1 ja tabel2
Kui tahad, et tabel1 esimese tulba väärtused ilmuksid tabel2 esimesse tulpa, siis tabel2 esimese tulba esimesse lahtrisse (s.o A1) kirjutad
=tabel1.$A1 ja lahtri alumisest nurgast lohistades täidad tulba selle valemiga. Reanumber suureneb automaatselt, tulp on antud absoluutse aadressiga ($) ja see ei muutu ka lahtri või tulba asukoha muutmisel tabel2 lehel.
St et asi käib samal põhimõttel nagu Excelis, ainult lahtri aadressis lehe nime eraldajaks pole mitte "!" vaid "."
Kui sa ei taha teises tabelis näha nulle, kui esimeses tabelis on vastav lahter tühi, siis kasuta valemit =IF(Sheet1.$A1="";"";Sheet1.$A1)
Või mõtlesid sa midagi muud?
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
19.03.2010 08:42:43
|
|
|
Kuidas teha openoffice calcis sellist lahendust, et lahtris on arv (näiteks 3000) ja siis selle kõrval oleks 2 nuppu (+ ja -), millele vajutades see arv läheb ühe võrra suuremaks või väiksemaks?
Kas openofficel on võimalik kuidagi salvestada "pdf optionse". Mul pmst pdf exportimisel alati ühed seaded, aga ei ole siiani leidnud võimalust, kuidas need võimalused ära salvestada.
|
|
| Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.03.2010 17:22:05
|
|
|
| Timberg kirjutas: |
| Kuidas teha openoffice calcis sellist lahendust, et lahtris on arv (näiteks 3000) ja siis selle kõrval oleks 2 nuppu (+ ja -), millele vajutades see arv läheb ühe võrra suuremaks või väiksemaks? |
Jällegi - kui Excelis on asi selge, siis OO.o puhul on lugu peaaegu äravahetamiseni sarnane. Pluss ja miinus asemel on muidugi standardsed noolekesed (ehk õige nimetusega spin button), mida võib kohata igal pool programmides lahtris oleva väärtuse suurendamiseks-vähendamiseks.
Kui see lahter on näiteks A1, siis aktiveerid View - Toolbars - Form Controls toolbari. Lülitad selle Design mode peale (vasakult teine nupp sellel toolbaril).
Design modes muutuvad ülejäänud nupud aktiivseks - klõpsad vastava pildiga nuppu, mille tooltip näitab teksti "Creates a spin button". Ja "joonistad" siis A2 lahtrisse selle nupu. Nupu suurust muudad oma vajaduste järgi.
Loodud nupult paremklõpsuga avad "Control..." dialoogi,
Data sakil klõpsates kirjutad Linked Cell lahtrisse A1 ja
General sakilt määrad miinimum-, maksimum- ja vaikimisi väärtuse ning sammu pikkuse ja muud soovitud parameetrid.
Kui nüüd desgn mode välja lülitad, hakkab asi tööle.
Kui aga tahad just tingimata plussi ja miinust seal näha, siis läheb asi keerulisemaks. Ei näe sel erilist mõtet.
Kas openofficel on võimalik kuidagi salvestada "pdf optionse". Mul pmst pdf exportimisel alati ühed seaded, aga ei ole siiani leidnud võimalust, kuidas need võimalused ära salvestada. |
File -> Export as PDF avab PDF Options dialoogi, milles määratud seaded jäävad püsima kuni nende järgmise muutmiseni. Mina ainult seda olengi kasutanud.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
19.03.2010 19:32:09
|
|
|
| File -> Export as PDF avab PDF Options dialoogi, milles määratud seaded jäävad püsima kuni nende järgmise muutmiseni. Mina ainult seda olengi kasutanud. |
Oot.. sul tõesti jätab selle meelde? Ma pean IGA pdf eksportimisel seal uuesti ühtesid ja samu sätteid panema.
Dogbert suurimad tänud sulle selle numbrisuurendamise õpetuse eest. Asi töötab nagu kellavärk.
Tahaks veel teada, kas kuidagi on nii võimalik ka teha, et ta mul OOcalc failis näitab neid nooli, aga kui ekspordin PDFi, siis seal neid nooli (millega numbrit suurendan) ei kuvata?
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.03.2010 20:47:58
|
|
|
| Timberg kirjutas: |
| File -> Export as PDF avab PDF Options dialoogi, milles määratud seaded jäävad püsima kuni nende järgmise muutmiseni. Mina ainult seda olengi kasutanud. |
Oot.. sul tõesti jätab selle meelde? Ma pean IGA pdf eksportimisel seal uuesti ühtesid ja samu sätteid panema.
|
Just katsetasin veelkord - tõesti jätab meelde selle seadistuse. Aga ma kasutan hetkel veel vana 3.1.1 versiooni, kui sul on 3.2, siis ehk on see mingi uus puuk?
Juhul kui viga on põhjustatud mingist veast OO.o kasutajaprofiilis (mis võib olla tekkinud mingi versiooni upgrade'i käigus - poleks see ka esimene kord), siis võid veast vabaneda uue profiili tekitamisega. Kaovad küll ka kõik seadistused ja alustad vaikimisi seadetega, aga veast võid lahti saada. Sulge OO.o, mine %appdata% kausta ja nimeta OpenOffice.org kaust OpenOffice.old või misiganes muu nimega kaustaks (jääb võimalus vana seadistus taastada, kui uuest abi pole). Kui uuesti Oo.o käivitad, luuakse uus profiil.
Tahaks veel teada, kas kuidagi on nii võimalik ka teha, et ta mul OOcalc failis näitab neid nooli, aga kui ekspordin PDFi, siis seal neid nooli (millega numbrit suurendan) ei kuvata? |
Pane nupu Control dialoogis "Print" väärtuseks "No" (Excelis ka sama võimalus printimise jaoks)
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
19.03.2010 21:58:19
|
|
|
Väga edev värk, töötab täpselt nagu peab. Tuhat tänu sulle!
Lasen endale uue OO peale, mul hetkel "portable versioon" - see tõbras vast ka kurja juur.
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.03.2010 22:32:53
|
|
|
Portable puhul ehk kasutajaprofiili kas ei tekigi või tehakse see iga kord uus - ma täpselt ei tea, aga põhjus on ilmselt seal, just nagu sa oletad.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
24.03.2010 17:31:43
|
|
|
| Kuidas see open office speller töötab? Lasin peale eestikeelse spelleri, aga mingeid jooni kusagile alla vigastele sõnadele ei tõmba...
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.03.2010 19:59:27
|
|
|
OO.o-le on olemas kaks eesti keele spellerit - OpenOffice.org poolt pakutav avatud koodiga ja EKI sõnastikel põhinev (minuteada) ning Filosofti tasuta, kuid suletud koodiga speller.
Esimene töötab kõigi OO.o uute versioonide peal, teine on valmistatud OO.o 3.0.0 jaoks, kuid töötab ka 3.1.x peal. 3.2 peal kahjuks ei paista see korrektselt paigalduvat ega töötavat.
Vaikimisi keele määramine dokumentides käib Options - Language Settings - Languages alt. Vastavalt vaikimisi keelele kasutatakse ka sellele sobivat spellerit. Filosofti spellerit võib olla vajalik sisse lülitada Options - Language Settings - Witing Aids - Available language modules osast (eeldusel, et see on paigaldatud ja töötab korrektselt)
Jooksva kontrolli jaoks peab olema märgitud Options - Language Settings - Witing Aids - Options: Check spelling as you type
Vaikimisi keelest erinevat keelt mingi osa jaoks tekstist saab valida Tools menüüst.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
27.03.2010 08:38:48
|
|
|
No kurat ei saa aru.. Kõik seadistatud nagu õpetus väidab, aga ei hakka speller va tõbras tööle. Mis siis ikka.
Oskab keegi ehk öelda, kuidas saaks luua sellise lahenduse, et OO calc failist saaks võimalikult mugavalt/kiirelt eksportida PDF faili, mille nimi tuleb vastava CELLi väärtusest?
Lisaks tahaks teada, kuidas saab teha nii, et...
cell 1- saaks valida erinevate toodete vahel
cell 2- muutub automaatselt hind vastavalt sellele, millise toote vlain cell 1'es?
CELL 1 CELL 2
toode 1 hind 1
toode 2 hind 2
toode 3 hind 3
Tänud
|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etsike
HV veteran

|
05.10.2010 17:00:21
|
|
|
Pöördun ülalnimetatud programmi paremate tundjate poole oma murega. Nimelt oleks mul tarvis võrrelda kaht nimekirja kohanimesid.
Ütleme nii, et veerg (column) A on päriselt eksisteerivate kohtade nimekiri. Ja veerg B on ka nimekiri kohanimedest, aga see nimekiri sisaldab ka kohti mida päriselt olemas pole ja samas on sellest puudu mõned kohad, mis nimekirjas A olemas on.
Tahaks kuidagi automatiseerida seda tuima nimekirjade võrdlemise tööd:
1) leidmaks veerust A kohanimed, mida veerus B pole ja tooks need kuskil/kuidagi välja
2) leidmaks veerust B kohanimed, mida veerus A pole ja tooks need kuskil/kuidagi välja
Ja tulemused mõlemale punktile võiks kuskil ülesse loetleda või samas veerus ära märkida kuidagi.
Või saab seda mõne teise programmiga kergemini lahendada?
Igatahes tänud ette, hoiaks mul mitukümmend tundi tööd kokku.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.10.2010 21:07:28
|
|
|
Ma midagi huvi mõttes klopsisin kokku näidiseks. Loodetavasti sain su probleemi püstitusest õigesti aru.
NB! Absoluutaadresside kasutamine õiges kohas on kriitilise tähtsusega! Nimekirjad A ja B ei pea olema ühepikkused. Et valemid automaatselt nimekirja pikkusele vastavaks kohanduksid, tuleb nimekirjad lisada olemasolevatele ridadele ridu vahele lisades. Kui seda ei tee, peab valemeid käsitsi korrigeerima vastavalt pikemale nimestikule.
Võimalik, et saab ka kuidagi lihtsamalt, aga ei tulnud midagi paremat pähe.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|