|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
heretic666
HV Guru

|
18.01.2021 09:35:29
|
|
|
| tsitaat: |
Melitta täisautomaatne on selles mõttes hästi mugav, et pärast kohvi tegemist saab kohe teha kiirpuhastuse, mis laseb piimasüsteemist vee läbi ning ei pea muretsema, et voolik seest mustaks jääb.
|
Mielel sama süsteem
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
18.01.2021 09:54:52
|
|
|
Jah, lihtsalt selline pisike probleem, et mitte ükski superauto ei tee espressot.
link
Veenduda väga lihtne, mine kohvikusse, telli, maitse.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
18.01.2021 10:12:51
|
|
|
| häh kirjutas: |
Ega käpamasin pole odav lõbu. Selline suht ok kodusetup on ca 1500 euri, kui Eestist ei osta. Veski puhul tuleb arvestada miinimum 400..500 euriga nt. Igasugu lisividinate peale kulub hämmastavalt palju.
Teine asi, et tahab õppimist. Üsna loll mõte kohe algul mingi korralik masin osta, see isu võib väga ruttu üle minna, nad on kõik iseloomuga.
Et ses mõttes on need dedicad jms 5+ |
Selleks, et saada automaadist oluliselt maitsvamat kohvi, piisab täitsa 130 eurosest delonghist ja 80 eurosest Graefi veskist. Väikesed modid mõlemale ja ei pea iga kord juukseid peast välja kiskuma ebaühtlase tulemuse pärast
Mõte liigub vaikselt suurema dual boiler masina poole, kuna peaasjalikult teen piimaga kohvijooke. Sagel on päris vahva masin, adekvaatses hinnaklassis ka.
|
|
| Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 :: |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
18.01.2021 17:13:23
|
|
|
Elizabethi peale pole mõelnud? Dualitest oleks enda esimene valik, firma väga ok. Veskeid ära nendelt vaata, on paremaid. EDIT: Kui ma päris aus olen, siis esimese asjana uuendakski veski. Sage SGP ma pigem ei soovita, kui Sa taoliselt upgradeda tahad. Küsimus pole mitte selles et pole mikromeetriline, aga ta mängib palju ja taimer on tegelikult suht mõttetu, vahet pole, täismõõdus filter karistab kohe ära. Väike Macap on näiteks väga OK ja on Itaaliast mõistliku hinnaga ostetav. Aga selle hinnaklassi veskeid saab sealt veel. Eestist pole isegi otsida mõtet. Sette on hea, senikaua kui ta töötab.
Masinaid vaata elusast peast ka, Sage on clamshell.
Kindlasti loe enne juhend läbi puhastamise koha pealt, saad motivatsiooni veega tegeleda
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.01.2021 21:47:26
|
|
|
Spoiler 
Mingi Leedu värk. Õhtuks proovin. Eelmine proovitud Pupa oli täitsa ok. [poola keeles: tagumik]
_________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS) |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
19.01.2021 13:58:01
|
|
|
Kuulge eksperdid. Manuaalset veskit soovitage. Alla 100€, vähem on parem, võiks olla saadaval kodumaistest e-poodidest.
Masinat ei ole, jahvataks sellega Hario drip jaoks ja vahest ka presskannule. Väljanägemist võiks olla ja muidugi pisike peab ka olema, mitte mingi kobakas, ruumi mul ülearu ei ole.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
19.01.2021 14:42:15
|
|
|
| Ernits kirjutas: |
Mul seisab Jura F50 juba mõni aasta laual, filtrit ei kasuta. ~kord kuus tahab puhastustabletti ja katlakivipesu. Ehk siis umbes iga 100 tassi tagant või nii.
Puhastustabletid on ~12€ 6 tableti eest, katlakivipesu on ~12€ kolme pesukorra eest.
Seni pole lahti võtma pidanud  |
Jura F50 on mu majapidamises tiksunud aastast 2008.
Puhastustabletiga puhastan kui masin küsib. Veefiltrit vahetan kui masin küsib.
Hiljuti selgus, et ainult veefiltri vahetusest siiski ei piisa ning 1-2x aastas tuleks ikkagi katlakivi pesu ka teha (kuigi manuaal väidab, et filtri kasutamisel seda tegema ei pea).
Kuna ma ei teadnud tol ajal kohvimasinatest midagi siis võtsin kõige odavama Jura, mis tol hetkel kodumaa keeles mulle oskas öelda, mis teha vaja on - usun, et tasub toetada tootjat, kes vaatamata Eesti turu väiksusele viitsib!
Jura hooldusega on selline teema, et KAFO pakub hoolduspakette, mille käigus tehakse fiks summa eest ära kõik mis vaja:
https://ee.jura.com/et/tugi-ja-teenindus/jura-teeninduskeskuse-hinnakiri
Oluline on seejuures masina vanus, mida loetakse tootmiskuupäevast.
- Kuni 8a vana puhul on koduseeria masinal põhikomponendi vahetusega hoolduspakett 125 EUR (sõltumata sellest kui palju neid komponente välja vahetatakse)
- Üle 8a vana masina puhul 270 EUR
Seega esinduses lasin välja lugeda masina tootmiskuupäeva ja viisin masina täpselt enne 8a saamist hooldusse. Vahetati välja päris mitu kulunud komponenti (kuna ammu oli siis täpselt ei mäleta millised, üks oli veski kindlasti) ning sisult sai 8a vanuse ~1000EUR maksnud masina 125EUR eest uueks.
F50 ei ole täisautomaatne, st ühe nupuvajutusega lattet ei saa.
Kuid mulle isiklikult meeldlib see piimavahustusotsik, kuna selle saab lihtsalt juppideks võtta ning päeva lõpus põhjalikult kuuma veega ära pesta - praeguseks olen suuteline seda kinnisilmi tegema
Kõige kriitilisem jupp vahu kvaliteedi osas on pisike düüs, mis kipub ummistuma, kui korralikult ei puhasta. Seda saab eraldi vahetada.
Kui KAFOs kohvikoolitusel käisin siis näidati mulle, kuidas seda pisikest düüsi efektiivselt puhastada - pisikeste kanalite puhtaks saamiseks tuleb seda pehmet kummiotsa sisuliselt vee all "lüpsta" - nii pumpab vee läbi nende kanalite, mis muidu ummistuma kipuvad.
Peenemad täisautomaatsed masinad ideepoolest puhastavad piimasüsteemi täiesti ise, kuid olles rääkinud spetsialistiga, ei pidavat olema väga ilus pilt, kui selline masin hooldusse tuuakse ja seal juppideks võetakse - ei tee see süsteem korralikult lõpuni seest puhtaks piima jääkidest. Vähemalt mõne aasta eest oli selline jutt, ei oska öelda kas mõne aastaga on suuremat arengut selles vallas tehtud.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
19.01.2021 16:29:19
|
|
|
| Ma olen cremashop.eu st ostnud, tuleb ca 3 päevaga itella kaudu, hind täitsa ok. Soome pood.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
19.01.2021 21:00:31
|
|
|
| Ma olen cremashop.eu st ostnud, tuleb ca 3 päevaga itella kaudu, hind täitsa ok. Soome pood. |
Ma võtsin ka sealt sinu soovitatud puhastustablette
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.01.2021 21:06:47
|
|
|
Soovitage laiale publikule ka puhastustablette imelisi. Ostsin 6 jura tabletti 10 euroga eurooniksist just
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
19.01.2021 21:35:58
|
|
|
ma ostsin ebayst kunagi mingi 100packi.
praegune masin ei söö neid.
Pooled on üle.
Tahad omale?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| Kommentaarid: 660 loe/lisa |
   |
510 |
|
| tagasi üles |
|
 |
C1rca
HV veteran

|
19.01.2021 21:44:39
|
|
|
Mina tellisin ka ebayst endale, äkki oli 50 kohviõli ja 50 katlakivipuhastustabletti. Kokku võis koos postiga saksast oli ~25€.
Tean, et Eestis mõni kohvimasinate remondi koht müüb 1€ tk neid.
|
|
| Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
20.01.2021 06:16:52
|
|
|
kohvishop.ee võib ka vaadata, aga suht kallis ja valik imelik. Aga tsekkida tasub. Kohvisemu, on väga hea hinnaga asju. Ja kafo müüb mingeid asju, mis on koha peal ja ok hinnaga (grupipulber nt).
Muidu asi googlisse ja tuld, euro poed kõik ok, itaalia, poola tšehhi saksa pole mingit probleemi olnud. Amazon eurost ka väga norm.
Need baabajagaad jms pigem mitte, kaup on selline so so kui päris aus olla. Noh, timemore hea näide, on ja ei ole. Kuigi kasvõi joefrex on samamoodi made in china, aga on vahe.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
20.01.2021 07:14:33
|
|
|
Mis tablett
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
20.01.2021 08:18:03
|
|
|
| Seda pead margifoorumist uurima, mis täpselt. Päris ükskõik ei ole ja tootjad üritavad igal võimalusel vastutusest kõrvale põigelda. Vaata, mis originaalvahendite koostis on. Saecole läks nt Urnex lõdvalt, Jura kohta ei oska mina midagi arvata. Grupitableti kaal võiks ka sama olla.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
20.01.2021 12:20:08
|
|
|
Kust filtreid normaalse hinnaga saab? Või tasub eelistada originaale?
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
20.01.2021 15:21:32
|
|
|
| krist2an kirjutas: |
| Kust filtreid normaalse hinnaga saab? Või tasub eelistada originaale? |
Ma olen ostnud originaale veefiltreid, kuna masin piisavalt palju maksis ja ühe filtriga saan kuskil 1,5 kuud hakkama.
Kui keegi teab kust originaal Jura Claris White saab hea hinnaga siis oleksin soovituse eest tänulik.
Hetkel parima pakkumise Eestis olen leidnud Kohvisemu lehelt - 3tk korraga ostes on veidi soodsam hind.
Üldiselt pidi olema nii, et JURA on karm hinnastuse osas. Kui müüja tahab midagi oluliselt soodsamalt pakkuda siis peab selle ametliku esindusega kooskõlastama.
Nii vähemalt öeldi mulle Kohvisemus kui küsisin, et kas veel rohkem korraga ostes veel paremat hinda võiks saada per filter kui kolmekaupa ostes.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
EstGane70
HV kasutaja
|
20.01.2021 15:43:36
|
|
|
| Kui sa tahad hoolduskulusid madalad hoida, eelkõige JURA masinal, siis miks filtreid kasutada? Katlakivieemaldus tabletid on palju efektiivsemad ja pikas perspektiivis palju-palju odavamad.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
20.01.2021 15:54:04
|
|
|
| Filter ei välista katlakivieemaldust niiehknaa, nõiu kui palju tahad.
|
|
| Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
20.01.2021 16:41:31
|
|
|
Tahaks nii madalaid kulusid kui masina tervist. Jah, tean, et mõlemat korraga ei saa.
Minu jaoks on mõistlik kompromiss olnud seni filtrid + 1-2x aastas lisaks katlakivi pesu.
Vaadates mis jääb ultraheliniisutisse kraaniveest maha siis filtrist masina tervise huvides loobuda ei taha. Katlakivieemaldi võib ju olla efektiivne, kuid filtreeritud vesi peaks siiski andma oluliselt juurde masina kestvusele ning ka kohvi maitsele.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
20.01.2021 18:20:00
|
|
|
Madalad kulud saab, aga ühekordne investeering on üsna korralik. Üks variant on Brita Purity C. Teine variant on soolaga laetav ioonvahetusfilter, kord kuus regenereerid. Kolmas variant on RO, aga see on jube veeröövel ja kallis paigaldada. Variant B on endal plaanis, hetkel lihtsalt ootab järge, alternatiiv on praegu Brita + filter.
Et siis https://www.elektros.it/cz/en/manual_water_softener/manual_water_softner_12_lt_LT12.html
12l filter on netist osta ca 100 euri koos saatmisega, ette väike padrun ja kuulkraan, paar voolikut, joogiveekraan. Korra kuus lödistad 1.5 kg soola läbi, voila. Tundeb et liiga suur on, neid on väiksemaid ka.
Variant A on aastas ca 75...100 euri filter. Paigaldamisel tuleb padruni kinnitus osta, see oli ca 80 euri. Voolikud muu kraam peale. Kasutanud, on väga OK:
Masina sisse mingit filtrit vaja ei ole, katlakivi peaks siis korra aastas eemaldama (sadestus tekib, aga see pole Ca soolad)
Ja Jura + kare vesi, ametlik seisukoht oli et teete iga nädal puhastust ja ei mingit filtrit. Ärge küsige, isiklik arvamus on selle värgi kohta trükimusta mitte kannatav. Normaalsel masinal on taga vindiga vollaühendus, punkt.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
20.01.2021 21:07:43
|
|
|
| Ja Jura + kare vesi, ametlik seisukoht oli et teete iga nädal puhastust ja ei mingit filtrit. Ärge küsige, isiklik arvamus on selle värgi kohta trükimusta mitte kannatav. Normaalsel masinal on taga vindiga vollaühendus, punkt. |
Ainult puhastus, mitte katlakivipesu ja ilma filtrita?
Tundub huvitav soovitus
|
|
| Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
2 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smati
HV kasutaja
|
20.01.2021 22:28:20
|
|
|
| 25L destvett maksab 15 euri Stokkeris
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
häh
HV kasutaja
|
21.01.2021 06:13:45
|
|
|
Sorry, katlakivieemaldust loomulikult mõtlesin. Suur filter läks vist kuu või pooleteisega.
Aga noh, pärast müüki toimub asju ja mis saab olla parim reklaam järgmiseks korraks.
Destvee jaoks peavad soolatabletid olema. Masina keerab muidu tuksi + maitse ei kõlba kuhugi. Mingid hullud muidu joovad küll nii jah.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
21.01.2021 16:08:26
|
|
|
Kuidas destvesi masina tuksi keerab? Kas selleks seda mitte ei müüdagi, et kasutada masinates kus mittedestilleeritud vesi asjad tuksi keerab?
Ja endiselt kuulaks soovitusi käsiveskite asjus. Ma siis vahepeal lugesin, mis fanatid räägivad ja sain teada, et alla 150 ei saa üldse joodavat materjali veskist kätte ja parem juba 200 ja kui niipalju ei taha kulutada, siis joo eeljahvatatud kohvi pigem sest kuigi see pole nii hea, ei ole see vähemalt nii jube kui ebaühtlase jahvatuse tulemus on.
Ja siis ma lugesin selle soovitatud, maailma parima omas hinnas jne käsiveski arvustusi (Lido 2) ja osad sellid ütlevad, et sel jupid lagunevad suht lühikese aja jooksul ära niiet tuleb välja et 200 ei ole ka lahendus.
Jummel küll, selle peale lase kasvõi oma vana sovetiaegse koluga edasi. On nigu on aga ei ole 50 aastat katki läinud
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|