Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Elion toob kodudesse 300Mbit/s internetiühenduse märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ab79
HV kasutaja

sõnum 17.06.2014 18:07:22 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
ab79, kuida siis vanasti hästi ära elati, kui hetkel puhas kahjum?
Kahtlane jutt. Kui juba paugutad, siis lase kogukulu ka siia, muidu nagu arvamismäng.
Loogiline, et igas liinis ei saa samat kasumimarginaali kui optikas, aga kasum on kasum, ainult loll sulgeb kasumliku liini, isegi kui kasum on väike. Kasum on kasum icon_idea.gif

vanasti elati ära, sest 95% või rohkem % istus lillas võrgus (eelkäija ET). Kasumit hakati korjama juba sellest ajast, kui tuldi turule dial-upiga, siis maksid minutipõhise neti eest, võrgu investeeringud minimaalsed, aga pappi jooksis sisse uksest ja aknast. Kui tuli DSL, siis jätkati vanamoodi, muudeti natuke riistvaralist konfi, aga liinid jäid samaks ja paljudes kohtades on siiamaani samad. Asjad hakkasid muutuma alates hetkest kui tuli IPTV ja samal ajal mobiilne andmeside odavnes. Nüüd on küsimus selles, kas lasta liinidel mädaneda või viia kliendid optikale või viia üle 4G-le. Või lõpetada teenuse pakkumine.
Nagu ma indrekp-st aru saan, pole vaskkaabli uuendamine enam ei mõttekas ega ka mitte isegi päevakorras, VDSL erakliendile jääbki helesiniseks unistuseks mida ellu ei viida. Ehk teisisõnu, mida rohkem dslam jaamades asuvaid kaarte ja riistvaralisi komponente läbi läheb, seda kahjumlikumaks läheb teenuse taastamine sest väidetavalt polevat neid komponente enam kusagilt saada. Piltlikult võiks temast nii aru saada, et kui näiteks, rõhutan, ainult näiteks 100-st dslam jaamast pooled välgust läbi lähevad, tuleb klientidel otsida alternatiivne teenus.
See on sama teema, mis elektrilevi alajaamade uuendamine, see on kallis ja seda teostatakse samm-sammult, sest see nõuab raha ja investeeringuid.
klient aga kannatab ja maksab kwh hinda ühtemoodi tõusvas joones elektri transportimise eest, vahet pole, kas teenuse kvaliteet on paranenud või mitte.
Maakeeli on kahjum, kuna autoomanik, kel on vana auto, jätkab vana remontimist, kuni ühtki varuosa saada pole või tuleb kõvasti peale maksta et see varuosa saada, lõpptulemus on see, et autoomanik on omadega kahjumis, sest ta tahab maksku mis maksab sellega sõita kuni see lõplikult laiali laguneb.
numbreid ei oska tuua, pole lõvi töötaja kunagi olnud ja isegi kui oleks siis vaevalt et ma sellistele andmetele ligi oleks pääsenud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.06.2014 18:32:00 vasta tsitaadiga

Lisaks veel niipalju, et välismaises netis kirjutatakse üsna otse, et kui juba on olemas vaskkaablid, siis väga tihti pole neid võimalik välja vahetada või pole see majanduslikult mõttekas ning siis ongi vastupidi, et kasutatakse tehnoloogia oskuseid ja olemasolevaid kaableid.

Väike pildinäide ka:

Long Reach Ethernet over any Cable
https://www.adtran.com/web/page/portal/Adtran/group/4408
--------------------
Nii, et ka Elion võib vabalt moodsa ajaga kaasas käia ning samuti kõige uuemaid tehnoloogiaid kasutada. Tuleb kasuks kuna neid on piisavalt kes mingeid uusi kaableid vedama ei hakka. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 17.06.2014 19:12:48 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Lisaks veel niipalju, et välismaises netis kirjutatakse üsna otse, et kui juba on olemas vaskkaablid, siis väga tihti pole neid võimalik välja vahetada või pole see majanduslikult mõttekas ning siis ongi vastupidi, et kasutatakse tehnoloogia oskuseid ja olemasolevaid kaableid.

Väike pildinäide ka:

Long Reach Ethernet over any Cable
https://www.adtran.com/web/page/portal/Adtran/group/4408
--------------------
Nii, et ka Elion võib vabalt moodsa ajaga kaasas käia ning samuti kõige uuemaid tehnoloogiaid kasutada. Tuleb kasuks kuna neid on piisavalt kes mingeid uusi kaableid vedama ei hakka. icon_cool.gif

vahemaad on liiga lühikesed, ca 490 m, ei hakka toimimima hajaasustustes või asustatud punktides, kus on õhuliinikoridorid kilomeetrite pikkused. idee on hea, aga toimib vaid siis kui sõlmpunktist kuni vastuvõtjani on alla 500m. artiklit ikka lugesid? See on mõeldud nendele klientidele kes asuvad kesklinnas nt koolid-haiglad,ärikeskused, kus on vana kaabeldus. Eramupiirkondadesse sellisel kujul nagu meil, see ei sobi või tuleb siis kiiruseid tugevasti alla viia.

viimati muutis ab79 17.06.2014 19:15:46, muudetud 1 kord
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.06.2014 19:18:31 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
ab79, kuida siis vanasti hästi ära elati, kui hetkel puhas kahjum?
Kahtlane jutt. Kui juba paugutad, siis lase kogukulu ka siia, muidu nagu arvamismäng.
Loogiline, et igas liinis ei saa samat kasumimarginaali kui optikas, aga kasum on kasum, ainult loll sulgeb kasumliku liini, isegi kui kasum on väike. Kasum on kasum icon_idea.gif

vanasti elati ära, sest 95% või rohkem % istus lillas võrgus (eelkäija ET). Kasumit hakati korjama juba sellest ajast, kui tuldi turule dial-upiga, siis maksid minutipõhise neti eest, võrgu investeeringud minimaalsed, aga pappi jooksis sisse uksest ja aknast. Kui tuli DSL, siis jätkati vanamoodi, muudeti natuke riistvaralist konfi, aga liinid jäid samaks ja paljudes kohtades on siiamaani samad. Asjad hakkasid muutuma alates hetkest kui tuli IPTV ja samal ajal mobiilne andmeside odavnes. Nüüd on küsimus selles, kas lasta liinidel mädaneda või viia kliendid optikale või viia üle 4G-le. Või lõpetada teenuse pakkumine.
Nagu ma indrekp-st aru saan, pole vaskkaabli uuendamine enam ei mõttekas ega ka mitte isegi päevakorras, VDSL erakliendile jääbki helesiniseks unistuseks mida ellu ei viida. Ehk teisisõnu, mida rohkem dslam jaamades asuvaid kaarte ja riistvaralisi komponente läbi läheb, seda kahjumlikumaks läheb teenuse taastamine sest väidetavalt polevat neid komponente enam kusagilt saada. Piltlikult võiks temast nii aru saada, et kui näiteks, rõhutan, ainult näiteks 100-st dslam jaamast pooled välgust läbi lähevad, tuleb klientidel otsida alternatiivne teenus.
See on sama teema, mis elektrilevi alajaamade uuendamine, see on kallis ja seda teostatakse samm-sammult, sest see nõuab raha ja investeeringuid.
klient aga kannatab ja maksab kwh hinda ühtemoodi tõusvas joones elektri transportimise eest, vahet pole, kas teenuse kvaliteet on paranenud või mitte.
Maakeeli on kahjum, kuna autoomanik, kel on vana auto, jätkab vana remontimist, kuni ühtki varuosa saada pole või tuleb kõvasti peale maksta et see varuosa saada, lõpptulemus on see, et autoomanik on omadega kahjumis, sest ta tahab maksku mis maksab sellega sõita kuni see lõplikult laiali laguneb.
numbreid ei oska tuua, pole lõvi töötaja kunagi olnud ja isegi kui oleks siis vaevalt et ma sellistele andmetele ligi oleks pääsenud.

võiks ju pika vastuse kirjutada, aga ma jätan selle tegemata....... samas miks on vaja remontida töötavat asja, isegi kui midagi võib ehk katki minna , siis 1 vea parandamine pole probleem.
ma nagu vastusest sain aru, et plaan on juba aastaid olemas ja need suletakse, miks nii siis vaja digi peale analooge viita?

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 17.06.2014 19:32:10 vasta tsitaadiga

sa arvad et ma olen lõvi töötaja, ei ole. Vaata, see on minu loogika lihtsalt. Kui sul on võimalik midagi müüa kasumlikult teenides st sa ei pea palju investeerima, siis teenid mitu head aastat puhastulu, aga asjad muutuvad, kaabeldus on ka lõvi kliendibaasi arvestades väga suur kulu, selle pealt on teenitud ca 20 aastat kena kopikas. Nüüd kui võrk on ennast ammendumas, tuleb kõik need investeeringud uuesti teha, vahega, et nüüd see uus investeering maksab mitu korda rohkem, kui kortermajadesse veetud optikaga veel suudetakse midagi tagasi teenida, siis eramutesse mitte eriti.
Nüüd on küsimus, mis meist, vase klientidest saab. Tõenäoliselt mitte midagi. Aga mingil hetkel ilmselt tuleb liikuda traadita andmesidele üle. Ma tarbiksin heameelega teenuseid parema meelega üle fiibri, aga näed ei lasta. Maja niigi igasuguseid häireallikaid täis alates telekaantennist, kuni mobiilideni välja, vaja siis ühte veel juurde...
Küsimus pole mitte selles, miks analoogilt digile üle mindi vaid selles, miks uute tehnoloogiate juurutamisega viivitatakse... Kui jutt, et jaamade toitmine on elektrikulu, serverite toitmine on elektrikulu, siis, kui valgus aitaks energiat kokku hoida, siis miks mitte seda teha? Siiamaani raisatakse lihtsalt ressurssi ja raha.
Minu pärast pangu omad süsteemid kasvõi tuulegeneraatorite või päikesepatareide toitele ja lasku valgus tuppa, kui sellest midagi paraneks.
Aga teine põhjus on see, et see organisatsioon on liigselt bürokraatiat täis ja see ametnikearmee tahab ka toitmist saada, miks muidu on nii traadita, kui traadiga lillade kontorivõrgustik nii koomale tõmmatud et nüüdseks on leivad ühes kapis ja esinduste arv on kah äärmiselt piiratud...
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 17.06.2014 19:55:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui sul on võimalik midagi müüa kasumlikult teenides st sa ei pea palju investeerima, siis teenid mitu head aastat puhastulu

elementaarne analoog tiksus kasumit, tiksub edasi
elektrikulu pole nii palju suurenenud, et asi kahjumit tuudaks, sht , FAKT.
tsitaat:

organisatsioon on liigselt bürokraatiat täis ja see ametnikearmee tahab ka toitmist saada

kinnitab teada tuntud tõde, et eesti testmaa ja siin sed teenused lihtsalt boonuseks olnud

tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 17.06.2014 20:28:29 vasta tsitaadiga

Hmm jeesus188, analoog isegi tiksub, aga jaamade toide, serveriparkide toide jne. Ma olen nõus, teenust saab edasi pakkuda, aga küsimus on ju justnimelt stagnatsioonis milles me elame. Ma saan aru et mõne endise liiduvabariigiga võrreldes oleme justkui valgusaastate kaugusel ees, aga peale meid tuleb veel palju tühja maad, enne kui me Euroopale, rääkimata Jaapanist, järele jõuame.
Testida on muidugi hea, aga paraku paistab, et rohkem midagi testida polegi. Eeter paksult raadilaineid täis, fiiiber kortermajadest kaugemale ei jõua jne....
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 17.06.2014 20:34:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ma saan aru et mõne endise liiduvabariigiga võrreldes oleme justkui valgusaastate kaugusel ees, aga peale meid tuleb veel palju tühja maad, enne kui me Euroopale, rääkimata Jaapanist, järele jõuame

jõuaks äkki liiduvabariikidele järele....see valgusaasta jutt on bs (nüüd küll minu poolt väike ot, vaesed liidumaad vaatavad HD kanaleid)
neti poolest tipp on meil hea, kuuldavasti läheb varsti paremaks. lõpp, ma enam nii kindel poleks, hetkel maal 2/1 ja lootust paremat saada, tekib ehk meteoriidi maabumisega

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 17.06.2014 20:55:18 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
Ma saan aru et mõne endise liiduvabariigiga võrreldes oleme justkui valgusaastate kaugusel ees, aga peale meid tuleb veel palju tühja maad, enne kui me Euroopale, rääkimata Jaapanist, järele jõuame.
Äkki räägid täpsemalt mis roosamanna Euroopas on. Jaapani kui maailma teise otsa jätaks hetkel kõrvale. Eriti hea oleks kui saaksid enda juttu ka mõne fakti ja lingiga toetada.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 17.06.2014 21:54:56 vasta tsitaadiga

Mulle jääb erinevates elioni teemades lugedes mulje, et on kõvatajaid, kes leiavad, et operaator/teenusepakkuja peaks justkui MTÜ olema ja oma kaableid kundeni rebima, et jumal eest optika majja tuleks. Äri on raha tegemine! Võib-olla peaks hoopis vaatama selle nurga alt, et ehk oled maja valesse kohta rajanud ? Eestlane võtab sideolemasolu kui inimõigust juba. Nett hetkeks kaob või mobiililevi katkeb, siis on paanika osakond. Viimane näide mingist tegelasest siin, kes närvi läks selle peale, et elion julgeb keset ööd hooldustöid teha ning tal võib jalka nägemata jääda. Ikka päris piinlik on sellist sitta lugeda ja härrased "tegijad" - vaadakem enne peeglisse ja mõelgem icon_smile.gif OT lõpp!

Tervitan 300/300 kiirust ja kindel tellija thumbs_up.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 17.06.2014 22:07:17 vasta tsitaadiga

Kes seda on väitnud? Palun, tekitage variant maksta osa kaabli vedamise eest või kaabli rent jumala eest.

Tervitan HSDPA kiirust ja kindel tellija thumbs_up.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2014 10:03:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kunagi oli juttu, et ehk jõuab kätte kord aeg, kui üle vase näeb 2 mbit/s uploadi. Nüüd tundub, et seda ei tulegi...

Ma olin ka veendunud selles aga näed, eksisin.
Miks ei pakuta igasse kolkasse seda vasel baseeruvat 30/10 ei oska öelda aga mul on olemas viimased 7-8 kuud thumbs_up.gif
Hind on mõttetu aga kui muud pole võtta, siis maksadki mõttetuste eest kellelegi.

Üheselt olen rahul ja eramute või üldse maakohas kasutajate puhul on boonuseks se, et ei pea seda va õnnetud nuti-tv'd võtma, mis läheb mingigi kanalivaliku korral 20€+ kuus.
Kopsik katusele ja kui pisemgi piiks netti kohale tuleb on kanaleid 300€ riistvaraga tuhandeid, mida pimedal talveõhtul vaadata ja seda kõike ühekordse investeeringuga.
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 18.06.2014 21:07:29 vasta tsitaadiga

tahanteada, kui enne tuli mingit pläusti igasuguste linkide kohta, mis otseselt teemat ei puuduta, siis selles osas on küll õigus, et foorumis mingit hala maakohas puuduva optika kohta ajades ei hakka küll asjad kiiremini liikuma, pead kokku ja lahendusi otsida on võimalus kuid tõepoolest on kohti kus jääb raha ja projekti ning lubade taha kinni.

WäntWõll kirjutas:
tsitaat:

Kunagi oli juttu, et ehk jõuab kätte kord aeg, kui üle vase näeb 2 mbit/s uploadi. Nüüd tundub, et seda ei tulegi...

Ma olin ka veendunud selles aga näed, eksisin.
Miks ei pakuta igasse kolkasse seda vasel baseeruvat 30/10 ei oska öelda aga mul on olemas viimased 7-8 kuud thumbs_up.gif
Hind on mõttetu aga kui muud pole võtta, siis maksadki mõttetuste eest kellelegi.

Üheselt olen rahul ja eramute või üldse maakohas kasutajate puhul on boonuseks se, et ei pea seda va õnnetud nuti-tv'd võtma, mis läheb mingigi kanalivaliku korral 20€+ kuus.
Kopsik katusele ja kui pisemgi piiks netti kohale tuleb on kanaleid 300€ riistvaraga tuhandeid, mida pimedal talveõhtul vaadata ja seda kõike ühekordse investeeringuga.

Päris täpselt ei saanud aru mida sa öelda tahtsid, kas see 30/10 hind (24€) on mõttetult kallis või mõttetult odav, muu variandina oleks ju ka 40€ eest "piiramatu" Elisa mis isegi veidi kiirem.
TV teenus pole enam ühelgi operaatoril sunnimaine vaid vaba valik tõepoolest. Satelliidipiraatlus on tõesti üks võimalik lahendus (millest foorumis avalikult ei räägita) kuid ka see, ei tule tasuta kätte, kui sa vabu kanaleid mõtlesid siis sealt pole suurt midagi vaadata.

Ma juhiks tähelepanu, et € on eestis juba nii väärtusetuks muutunud, et interneti elu eest ka 30€ igakuiselt maksta pole vast siinsetele kasutajatele mingi probleem, ise pean vajalikuks vähemalt, et keegi mahtu ja sisu piirama ei hakkaks. Sellest saan isegi aru, et maamajas on mul kehvemad võimalused kui linnamajas, sestap tuleb olukord lahendada 24/7 online oleva kastiga kiire ühenduse otsas, mida siis ka liikvel olles aeglasemate nettide otsast kaugelt hallata.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2014 21:28:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Päris täpselt ei saanud aru mida sa öelda tahtsid, kas see 30/10 hind (24€) on mõttetult kallis või mõttetult odav

Kui magala saab sama raha eest 100/100 või mis iganes, siis pean kalliks. Kuigi olen selle € jutuga täitsa päri, et 30€ on suht kopikas nagunii.
tsitaat:

muu variandina oleks ju ka 40€ eest "piiramatu" Elisa mis isegi veidi kiirem.

ei tea sellest midagi, kui mobiilne siis pole vaja.
tsitaat:

Satelliidipiraatlus on tõesti üks võimalik lahendus (millest foorumis avalikult ei räägita) kuid ka see, ei tule tasuta kätte, kui sa vabu kanaleid mõtlesid siis sealt pole suurt midagi vaadata.

Kes rääkis, sina icon_eek.gif
Lihtsalt näide, et teenus on sisuga ja hinnaga õiges kohas. Sisu kui sellsit ei paku natukese nõudlikumale TV vaatajale keegi Eestis. Ja täitsa müstiline, isegi mitte raha eest, mis on ääretult kurb
Sega ei näe muid optioone kui...
tsitaat:

Sellest saan isegi aru, et maamajas on mul kehvemad võimalused kui linnamajas, sestap tuleb olukord lahendada 24/7 online oleva kastiga kiire ühenduse otsas, mida siis ka liikvel olles aeglasemate nettide otsast kaugelt hallata.

Suht jabur kui elad linna lähedal maal, osta korter lasna koos netiga ja hakka remotema, päris sisutud ideed ikka liiguvad siin icon_rolleyes.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 18.06.2014 22:10:27 vasta tsitaadiga

Eks linna ühistransport on ka suhteliselt soodne ja omadele puhta tasuta, samas maapiirkonnast tõmbekeskusesse sõitmine ei ole isegi bussiga odav, veel vähem autoga.
Samadest järeldustest tuleneb ka interneti transport asulates/külades, juba mainitud, et see on kulu/tulu põhiselt võrdne. Kiirus seal sees on lihtsalt nagu jämedal veetorul mahub rohkem läbi kui peenemal. Küsimus on pigem selles, kas optika kasutajatel peaks Elion variant 1 küsima rohkem raha kui vase kasutajatelt (arvestamata, et seda ei ole mõistlik kulu/tulu suhte järgi teha) variant 2, hoidma kiirust tagasi nii nagu seda optika algusaastatel tehti kus paketid olid samad adsl teenustega 1 ja 2 ja 4Mbit/s vms. Miks piirata ja maksustada kui on võimalik suuremas torus soodsamalt ja kiiremat netti pakkuda.
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 18.06.2014 22:25:07 vasta tsitaadiga

indrekp, meil äri loogika ja mõtted täitsa erienvad.
Suurem kiirus = saab küsida rohkem raha.
Rohkem raha = suurem võimalus panna infrasse pappi, et maapiirkonnad saaks ka suurema kiiruse ja siis selle eest ka sealt rohekm raha küsida.
Nagu tõdesid, siis maksjõud on kõrge ja 10€ keegi ei loe icon_rolleyes.gif

Aga eks te leiutage innovatsiooni, mida keegi väga ei taha ja on vaja teenused pool sunduslikult sisse suruda, kuna muidu ei saa soovija jälle enda jaoks vajalikku thumbs_up.gif
Õnnis Eesti bisness, nagu Eesti E-kaubanudus thumbs_up.gif
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 18.06.2014 23:23:15 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Eks linna ühistransport on ka suhteliselt soodne ja omadele puhta tasuta, samas maapiirkonnast tõmbekeskusesse sõitmine ei ole isegi bussiga odav, veel vähem autoga.
Samadest järeldustest tuleneb ka interneti transport asulates/külades, juba mainitud, et see on kulu/tulu põhiselt võrdne. Kiirus seal sees on lihtsalt nagu jämedal veetorul mahub rohkem läbi kui peenemal. Küsimus on pigem selles, kas optika kasutajatel peaks Elion variant 1 küsima rohkem raha kui vase kasutajatelt (arvestamata, et seda ei ole mõistlik kulu/tulu suhte järgi teha) variant 2, hoidma kiirust tagasi nii nagu seda optika algusaastatel tehti kus paketid olid samad adsl teenustega 1 ja 2 ja 4Mbit/s vms. Miks piirata ja maksustada kui on võimalik suuremas torus soodsamalt ja kiiremat netti pakkuda.

OK, üks näide:
https://www.elion.ee/eraklient/internet/interneti-pusiuhendus#tellimine

Valin 2 seadet netti ja uudised+surfimine ja fotode upload. Mida see paketivalimise abiline siis mulle soovitas? Aga otse loomulikult Tavaneti 30/10 ja Tulevikuneti 100/100 icon_biggrin.gif . Kas ma saan neid pakette tellida? Ei saa... Kellel praegu hinnakirjajärgselt rohkem kiirust piiratakse, kas optika või vasekliendil? Vaseklient saab max 30/10 Optika klient 100/100 Odavaimate pakettide puhul siis 16€ eest vastavalt tava 5/1 ja optika 5/5. kopp.gif

Mõtle uuesti järele enne kui optikaklientide ebavõrdsest kohtlemisest rääkima tuled. Seda enam, et on kohti, kust vaevu 1/1 läbi mahub.

Tasuta ühistransport ei ole tasuta, selle rahastamine toimub linnaeelarvesse laekuvast tulust ehk maksumaksja rahakotist. Et autoga on kallim, on selge, aga autoga on ka mugavam, eksole.Kes netti sinu näite puhul tasuta jagab???
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 18.06.2014 23:31:51 vasta tsitaadiga

Haja-asustuse puhul ongi teenused kallid, pole mõtet siin internetti kinni jääda. Loogiline ka, et kui linnas on sadu kliente ühes majas ja "maal" üks klient kümne ruutkilomeetri peale siis - "maal" on mis iganes teenus kallim kui seal, kus teenusepakkuja saab ühe hoobiga sadu kliente. Siit saab ka vastuse miks eelpoolkiidetud Jaapanis on internet odav ja kiire, Alaskal ja Sahara kõrbes elu nii roosiline pole.

Või kui tõesti on Eestis ainult kasumiahned tõprad teenusepakkujad siis mis keelab rahulolematutel oma äri püsti lüüa ja odavamalt teenust pakkuda? Mitte miski. AHVid jooksevad karjakesi ukse maha ja kannavad kohvritega kulda kokku. Kõik on õnnelikud.
tagasi üles
forint
HV veteran
forint

sõnum 21.06.2014 01:07:57 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Haja-asustuse puhul

Mis hajast sa jahud kui Elioni kiired teenused pole kättesaadavad harjumaa suuremates tõmbekeskustes maja omanikelegi? Nõmmest ma ei räägigi seal hea kui ükspäev on nett ja siis jälle pole, ette pole võetud midagi! Fakt ,et eramajas elavad inimesed majutavad rohekem inimesi ja elatakse tihti põlvkondadega koos loob ka suuremad nõudmised interneti teenuste osas. Eramajades inimestel on keskmisest suurem sissetulek ja oldakse ka valmis maksma rohkem kvaliteetse teenuse eest aga kui seda pole saadagi siis sama seis mis mul. Lapsed tahavad Netflixist filme vaadata, vanaisa-vanaema oma telekat vaadata, majas on 6 elioni dogiboxi ja neist korrraga saab kasutada kahte. Turule tuldud kodujuhtimis teenusega mida tegelikult läheb vaja majaomanikel ei pakuta midagi ei kaameraid ega muid erilahendusi. Videode üleslaadimine on ikke dial-upi ajas, lapsed ikke FHD videosid sinna lasevad. Ja see kõik peab mahtuma 12/1 ühenduse taha?Elionil on on kallim lasta netti õle vasepaari kui optika. Loomulikult tuleb vask eramajadesse ja seda ja distansid jäävad kohat maksimumi peale ehki peale ehk siis kas on net vaimitte. Ise maksan kodus neti eest nii Tele 2, Elisa kui Elionile ja see summa on ca 70.- ja ma ei saa öelda ,et ma rahul oleks. Kui mul tuleks optika maija 300/300 siia oleks lõdarandmega valmis maksma 50.- mis on kaks korda rohkem lasnakate väljaminekust. Siis siin tekiks kõsimused kes seal seda võrku planeerivad ? Ilmselgelt värskelt kooli lõpetanud tudengid!
Kommentaarid: 368 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 6 :: 293
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 21.06.2014 09:22:24 vasta tsitaadiga

forint kirjutas:
Eramajades inimestel on keskmisest suurem sissetulek ja oldakse ka valmis maksma rohkem kvaliteetse teenuse eest aga kui seda pole saadagi siis sama seis mis mul. .........Loomulikult tuleb vask eramajadesse ja seda ja distansid jäävad kohat maksimumi peale ehki peale ehk siis kas on net vaimitte...........Kui mul tuleks optika maija 300/300 siia oleks lõdarandmega valmis maksma 50.- mis on kaks korda rohkem lasnakate väljaminekust. Siis siin tekiks kõsimused kes seal seda võrku planeerivad ? Ilmselgelt värskelt kooli lõpetanud tudengid!

Ilmselt on igal piirkonnal omad probleemid, puuduv kaablikanalisatsioon, juba teostatud teetööd jms. Ma maainimesi tean, kui siin on võimalik naabritega asju ajada siis linnas saad naabri käest kolakat kui talle aia kõrval kaevamisest rääkima lähed.
Teine küsimus on siis tõesti rahas, teenuse kuutasu ja võrgu ehitamise tasu on kaks eri asja. Hetkel tasuvad telekomioperaatorid võrgu investeeringud ja kulud oma teenuste tuludest, neid summasid ei kajastata kliendi arvel võrgutasuna nii nagu elektriteenuste puhul on.
Kui investeering tasub ennast ära 3-5 aasta jooksul on kõik mõeldav, kui mitte, siis on lood nii nagu nõmmel ja paljudes teistes kohtades. Nii lihtne see ongi.
Samas igasugune raha paneb rattad käima, tuleb ainult nutikas olla. Äriettevõtted võtavad hea meelega raha vastu.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.06.2014 09:34:34 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
forint kirjutas:
Eramajades inimestel on keskmisest suurem sissetulek ja oldakse ka valmis maksma rohkem kvaliteetse teenuse eest aga kui seda pole saadagi siis sama seis mis mul. .........Loomulikult tuleb vask eramajadesse ja seda ja distansid jäävad kohat maksimumi peale ehki peale ehk siis kas on net vaimitte...........Kui mul tuleks optika maija 300/300 siia oleks lõdarandmega valmis maksma 50.- mis on kaks korda rohkem lasnakate väljaminekust. Siis siin tekiks kõsimused kes seal seda võrku planeerivad ? Ilmselgelt värskelt kooli lõpetanud tudengid!

Ilmselt on igal piirkonnal omad probleemid, puuduv kaablikanalisatsioon, juba teostatud teetööd jms. Ma maainimesi tean, kui siin on võimalik naabritega asju ajada siis linnas saad naabri käest kolakat kui talle aia kõrval kaevamisest rääkima lähed.
Teine küsimus on siis tõesti rahas, teenuse kuutasu ja võrgu ehitamise tasu on kaks eri asja. Hetkel tasuvad telekomioperaatorid võrgu investeeringud ja kulud oma teenuste tuludest, neid summasid ei kajastata kliendi arvel võrgutasuna nii nagu elektriteenuste puhul on.
Kui investeering tasub ennast ära 3-5 aasta jooksul on kõik mõeldav, kui mitte, siis on lood nii nagu nõmmel ja paljudes teistes kohtades. Nii lihtne see ongi.
Samas igasugune raha paneb rattad käima, tuleb ainult nutikas olla. Äriettevõtted võtavad hea meelega raha vastu.

Nüüd eksid küll kövasti - igakuiselt esitatav kuutasuarve sisaldab osaliselt ka investeeringutasu. Mine raamatupidamisse ja las raamatupidaja näitab sulle millistest tervest reast osadest see kuutasu koosneb.

Aga nagu ma ennegi sulle öelnud olen - tuleta meelde, et elad aastas 2014 mitte enam aastas 2004 kus oli siis kaabel A ja O, tänapäeval, aastal 2014 on olemas ka moodsaid variante kus pole vaja mingeid kaableid maasse toppida.
Huvitav, kas TeliaSonera on siis see kes keelab Elioni töötajatel tänapäevaselt möelda ja tegutseda... icon_cool.gif beer_yum.gif
------------------------
Mis Nömmesse puutub, siis seal peaks olema piisavalt inimesi ja asutusi, et kokku panna sihtasutus a la "Meie internet" ja siis sellele vötta pangalaen ja siis ise need kaablid maasse kaevata ning siis tasapisi pangalaen tagasi maksta.
Ise tehtud - hästi tehtud ja Elion jääb kaablipaigaldusrahadest ilma. icon_smile.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 21.06.2014 09:54:10 vasta tsitaadiga

Ma just kirjeldasin tegelikku olukorda, summa sisaldab teenitavat tulu ja selle kasutamise otsutab äriettevõte ise. Need ei ole nii suured summad kliendi kohta, et investeerida tuhandeid eurosid nii, et see tasuks ennast tagasi 3-5 aasta jooksul. Kõik sõltub asukohast ja sellest kui lihtne on seal võrku uuendada, on kohti kus tuleb sellise summaga välja, on kohti kus klientidele pakutakse soodsalt omaosalusega liitumist ning kõik on teostatav.

Ei Elionil ega ka kellelgi teisel poleks sellise investeeringu vastu midagi, optika maha ja küsitakse 16-24€ interneti kuutasu edasi kuni tasuvusaeg täis saab. Kui ma õigesti aru saan, siis ükski teine operaator ei ole samuti näiteks Nõmme eramajades kättesaadav, ilmselt ei ole see ka neil ära tasunud. Olgu siis võrgu projekteerija värske tudeng või mitte, ärivaist on vajalik selleks, et mitte ettevõtet pankrotti ajada.
Eestlase jaoks on aasta alles 1994 kui "mujal maailmas" sellised palkasid inimestele maksti nagu meil praegu. Kuupalk 3000€ oleks, siis poleks ilmselt ka liitumise eest keeruline 2000€ maksta icon_biggrin.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 21.06.2014 10:56:46 vasta tsitaadiga

forint, teretulemast reaalsusesse kus asjad on natuke keerulisemad kui foorumis mõne lausega kirjutada saab. Tallinnas Nõmme koos oma eramajadega ongi samal pulgal kui "maal" elavad inimesed. Imelikul kombel ei tule neile Starmani ja STV kaablit tuppa - ilmselgelt planeerivad seal võrku värskelt kooli lõpetanud tudengid. Karjuv ebaõiglus! Isegi pealinna kesklinnas on maju kus on heal juhul üks operaator esindatud 100+ Mbps kiirustel töötava internetiga (mõnikord pole ühtegi) - mida küll teised operaatorid teevad, ah? Kliendid kannaksid kohvritega kulda kokku aga näe, teenusepakkujad ei taha hõlptulu vastu võtta. Uskumatu lugu!
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.06.2014 11:03:36 vasta tsitaadiga

indrekp: Ja soovitan kövasti raadiotehnikat ja antennitehnikat tudeerida ja erialakoole läbida, kuna igasugu tuleviku-sahinad maailmas sahistavad seda, et kaablit maasse panev labidamees jääb tulevikus tööta ning tööd ja leiba on siis järjest rohkem Air Fiibrite ehitajatel. icon_smile.gif

PS: Aga eks ma saan aru kah miks Elion niiväga selle valguskaabli küljes kinni on. Vlaguskaabli vedamise korral saab klientidelt palju rohkem raha küsida kui Air Fiibrite korral. Mingi aeg tagasi nägin üht arvutusvördlust kus valguskaabli vedu oleks kliendile maksma läinud kümneid tuhandeid eurosid kuid samas Air Fiberi ehitamine alla 10 000 euro. icon_cool.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 21.06.2014 11:42:29 vasta tsitaadiga

tule.... taevas.... appi....
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Elion toob kodudesse 300Mbit/s internetiühenduse mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.