Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Soovitage mulle nüüd racktivat tulemüüri kuni 300 kasutajat ning 5 vpn tunnelit märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 04.10.2009 18:49:36 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, mis "bugid" sul siis välja tulid ja mis ei töötanud?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 04.10.2009 19:03:07 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:

See oli umbes 4a tagasi kui proovisin. Ei töötanud paljud need "uued" featuurid mis Monowallist edasi arendati ja mingi totaalsem bang oli ka.
Stable versiooni polnudki minu teada ja ma ei teagi kas nüüd on (hästi ei usu). Enam ei huvita ka seda laadi crap, siis juba Linksys 54GL oma Tomato firwarega ja ei usu et see PFsensele alla jääb (kui meenutan, siis PFsense oli lahjemate võimalustega kui Tomato). Aga see on ikkagi OT, kuna nii Linksys kui PFsense on kodukasutajate crap (mis siis et mul endal on Linksys).
tagasi üles
Drake
Kreisi kasutaja

sõnum 05.10.2009 10:26:20 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
mikk36 kirjutas:

See oli umbes 4a tagasi kui proovisin. Ei töötanud paljud need "uued" featuurid mis Monowallist edasi arendati ja mingi totaalsem bang oli ka.
Stable versiooni polnudki minu teada ja ma ei teagi kas nüüd on (hästi ei usu). Enam ei huvita ka seda laadi crap, siis juba Linksys 54GL oma Tomato firwarega ja ei usu et see PFsensele alla jääb (kui meenutan, siis PFsense oli lahjemate võimalustega kui Tomato). Aga see on ikkagi OT, kuna nii Linksys kui PFsense on kodukasutajate crap (mis siis et mul endal on Linksys).

Üldiselt sa ikka loed üle teiste postitused ja oma vastused, enne kui vajutad "sisesta" ??
Ma ütlesin et CP ja PFsense on mõlemad pärit BSD-st, mitte ma ei võrrelnud neid. Olen piisavalt kodus mõlema tootega, et teada milleks nad mõeldud on (mõlema peale olen ka võrgu üles ehitanud)
PFsense on derivaat m0n0wallist, mitte täiesti iseseisev produkt.
Ja see jutt mis siin on, ei kannata ei kriitikat. Sama hästi võiks nutta, et kõik Win serverid on räige crap, sest Win NT 4.0 serveril oli palju puudujääke.
Uuri tausta ja siis virise. 4 aastaga on nii mõndagi muutunud icon_wink.gif
Ma leidsin, et PFsense on nendest tasuta toodetest kõige mõistlikum - kiire ja teeb oma töö ära. Pange pole jooksnud ja võimalusi on parasjagu.

d.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 05.10.2009 12:19:21 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, 5a tagasi sai pfSense alles alguse, ei imesta et siis veel probleemseid kohti oli ja 2006 oktoober (3 aastat tagasi) tuli alles 1.0 reliis välja.
Pre-release põhjal bugide/featurede arvustamine on tõesti asjalik.
tagasi üles
Osiris
HV Guru
Osiris

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2009 20:33:06 vasta tsitaadiga

Küsiks kas kellelgi on olnud kogemust kas ZyWALL USG 300 või ZyWALL USG 1000 seadmega.

Hetkel pakuti selliseid seadmeid - pole aimugi mida nad endast kujutavad.

Juhendit võin ju lugeda - aga ega seal kasutajate kogemused ja probleemid kirjas pole.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 07.10.2009 22:10:45 vasta tsitaadiga

Ise soovitaks ikkagist Juniperi SNetscreen SSG140 , peaks antud ülessandega hakkama saama ja support on kah täitsa toimiv...
Hinna mkohalt oskab ehk High-Q
">High-Q täpsemalt valgustada...
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 09.10.2009 17:49:43 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
vaegkuulja, 5a tagasi sai pfSense alles alguse, ei imesta et siis veel probleemseid kohti oli ja 2006 oktoober (3 aastat tagasi) tuli alles 1.0 reliis välja.
Pre-release põhjal bugide/featurede arvustamine on tõesti asjalik.

Ja kas nüüd on PFsense siis parem ja tegija? Vägisi nakatad mind huvi tundma asja vastu. Kahtlustan et isegi kui on bugivaba, siis muu funktsionaalsus võib olla puutaga. Toon ühe väga tüüpilise vabavara näite mille täna avastasin: selline tarkvara nagu DeltaCopy (rsync), service keeldus käivitumast. Peagi selgus et uninstall ei suutnud servist eemaldada ja uuel installil, kuhu panin uue programfailsi aadressi, ei leidnud servist üles, kuna aadress jäi vana. See on täpselt nii, et laps kirjutab programmikoodi, ema kutsub sööma ja täiskõhuga enam ei mäleta mis sai ja mis on poolikud tööd. Absull iga vabavara puhul on täpselt see rida, mingi loll tegemata jäänud lõik.
...
Kusjuures huvi pärast vaatasingi üle aastate nende kodulehte, piltidest tavaliselt piisab selguse saamiseks. Kõik on sama. Ikka pole nad veel õppinud, et "port forwarding" reeglites oleks viisakas ka source IP-aadressi kasutada. Edasi enam ei huvita. Linsysi Tomato-firmwarel igaljuhul on olemas source aadress pordisuunamise nat'is.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 09.10.2009 18:30:41 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, port forwardil on mille jaoks vaja source ip'd ? Selle piirangud määrad ju tulemüürist?

Ehk siis selgitusena et port forward ilma vastava lubava tulemüüri reegliga ei lase endast mitte midagi läbi.
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 09.10.2009 21:12:50 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
vaegkuulja, port forwardil on mille jaoks vaja source ip'd ? Selle piirangud määrad ju tulemüürist?

Ehk siis selgitusena et port forward ilma vastava lubava tulemüüri reegliga ei lase endast mitte midagi läbi.

Aga mõtle veel selle üle! Mitte tulemüüris pole küsimus, vaid NAT'is ehk "port forwardis". Tulemüür ei oska suunata x.x.x.x aadressilt tulnud pakette 192.168.0.1 ja aadressilt y.y.y.y tulnud pakette 192.168.0.2. Tulemüür oskab ainult piirata liiklust. Elementaarne Watson. icon_biggrin.gif
.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 10.10.2009 11:22:26 vasta tsitaadiga

Kui niipidi võtta, siis jah, tuleb nõus olla.
tagasi üles
Angrist
HV kasutaja

sõnum 11.10.2009 14:56:15 vasta tsitaadiga

http://en.wikipedia.org/wiki/Router
http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation
http://en.wikipedia.org/wiki/Port_address_translation
tagasi üles
sadamson
HV kasutaja

sõnum 31.10.2009 00:43:26 vasta tsitaadiga

Mis RIISTVARALISEST TULEMÜÜRIST siin jutt käib? WatchGuard X550e näiteks on tavaline 1,7 GHz CELERON 512 MB RAM (PC133) ja 128 MB FLASH mälu IDE liideses.
Tarkvara on modifiteeritud LINUX.
Bait omab viisakad tuge, aga kui RIP, OSPF, BGP kohta küsisin, siis nende tehnik dünaamiliste routing protokollidega tegelenud polnud.

Kas keegi võiks siin Foorumis tuua tulemüüride võrdluse.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 02.11.2009 12:29:08 vasta tsitaadiga

sadamson kirjutas:
Mis RIISTVARALISEST TULEMÜÜRIST siin jutt käib? WatchGuard X550e näiteks on tavaline 1,7 GHz CELERON 512 MB RAM (PC133) ja 128 MB FLASH mälu IDE liideses.
Tarkvara on modifiteeritud LINUX.
Bait omab viisakad tuge, aga kui RIP, OSPF, BGP kohta küsisin, siis nende tehnik dünaamiliste routing protokollidega tegelenud polnud.

Kas keegi võiks siin Foorumis tuua tulemüüride võrdluse.

Mille poolest disco või juniper erinevad ? See et seal ei kasutata inteli arhitektuuri ei ole argument, põhimõtte on sama.

Olulised on siinkohal kaks asja:

1) Soft on optimiseeritud konkreetse raua jaoks, siit tuleb töökindlus ja stabiilsus
2) garantii laieneb tervele kastile, ehk rauale ja softile.

Aga mis WG dünaamilist ruutimist puudutab, siis seda võid minu käest küsida.
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 03.11.2009 15:12:10 vasta tsitaadiga

digifesti võrgupeol sai uut Juniperi SRX platvormi testitud. põmst tegu UTM tüüpi purgiga, millel JunOS peal istub. hind ei ole väga kange, meil oli mudel SRX210, listahind veidi üle 1K USD.
kasutajaid (lõpphoste) oli taga u 200 (dhcp tables figureeris mingi aeg arv 228, aga osa staatilistest aadressitest polnud kasutuses) või sutike rohkem. mängis DCHP-d, kergelt müüris (ei olnud aega peensüübimiseks), jagas netti/NAT-itas, forwardis porte HLTV-le. juniperi taga istus üks HP Procurve gigabit switch, mis siis väiksemaid switche agregeeris. võrgukoormus oli rets, ma kardan, et vähesed tänapäeva eesti firmad või ametid suudavad ühe võrgu piires samaaegselt sellist koormust tekitada. nett oli 100m elioni optikaühendus (ja see oli reaalselt toimiv 100mbps mõlemas suunas icon_wink.gif), seega võite arvata, kui palju noorte leecherite abuse'i pidi see purk saama. laupäeval vaatasin switchi veebiliidese logides, et uplink pordi trafficut oli kogunenud kümnetes GB-des (alla 24h möödudes).
väljast sisse oli vahepeal jõhker 600+ connectionit (sisemine HLTV proxy töötas), kui eesti synck ja soomlaste woosai cs-i tagusid.

IDP pidin disablema, kardan, et muidu poleks see purk sellist trafficut üle elanud.
kõik töötas nagu vonks (idp välja arvatud, kuigi see oli rohkem eeldamise peale disabletud), kuigi isegi broadcast oli tublisti paska täis; kasutasime laudadel odavamaid rubytech switche (tegelikult sellel on päris advanced haldusliides, aga ei olnud lihtsalt aega neid konfida, käisid defaultkonfil) ja lõuna-saldejumside maalt (loe: leedu) toodud viirused roomasid sisevõrgus (mida ruuteriga eriti ei ole võimalik piirata) ka reede õhtul veidi ringi.

müst maha selle purgi jõudluse ees, et suutis kogu seda kräppi auga läbi närida. CPU usage oli u 70-80%.
küll on aga purgiga üks suur häda: selle haldamine läbi veebi on tõsine hambaravi läbi kanniaugu. liides on ebapädev, masendavalt ebaloogiline, rämeaeglane: iga väiksem liigutus tähendab 30-45 seki "applying changes.." ootamist. ühe ainsa portforwardi tegemiseks, kasutades korralikku step-by-step manuaali, läks ligikaudu pool tundi icon_lol.gif ja teise forwardi pidin veel ka tegema, st tund aega sellisele asjale. lisaks: leidke mulle purk, mis buudiks 4-5 minutit? icon_eek.gif icon_biggrin.gif

Seega verdict: tehniliselt pädev ja võimas purk, mis on totaalselt pekki keeratud oma elumasendaivama veebiliidesega. CLI töötab kiiresti ja hästi ja on üsna loogiline (vähemalt lihtsamateks taskideks nagu interfaced vms), naguke meenutab progemist (oma loogiliste sulgudega, taanetega ja alamosadega).

oleks tahtnud tegelt SSG seeria purki kasutada (screen-osiga), aga kontoris oli demona ainult nõrgem SSG-5 ja see poleks äkki säärast abuse'i ära talunud.
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 05.11.2009 00:42:42 vasta tsitaadiga

testisin lätlaste RB1000'det, mis on selles teemas minuarust teenimatult vähe tähelepanu pälvinud. ~9Keek hinna juures on see kindlasti üks parimaid seadmed omas klassis. Esimest korda elus nähtud CLI kallal paar tundi eeltööd teinud ja katsetanud, kulus mul tegelikuks konfimiseks kümmekond minutit. See oli vist esimene ruuter, mis tegi ka tegelikult kõike kohe nii nagu ma tahtsin. Üles boodib alla 10 sekundi. NAT'i ei tee, paarkümmend fitreerimise reeglit, natuke ruutimisekeemiat, kolm gigabit liidest kasutusel. CLI konfiridu kogunes umbes 60 või nii. Taga umbes 5000 arvutit, välisühenduse tipud UL/DL summaarselt ~290Mbps, umbes 300000 samaaegset ühendust, prosekasutus 50-75%. Isegi paari L7 filtri lisamine sellise koormuse juures, ei suurendanud prosekoormust märkimisväärselt. Olles eelnevalt samas kohas korduvalt maadelnud pfSense'ga, oli see igatahes suht meldiv kogemus. Ma arvan, et kui teine igaks juhuks tagavaraks osta, siis võib täitsa kasutada.

miinusteks olekski mitte just eriti usaldusväärne disain, eriti toite osas (12V tavaline umbsest plastikust kestaga plokk), firmware uuenduste tegemine suht keeruline ja aeganõudev, kuuldavasti on mõned (pooled icon_smile.gif ) fw. versioonid ka üsna bugised ja konfi ei saa mõningatel juhtudel salvestada otse teise riista viskamiseks.
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 05.11.2009 10:57:20 vasta tsitaadiga

mul on selle mikrotiki routerboard suhtes omad kahtlused icon_biggrin.gif
ei paista kuidagi väga enterprise välja ja ei saa kunagi kindel selle jätkusuutlikkuses olla.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 05.11.2009 11:03:26 vasta tsitaadiga

High-Q, samas kui neid saab kuidagi HA mode's käima ajada kasvõi active/passive cluster'ina siis vahet ju pole...
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 05.11.2009 12:07:03 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
mul on selle mikrotiki routerboard suhtes omad kahtlused icon_biggrin.gif
ei paista kuidagi väga enterprise välja ja ei saa kunagi kindel selle jätkusuutlikkuses olla.

seda minagi alguses arvasin, aga nagu ma juba ütlesin, järgnes sellele meeldiv üllatus. Kui paljud odavruuterite müüjad käivad siin käest-kätte, või pannakse hoopis kinni peale ülesostmist, siis MT on suht stabiilne tegija olnud vist ligi 15a juba. Positiivne on ka see, et isegi, kui raud muutub aja jooksul (paremaks), on soft koguaeg praktiliselt sama. Järgmiseks ongi plaanis "redundancy"t katsetada:

tsitaat:
Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) implementation in the MikroTik RouterOS is RFC2338 compliant. VRRP protocol is used to ensure constant access to some resources. Two or more routers (referred as VRRP Routers in this context) create a highly available cluster (also referred as Virtual routers) with dynamic fail over. Each router can participate in not more than 255 virtual routers per interface. Many modern routers support this protocol.
Network setups with VRRP clusters provide high availability for routers without using clumsy ping-based scripts.

kui sama võimekuse ja featuuridega cisco või juniperi riistale kuluva raha eest saab neid umbes 5-10tk osta, siis on asjal minuarust jumet.
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 05.11.2009 16:44:35 vasta tsitaadiga

netmaster, millise Eesti firmaga sa suhtled neil teemadel?
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 05.11.2009 21:10:01 vasta tsitaadiga

kurask kirjutas:
netmaster, millise Eesti firmaga sa suhtled neil teemadel?

suhtlen millistel teemadel?
Kernel on vist Mikrotik'i kohalik edasimüüja, kui sa seda mõtled. Mingil veidral põhjusel on MT kaubaga nii, et mida kaugemalt euroopast osta, seda odavamaks läheb. Mina ostsin mingist Tsehhi või Poola veebipoest, ei mäletagi täpselt, ja umbes 30% odavam tuli, kui otse Mikrotik'ist pakuti.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 05.11.2009 21:35:12 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Perfi poolest oleks 3750/3550 Catalyst kah hakkama saanud, miks just siis SRX210? icon_rolleyes.gif
Tuim ruutimine oli ju, nagu ma aru saan? icon_rolleyes.gif

Hind? te ju seda "purki" ei ostnud icon_lol.gif
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 06.11.2009 16:08:03 vasta tsitaadiga

no 3750 port forwardingut ega NATi siiski ei tee.
L3 switch ei ole päris selleks otstarbeks.

ei ostnud jah, kasutasin oma ettevõtte demoseadmete ressursse. selleks need ongi, et katsetada ja demoda.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 06.11.2009 16:45:39 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
no 3750 port forwardingut ega NATi siiski ei tee.
L3 switch ei ole päris selleks otstarbeks.

ei ostnud jah, kasutasin oma ettevõtte demoseadmete ressursse. selleks need ongi, et katsetada ja demoda.

See NAT`i kasutamine seal jäi kahe silma vahele...
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 11.11.2009 23:48:02 vasta tsitaadiga

Soovitaks sellist veel - iptables põhist "Firewall Builder" - http://www.fwbuilder.org/#
.....ja pole olemas protseduure mida sellega teha ei saa.
tagasi üles
Drake
Kreisi kasutaja

sõnum 12.11.2009 10:51:09 vasta tsitaadiga

Tundub olevat üks väga funky alternatiiv kõigele muule. Peab testima. Tänud.

d.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Soovitage mulle nüüd racktivat tulemüüri kuni 300 kasutajat ning 5 vpn tunnelit mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.