Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Muhekas
Aeg maha 20

|
09.06.2025 16:32:27
USB mälupulgad. |
|
|
Ütlen, ausalt ei oska mina seda HV otsingut kasutada. Olen proovinud erinevaid märksõnu kuid kunagi ma pole tulemusteni jõudnud ja mitu lehekülge neid postitusi läbi kerida...ühesõnaga kui see postitus ei sobi siis võite ära kustutada.
Interneti otsingust leidsin ma erinevaid paremusjärjestike ja kõik nad erinesid. Eks siin vist peab paika see, et see kes rohkem maksab selle oma esimeseks paigutatakse, aga see kõigest minu arvamus mis ei pruugi paika pidada.
On soov osta endale mälupulk kuid ei tea millist firmat eelistada sest neid on üüratumalt palju, minu soov on see, et kas keegi võiks siia kirjutada top 3 firmat mida osta.
_________________ #Olen küberkiusamise vastu! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
09.06.2025 16:38:05
|
|
|
Kingston
Sandisk
Samsung
On suht lollikindlad brändid. Oman kõiki kolme.
ps: teema võinuks olla Ostuabi foorumis.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
09.06.2025 16:45:57
|
|
|
Vaata, kes on hinnatud mälutootjad, need panevad selle ehk ka pulga sisse. Esimese hooga võtaks sandiski või kingstoni.
Ammusest ajast ka Lexar kodus. Toimib
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
09.06.2025 22:21:25
|
|
|
Minul on mitmeid Sandiske olnud ja ütlen ausalt, et kõik on läinud läbi varem, kui ootasin.. 2-3a max.
Hetkel on üks veel töökorras (ca 2a) ja proovisin nüüd hoopis sellist välist nvme ssd laadset mälupulka: TRANSCEND ESD310C 256GB External SSD https://us.transcend-info.com/product/portable-ssd/esd310 Peale pikka uurimustööd leidsin, et see võiks kesta. Aga eks aeg näitab. Ma nagu nii ei hoia seal midagi tundlikku kauem, kui ajutiselt samas ruumis arvutite vahel liigutades.
Ma ei kirjuta meeletult palju oma arust.. Ei saagi aru, miks mul mälupulgad ei kesta. Kasutanud filmide jaoks TV taga, kerinud mänge ühest masinast teise, Win installerid jmt. Ei ole just meeletu kogus.
_________________ --
Urmas
|
|
Kommentaarid: 198 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
commer
HV Guru

|
09.06.2025 22:40:20
|
|
|
Mul siin mingid odavamad kingstonid paar tükki ära surnud, sandiskid veel elavad
_________________ Arvutite hooldus ja komplekteerimine Tartumaal
Tasuta dropboxi konto + lisa 500mb ruumi
|
|
Kommentaarid: 894 loe/lisa |
   |
2 :: |
690 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
10.06.2025 00:14:25
|
|
|
Mina üldiselt kipun Sandisci toodangut vältima kasvõi mälupulkade näitel, on oma jõudluse nii suureks ajanud, kasvõi mälupulk põlema... aga pohh sellest kaua kestab.
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
10.06.2025 00:42:19
|
|
|
Mina välistaks Kingstoni, ainult halvad kogemused.
Kingstoni flash põhised asjad on ainukesed, millega mul on probleeme olnud ja mis on ka ära surnud (sh. ka SSD kettad - ainukesed mis minu käes otsa saanud).
Pea kõik odavama poole Kingstoni pulgad on meeletult aeglased alati olnud.
Kingstoni USB2 ja USB3 pulga vahe on pistuku värv... mõlemal on umbes sama olematu kiirus (tehniliselt on USB3 variandil rohkem kontaktse, kuid kasu null). Neile hirmsat moodi meeldib pakile kirjutada USB3 ja Gen <mis iganes> numbreid ja kõike muud, mis viitab suurele kiirusele. Praktikas kipub see kiirus alati puudu olema. Või kui ongi natuke kiire, siis ainult lugemisel. Kirjutamine on kohutavalt aeglane.
Enamvähem kõigi teistega on olnud pigem rahuldav või hea kogemus.
Samsung on enamasti flash asjade osas hea valik. Hind enamasti suht ok ja kiirus/kvaliteet ka ok. Ei saa väga rappa omadega minna kui samsung valida.
Sandiskil kipub olema nii, et nimi lisab hinda liialt. Tooted ise ok.
Olen kasutanud ka HP, Patriot, Transcend, PNY, Corsair ja nii mõnegi teise tooteid, mis kohe meelde ei tule - kõik on olnud suht ok.
Ainult Kingstoniga on eranditult halvad kogemused. Ja siis muidugi päris tsink-plekk-pang otse hiinast, need on täiesti prügi ja suht kindel, et saab petta.
Kui kõrge kirjutamise kiirus on oluline, peab kindlasti enne veidi kodutööd tegema.
On väga kiireid pulkasid 200MB/s+
Ja on ka kingstone, mis kirjutavad vaid 5MB/s ja suht null IOPS.
Mudelid mutuvad tihti ja konkreetse mudeli soovitust raske anda. Peab vaatama, mis hetkel poes on ja siis netist benchmarke otsima konkreetse mudeli ja konkreetse mahu osas (suuremad mahud on enamasti kiiremad ja väiksemad mahud aeglasemad).
|
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
10.06.2025 11:49:03
|
|
|
Longero, sobiv temperatuur mälupulkade jaoks on väidetavalt kuni 60c. Täpselt mõõtnud ei ole, aga käega katsudes vist eriti üle 50c pole läinud. Olen kasutanud ainult väikse mahuga (kuni 64 GB) mälupulkasid ja neid läheb mul harva vaja, ilmselt seetõttu polegi veel ükski mälupulk otsi andnud. Suuremate ja kiiremate asjade jaoks on välised ssd ja hdd kettad. Isegi kõige esimene Kingston DT108 8 GB usb2 pulk on veel elus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
10.06.2025 12:31:18
|
|
|
serxx kirjutas: |
...
Kui kõrge kirjutamise kiirus on oluline, peab kindlasti enne veidi kodutööd tegema.
On väga kiireid pulkasid 200MB/s+
Ja on ka kingstone, mis kirjutavad vaid 5MB/s ja suht null IOPS.
Mudelid mutuvad tihti ja konkreetse mudeli soovitust raske anda. Peab vaatama, mis hetkel poes on ja siis netist benchmarke otsima konkreetse mudeli ja konkreetse mahu osas (suuremad mahud on enamasti kiiremad ja väiksemad mahud aeglasemad). |
Ja seepärast ma ka lõpuks selle ssd tüüpi mällari soetasin. https://us.transcend-info.com/product/portable-ssd/esd310
_________________ --
Urmas
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
10.06.2025 13:56:35
|
|
|
Tundub päris hea valik, kui on vaja väikest, suure mahuga ja kiiret jullat.
Avastasin mingi anomaalia Sandisk ultra flair mälupulkadega. Kirjade järgi peaks olema usb 3.0, aga programmid (USBDeview, AIDA64, HWiNFO) peksavad segast ja pakuvad, et on usb 3.2 gen 1. Ilmselt jälle see vana ja uue usb standardi teema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
Aeg maha 20

|
10.06.2025 14:21:40
|
|
|
Mul oli Sandiski pulk, tõstsin ainult biose faili sinna peale...kuid ma ei tea miks ja mis põhjusel aga hiljem ma pulka enam formatida ei saanud, viskas teksti write protected
_________________ #Olen küberkiusamise vastu! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
10.06.2025 14:40:20
|
|
|
Muhekas kirjutas: |
Mul oli Sandiski pulk, tõstsin ainult biose faili sinna peale...kuid ma ei tea miks ja mis põhjusel aga hiljem ma pulka enam formatida ei saanud, viskas teksti write protected |
Mul on sarnane asi olnud, kus selle tegevuse peale mälupulk kaotas lõpuks üldse partitsioonid ära ning Arvutitarga garantii kaudu selgus, et see teine aasta garantiid vmt on otse Sandiskiga ja sinna pidin oma kuludega hakkama saatma ja siis ma loobusin.. Arvutitarka juba saatsin oma kuludega. Lõpuks transport kallim, kui pulk ise.
_________________ --
Urmas
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
10.06.2025 14:44:36
|
|
|
See tuleb enamasti siis kui pulk juba otsi hakkab andma. Samas ei välista, et võib-olla mõnel on see füüsiline write protect lüliti nagu omal ajal flopil või siis tarkvaraline, mille oled kogemata kuskilt sisse lülitanud.
Mul (ptüi-ptüi-ptüi) ükski mälupulk veel katki polegi läinud kuigi väga hoolikalt neid ei vali. Enamasti on need mul ajutiselt mingi asja jaoks(näiteks installikad või siis miskit ühest masinast teise tõsta kui neid muul moel sõbraks teha on tülikas) mitte pikemalt andmete säilitamiseks.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
10.06.2025 20:24:33
|
|
|
Ma tegin CrystalDiskMarkiga just testi ja sain write 970, read 930MB/s. Aga eks see sõltub nüüd ka sellest, et miilise CPU liini peal see pulk parasjagu istub ja mis koormuse all need liinid on.
Aga jah, ei kurda kiiruse üle ja väga meeldib see kahepoolne USB. Viimane oli ka üks minu peamisi valikukriteeriume.
Kasutan mälupulkasid harva, aga vähemalt on see tore vidin olemas. Kvaliteedi osas küsi uuesti 3a pärast
Spoiler 
Longero kirjutas: |
Huvitav vidin just seepärast, et USB A ja USB C koos, ei pea mingi lisaadapteri pärast muretsema. Kas see Transcend võiks enamvähem ok firma olla?
Siin Portable SSD ESD310 https://us.transcend-info.com/product/portable-ssd/esd310
512 GBUp to 1,050/900 MB/s
Siin mälupulgad JetFlash 930C https://us.transcend-info.com/product/usb-flash-drive/jetflash-930c
Read Speed (Max.) Up to 420 MB/s
Write Speed (Max.) Up to 400 MB/s
Mõlemale annavad ca 5a garantiid (Limited Warranty). Kui nüüd kiirused välja jätta, mind rahuldaks USB pulga kiirus ka. Kas mõlemad tooted toimks vajadusel USB 2.0 pordis ka v jääb voolu väheks  |
@laurx
Ostsin kunagi 2.5" ketta karbi Aliexpressist. Arvuti viirusetõrje tabas kohe hulga igasugu troojasid.. peale seda ma enam USB seadmeid Alixepressist ostetuna oma arvuti külge ei ühenda See mõni eur... Ostsin sellise hoopis: https://arvutitark.ee/arvutid-ja-lisad/lisaseadmed/kettakarbid/orico-enclosure-ssd-m2-nvme-usb-c-31-gen2-10gbps-blu-1410999
Nvme ssd läks seal sees mega kuumaks (sest "ketas" ise läks kuumaks), aga ajas asja ära ja hoides väikese ventilatsiooniga koos töötas suurepäraselt!
_________________ --
Urmas
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
10.06.2025 20:38:36
|
|
|
tsitaat: |
Ostsin kunagi 2.5" ketta karbi Aliexpressist. Arvuti viirusetõrje tabas kohe hulga igasugu troojasid..
|
karbis olid troojad, ilma kettata sees?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
10.06.2025 20:49:10
|
|
|
Hiid kirjutas: |
tsitaat: |
Ostsin kunagi 2.5" ketta karbi Aliexpressist. Arvuti viirusetõrje tabas kohe hulga igasugu troojasid..
|
karbis olid troojad, ilma kettata sees?  |
Jep!
_________________ --
Urmas
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
10.06.2025 21:23:28
|
|
|
Endale ostsin kah hiljuti esimese m.2 kettakarbi. Mõtlesin natuke tuleviku peale, võibolla ma ei osta järgneva 10 a jooksul rohkem ühtegi kettakarpi. Nii et tellisin Amazonist max kiirusega kettakarbi, millele mu hammas veel peale hakkas - Ugreen 3.2 gen 2x2 (20 Gbps). Hind tuli kokku päris kirves (38,18 €), aga mis parata. Igatahes mu praegused seadmed selle kettakarbi kiirust ära kasutada ei suuda, aga loodetavasti tulevikus on olukord parem. Praegu on see ps4 pro küljes, taastan konsooli varukoopiat uue ssd peale. Üle tunni on toimetanud ja hiina termomeeter näitas 41c, vähemalt kätt saab peal hoida, ära ei kõrveta. Korpus on üleni metallist ja silikoonümbrist ma sellele külge ei ole toppinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|