Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Kohus tunnustas autorikaitsjate "tühja kasseti tasu" nõuet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 01.05.2015 12:27:41 Kohus tunnustas autorikaitsjate "tühja kasseti tasu" nõuet vasta tsitaadiga

Tallinna ringkonnakohus tegi vaheotsuse, milles tunnustas autorikaitsjate õigust nõuda riigilt salvestusseadmete ja -kandjate loetelu täiendamata jätmisega tekitatud kahju hüvitamist.

Autorid, esitajad ning fonogrammitootjad soovisid „tühja kasseti tasu" ka moodsatelt meediakandjatelt ja -seadmetelt, nagu seda on vananenud salvestusvahendite asemele tulnud mp3-mängijad, i-Podid, samuti Blu-Ray ja HD DVD-plaadid ja nendele salvestavad seadmed. Tühja kasseti tasu on makse, mida küsitakse salvestusseadmete ja -kandjate tarnijatelt, sõltumata sellest, kas salvestuskandjat või -seadet ka tegelikult kasutatakse.

Ühingud soovivad, et nimekirja lisataks Blu-Ray ja HD DVD-plaadid ja nendele salvestavad seadmed. Samuti tahetakse küsida maaletoojatelt lisatasu digipleierite, digibokside, satelliittelevisiooni vastuvõtjate ja osa televiisorite eest.

Loe edasi ERR Uudistest.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
olka
HV kasutaja
olka

sõnum 01.05.2015 12:55:41 vasta tsitaadiga

paberilt ja pastakalt ei taha seda tasu nõuda vä thumbs_up.gif icon_rolleyes.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jnt
HV Guru
jnt

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.05.2015 13:01:49 vasta tsitaadiga

Ma ei propageeri üldse piraatlust, KUID...

See kassetimaks tituleerib mind automaatselt kohe piraadiks ja ma maksan seda maksu lausa, seega mul on suisa õigus piraatida - olen ju kassetimaksu maksnud...

Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
sooty
HV veteran

sõnum 01.05.2015 13:39:39 vasta tsitaadiga

Täielikud parasiidid. Sellised tuleks kokku koguda, kuhugi saare peale viia ja sinna jätta.
Nimekirja pikendamise asemel tuleks kogu see idiootne süsteem ära kaotada.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 01.05.2015 13:45:39 vasta tsitaadiga

jnt kirjutas:

See kassetimaks tituleerib mind automaatselt kohe piraadiks ja ma maksan seda maksu lausa, seega mul on suisa õigus piraatida - olen ju kassetimaksu maksnud...

liikluskindlustust maksad siis omad õigust avarii teha sest oled ette maksnud? icon_lol.gif

mitte et see seadus mõttetu poleks, eriti ajal kus keegi anyway sedasorti andmekandjatega enam ei majanda..
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 101
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 01.05.2015 14:16:03 vasta tsitaadiga

kaspar00, sry, aga kassetimaks ei kindlusta mind millegi vastu...
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 01.05.2015 15:01:58 vasta tsitaadiga

Kiviajas elavad need inimesed...
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 01.05.2015 15:26:58 vasta tsitaadiga

Et kui ma teen ise mingi amatöörteose enda vahenditega, millele olen kulutanud tuhandeid või kümneid tuhandeid eurosid, siis soovides asja sõpradele tasuta jagada ja enda teost sellepärast plaadile kirjutada, pean ma maksma tasu, millest ma ise mitte sentigi tagasi ei saa. Kuhu see tasu nüüd siis läheb? Minule ilmselgelt mitte. Miks ma pean amatöörina professionaale ja mingit mõtetut ühingut ülal pidama? Kui esitan oma teost avalikult, siis maksan niigi ise maksu ja maksab veel tasusid ühingule ka see koht, kus ma seda esitan.... Lisaks maksab näiteks digitaalse formaadi (iTunesest ostetud teos USB pulgal) avalik esitaja juba niigi selle eest veel eraldi tasu.
Kogu see süsteem on ajale jalgu jäänud. Aga selleks ju meil see Autorite Ühing ongi, et mõelda välja töötavaid süsteeme. Uusi inimesi on sinna vaja.

Ega kõik ei ole piraadid, kes 5 euri eest turu peal plaate müüvad. Ja ega Autoriühing ju ei tea, mida piraat sinna plaadile laseb, kuidas ta siis teab, kellele seda raha maksta?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 01.05.2015 15:41:28 vasta tsitaadiga

Ega ilmselt Eestigi pääse icon_arrow.gif Saksamaa tõstab väliste mäluseadmete maksu ca 2000%

tsitaat:
Saksamaa on kohaliku autoriõiguste organisatsiooni GEMA survel sunnitud tõstma väliste mäluseadmete nagu USB mälupulkade ja mälukaartide maksu keskmiselt 2000% - viidates piraatlusele.

Nii näiteks kohaldatakse 4GB-st suuremale USB pulgale 1850% maksutõusu - senise 8 eurosendi asemel peab maksma 1,56 EUR. Suuremate kui 4GB mälukaartide puhul tõuseb tasu 8 eurosendi pealt aga lausa 1,95 euroni - kasv 2338%.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

sõnum 01.05.2015 15:42:16 vasta tsitaadiga

USB pulgale ja pilvele tuleb ka maks ? icon_lol.gif paha hakkab
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 01.05.2015 16:54:31 vasta tsitaadiga

Senikaua kui pole ükski artist või kunstnik jne saanud nendel copy rights firmadelt mingit raha. Ei tohiks olla ka mingit maksu, et nad üldse eksisteerida saaksid.
Mõni aasta tagasi võitis see mingi asutus kohtus ja sai mingi 40k dollarit vms kellelegi ära määrata mingi 100 erineva mp3 faili jagamise eest. Neist 100 erinevast mp3 autoritest ei näinud mitte sentigi
ja selle peale ütlesid autori kaitsiad, et see raha on juba investeeritud järgnevatesse kohtu istungitesse.

Kuna nad kedagi ei kaitse ja keegi tänu neile oma teoase eest ei teeni, siis mille õigusega on neil luba teha selliseid makse asjadele. Elavad tühjast kohast tühjade lubadustega ja me kõik peame maksma selle eest et ehk tegeleme piraga.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 01.05.2015 18:04:35 vasta tsitaadiga

lopes39, mõni tuntud helilooja siiski kiitleb, et autoritasud annavad talle peamise sissetuleku.

kuid neil, kelle lugude kasutamisest autorikaitsele aru ei anta, pole midagi kobiseda.
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 01.05.2015 19:34:41 vasta tsitaadiga

Ma arvan et siin nad ei tahagi otseselt rohkem rulli vaid tahavad lihtsalt, et rohkem tegijaid tegelasi igasuguste ühingutega Eestis liituks. Et siis meelitavad igasugu tasudega, mida saad ainult nendega lepingut sõlmides. Aga nende ühingutega ei taha paljud liituda sest siis kontrollivad nemad sinu varalisi õigusi täielikult.

http://www.eau.org/liikmed/
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
kalvis
Kreisi kasutaja

sõnum 02.05.2015 09:46:39 vasta tsitaadiga

Antud juhul astus eesti kohus seadusandluse tasandile nõudes seaduse täiendamist. Veidi kummaline on see. USA-s on sellised lapsikud kohtumängud siiski tavalised.
Tehniliselt on Riigikogu otsustada, kas ja kuidas ta kogub makse, sealhulgas "aktsiisimaksu" nimega tühja kasseti tasu ja kellele ning kuidas seda jagab. Üsna ammu otsustati siis aktsiisi alla panna CD-d ja mõned andmekandjad kuid mitte uuemat meediat sest seda siis polnud. Kummaline on kohtu otsus ses mõttes, et ta käsib seadusandlikku võimu nii öelda nimekirja täiendada. Aga esiteks on see vaheotsus ja mitte miski ei keela Riigikogul "vihastamise" korral uus seadus vastu võtta mis kas kaotab maksu või vastupidi pannakse nii maksma, et veri väljas.
tagasi üles
Anton
HV veteran

sõnum 03.05.2015 12:00:27 vasta tsitaadiga

Ärge unustage, kes sellis idiootsuse seadustas. See oli Tallinna ringkonnakohus. Olnuks ma kohtunik oleks neile autorikaitsjatele kohe keskmist näppu näidanud ja istung olnukski läbi. Seega pekske lollkohtunikke. Vajadusel ka lollseaduseandjaid.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 81
tagasi üles
sooty
HV veteran

sõnum 13.03.2016 13:19:54 vasta tsitaadiga

link :: Riik jätkab autorikaitsjatega vaidlust "tühja kasseti tasu" nõudes

Ühingud soovivad, et nimekirja lisataks Blu-Ray ja HD DVD-plaadid ja nendele salvestavad seadmed. Samuti tahetakse küsida maaletoojatelt lisatasu digipleierite, digibokside, satelliittelevisiooni vastuvõtjate ja osa televiisorite eest.

Tühja kasseti tasu on makse, mida küsitakse salvestusseadmete ja -kandjate tarnijatelt, sõltumata sellest, kas salvestuskandjat või -seadet ka tegelikult kasutatakse.

Tegemist on hüvitisega autorile, teose esitajale ja fonogrammitootjale ning tasu määr on alates 2006. aastast kolm protsenti salvestusseadmete ja kaheksa protsenti salvestusvahendite tarnimise hinnast ilma käibemaksuta.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 13.03.2016 13:23:06 vasta tsitaadiga

2GB või enam tasuta pilveruumi võiks ka ära maksustada.
Samas oleks nõus kui autorikaitse minu maksustatud mäluruumil oleva minu enda autoritasu loodusfotode näol kenasti kinni maksaks.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
sooty
HV veteran

sõnum 13.03.2016 13:33:44 vasta tsitaadiga

Kui organisatsiooni jooksvad kulud kaetud, siis räägime autorite tasustamisest icon_wink.gif
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 13.03.2016 13:33:48 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
2GB või enam tasuta pilveruumi võiks ka ära maksustada.
Samas oleks nõus kui autorikaitse minu maksustatud mäluruumil oleva minu enda autoritasu loodusfotode näol kenasti kinni maksaks.

Hea point. Mina näen et kohalikud andmekandjad on hukule määratud ja enamasti hakatakse pilves hoidma. Ja kui on lõpmatu mahuga pilvepakett, kas siis tuleb iga aasta maksta lõpmatu suur hulk eurosid maksudeks?
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 13.03.2016 13:47:46 vasta tsitaadiga

Ma ei ole uhtegi artisti kuulnud kurtmas raha ule. Ainult see organisatsioon teeb seakisa iga paari kuu tagant
olavsu1
külaline

sõnum 13.03.2016 14:04:16 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
Ma ei ole uhtegi artisti kuulnud kurtmas raha ule. Ainult see organisatsioon teeb seakisa iga paari kuu tagant

hummer on kaunis janune auto, ega tema hoolduski odav ole.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 13.03.2016 20:54:01 vasta tsitaadiga

sooty kirjutas:

Tühja kasseti tasu on makse, mida küsitakse salvestusseadmete ja -kandjate tarnijatelt, sõltumata sellest, kas salvestuskandjat või -seadet ka tegelikult kasutatakse.

Tegemist on hüvitisega autorile, teose esitajale ja fonogrammitootjale ning tasu määr on alates 2006. aastast kolm protsenti salvestusseadmete ja kaheksa protsenti salvestusvahendite tarnimise hinnast ilma käibemaksuta.

Kui paljudel üldse on televiisor, millel sisseehitatud andmekandja? Digibokside puhul sama küsimus. Kisub väga sinnapoole, et mingi firma tahab telekamaksu kehtestada.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
hans
Nii ränk on olla.

sõnum 13.03.2016 22:09:03 vasta tsitaadiga

Piisab kui on USB port ja suudab sealt taasesitada midagi või salvestada sinna ( digiboxi timeshift)
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 14.03.2016 10:21:37 vasta tsitaadiga

hans, läbi usb oled juba välise ketta/pulgaga tühja kasseti tasu maksnud...
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 14.03.2016 14:28:00 vasta tsitaadiga

Tarbijal peaks olema õigus see maks avalduse alusel (ilma tõendamiskohustuseta, nagu pole ju ka selle nn "autorikaitse" ühingul tõendamiskohustust, et seadet või andmekandjaid hakatakse kasutama autoriõigusega kaitstud materjali salvestamiseks) sellelt ühingult tagasi saada, kui ta kasutab seadet või andmekandjaid üksnes oma loomingu salvestamiseks.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Kohus tunnustas autorikaitsjate "tühja kasseti tasu" nõuet mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.