Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Virtonomics märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
riaak
HV Guru
riaak

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2010 03:10:38 Virtonomics vasta tsitaadiga

Virtonomics on venelaste loodud brauseripõhine virtuaalne majandusmäng. Igale liitujale antakse virtuaalne firma, mida siis tuleb täiendada ja edasi arendada, suurendamaks oma turu osalust. Vajalik on inglise, vene, prantsuse või hiina keele oskus.

Plussid:
- Brauseripõhine
- Uuendus toimub kord päevas, ehk siis edukaks juhtimiseks ei pea päevad läbi netis passima. 15 minutit päevas üldjuhul täiesti piisab.
- Üsnagi mitmekülgne tootmine.
- Konkurendid ei saa väga eest ära rebida kuna kogu majandus on omavahel seotud ja üksi kvaliteetsete toodete tootmine vajab tohutult aega ja investeeringut.
- Võimalus teenida päris raha.

Ise olen paar päeva nüüd selle mänguga tegelenud ja pean nentima, et see on päris kaasahaarav. Alguses võib tunduda keerulisena ning esimene (või esimesed) firma põhja lasta pole teab mis probleem. Siiani olen hakkama saanud ja tundub, et sain asja liikuma. Tegutsen lien nimelises realmis, firma nimi on Donuts International ja toodan leiba. thumbs_up.gif
Luues kasutaja saad enda valitud tootmisharusse oma firma, millel on juba pood, kontor, labor ja tehas koos selle juurde kuuluva ehitisega (nt leiva vabrikuga saab veski kaasa) olemas. Tulu saamiseks tuleb hakata oma toodetud (ja sisse ostetud) kaupa kas ise oma poes müüma, mis on alguses võibolla natuke raske, või siis võib need tooted teistele edasi müüa. Jälgida tuleb veel, et toorained tootmises ja erinevad kaubad poes otsa ei saaks.

http://www.virtonomics.com/
http://virtonomics.com/lien/income/587604 - kui keegi soovib mu refferaliks tulla, kuigi ma sellest vist mingit kasu ei saa, kui te just VIRT'e (mängu raha) juurde ei osta

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 11.01.2010 14:58:29 vasta tsitaadiga

Tundub huvitav asi.
Oskad nimetada põhilised olulised asjad, millele alguses tähelepanu pöörata tuleb?

Dominus
HV Guru
Dominus

sõnum 11.01.2010 16:38:27 vasta tsitaadiga

Räägi sellest päris raha teenimisest, kuidas see käib? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 76
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 13.01.2010 21:31:04 vasta tsitaadiga

Huvitav, aga üsnagi keeruline. icon_smile.gif
Vaata, et sul tootmisel piisavalt supplyd oleks. Arvestama peab, et kaubad liiguvad alles update ajal, ehk siis kord päevas. Lien realmis on update kell 1 öösel. Seetõttu on vaja alati laos vähemalt ühe update võrra kraami varuks, et tootmise seisma ei jääks ja sina maksimaalselt kasumit saaksid.
Ärge unustage ka oma toodetud asju müüki panemast. Subdivisioni valides leiate sales menüü, kus saab müügiks asjad üles seada. Hind vaadake teiste pealt, samas liiga odavalt ka ei tasu müüa. Seejärel tasub osa toodangust ka oma poes müüa. Kui juba tehases on asjad müügiks pandud, siis poes supply alt otsige sama toode üles ja supplyeriks valige iseennast. Ärge siis kõike endalt ka kohe ära ostke, te ei suuda seda poes maha müüa. Ikka tasa ja targu, vaadake oma eelmise nädala (üks reaalne päev on mängus nädal) tulemusi ja vastavalt sellele parandage ja tehke muudatusi.

Tähele tuleb veel panna, et liiga palju töötajaid ei palkaks, viib effektiivsuse alla, kui top manager ei suuda nii palju üleval pidada. Kõrge effektiivsuse juures areneb top manager kiiremini ja saategi suure effektiivsuse juures rohkem töötajaid omada (rohkem tootmist, rohkem poode...). Ise hakkasin ka kohe tootmist laiendama ja lõin kohe effektiivsuse suht nulli. Väikse efektiivsusega toodab küll sama palju, kui suure juures, kuid poed ei müü praktiliselt midagi ja top manager ei arene. Kulud tõusid ka vist nii märgatavalt.

Ärge kohe igast tehnoloogiat ostma hakake, ei tasu ära. Pigem arendage oma tootmist ja müügi poolt. Alguses tasub kohe ära teha ka supermanager quest kuna siis on see veel väga lihtne. Questi täitmiseks peate te selle kõigepealt käivitama. Edukaks questi täitmiseks peavad kõik subdivisionid töötama vähemalt 98% effektiivsuse juures. See quest annab kümneks päevaks kõigile qualification levelitele 2 juurde ja raha saab ka 500 000$.

Top manageri tasub edasi arendada. Alates level 10 managementist võtad loosimistest osa. Võita saab VIRT'e (mänguraha, 1 virt = 1 usd) alates paarist kuni paarikümne virtini välja. Lisaks veel erinevad võistlused, kust saab veel oma võimalusi suurendada. Proovin hetkel uustulnukate võistlusest osa võtta, mille auhinnaks on 100 virti. Hetkel neljas selle võistluse edetabelis ja võidu võimalus on täitsa olemas. Mul muidugi kerge support ka taga ühe malaislase näol, kes siis on veits aidanud mind effektiivsuste jms asjadega. Sanas mul oli veidi jama algus ja peaks vist restardi tegema. Ega see raha võitmine nii väga kerge nüüd ka ei ole. Seda võib pigem boonuseks lugeda.

Hoiatan ette ära, et see mäng pole niisama lahmimine ja tuim tootmise suurendamine. Kohati võib ta küll väga lihtsa mulje jätta, aga samas võib ta ka väga raske olla kuna igast effektiivsuste ja muude asjade paika seadmine võib paras tuumafüüsika olla.

Kõik huvilised proovima ja katsetama. thumbs_up.gif

gretchin
Kreisi kasutaja
gretchin

sõnum 14.01.2010 08:57:30 vasta tsitaadiga

tegin ka kasutaja ja üritan midagi ära korraldada, hetkel veel päris hästi asja ei jaga. kas ta seda poe kaupa sebib ise kogu aeg juurde? pood midagi küll müüb, aga ma ise pole sinna küll mingit kaupa sisse toonud. oma vorste ma ka ise osta millegi pärast ei saa, ei ole firmat listis lihtsalt. midagi olen tegemata jätnud

e: sain hakkama

viimati muutis gretchin 14.01.2010 14:17:26, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
puik17
HV veteran
puik17

sõnum 14.01.2010 13:19:38 vasta tsitaadiga

Nagu alati peab kala sees olema. Emaili ei õnnestu kohe kuidagi kinnitada.
Annab 404'ja, kui aktiveerimise linki vajutan.
Tea kas live.com pole sis supporditud v.
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 75
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 14.01.2010 16:39:29 vasta tsitaadiga

Kõigepealt peab ikka oma asjad müüki panema, et neid poes jälle osta saaks. Või teine võimalus on teha ladu ja siis tuleb kõigepealt lattu saata (1 nädal) ja sealt siis edasi poodi (veel 1 nädal).
Poodi pead ise kraami juurde tellima. Hetkel seal suht keerulised ajad ja kraami saadaval vähe. Ma jätaks selle poenduse alguses kõrvale kuna peale suhkru ja viinamarjade pole eriti midagi saada.
Alguses võiks natuke tootmisega raha panna sisse tulema ja siis sealt kõrvalt saate poodidega jamada.

gretchin
Kreisi kasutaja
gretchin

sõnum 20.01.2010 16:33:00 vasta tsitaadiga

sain ennast plussi ainult nii, et labori ja tehase panin kinni ja orienteerusin kahe poe peale. kohe hea tunne on, kui teenid midagi, haha
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 21.01.2010 02:47:39 vasta tsitaadiga

Labori võib põhimõtteliselt kinni panna jah, mingit kasu tast alguses nagu ei ole.
Puhtalt poodide peal üldjuhul hakkama ei saa kuna mingi hetk saab poest kaup otsa ja siis pole enam midagi teha. Praegu kaupade tõsine defitsiit turul.
Lükka aga tehas vaikselt tiksuma, supply telli ka muidugi ja hakka oma tooteid nii poes kui ka teistele müüma.
Hetkel toodan ise mune, piima, liha, leiba (ja jahu) ning hetkel probleeme pole. Mu neli poodi suudavad väga väikse osa tootmisest maha müüa, samas tulu on ikkagi suhteliselt paras. Jäägid lähevad teistele müügiks. Kuigi 60 000 leiba jäid minu poolse apsu tõttu lattu kopitama, oli see nädal turnover 2,4 miljonit $. Järgmise updatega loodan turnoveri kahekordistada. Asseteid hetkel ainult 11 miljoni $ eest.

Ma võin alguses sult kõik kraami ära osta, saad asja natuke kergemalt käima.

Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 21.01.2010 08:08:38 vasta tsitaadiga

Poodide kohta selline küsimus, et kas efektiivsem on omada mitut keskmise suurusega poodi erinevates kohtades/samas kohas või kõigest paari suurt poodi?

"Your store is so comfortable, that even thieves prefer to pay for what they originally planned to steal"

gretchin
Kreisi kasutaja
gretchin

sõnum 21.01.2010 19:31:03 vasta tsitaadiga

ma mõtlesin, et hakkan ka siis tootma. panin vürtsivabriku tööle, pärast update'i vaatasin, et efficieny oli 10% peale kõigel kukkunud. enne oli kõik 100%. pmst praegu see tehas keeras mul kõik pahupidi ja ma suure vihaga panin kinni selle icon_neutral.gif
mul on samas linnas riiete- ja toidupood, vietnamis, hochimin vms. edasi ei julge midagi teha, muidu löön asja miinusesse jälle icon_biggrin.gif
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 21.01.2010 23:19:35 vasta tsitaadiga

Kõige efektiivsem on omada mitut suurt poodi. Alustada võiksid ikkagi väiksemate poodidega ja siis vajadusel suurendada.

Mis sul selle efektiivsuse alla viib? Kui staff, siis sul kas kontoris töölisi vähe või nende qualification (pmst palk) on liiga väike. Top manageri viib liiga suur tööliste arv alla. Iga subdivisioni juures on link work efficiency, kus on ilusti näha, milles probleem seisneb. Kõik muudatused ei kajastu seal kohe ja vahel peab ootama kuni 30 minutit.

Ärge unustage Supermanageri questi ära teha, selleks oli vist 7 nädalat (päeva) aega. Vaja KÕIK (minimaalselt 4 tk) subdivisionid vähemalt 98+% saada. Saate 10 päevaks kõik qualificationid +2 levelit, mis annab väga suure eelise.

Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 22.01.2010 08:15:19 vasta tsitaadiga

Pidin selle supermanager'i tõttu labori kinni panema, sest iga uuringu jaoks oli varustust kvaliteediga 2.30 vaja, aga kuskilt pole üle ühe saada ning see viis efektiivsuse alla.
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 22.01.2010 18:07:26 vasta tsitaadiga

Selle võib jah vabalt kinni panna. Hiljem alati võimalus uus teha kuna rulli hakkab päris korralikult mingi hetk sisse jooksma. icon_rolleyes.gif
Vaadake siis teise queste kah, saab kerge raha boosti ja mõne leveli.

Dominus
HV Guru
Dominus

sõnum 22.01.2010 19:08:30 vasta tsitaadiga

Keegi neid virtsa punkte ka saanud on? icon_biggrin.gif
Vaatan, et samad vennad võidavad neid võistlusi.
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 76
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 23.01.2010 01:33:10 vasta tsitaadiga

Veits vara veel. Kõigepealt peab management leveli 10 saama, siis saab võistlustest osa võtta. Mul ka see alles level 4, miski 10 päeva vast mängitud. icon_rolleyes.gif
gretchin
Kreisi kasutaja
gretchin

sõnum 25.01.2010 15:36:28 vasta tsitaadiga

kas poodi on mõtet tellida kaupa mille saadavus on null ("all" all on ikkagi mingi number)? FAQ ütleb, et pole nagu pointi, aga minu arust mul on siiamaani kaup sealt kohale tulnud, kus null on
tagasi üles
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 25.01.2010 20:03:48 vasta tsitaadiga

Üldine toodete arv näitab, kui palju antud tehases viimase käigu ajal toodeti. Availability näitab, mitmele tootele tellimust ei tehtud. Seega kui käesoleva käigu ajal loobub keegi tootest, omanik tõstab tootmismahtu või sinu telliumuse prioriteeti, siis saad ikka.

Kui kellelgi mõistliku hinnaga Household goods alla minevat kaupa on pakkuda (peale diivanite), siis võib märku anda.

riaak
HV Guru
riaak

sõnum 01.02.2010 21:29:40 vasta tsitaadiga

Kuidas kellelgi läheb? Olete asja jooksma saanud?

Minu firma:

gretchin
Kreisi kasutaja
gretchin

sõnum 02.02.2010 03:29:37 vasta tsitaadiga

tegin vahepeal restardi ja ma ei tea, 20% peal tiksub vaikselt. enam-vähem hakkan asja mõistma. kuna asi ei nõua väga tähelepanu, siis ei ole väga süvenenud ka, öösel kuangi kui koju jõuan, siis üritan midagi muuta ja siis 2 päeva asja jälle ei puudu. eks näis, miinuses ei ole vähemalt, kasvatan management levelit vaikselt icon_biggrin.gif
tagasi üles
riaak
HV Guru
riaak

sõnum 04.02.2010 00:09:57 vasta tsitaadiga

Hehee, avasin mõned uued poed ja turnover kahekordistus jälle. 30 miljoni pealt hüppas 69 miljoni peale. icon_razz.gif
Hetkel production, stock raising ja management levelid piiravad mind, tahaks veits tootmist suurendada, aga top manager ei pea vastu.

gretchin
Kreisi kasutaja
gretchin

sõnum 05.02.2010 02:56:17 vasta tsitaadiga

sain lõpuks kaks tehast ja main office'i 100% peale jooksma, tahaks nüüd kohe ühe tehase juurde ehitada. kust ma neid management, production etc. leveleid näen? alati kui jama käes oli, siis oli main office'i all link, aga nüüd ei suuda seda kuskilt leida
tagasi üles
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 05.02.2010 09:06:29 vasta tsitaadiga

gretchin, my office -> qualification
clm
HV kasutaja

sõnum 10.02.2010 12:15:26 vasta tsitaadiga

Mis värk nende toodetega on. Kellelgi pole available midagi. Mul poed tühjaks jooksmas kraamist, kuskilt lisa pole võtta. Näitab ettevõtetel in stock mingi kogus, kuid vaba 0.
Kuidas ma laboratooriumi effektiivsuse 100% ligi saan. Hetkel 75,8% sest equipment efficiency on 75,8%. Pean suure raha eest uued aparaadid ostma parema kvaliteediga ? Või on asi selles Qualification of scientists 3.21 (city average 3.00 , required according to the technology 1.75). Teadlaste palka vähendama ?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 10.02.2010 16:51:19 vasta tsitaadiga

clm, pead seadmete kvaliteeti suurendama, mis on üsna keeruline protsess. Lihtsam labor maha müüa või kinni panna.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Virtonomics mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.