Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
VR53
HV Guru

|
19.10.2009 15:47:56
Kättemaksu kommentaarid |
|
|
Viimasel ajal on päris mitmed kasutajad hakanud kokklepetest taganema ja tehing jääb pooleli, sest keegi pakkus 25 krooni rohkem või tuuakse mõni teine hale vabandus. Üldiselt pole sellistele kasutajatele profiili vastavat märget teinud, kuid nüüd otsustasin panna ühele kasutajale sellise neutraalse märke profiili hoiatuseks teistele HV-kasutajatele ja kättemaksuks sain loomulikult negatiivse kommentaari.
Kuid tekib küsimus, et miks olen mina teeninud ära negatiivse kommentaari? Kas sellepärast, et hoiatasin teisi kasutajaid tühikargaja eest, kes oma sõnast kinni pidada ei suvatse?
Ei nuta nüüd selle 1 negatiivse kommentaari pärast, kuid usun, et kui ma edaspidi sellistele vendadele neutraalseid jagan, siis üha enam negatiivseid kommentaare vastu pannakse. Seega võiks selles osas midagi ette võtta, et vältida "kättemaksukommentaare" ja kasutajad saaksid objektiivselt arvamust avaldada. Ilmselt seetõttu paljud kasutajad neutraalseid/negatiivseid ei jätagi kartes kättemaksu.
Äkki mingi piiratud staatus kasutajale või üldse ärifoorumi keeld? Meenub torufoorumi lamba-staatuse märk, ehk tasuks midagi sellist sisse viia
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee - kasuta koodi "HINNAVAATLUS", et saada 50€ alla P14s Gen 6 R7 hinnast!
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
19.10.2009 15:51:53
|
|
|
Lamba variant oleks päris hea
Tean mida sa tunned
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
2 :: |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
19.10.2009 15:52:14
|
|
|
kogu see kommentaarimine ongi ju vorst vorsti vastu värk.
paned negatiivse, saad ise kahh
mis sa arvad, mille eest ma enda negatiivsed olen saanud?
Nii et ära hala, las koerad hauguvad, vanker veereb ikka edasi
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
ridariass
HV veteran

|
19.10.2009 15:57:30
|
|
|
Noh see pole veel midagi. Mul ebays juhtus nii ükskord, et olin ostja, müüja lasi üle (ei saatnud kaupa kunagi, kahju 4k umbes) ning tagatipuks sain negatiivse ka veel profiili. Vot siis olin küll närvis, ebay laiutas ka käsi, et kommenteerimine ostjate-müüjate vaheline asi ja nemad ei saa midagi teha. Aga õnneks võeti seal see reegel vastu varsti peale seda, et müüjad ei saa negatiivset panna enam ja seoses sellega kustus ise ära too.
_________________ There is no patch for human stupidity... |
|
Kommentaarid: 232 loe/lisa |
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.10.2009 16:04:58
|
|
|
tiido kirjutas: |
Leidis teise inimese ostu teema kaudu minu pakkumise ning saatis
sõnumi, kus soovis kaupa näha ning sobivuse korral oleks olnud nõus
ise ära ostma.
Arvatavasti sealt ka tema mõistes "kokkulepe" saavutati sest peale
kauba müümist algsele kauplejale saatsin talle sõnumi, et kahjuks on
juba tehing tehtud ning tulemuseks sain oma kontole neutraalse
arvamuse selle olematu "kokkuleppe" rikkumise kohta. |
Kuidas siis õigemini oli? Kas oli konkreetne kokkulepe tehingu sooritamiseks või ei?
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
19.10.2009 16:09:51
|
|
|
See jutt seal on BS. Meil oli kokkulepe, et tulen ja võtan ära kui kõik vastab kirjeldusele. Telefoninumbrid ja koht oli ka kokku lepitud, kuid tunnike hiljem, kui hakkasin kaubale järgi minema, saatis müüja teate, et sorri kaup müüdud.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee - kasuta koodi "HINNAVAATLUS", et saada 50€ alla P14s Gen 6 R7 hinnast!
|
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.10.2009 16:15:08
|
|
|
nujah, siis küll
mul omal mitmeid kordi nii olnud, et müün midagi, siis võetakse PS-i teel ühendust, et ollakse huvitatud ja valmis kohe ära ostma. saadan siis oma andmed, kuhu ülekanne teha. et kui papp üle tulnud panen paki teele. ja siis sellega lõpeb suhtlus. ei mingit ülekannet ega ka vabandust, et näe, ma pole sest enam huvitatud. asi jääb nagu õhku rippuma. aga pole veel ka kellelegi sellise asja eest negatiivset või neutraalset pannud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
viimati muutis SKG 19.10.2009 16:21:29, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.10.2009 16:18:06
|
|
|
endal " juhtus" ka hiljuti selline asi, kus sõber palus võimalikult suure raha eest realiseerida 1 katkine mäkk.. esteks koorus ühest diskussioonist kokkuleppe laadne asi, samas tuli konkreetne pakkumine ja pidin samamoodi teatama, et tead, nüüd on selline lugu, et masin läks siiski müüki..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Tasub kooliks valmistuma hakata. |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
19.10.2009 17:22:49
|
|
|
... ärieetika, ärieetika ja veelkord ärieetika, sarnane suhtumine on läbi käinud juba lugematuid kordi, mõned näited:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=384233
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=340702
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=297443
... ja neid teemasid leiaks veel lisaks hulgim
... kahjuks ei olegi siin mingit kuldset keskteed sest foorum pole otseselt müügikeskkonna spetsiifika jaoks loodud. Seega on siia natuke keeruline kommenteerimise ja äritehingute vahele sarnaseid seoseid tekitada, nagu seda n. ebay-s või mujal. Samuti on moderaatorite jaoks liialt töömahukas iga juhtumit analüüsida ja õiglaseid otsuseid vastu võtta sest reeglina pole adekvaatset infot kuigi palju. Paljuski peab olukorda mõistma vaid kohvipaksu pealt ehk poolte omavahelist sõnelust analüüsides, mis võib jätta otsuse siiski üsna subjektiivseks. Seega, eks see kommenteerime olegi tõepoolest vorst-vorsti vastu teema ja sõltub mõlema poole suvast, kuidas seda võimalust realiseeritakse ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
19.10.2009 18:11:54
|
|
|
Eks see ole "südametunnistuse" asi - IMO lisaks positiivsetele tehingutele tuleks ka neutraalset/negatiivset tagasisidet anda; tundub, et paljud seda ei tee (a'la "ah, las olla...") ning hiljem võib sellest juba (majanduslikult) suurem jama tulla mõnele teisele kasutajale...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
19.10.2009 18:49:27
|
|
|
Et pakuks ka siin välja idee et kui filtreerida profiilist nähtavaks aint negatiivsed siis on näha ka kasutaja enda vastused.
Mul sellest suva mitu negatiivset kellelgi on, ma loen ikka kommid ja nende vastused enne äri tegemist läbi.
Ja pole ta midagi nii väga vorst vorsti vastu, mulle pole keegi vastu pannud.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
19.10.2009 20:36:32
|
|
|
Õnneks olen ma perfektsionistne persoon, seega ärilisi negatiivseid pole vist ühtegi pannud, ega saanud, kuna veendun alati kõiges täielikult.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
|
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
19.10.2009 21:20:58
|
|
|
ongi ju kenasti põhjendatud
saa üle juba oma traumast, omale ei tundu naljakas vä?
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
19.10.2009 21:31:59
|
|
|
Eks egol ole jah valus..
Kirjuta aga vastupõhjendus ja mine eluga edasi
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
19.10.2009 22:04:40
|
|
|
Duckhead kirjutas: |
ongi ju kenasti põhjendatud |
See põhjendus on ju bullshit, alustades pealkirjast "Üleolev ning ülbe kasutaja". Näidaku mulle mõni sõnum, kus ma olen temale ülbelt või üleolevalt kirjutanud
Muidugi see on üldse veidi kahtlase väärtusega tegu, kui müüja paneb ostjale negatiivse kommentaari. Hea tava korral käivad asjad ikka vastupidi. Näiteks eBays ei saa müüja ostjale halba kommentaari üldse jätta.
Kusjuures ei ole eriti valus... valus oli, kui sain eBays peale 1000 positiivset kommentaari ühe negatiivse. Nimelt keegi jänki leidis, et minu Eestist saadetud pakk, mis jõudis temani 5 tööpäevaga, tuli ennekuulmatult aeglaselt
Aga kui viia sisse selline muudatus, et esimesena neutraalse/negatiivse saanud kasutaja ei saaks teist kasutajat enam kommenteerida. See hoiaks ära vastaspoole lahmimise-kättemaksu ja peaks olema suhteliselt lihtsalt teostatav (=kasutajal piirang antud teemale vastamisel). Enamikes kehvasti lõppenud tehingutes on süüdi siiski vaid üks pool ja reeglina kirjutab kannataja esimesena negatiivse kommentaari. Mida teised arvavad?
|
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
19.10.2009 22:10:13
|
|
|
tsitaat: |
Et pakuks ka siin välja idee et kui filtreerida profiilist nähtavaks aint negatiivsed siis on näha ka kasutaja enda vastused.
|
Aga kui viia sisse selline muudatus, et esimesena neutraalse/negatiivse saanud kasutaja ei saaks teist kasutajat enam kommenteerida. See hoiaks ära vastaspoole lahmimise-kättemaksu ja peaks olema suhteliselt lihtsalt teostatav (=kasutajal piirang antud teemale vastamisel). Enamikes kehvasti lõppenud tehingutes on süüdi siiski vaid üks pool ja reeglina kirjutab kannataja esimesena negatiivse kommentaari. Mida teised arvavad?
|
IMO ei poolda; homseks oled selle negatiivse juba unustanud
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
20.10.2009 08:13:36
|
|
|
VR53, Ei näe su profiilist siiani omapoolset juttu. Kui vastust ei tule jääb lugeja jaoks see komm kehtima.
Muide kas mul jääb väga vale mulje et sa varastad teiste teemadest asju? Kui (tasulise) teema tegija jääb tänu sinule kaubast ilma on see negatiivset väärt. Taolistel puhkudel käib ju alati klausel juurde et "kui teemas äriks ei lähe" siis teeks kaupa sõltumata kes rohkem pakub.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
20.10.2009 08:54:00
|
|
|
VR53 kirjutas: |
Aga kui viia sisse selline muudatus, et esimesena neutraalse/negatiivse saanud kasutaja ei saaks teist kasutajat enam kommenteerida. See hoiaks ära vastaspoole lahmimise-kättemaksu ja peaks olema suhteliselt lihtsalt teostatav (=kasutajal piirang antud teemale vastamisel). Enamikes kehvasti lõppenud tehingutes on süüdi siiski vaid üks pool ja reeglina kirjutab kannataja esimesena negatiivse kommentaari. Mida teised arvavad? |
Ei poolda. Miks peaks olema esimesena neutraalse/negatiivse panijal eelis? Kui ma ostan sinult midagi ja kaupa kätte saades avastan mingi pisikese puuduse ning selle kohta aru pärin, siis paned mulle laksust negatiivse ja mina pean siis hakkama Tanelit tüütama või lausa selle kohta eraldi teemat tegema vms? Sinu profiili ma ju enam ei saaks omapoolset arvamust tehingust kirjutada.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
20.10.2009 17:51:22
|
|
|
elukaz kirjutas: |
VR53, Ei näe su profiilist siiani omapoolset juttu. Kui vastust ei tule jääb lugeja jaoks see komm kehtima.
Muide kas mul jääb väga vale mulje et sa varastad teiste teemadest asju? Kui (tasulise) teema tegija jääb tänu sinule kaubast ilma on see negatiivset väärt. Taolistel puhkudel käib ju alati klausel juurde et "kui teemas äriks ei lähe" siis teeks kaupa sõltumata kes rohkem pakub. |
Paraku on tegemist vaba ärikeskkonnaga.. Tasule ostuteema on ostja mugavus tõsta teema tähelepanu ja vaadatavaust, kuid mingit pidi ei pea see tagama, et tema saab pakutava kauba.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
20.10.2009 18:04:19
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Muide kas mul jääb väga vale mulje et sa varastad teiste teemadest asju? Kui (tasulise) teema tegija jääb tänu sinule kaubast ilma on see negatiivset väärt. Taolistel puhkudel käib ju alati klausel juurde et "kui teemas äriks ei lähe" siis teeks kaupa sõltumata kes rohkem pakub. |
Paraku on tegemist vaba ärikeskkonnaga.. Tasule ostuteema on ostja mugavus tõsta teema tähelepanu ja vaadatavaust, kuid mingit pidi ei pea see tagama, et tema saab pakutava kauba. |
Ma paneks sulle küll "varastamise" eest negatiivse.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
20.10.2009 18:20:27
|
|
|
Unholy kirjutas: |
MarioA. kirjutas: |
Paraku on tegemist vaba ärikeskkonnaga.. Tasule ostuteema on ostja mugavus tõsta teema tähelepanu ja vaadatavaust, kuid mingit pidi ei pea see tagama, et tema saab pakutava kauba. |
Ma paneks sulle küll "varastamise" eest negatiivse. |
Kui see sinu tuju parandab.
Pakkuja teeb ostuteemasse oma pakkumise, peab teema autor ka arvestama, et see on avalik ja nähtav kõigile. Pakkuja ei seo end mingi lepingu või tingimusega, mis kohustab müüma just teema autorile. Samamoodi ei ole mingeid piiranguid kõrvalisel isikul omandada pakkujalt kaup kui jõutakse kokkuleppele. Kui miski ei meeldi, pole HinnaVaatluse foorum teie jaoks. Pöörduge osta.ee-sse.
Mida sellest arvata kui Sa pole kommentaari pannud pärast äri tegemist? icon_smile.gif
|
Puhtalt laiskuse tõttu.. kuigi seda on piinlik öelda, ma ei viitsi. Põhjuseks on mõistmine, et profiil ja positiivsed, negatiivsed ei ole enam mingi määrava väärtusega mulje loomisel HinnaVaatluse foorumis minu jaoks ja nende mõte on kadunud.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|