Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Müügifoorumite põhimõte... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
PAUKA
HV veteran
PAUKA

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.09.2009 09:32:43 Müügifoorumite põhimõte... vasta tsitaadiga

Tõstataks ühe väikese probleemi avalikkuse ette, nimelt müügifoorumites kommenteerimine.

HinnaVaatluse point peaks olema leida parim hind, saada parim deal, mitte maksta rohkem kui mujal.

Samas kui kellegi müügiteemasse kommenteerida koos lingiga sama toodet, mis on odavam, tõusevad müüjad tagajalgadele ja hakkavad õigustama igasugu jaburdustega ennast. (on ka erandeid, kus hind lihtsalt korrigeeritakse ja kõik on tore).

Ma saan aru et kõigil on õigus oma kauba eest nõuda omale sobivat raha, kuid minu arusaama järgi läheb selline asi pisut vastuollu HinnaVaatluse ideega?

Nüüd võiks järgneda väike arutelu antud teemal, kuna tegelikult on ikka nõme küll, kui ostad midagi käest kätte, ja hiljem avastad et tegelikult oli sama asi saadaval veel soodsamalt, aga sa ei saanud sellest teada, kuna müüja lasi vihjavad postitused oma teemast kustutada.
Mida ma tahan öelda - kui müüa midagi HinnaVaatluses, siis ei tohiks seda müüa kallimalt, kui mujal saadav asi, sest see nagu nullib siis HinnaVaatluse poindi...ja samas võiks olla ikkagi aktsepteeritud sellisest asjast potensiaalsete ostjate teavitamine, kuna jällegi, mis point on siis HinnaVaatlusel, sest siis võin juba ise samahästi kõik kohad läbi nuhkida ja leida odavaima deali.
Kommentaarid: 207 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 191
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
attrs
HV Guru
attrs

sõnum 24.09.2009 09:45:04 vasta tsitaadiga

PAUKA, Nõustun ideega.

Seda siiski vaid tingimusel, et näitena toodud samasugust/sarnast eset saab osta Eestist ja ese on viidatud poes ka reaalselt olemas. Igasugu viited e-bay'le või poodidele kus reaalselt pole eset saadaval võiks jääda postitamata.
Kommentaarid: 414 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 365
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 24.09.2009 09:49:46 vasta tsitaadiga

Hinna määrab eelkõige turg. Üldjuhul lõppevad need odavamate kohtade soovitamine ka teemade solkimisega ja kas Sina suudad garanteerida, et mõne nende odavama koha näol ei ole tegemist pettusega ja reaalset toodet ei eksisteerigi?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 24.09.2009 10:13:38 vasta tsitaadiga

Mina olen alati viidanud odavamalt saadava kauba puhul ostuhuvilist, ning sellega oletatavalt ka umbes paarkümmend klienti ära peletanud. Aga mulle ei meeldi kui inimesed vastu näppe saavad ning nõustun Paukaga.
Küll aga ei leia ma olevat argumendiks eBay ja välismaalt ostmise.

Hetkel kehtivad küll sellised määrused, et müügiteemas võib viidata odavamale kaubale Eesti poodides/internetipoodides.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.09.2009 10:20:08 vasta tsitaadiga

ostja määrab hinna. kui see ei sobi sulle, siis osta mujalt. nii lihtne see ongi. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 24.09.2009 10:53:16 vasta tsitaadiga

attrs kirjutas:
Seda siiski vaid tingimusel, et näitena toodud samasugust/sarnast eset saab osta Eestist ja ese on viidatud poes ka reaalselt olemas. Igasugu viited e-bay'le või poodidele kus reaalselt pole eset saadaval võiks jääda postitamata.

Seda reeglites kirjas pole, aga üldiselt on taoline viitamine küll minu teada lubatud. See oli vahepeal ka siin arutlusel.
Kommentaarid: 733 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 554
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 24.09.2009 12:29:40 vasta tsitaadiga

Ma võin vabalt poehinnaga või kallimalt asju müüa, kui ma tahan. Võib-olla kaasnevad sellega mingid hüved ja tegelikult ei pea üldse ostma kui on kallis. Ole siis mees ja osta odavamast kohast. Teisalt on ka tingimine omal kohal ja siis ei pruugi asjakohastest viidetest pääsu olla. Viidata pika ooteajaga või üldse olematu laoseisuga kaubale juhul, kui mina toon asja soovi korral kohe ukse taha on muidugi nonsenss.
Viitamine on kohane ka siis, kui tõesti hind on liiga kõrge (a'la poest saab 50% odavamalt).
Tegelikult mul muidugi selle viitamise vastu midagi pole, lihtsalt paar senti...

mTim
HV Guru
mTim

sõnum 24.09.2009 16:54:23 vasta tsitaadiga

ma arvan, et teemasse võiks siiski mitte selliseid postitusi teha aga alati võib ju müüjale saada PS-i ja küsida tema arvamust.
ei maksa kohe kõike suure kella külge riputada, sest see ei meeldi kõigile.

või kui tõesti hakkab keegi ostma seda ja müüja hinda langetanud pole siis saada ostjale PS oma lingiga, see poleks küll enam nii ilus tegu aga siiski...

Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 24.09.2009 17:04:06 vasta tsitaadiga

Teoorias tore.
Kuid omast kogemusest rääkides,siis 80% hinna üle virisemised on olnud alusetud ja valed.
Nt telefone müües : " Aga Tele2 'st ma saan ju ühe krooniga" Lugemata väikest kirja,et " aga jääd elulõpuni meile võlgu"

Üldiselt ei näe probleemi,et liiga kõrged hinnad oleks.
Pigem vastupidi,et siin juba kuid räägivad kõik ostjad, kui masu ja täpe neil on ... aga uut mängukonsooli ikka vaja icon_razz.gif

Soovitan lihtsalt olla aktiivsemad ja saada PS müüjale või hoiatus potentsiaalsele ostjale, kui näed ebaõiglust vms.
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 25.09.2009 11:19:54 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
attrs kirjutas:

Seda reeglites kirjas pole, aga üldiselt on taoline viitamine küll minu teada lubatud. See oli vahepeal ka siin arutlusel.

Täpselt nii ongi, kui juhitakse viisakalt tähelepanu, et müüdav kaup on Eestis reaalselt/füüsiliselt koheselt saadav madalama hinnaga. thumbs_up.gif
Aga lihtsalt hinna allasurumiseks USA netipoodide vms hindadele viitamine on taunitav - ole siis mees ja osta USA netipoest, aga ära solgi teise müügiteemat icon_cool.gif

P.S. HinnaVaatluse all peame silmas ikka firmapakkumistega www.hinnavaatlus.ee, HV foorum on lihtsalt HinnaVaatluse alla kuuluv suhtluskeskkond, s.h eraisikutele äritegemist võimaldava keskkonnana icon_smile.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 25.09.2009 17:40:09 vasta tsitaadiga

Müüa ja osta võib X summaga, igaühe enda asi - samas ei näe selles probleemi, kui keegi viitab mõnele Eesti (neti-) poele, kus asi soodsama hinnaga, kui teemas küsitud...
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 25.09.2009 18:02:54 vasta tsitaadiga

Kui asi on kõrvalteemas 3% soodsama hinnaga saadaval, ja on hirmus vajadus selle ebaõiglusega midagi teha, saab mujal olevat hinda meelde tuletada privaga. Mulle ei meeldi postitajad, kes teiste müügiteemades mitteolulist pläma ajavad (ehk niisama kommenteerivad).

Kui asi on müügis poehinnast odavamalt, siis pole mingit põhjust kommenteerida. Hädapärast saatke priva, kui tõesti vaja on ja ilm sellest ilusamaks muutub. thumbs_up.gif

attrs
HV Guru
attrs

sõnum 25.09.2009 18:15:23 vasta tsitaadiga

MelesMeles, Aga kui ese on pandud müüki poehinnast kõrgema hinnaga lootuses, et äkki mõni ullike pole teemaga kursis ja ostab ära? Sealjuures veel müüjapoolse viitega mõnele poele mis pole hinnalangustega kaasa läinud?
Kommentaarid: 414 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 365
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 25.09.2009 18:22:07 vasta tsitaadiga

No mis siis?

Väga paljud (mina vahel kaasaarvatud) teevad asja "reaalsest müügihinnast" algul PALJU madalamaid pakkumisi, ja ei häbene. Miks peaks siis müüja häbenema algul palju kõrgemat hinda küsida?

Iseasi, kui tark asja kirvehinnaga müüki panek on, turg paneb asja nii või naa paika. Ning 98% nännist, mida HVs maha äritakse, on ikka alla poehinna. Ülejäänud paneb turg paika.

Alati saab priva saata, aga teemas kisamine on tavaliselt lihtsalt julm läbustamine.

Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 25.09.2009 18:33:59 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
ostja määrab hinna. kui see ei sobi sulle, siis osta mujalt. nii lihtne see ongi. icon_rolleyes.gif

+1

matu21
HV Guru
matu21

sõnum 26.09.2009 20:23:28 vasta tsitaadiga

Tegelikult võiks natuke hoogu maha tõmmata selle asjaga.

Niikaua kui ei ole tegemist pettusega ehk nt ostja ei saa kvaliteetset toodet vms, siis ei ole see kellegi asi oma nina vahele toppida. Kui sul on sama asi müüa, siis saada huvilisele priva, mitte ei solgi teise teemat ära.
Kui sul pole sama asja müüa, siis hoia ka oma arvamus omale. Keda kotib argument "mingi aeg tagasi müüdi sama asi odavamalt" ?

Kui tahate targutada ja ostjaid "õpetada" minge nt Keskturule ja tehke seal seda. Usun et 15min jooksul saate väga selgesõnalise soovituse tegeleda oma asjadega ja turult minema jalutada.

Kommentaarid: 1378 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1051
tagasi üles
PAUKA
HV veteran
PAUKA

sõnum 26.09.2009 23:24:01 vasta tsitaadiga

matu21 kirjutas:
Tegelikult võiks natuke hoogu maha tõmmata selle asjaga.

blablalba, wall of text

ehk siis hämame võimalikult palju, infoliiklus null, ärme jumala eest lase kellelgi teada saada, mis tegelikult toimub..

ja pohh, las müüja proovib pügada ullikesi, ärme keegi ainult hinda vaatle. ja hoidku selle eest, et keegi proovib kobiseda, et müük koorimine on.

sinu loogika järgi võiks kõik siis edaspidi kuldses börsis müüa, või siis teeme nagu paljudes foorumites on tehtud: ostumüügi teemades ainult 1 postitus - teema alustaja oma...
tagasi üles
Ragnar7474
HV veteran

sõnum 27.09.2009 00:08:13 vasta tsitaadiga

Kui poest saab ikkagi reaalselt sama eseme osta odavama või sama hinna eest, siis on lubatud viidata sellele faktile. See, et kunagi midagi müüdi mingi hinnaga ja kusagil teisel pool maakera müüakse midagi odavamalt ei ole eriline argument.
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 27.09.2009 00:09:59 vasta tsitaadiga

pmst , keda kotib? Kui osta leiab omale odavama kauba mujalt, siis OSTKU mujalt, mitte ärgu hakaku müüja teemas nutma et sealt saab odavamalt icon_idea.gif
Ragnar7474
HV veteran

sõnum 27.09.2009 00:11:29 vasta tsitaadiga

Räägitakse ikkagi konkreetsest nöörimisest (või müüja teadmatusest) kus üritatakse kaupa müüa poehinnast kallimalt. Ostja ei pruugi ise märgata seda.
tagasi üles
PAUKA
HV veteran
PAUKA

sõnum 27.09.2009 10:04:19 vasta tsitaadiga

ei peagi olema POEhinnast kallimalt, kui lihtsalt näidata misiganes linki, kus eestis reaalselt olemas midagi, kasvõi mingi eraisiku kuulutus, siis suurem osa müüjaid läheb selle peale rämedalt õhku täis, ja hakkab tulema sellist juttu:

tsitaat:
Mis pügamisest me siin räägime, kui ma müün ~5000.- letihinnaga toodet 3000.- eest?
Ole nüüd hea kustuta enda viimased postitused minu makstud müügiteemast ära, ma ei viitsi moderaatoreid tüütama hakata ning tulevikus võid potentsiaalsetele ostuhuvilistele selliseid linke oma entusiasmist PSi teele panna.

viitasin siis lingile, kus oli samalaadne, ent parem toode müüa 1500 eest.
järgmine päev olidki mu postitused kadunud.
tagasi üles
g3n1us
HV veteran
g3n1us

sõnum 27.09.2009 10:27:21 vasta tsitaadiga

Mina annan oma hääle vabale turule.

Kui pügada saad või ei suuda oma toodet piisavalt promoda, et soovitud hinda saada, oled ISE süüdi, mitte HV.

Mis kommenteerimisse puutub, siis on pigem iga inimese enda eetika küsimus, kas ta hakkab sobimatus kohas suud lahti tegema või ei. Moderatsioon on peal, et müügiteema läbuks ei muutuks ja see on täiesti piisav.

Vähem hala, rohkem äri. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 98
tagasi üles
matu21
HV Guru
matu21

sõnum 27.09.2009 10:51:23 vasta tsitaadiga

PAUKA kirjutas:
ehk siis hämame võimalikult palju, infoliiklus null, ärme jumala eest lase kellelgi teada saada, mis tegelikult toimub..
ja pohh, las müüja proovib pügada ullikesi, ärme keegi ainult hinda vaatle. ja hoidku selle eest, et keegi proovib kobiseda, et müük koorimine on.

uute asjade hindle vaatle ja võrdle palju jõuad.

Aga kuidas sa saad samastada 2 müüdavat kautatud asja, mida 99% siin foorumis müüakse?
Kui 1 tegelane müüb oma ideaalses korras asja 1000.- eest ja teine samade näitajatega asja 500.- eest, siis viitamisega sellele 500.- rikud sa 1000.- müüja teema ära teadmata, mis olukorras on see 500.- toode...

Kasutatud asjade puhul ei ole olemas ühest hinnakirja, mida võrrelda.

Kommentaarid: 1378 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1051
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 27.09.2009 12:03:11 vasta tsitaadiga

matu21, rohkem tolerantsi- las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi...

igasugused kokkuleppelised ning kellegi jaoks vajalikud kitsendused on HV-s äri nagunii keeruliseks muutnud. Võiks nüüd nende globaalsete keeldudega nati piiri pidada ning loota sellele, hundiaegade ümbersaamisel ka eetika tõuseb.

Isiklikult pole pisukese targutamise vastu miskit- aitab tiba meeleolu tõsta ning ka teemat topis hoida icon_lol.gif
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 27.09.2009 12:35:40 vasta tsitaadiga

Müügiteemasse kirja rida, et "kõik, kes teemasse midagi ebasobivat kirjutavad, saavad negatiivse, ja jokk."

kuigi sellest tuleks analoogne teema pärast, nagu see siin icon_lol.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Müügifoorumite põhimõte... mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.