Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kurask
Kreisi kasutaja

|
04.04.2008 15:27:00
Soovitage mulle nüüd racktivat tulemüüri kuni 300 kasutajat ning 5 vpn tunnelit |
|
|
Tingimusteks on korralik tugi eestis ning võimalikult mugav haldamine (ei pea olema eesti keeles, aga peab olema mugav ja kiire).
Peab olema boxis st kõik on eelkonfigureeritud, st softi mitte pakkuda (clarkconnect tüüpi).
Hind ei ole tähtis, läbilase 100 mbs.
Rääkige mulle nüüd oma kogemustest:)
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
04.04.2008 22:13:40
|
|
|
Soovitaksin mõnda Juniperi kasti. Aga sa peaksid sealt endale ise sobiva toote valima.
Igati töökindlad ja mõnusalt adminnitavad kastid on. Turvalised ka loomulikult.
Eestis kasutavad neid paljud tuntud teenusepakkujad.
_________________ www.estonia1918.com |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasL
HV kasutaja

|
04.04.2008 22:56:30
|
|
|
Edevama otsa ZyWalli julgeks ka soovitada. Endal küll kogemus Zywall 5 ja 10'ga, kuid julgen oletada, et kangemad karbid saavad ka 300 kasutajaga hakkama. Konfiliides oli arusaadav ja samas üsna paindlik. VPN töötas ilusti.
Juniper/Netscreen on kindlasti kallim ja keerukam hallata, kuid maine on kõrge. See kajastub ka hinnas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
matu21
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
07.04.2008 01:27:36
|
|
|
Minu hääl samuti WatchGuardile.
Parim, mida näinud olen.
Hetkel kasutusel:
X750E
3x SOHO6 TC
X15
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
07.04.2008 08:47:41
|
|
|
Ei usaldaks üldse riistvara kastidel põhinevat tulemüüri. Ikka korralik serveri riistvara või äärmisel juhul väga tegija töömasin.
Kastid tunduvad rohkem edevuse asjad - pole harjumuspärane-käepärane seadistus, kipuvad kokku jooksma ja raha maksavad rohkem kui asi väärt on.
Eks igaüks nende purkide müüja tahab äri teha - võtab arvutiosad ja paneb sinna tarkvara peale, aga seda saab igaüks ise ka teha. Rohkem on need purgid mõeldud firmadele kus IT inimene puudub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.04.2008 08:53:48
|
|
|
vaegkuulja, IMO täielik võhiku arvamus, paistab et sa pole üldse kursis korralike kallite tulemüüridega.
tsitaat: |
Kastid tunduvad rohkem edevuse asjad - pole harjumuspärane-käepärane seadistus, kipuvad kokku jooksma ja raha maksavad rohkem kui asi väärt on.
|
Kelle eest sa räägid?
Meie riistvaraline Watchguard tulemüür pole 3 aasta jooksul kordagi crashinud. Töökindlust ja võimsust jne hinnatakse väga IT-spetsialistide poolt.
tsitaat: |
Eks igaüks nende purkide müüja tahab äri teha - võtab arvutiosad ja paneb sinna tarkvara peale, aga seda saab igaüks ise ka teha.
|
Sul pole tõesti aimu, mida üks korralik tulemüür sisaldab.
Näiteks Watchguard X1000 tulemüüris on MIPS protsessor, PC platvormist on asi väga kaugel.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator
viimati muutis Tanel 07.04.2008 08:54:22, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2008 08:53:59
|
|
|
vaegkuulja kirjutas: |
Ei usaldaks üldse riistvara kastidel põhinevat tulemüüri. Ikka korralik serveri riistvara või äärmisel juhul väga tegija töömasin.
Eks igaüks nende purkide müüja tahab äri teha - võtab arvutiosad ja paneb sinna tarkvara peale, aga seda saab igaüks ise ka teha. Rohkem on need purgid mõeldud firmadele kus IT inimene puudub. |
pisikesel purgil ja rackitaval powerhouse'l on ikka väga suur vahe sees
tihtipeale need rackitavad asjad ongi pc-laadsed, lihtsalt opsys on teine ja protsessor palju parema arhitektuuriga antud töö jaoks
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
07.04.2008 09:12:25
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Sul pole tõesti aimu, mida üks korralik tulemüür sisaldab.
Näiteks Watchguard X1000 tulemüüris on MIPS protsessor, PC platvormist on asi väga kaugel. |
Eks ma sellepärast uuringi et endal ka vaja varsti osta. Ma lihtsalt ei tea mingit purgi eelist, aga huvitaks küll, kõike peab kaaluma.
Hästi ei usu et see risk prose inteli omadest oluliselt parem võiks olla. Nagunii peab ostma varuga jõudluse koha pealt.
Mis see Watchguard muidu maksab? Ise plaanisin tulemüüri nii, et mingi 10 000 eeku korraliku töömasina jaoks ja mingi 20 000 eeku tulemüüri tarkvara peale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2008 09:23:47
|
|
|
vaegkuulja, arhitektuurid ja käsustikud on täiesti erinevad, see teeb väga erinevaks nende tööpõhimõtte ja tänu sellele on ka nende spets tulemüüride tööjõudlus hoopis teine
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
07.04.2008 09:42:07
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
vaegkuulja, arhitektuurid ja käsustikud on täiesti erinevad, see teeb väga erinevaks nende tööpõhimõtte ja tänu sellele on ka nende spets tulemüüride tööjõudlus hoopis teine |
Seda kõike ma usun, kuid kas see ka hinna/kiiruse suhte mõttes odavam tuleb. Olen pigem märganud et need Cisco ja Netscreen purgid on ikka väga räigelt üle hinnatud, s.t. kiiruse-hinna suhe tundub kallis ning funktsionaalsuses pole midagi mis ahvatleks rohkem kui kasvõi näiteks MS ISA serveril olemas on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.04.2008 09:58:46
|
|
|
vaegkuulja, ärikriitilistes keskkondades ei saa minna riski peale, et ehk see tarkvaraline tulemüür töötab ka hästi jne.
Minnakse kindla peale välja, ehk ei jäeta midagi juhuse (eriti MS tarkvara) hooleks ja kasutatakse lahendusi, mis on usaldusväärsed, töökindlad, võimsad, turvalised, skaleeritavad jne.
Seda kombinatsiooni ei pruugi pakkuda ükski tava PC platvormile ehitatud odav (alla 50K EEK) lahendus.
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
07.04.2008 10:18:01
|
|
|
vaegkuulja, ärikriitilistes keskkondades ei saa minna riski peale, et ehk see tarkvaraline tulemüür töötab ka hästi jne.
Minnakse kindla peale välja, ehk ei jäeta midagi juhuse (eriti MS tarkvara) hooleks ja kasutatakse lahendusi, mis on usaldusväärsed, töökindlad, võimsad, turvalised, skaleeritavad jne.
Seda kombinatsiooni ei pruugi pakkuda ükski tava PC platvormile ehitatud odav (alla 50K EEK) lahendus. |
50 000 eeku No mina vaatan ikka nii, et kui 10 000eeku'gi ülemuselt välja meelitab investeeringuks, siis on juba tugev edasiminek.
Aga mis "kindla peale"? Kui firma on MS kuldpartner, siis selle firma jaoks pole Microsoftist miskit usaldusväärsemat, arvestades ka supporti loomulikult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.04.2008 10:25:42
|
|
|
10K eest ei saa mingit korralikku lahendust. Jah, on küll võimalik osta või aretada välja tarkvaraline tulemüür, see võib ehk isegi sobida SOHO segmenti, kuid kindla peale mineku all pidasin silmas non MS riistvaralist lahendust, mis on mõeldud ärikriitiliskeskkonda. MS kuldpartner vms ei puutu asjasse.
Tulemüür peab ikka olema serverist eraldi dedicated box, kust kogu liiklus filtreeritakse ja reguleeritakse.
Kõik vähegi tähtsad riigiasutused ja suuremad firmad kasutavad neid.
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2008 10:44:19
|
|
|
vaegkuulja, kuldpartneri staatus ei tee nüüd küll MS'i tarkvara stabiilsemaks ja töökindlamaks
spetsiaalne opsys, millel ainult üks ja ainus eesmärk on ja jääb paremaks lahenduseks
just spetsialiseeritus teeb seda odavamaks, kuna sa ei saa selle seadmega mitte midagi muud teha peale tulemüüri
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
07.04.2008 10:47:19
|
|
|
10K eest ei saa mingit korralikku lahendust. Jah, on küll võimalik osta või aretada välja tarkvaraline tulemüür, see võib ehk isegi sobida SOHO segmenti, kuid kindla peale mineku all pidasin silmas non MS riistvaralist lahendust, mis on mõeldud ärikriitiliskeskkonda. MS kuldpartner vms ei puutu asjasse.
Tulemüür peab ikka olema serverist eraldi dedicated box, kust kogu liiklus filtreeritakse ja reguleeritakse.
Kõik vähegi tähtsad riigiasutused ja suuremad firmad kasutavad neid. |
Ok, ma vaielda ei taha üldse. Ütlema nii et olen loll. Palun tehke selgeks, arusaadavalt, nii et pihta ka lõpuks saan, miks on riistvaraline purk parem kui MS ISA server. Infoks veel niipalju et tulemüür peab hakkama teenindama umbes 150 masinat. Huvitab just see, et kas siis tõesti Intelil pole 150 klienti teenindamiseks ISA serveri vahendusel olemas vastava jõudlusega Xeon proset? Aga võibolla aitaks juba Core2 Duost? Ma tõesti ei tea. Aga kui näiteks ISA serveri asemel võtta kasutusele hoopis FreeBSD baasil tasuta Monowall, mis sama serveri raua peal peaks siis ju jooksma lausa nagu loom kiiruse poolest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.04.2008 10:48:19
|
|
|
kuhu ülejäänud 150 kadus nüüd ?
nii, kui nüüd tood mängu kõiksugu xeonid ja asjad siis ütle mis nende koguhind tuleb ja kas see jääb sinu 10000 piiresse
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
07.04.2008 10:53:31
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
kuhu ülejäänud 150 kadus nüüd ?
nii, kui nüüd tood mängu kõiksugu xeonid ja asjad siis ütle mis nende koguhind tuleb ja kas see jääb sinu 10000 piiresse |
Seda küll, aga Core2Duo? Töömasina platform tuleks odav? Mõni tänase päeva töömasin on raudselt kiirem kui aastate tagune server.
Windowsiga pole ka probleeme, saab ju koopiaid teha igaks-juhuks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
07.04.2008 10:55:52
|
|
|
Watchguardist ma olen teadlik alles nüüd (see promoüritus mis oli hiljuti), seepärast ei julge sellest veel midagi arvata.
Aga esialgne tabel:
Aidake parandada nüüd.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.04.2008 10:56:23
|
|
|
Küsimus pole vaid riistvaras ja selle töökindluses või võimsuses, vaid ka tarkvaras.
Suuremad tulemüüride tootjad on suutnud välja arendada spetsiaalse oma softi või Linux põhise softi, mis on põhjalikult testitud ja töökindel.
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
|