Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Betamax
HV Guru
liitunud: 29.05.2003
|
12.09.2017 14:48:03
|
|
|
sooty kirjutas: |
Betamax kirjutas: |
Täna siin viimast päeva ja tagasi tulla ei plaani. |
Lasnamäel või Eestis? |
Jutt käib ikka Lasnamäest. Püsi ree peal!
Winterwind kirjutas: |
Betamax, on ikka tõeline lumehelbeke |
Kuidas see nüüd pizza ja üleüldse toiduga seondub?
|
|
Kommentaarid: 691 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
1 :: |
533 |
|
tagasi üles |
|
|
Hiid
HV Guru
liitunud: 23.03.2002
|
13.09.2017 13:17:06
|
|
|
käisin Magicu soovitusel seenel ja tegin seeneseljankat, mis maitseb, nigu rassolnik.
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 646 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
503 |
|
tagasi üles |
|
|
Magic
HV Guru
liitunud: 28.12.2001
|
13.09.2017 17:33:28
|
|
|
Hiid kirjutas: |
käisin Magicu soovitusel seenel ja tegin seeneseljankat, mis maitseb, nigu rassolnik. |
No vot tasus saata
Ma sunnitud 12h tööl passima ja nii telliti toit tööle...huvipärast siis sellest uuest pagulasrestoranist - täissaast kebab 9.- eest.
Kõige hullem "toiduelamus"
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
|
sooty
HV veteran
liitunud: 12.06.2004
|
13.09.2017 18:43:38
|
|
|
Tulin toidu kohta lugema ja sain hoopis kausitäie rassismi. Sööd ja kiidad, ei käi sedasi, et ütled mida mõtled. Tegin õhtuks praetud makaroni tükeldatud vorsti ja ketšupiga. Kõht täis klassikaliselt. Aga reedel teen vist jaapanipärast karrit.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
|
Porno Parm
mugavuspagulane
liitunud: 30.11.2003
|
13.09.2017 18:44:42
|
|
|
tsitaat: |
Aga reedel teen vist jaapanipärast karrit.
|
ja neljapäeval paastud...
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
6 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
|
sooty
HV veteran
liitunud: 12.06.2004
|
13.09.2017 18:48:51
|
|
|
Küll ma midagi välja mõtlen. Neljapäev on mõttetu päev. Tähistan nimelise roaga nädala keskpaika ja lõppu.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
|
Magic
HV Guru
liitunud: 28.12.2001
|
13.09.2017 21:02:44
|
|
|
sooty kirjutas: |
Tulin toidu kohta lugema ja sain hoopis kausitäie rassismi. Sööd ja kiidad, ei käi sedasi, et ütled mida mõtled. Tegin õhtuks praetud makaroni tükeldatud vorsti ja ketšupiga. Kõht täis klassikaliselt. Aga reedel teen vist jaapanipärast karrit. |
9.- eest oleks pidanud kiitma jah. Neile pidi teine kokk ka Egiptusest tulema...ehk see parem
Promo oli kõva, aga söök saast.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
|
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
17.09.2017 02:16:10
|
|
|
Tegin eile öösel sous-vide kanafileed. Nii mahlast kana pole ma varem söönud. Lahti lõigates voolas lihamahl välja. 65,5 kraadi ja 2h.
Eelmine nädal tegin ka 1,5kg kaelakarbonaadi, 56h ja 75 kraadi. Raske oli seda liigutada, tahtis laguneda. Õnneks sain suuremate kadudeta ära pruunistada. Täitsa hästi maitses.
2 ööpäeva marinaadis veetnud sea sisefileed tegin ka eelmisel nädalal. Seda peab veel harjutama, ei olnud nii hea kui ma oleksin tahtnud.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
Hiid
HV Guru
liitunud: 23.03.2002
|
17.09.2017 08:09:33
|
|
|
koogid
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 646 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
503 |
|
tagasi üles |
|
|
bladerunner
HV Guru
liitunud: 17.01.2002
|
17.09.2017 14:45:08
|
|
|
raxz, millega sa seal temperatuuri tegemisel teguleerid? Ostsid masina?
Mõtlen et kas viitsin ise midagi kiirelt Arduinoga kokku visata või mitte... Jupid kodus kõik selleks olemas.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 163 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
152 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
17.09.2017 14:52:47
|
|
|
Ostsin Anova. Sellega ülimugav. Arduinoga ei viitsiks hakata jebima. Keeduspiraali temperatuurianduri järgi muidu lihtne juhtida. Mingi propeller ka vett liigutama ja saaks teha küll.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
libe
kvaliteetne mees
liitunud: 04.11.2001
|
17.09.2017 16:15:26
|
|
|
raxz kirjutas: |
Tegin eile öösel sous-vide kanafileed. Nii mahlast kana pole ma varem söönud. Lahti lõigates voolas lihamahl välja. 65,5 kraadi ja 2h.
Eelmine nädal tegin ka 1,5kg kaelakarbonaadi, 56h ja 75 kraadi. Raske oli seda liigutada, tahtis laguneda. Õnneks sain suuremate kadudeta ära pruunistada. Täitsa hästi maitses.
2 ööpäeva marinaadis veetnud sea sisefileed tegin ka eelmisel nädalal. Seda peab veel harjutama, ei olnud nii hea kui ma oleksin tahtnud. |
sisefilleed marineerida, napakas või?
marineerimine on vajalik, et liha pehmeks saada, sea sisefileest pehmemat tükki annab leida - kana kintsuliha ehk on pehmem
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
2 :: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
|
raxz
HV Guru
liitunud: 27.07.2003
|
17.09.2017 19:33:39
|
|
|
Oijah, napakas. Marinaade on erinevaid. Marinaadiga võib vabalt ka liha ainult maitsestada. Happelise marinaadiga saab lihale kiirelt hapuka maitse, aga liiga pikalt hoides teeb see liha just nätskemaks ja tugevamaks. Kui aga kasutada marineerimisel piimatooteid, siis nendes esinev kaltsium aktiveerib lihas ensüümid, mis lagundavad proteiine ja seejärel liha pehmendub. Laagerdamisel toimub sama protsess - ensüümid lagundavad proteiine, mis liha tugevana hoiavad. Puuviljad nagu ananass ja kivi aitavad lagundada lihaskiudusid ja kollageeni.
Niiet alati tuleb mõelda, mida ja mille jaoks kasutada.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
|
ajuNolk
HV veteran
liitunud: 10.07.2003
|
17.09.2017 19:40:04
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Tellisin (vist) paberitega pitsameistrilt pitsa
Hind suht kallis, aga pitsa kohta ütleks nagu Villu, et pole paha
Spoiler
http://virumaateataja.postimees.ee/4227835/tapal-keerlevad-itaalia-pitsad
Spoiler
tsitaat: |
Tapal keerlevad Itaalia pitsad
Tapa Mario Pizza baaris valmistab pitsasid Itaalias pitsameistri tippkoolituse läbinud mees. Tapa juurtega Sergei Semenoff saabus linna tänavu kevadel Riiast, olles enne õppinud viis aastat Itaalias ja teinud aastaid pitsasid Lätis, Leedus ning Venemaal.
Sergei Semenoff sattus Itaaliasse õppima, kuna teda huvitas sealne kokandus. “Inimesed arvavad, et pitsameister ei ole eriala, tegelikult on see eriala, mis hõlmab kogu sinu elu,” rääkis ta. “Kui teed seda hästi, jätkub kliente ja tellimusi ning sa võid head äri teha.”
Semenoffi sõnul on ta ainus inimene Baltikumis, kes on saanud sellisel tasemel Itaalia pitsakoolitust. “Söögitegemise kunsti õpitakse kogu elu. Kui ei tegele, siis unustad,” ütles ta. “Iga päev tuleb teha, et oskaks paremini.”
Pitsameister saabus Eestisse üksinda. “Siin mul perekonda ei olnud ja Tapal ma kedagi ei tundnud, lihtsalt tulin,” lausus meister. Ta leidis pitsabaarile koha majas 1. Mai puiesteel, kuhu püstitas oma pitsaahju.
Unikaalse pitsaahju kuppel hakkab baari sisenejale kohe silma. Lõõmav elus tuli asub sügaval ja seda näeb hästi ainult kokk ise. Küpsetusahju kuplimaterjalid on hinnalised – konstruktsioon on spetsiaalsest materjalist ning ahju kivid, tellised ja šamotttellised maksavad kokku umbes 3000 eurot.
Pitsaahju ehitamist õppis Semenoff samuti Itaalias, see kuulus pitsameistri koolituse hulka. Meister õppis seal kõike, mis kuulub pitsa valmistamise juurde, sealhulgas koolitati teda pitsatainast keerutama.
Semenoff näitas oma keerutamiskunsti silikoonist kettaga, kuid tegi ka suure päris-pitsatainaga mõned keerud. Ta selgitas, et päristainast pitsapõhja keerutamiseks peab olema spetsiaalne tainas, mida tal hetkel käepärast ei olnud.
Keerutatud tainas on pitsaks parem, kinnitas Semenoff. “Kui tainast keerutan, siis ta saab õhku, kerkib õigesti ja muutub maitsvamaks.”
Sergei kasutab pitsat tehes Itaalia juustu ja salaamit, kuigi proovis leida ka kohalikku tootjat.
“Kõik need teie ettevõtjad ja tehased, phh ... mamma mia, kuu aega tuleb oodata, kuni nad mõtlevad ...” selgitas ta, miks valis kiiremini kohale saabuva Itaalia kauba.
Mario Pizza seintel on palju pitsaretsepte ja letil anumaid liha, vorsti, juustu ja lisanditega, mille vahel valida. Semenoffi sõnul valmistab ta soovi korral pitsa vastavalt tellija kapriisile. “Mida tahetakse, kõike teen.”
Mario Pizzas käivad valdavalt kohalikud inimesed. Mõnikord on sinna sattunud ka mõni Prantsuse või USA sõdur, aga seda ei juhtu iga päev.
Eri riikides tegutsenud ja elanud mees tunnistas, et Tapal meeldib talle väga ja ta tahab siin veeta oma pensionäripõlve. “Ma ei taha Tallinna, Riiga või Vilniusse, Tapa on selline vaikne väike linn.”
“Mina olen pärit Riiast ja mu vanemad olid sealt, aga vanaisa oli Tapalt,” rääkis Semenoff. “Eesti on hea maa, sest siin ei ole sellist korruptsiooni nagu Lätis ja Leedus.” Pitsakokk kiitis ka Eesti paremaid teid ja kõrgemaid pensione.
Tapal on peale Mario Pizza veel pitsamüügiga tegelejaid, aga Semenoff ei taha end teistega võrrelda. “Ma ei saa öelda, kus on pitsad halvemad või paremad. Kui kusagil meeldib, siis tullakse ja küsitakse.”
Kliente käib Mario Pizzas iga päev. Semenoffi sõnul läheb äri piisavalt hästi ja ta ei oota mitte hulga rohkem kliente, vaid pigem kindlust. “Ma töötasin palju aastaid ja tahan nüüd puhata. Mul ei ole palju vaja, on vaja natuke, aga stabiilselt.”
|
Spoiler
|
Proovisin ka Mario pitsa ära.
Spoiler
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
|
jeesus188
kodustatud
liitunud: 14.04.2003
|
17.09.2017 19:51:24
|
|
|
ajuNolk, ja kuda mekkis?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
|
ajuNolk
HV veteran
liitunud: 10.07.2003
|
17.09.2017 20:19:46
|
|
|
Mekkis hästi, tomatikaste hea, juust hea, pepperoni hea, kõik kokku maitsev ja mahlane. Hind siuke nii ja naa, 9 pigem keskmisest kallim aga noh, seina peal ilutses itaaliakeelne tunnistus ja puha .
Võrdluseks võin tuua paari nädala taguse pitsa Itaaliast Bergamo vanalinnast, mis maksis samuti 9 aga ausaltöeldes maitses peaaegu nagu kräpp kuna tegu oli suupistetele ja joogile keskendunud kohaga, siis paari pitsa valik menüüs oli lollikestelt raha kätte saamiseks.
Spoiler
Küll aga on all linnas õiged pizzeriad, kus saab päris head kraami. Üheks parimaks Pronto pizza. Hind samuti mitteturistikas. Pitsa + väike purgiõll 6 eur midagi
Spoiler
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
|
Winterwind
One
liitunud: 19.05.2002
|
18.09.2017 10:35:31
|
|
|
ajuNolk kirjutas: |
Spoiler
|
see näeb ikka küll rõlge välja
|
|
Kommentaarid: 1007 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
727 |
|
tagasi üles |
|
|
Magic
HV Guru
liitunud: 28.12.2001
|
18.09.2017 12:53:05
|
|
|
See kuressaare tankla burksikoht on väga hea. Mingi Viking burgeri võtsin
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
|
sukelduja
HV Guru
liitunud: 14.06.2007
|
18.09.2017 13:29:23
|
|
|
libe kirjutas: |
raxz kirjutas: |
Tegin eile öösel sous-vide kanafileed. Nii mahlast kana pole ma varem söönud. Lahti lõigates voolas lihamahl välja. 65,5 kraadi ja 2h.
Eelmine nädal tegin ka 1,5kg kaelakarbonaadi, 56h ja 75 kraadi. Raske oli seda liigutada, tahtis laguneda. Õnneks sain suuremate kadudeta ära pruunistada. Täitsa hästi maitses.
2 ööpäeva marinaadis veetnud sea sisefileed tegin ka eelmisel nädalal. Seda peab veel harjutama, ei olnud nii hea kui ma oleksin tahtnud. |
sisefilleed marineerida, napakas või?
marineerimine on vajalik, et liha pehmeks saada, sea sisefileest pehmemat tükki annab leida - kana kintsuliha ehk on pehmem |
Ilmaasjata sõimad, marineerimine on eelkõige maitse lisamiseks. Ilma marineerimata pole sea sisefilee eriti mingit maitset.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
|
Betamax
HV Guru
liitunud: 29.05.2003
|
18.09.2017 19:10:09
|
|
|
Kukeseenekaste peekoni ja sulatatud juustu ning spagettidega.
|
|
Kommentaarid: 691 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
1 :: |
533 |
|
tagasi üles |
|
|
arm2004
HV Guru
liitunud: 20.05.2003
|
18.09.2017 21:10:14
|
|
|
Magic kirjutas: |
See kuressaare tankla burksikoht on väga hea. Mingi Viking burgeri võtsin |
sellest lausest jääb mulje justkui meil üks tankla olekski
ilmselt siis jutt Roonimäe tanklast.
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
|
libe
kvaliteetne mees
liitunud: 04.11.2001
|
18.09.2017 22:12:38
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
libe kirjutas: |
raxz kirjutas: |
Tegin eile öösel sous-vide kanafileed. Nii mahlast kana pole ma varem söönud. Lahti lõigates voolas lihamahl välja. 65,5 kraadi ja 2h.
Eelmine nädal tegin ka 1,5kg kaelakarbonaadi, 56h ja 75 kraadi. Raske oli seda liigutada, tahtis laguneda. Õnneks sain suuremate kadudeta ära pruunistada. Täitsa hästi maitses.
2 ööpäeva marinaadis veetnud sea sisefileed tegin ka eelmisel nädalal. Seda peab veel harjutama, ei olnud nii hea kui ma oleksin tahtnud. |
sisefilleed marineerida, napakas või?
marineerimine on vajalik, et liha pehmeks saada, sea sisefileest pehmemat tükki annab leida - kana kintsuliha ehk on pehmem |
Ilmaasjata sõimad, marineerimine on eelkõige maitse lisamiseks. Ilma marineerimata pole sea sisefilee eriti mingit maitset. |
minu mõistmine ongi siinkohal erinev
seasisefileel on seasisefilee ja lihamahlade maitse, õrn, kuid maitse endiselt
ülejäänud maitsed peavad tulema kastmetest
veiseliha samuti maitsestan vaid õrnalt, kui üldse ja pigem puhtalt ning kastmed, millega saab erinevaid maitseid hiljem kombineerida
lihale sundmaitse külge, siis pärast on vaid ikaldus
mulle meeldivad õrna maitsega toidud, kunagi müüdi selveris artishoki pestot, mis oli suht maitsetu ja lääge, kuid kui suutäis võtta ja kaasa mõelda ja nautida, siis see oli elamus ja hõrk.
kahjuks seda enam meile maale ei tooda
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
2 :: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
|
Porno Parm
mugavuspagulane
liitunud: 30.11.2003
|
18.09.2017 22:16:21
|
|
|
kuskil dippe ka müüakse , krõpsude jaoks,
meil siin ainult pakis pulber mida peab hapukoorega kokku segama, ise küll ei viitsi teha igatahes,
et oleks mingi toosis nt , ala guacamole UKs müügil on
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
6 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
|
Sold OUT
Aeg maha 1p
liitunud: 30.07.2002
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
|