Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Eestisse jõuavad LG mikrolaineahjud, millega saab jogurtit fermenteerida märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
enterprice
HV veteran
enterprice

liitunud: 18.12.2003




sõnum 28.11.2018 13:04:03 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
DVDRW kirjutas:
Kes mikrokaid enam ostab, surnud seade. nr 1 terviserikkuja.
https://www.remedyway.ee/blog/mikrolaineahju_ohtlikkus/

Jah, lingid allikatele viitavad ainult telegram tüüpi soolapuhujatele, ühtegi teaduslikku allikat pole viidatud. Osad väited ja näited on absurdsed. Ime, et lemmiklooma kuivatamist mikroahjus üheks näiteks ei toodud.


Mikroahju kõrgsageduse tõttu ioniseeruvad toiduained (kaotavad või omandavad elektroni). Mõnede aminohapete struktuur muutub, tekivad nende sünteetilised isomeerid, milliseid inimese organism ei ole võimeline omastama (samuti, nagu ei omasta transrasvasid), nad toimivad toksiliselt, eriti neerudele ja närvisüsteemile.
Väidetavalt siiski sagedus ioniseerimiseks väikesevõitu, vähemalt üritatakse tootjate poolt nii väita. Väike kahtluseuss siiski närib hinges ja ise enam parem ei kasuta.

Lisaks sai veel üht teadusartiklit lugedes targemaks.
Mida arvata mikrolaineahjust?
Maailma Tervisekaitse Organisatsioon on väga põhjalikult tegelenud elektromagnetväljade mõju uurimise ja tervisekaitse normatiivide väljatöötamisega (Environmental Health Criteria 69), kuid Eestis seda kasulikku väljaannet üheski raamatukogus ei leidu. Selles väljaandes on kodumasinatest märgitud suurema ohu seadmetena näiteks konserviavaja, juustekuivati, pardel, trellpuur, mikser, säästulambid ja mikrolaineahi, mille elektromagnetväli on seadmest 3 cm kaugusel 1000–200 mikroteslat (μT). Tervisekaitse seisukohalt on lubatud norm vaid 0,1 μT. Nende seadmete puhul algab tervishoiu seisukohalt ohutu piirkond alles ühe meetri kauguselt. Võimsad mikrolaineahjud, mis genereerivad töötamisel väga tugevat elektromagnetvälja, peaks hoidma inimestest vähemalt kaks meetrit eemal. Mikrolaineahi on arvatavalt võimsaim kodumasin ja võimsaim kiirgusallikas. Et aja jooksul ahjuukse tihend vananeb ja sellesse tekivad praod, siis suureneb kiirgusoht juba pärast paariaastast mikroahju tööperioodi. Seepärast soovitatakse hoiduda töötavast mikrolaineahjust umbes kahe meetri kaugusele. Viimase aja uuringud kinnitavad, et toiduainete töötlemisel mikrolaineahjus muutub toidu koostis. Kiirguse tõttu veemolekulid ergastuvad ja lagunevad. Saadusena tekib vähesel määral isegi vesinikperoksiidi. Degustaatorid suudavad sedagi eristada, kas vesi on keedetud elektrikannus või mikrolaineahjus. Mikrolaineahi on vabaradikaalide allikas. Viimased on aga paljude vähktõvevormide põhjustajaks. Paljud vitamiinid (B, C, E, K) mikrolaineahjus lagunevad, aminohapped isomeeruvad ja neist moodustuvad mürgised ühendid, mikroahju temperatuurirežiimil moodustuvad kantserogeensed nitrosoamiinid ning metanaal, benseen ja mitmesugused kinooniderivaadid. On teada mikroahjudega töötamisel juhtunud õnnetustest, millest mitmed on lõppenud traagiliselt. Ilmnes, et mikrolaineahjus valmistatud toitu söönud katsealuste vereanalüüsid halvenesid (näiteks suurenes “halva” kolesterooli sisaldus), võrreldes kontrollgrupiga, kes sõi samasugust, kuid elektripliidil valmistatud toitu.
Spetsialistide sõnul võib nüüdisaja kodu masinate – tolmuimejad, elektripliidid, föönid ja eriti mikrolaineahjud – kiirgusaste olla nii suur, et võib nende kasutajal vallandada rinnavähi tekke, südamehaigusi, leukeemiat või Alzheimeri tõbe. Mikrolainete mõjul poolduvad keharakud kaootiliselt. Selle tulemusel võib tekkida rakkude pidurdumatu kasv ja oht normaalrakkude muundumiseks vähirakkudeks. Mikrolaineahi peaks olema kiirguse eest hästi varjestatud. Ukse vahel peaksid olema tihendid, mis kiirgust välja ei lase ja juhtmed peaksid olema filtritega.
Ohtu põhjustavad trammiliinid ja kõrgepingeliinid. Uurimused kinnitavad, et lastel, kes elavad kõrgepingeliinidele lähemal kui 50 meetrit, täheldati leukeemiasse haigestumist sagedamini. Isegi töötamine elektrikilpide läheduses on tervisele ohtlik. Briti teadlaste uurimused kinnitavad, et elektrijuhtmed tõmbavad enda poole kantserogeense toimega gaase. Katse kinnitas, et olukorras, kus föön ei olnud sisse lülitatud, kuid fööni pistik oli seinakontaktis, kogunes elektrijuhtme ümbrusse radioaktiivseid aineid (radoon). Bristoli ülikooli teadlaste artiklis väidetakse, et kõrgepingeliinide läheduses elavatel lastel suureneb leukeemiaoht, kuni 25 m kaugusel liinist suurenes nahavähki haigestumine ja kuni 15 m kaugusel elektriliinist suurenes kopsuvähktõvesse haigestumine. Oluliseks riskiteguriks loetakse veel kõrgepingeliinist allatuule elamist. Kiirgussaaste uurimisel selgitasid USA teadlased, et elektromagnetväljade kiirgused mõjutavad kaltsiumioonide osalust organismi elutegevuses luu- ja lihaskoefunktsioonides, südamerütmi kujundamisel, vere koagulatsiooniprotsessis, luukoe hõrenemisel (osteoporoos) jm
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 98
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kalvis
Kreisi kasutaja

liitunud: 20.10.2009




sõnum 28.11.2018 13:23:44 vasta tsitaadiga

Lühidalt - kogu see tekst on hüsteeria külvamine.
Asja ebatäpsust näitab ka mõõtühikute segiajamine - mitte 0,1 mikroteslat pole ohtlik vaid mõeldud on mT (milliTeslat). Isegi 1 mT pole ohtlik, tegu on lihtsalt normeeritud väärtusega (vt. üht määrust ja WHO dokumente)
See kes täie tõsidusega seda teksti võtab, ei tohiks mitte kunagi tänaval käia, moblat omada, rääkimata rannas päevitamisest. Päevitades saate tõestatult palju suurema kogust kahjulikku kiirgust kui mikrolaineahjust.
Muuseas valgus on palju kõrgema sagedusega elektromagnetkiirgus kui mikrolaineahjust tuleb. Et kui kardate mikrolaineahju, kartke lambipirni toas, päikesest rääkimata.

Üldiselt see tekst ei vasta tõele on tüüpiline demagoogia.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Eestisse jõuavad LG mikrolaineahjud, millega saab jogurtit fermenteerida mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.