Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Kaitseliitlaste varustuse aitab edaspidi digitaalselt arvele võtta Elisa uus innovaatiline lahendus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2018 10:16:33 Kaitseliitlaste varustuse aitab edaspidi digitaalselt arvele võtta Elisa uus innovaatiline lahendus vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Koostöös Tallinna Tehnikakõrgkooli ja Elisaga tuuakse kaitseliitlaste vormiriietuse laohaldus 21. sajandisse ja digitaliseeritakse lähiväljaside ehk NFC kiibiga. Uus lahendus võimaldab kergelt ja kiirelt kiibilt nutitelefoniga andmeid lugeda ning varustust digitaalselt arvele võtta.

Kolm aastat kestev INTERREG programmi projekt eesmärgiga uuendada ja kaasajastada kaitseliitlaste ning kaitseväelaste vormiriideid on jõudmas lõpule. Vormid on disainitud 3D tehnoloogia abil, ülikooli teadlased on valinud parimad materjalid ning innovaatorid mõelnud välja kaasaegsed digilahendused. Tallinna Tehnikakõrgkooli juhitud projektis leiti koostöös Elisaga kaitseliitlaste riietusele nutikas lahendus, mis lihtsustab märkimisväärselt varustuse väljastamist ja võimaldab seda laotarkvaraga hallata.
„Projekti üheks eesmärgiks oli töötada Kaitseliidule välja digitaalne halduse lahendus, mis muudaks laomajanduse efektiivsemaks,“ ütles Tallinna Tehnikakõrgkooli lektor Teele Peets. Täna on esmakordne individuaalvarustuse väljastamine laos ebavajalikult pikk protsess, mis võib kesta kuni poolteist tundi. „Hetkel kasutusel olevas laotarkvaras, kuhu peab pikalt käsitsi andmeid sisestama, ei ole teada, millisest partiist varustus pärit on ja millise kaitseliitlase kätte need antakse. Meie eesmärk oli seda protsessi lihtsustada ja leida tehnoloogiline lahendus varustuse identifitseerimiseks,“ sõnas Peets.

Lektori sõnul otsiti partnerit, kellel oleks kogemus protsesside digitaliseerimisel ja valiti kontseptsiooni väljatöötajaks Elisa. “Digitaliseerimisel on kõik väljakutsed põnevad, aga teemad, mis on seotud andemete töötlemise, telefonide ja võrgu ühendustega, on meie lemmikud. Meil oli hea meel osaleda ja luua kergelt hallatav lahendus. Olen kindel, et Kaitseliidule annab selline uudne digilahendus palju lisaväärtust ja hõlbustab igapäevatööd,“ sõnas Elisa ärikliendiüksuse juht Margus Vaino. „Telekomid ei ole enam ammu ainult kõne ja SMS ettevõtted, vaid me suudame pakkuda ka muid nutikaid teenuseid või lahendusi.“

Koostöös Elisaga uuriti erinevaid meetodeid efektiivsemaks laomajanduseks, mis võimaldaks varustuse digitaalselt märgistada nii, et seda oleks võimalik identifitseerida hiljem igal ajahetkel. Elisa väljatöötatud ja katsetatava kontseptsiooni järgi varustatakse kaitseliitlaste varustus NFC märgistega, mis võimaldab koos tarkvaralise lahendusega varustuse kiiret arvelevõtmist ja väljastamise digitaalset administreerimist.
“Kaitsetööstus on tänapäeval suurte äärmustega. Ühest küljest saame sipelga asukoha kosmosest teada sekunditega, aga asjade lihtne haldamine on venitatud tundidesse” ütles Kaitseliidu peastaabi tagalakeskuse ülem kolonelleitnant Olivar Kits. “Muidugi on eesmärk varustuse haldamise parim ja kiireim lahendus, mis töötaks igas olukorras. Kiirus ja kvaliteet on võrdselt olulised. Eesti on parim koht selliste lahenduste leidmiseks, sest tehnoloogia hinnad on alanenud ja teadmiste hulk suurenenud,” kinnitas kolonelleitnant Kits.

Allikas: www.elisa.ee

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
satik
HV vaatleja

liitunud: 31.10.2004




sõnum 11.10.2018 12:41:33 vasta tsitaadiga

Ning kui ükskord actioniks peaks minema, siis suudab vastane ülitundlike NFC lugeritega või näiteks väikeste droonidega tuua lugerid piisavalt lähedale, et saada täpne info, mis põõsa all mitu vormi passivad.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dev Grex
HV Guru

liitunud: 29.07.2012



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2018 13:05:10 vasta tsitaadiga

satik kirjutas:
Ning kui ükskord actioniks peaks minema, siis suudab vastane ülitundlike NFC lugeritega või näiteks väikeste droonidega tuua lugerid piisavalt lähedale, et saada täpne info, mis põõsa all mitu vormi passivad.

Iga mees paneb siis enda külge 10 NFC kaarti ja vaenlane jätab ründamata icon_wink.gif

_________________
Keeletoimetamine
Taimetoitlane
Kommentaarid: 343 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draqula
HV Guru

liitunud: 29.10.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2018 13:27:30 vasta tsitaadiga

Huvitav kuidas on tag'i vastupidavus - mudas, lumes, järves ja pesumasinas...
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Kaitseliitlaste varustuse aitab edaspidi digitaalselt arvele võtta Elisa uus innovaatiline lahendus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.