Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  peale biosi update ei saa win + lahendus. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
arny
Kreisi kasutaja

liitunud: 08.01.2012




sõnum 30.08.2018 16:10:27 peale biosi update ei saa win + lahendus. vasta tsitaadiga

Varem oli mul z68 emaplaadil i5 2500 mille kordaja sain panna 41 ja jooksis ilusti kõik neli tuuma 4,1GHz. Siis sain võimaluse osta i7 3770 ja kuna eelmine bios ei toetanud 3 seeria prosesid siis sai tehtud biosi update kõige uuemale versioonile. Prose sain tööle aga kordajat enam üle 39 panna ei lasknud, no oli ka loogiline siis. Nüüd mingi aeg pakkus härra flab 3770k ja tahtsin jõudlust juurde saada kuna 2500 oma 4,1GHz oli jõudluselt pea sama nagu 3770 oma 3,6GHz. Paraku ei saanud ka 3770k kordajat tõsta üle 39 aga minu õnneks oli flab nõus tagasi ostma prose. Sai too hetk ka gigabyte supporti kaebus tehtud. 3 päeava hiljem tuli vastus neilt ja anti zip fail biosi versiooniga mida kodukalt emaplaadi alt ei leiagi. Juurde oli lisatud, et see teeb biosi efi peale ja mure kaob aga vana biosi peale enam minna ei saa. Sai boot usb kaudu siis uus bios peale ja saig hiirega biosis ringi majandada lisaks klaviatuurile. Igast lisa võimalusi oli kah biosi juurde tulnud, kordajat sain nüüd oma 3770 ka 43 tõsta. Paraku sellega tolleks hetkeks ka rõõm piirdus. Biosist väljudes win logimise aken tuli ette ja nii jäigi sest ei hiir ega klaviatuur enam ei töötanud. Minu üllatuseks ka prose jahutusradika vent ei tahtnud enam ringi käia. Sai taastatud biosis default sättet ja tehtud clear cmos ja uuesti biosi flash aga ei midagi sama seis. Üks targem arvas, et emaplaat õhtal, hakkasingi uut arvutit otsima. Tegin ka selle mure kohta avalduse gigabyte aga pole veel vastust tulnud. Ei jätnud jonni ja proovisin ka win üle installida aga tuli miskine error ja ei lasknud seda teha, ilmselt clean install oleks toiminud aga ei tahtnud asjadest ilma jääda. Siis selle jändamise peale tekkis ühel tuttaval hea mõte proovida pci-usb kaarti, et äkki siis hakkab windowsis hiir ja klaviatuur tööle. Ja nii oligi sain windowsi sisse ja seadmehaldurist oli näha, e kaks usb driverit olid kollase kolmnurga saanud. Deinstall ja restart ei aidanud aga samas driveri update lahendas kohe probleemi ja nüüd kõik töötab. Ilmselt see uus efi bios kustutas usb driverid või, et ei ühildunud enam.
Loo mõte on, et kui keegi peaks sama häda ette sattuma siis teab mida proovida. Tänu uuele biosile töötab mul 3770 nüüd kõikide tuumade puhul 4,1GHz, kaks tuuma 4,3GHz ja kolm siis 4,2GHz, super, pole enam k versiooni vajagi. Prose radika küljes olev vent ei taha ikka ringi käia aga see pidi olema ka ok kui temp on madal. Mul hetkel üle 65C pole läinud mängides ja paari performance testi tehes. Eks peab biosis selle cpu fan asja normali pealt ringi vahetama kui kuumaks läheb.

_________________
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2018 12:35:21 vasta tsitaadiga

ah. tee korda.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arny
Kreisi kasutaja

liitunud: 08.01.2012




sõnum 01.09.2018 16:20:52 vasta tsitaadiga

icon_question.gif icon_question.gif , mis. Kogu lugu oli informatiivne, et äkki keegi juhtub sama häda otsa ja siis teab mida proovida, sest googlest mina abi ei leidnud.
_________________
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  peale biosi update ei saa win + lahendus.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.