Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV (ruuter Inteno DG400) + Google wifi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
priit255
HV vaatleja

liitunud: 17.07.2005




sõnum 30.08.2018 10:40:58 Telia TV (ruuter Inteno DG400) + Google wifi vasta tsitaadiga

Tere!

Minul on selline mure, järsku oskab keegi aidata. Nimelt proovin teha Google Wifiga üle maja internetiühendust. Eesmärk on, et wifi (mesh) ja wired ühendus oleksid samas võrgus. See eeldab minuarusaamist mööda, et kogu internetiliiklus käib läbi primaarse google Wifi. Probleem selles, et kui panen kohe ruuteri järele juhtmega Googel wifi puki ja sealt liigub juhtmega ühendus edasi swichi, siis Telia TV tööle ei lähe (kui pukki vahel ei ole, töötab Telia TV hästi). Näen küll menüüsid, ja saan nö liikuda kanalite vahel, kuid pilti ega heli ette ei tule. Uue google wifi firmware põhjal peaks IGMP toetatud olema.

Antud teema on minu jaoks küllalt võõras, aga vastan hea meelega küsimustele.

Oskab keegi seadistuste osas aidata?

Parimat.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Pailaps
HV Guru

liitunud: 13.05.2004




sõnum 30.08.2018 10:58:40 vasta tsitaadiga

Kui üks wifi purk, siis bridge mode oleks soovituslik https://support.google.com/wifi/answer/6240987?hl=en&ref_topic=6246470
_________________
Ma trollin 50% oma postitustest.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
priit255
HV vaatleja

liitunud: 17.07.2005




sõnum 30.08.2018 11:01:38 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Kui üks wifi purk, siis bridge mode oleks soovituslik https://support.google.com/wifi/answer/6240987?hl=en&ref_topic=6246470


Pukke on 3, et kataks 2 korruselise elamise wifiga. Samas võimalus on kõik ühendada kaabliga.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kaabakas
HV veteran
kaabakas

liitunud: 01.04.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.08.2018 16:26:58 vasta tsitaadiga

Veidi pikk jutt on, aga veidi suurema võrgu jaoks oleks vaja need asjad enamvähem läbi närida.

Mesh on alati viimane hädalahendus mida kasutatakse siis, kui tõesti tõesti kaablit vedada ei saa. Seda kahel põhjusel.
Esiteks, raadioeeter on jagatud ressurss. Erinevalt kaablivõrgust saab ühel raadiokanalil korraga rääkida ainult üks raadiojaam. Ja sellel ajal kui wifipurgid sinu pakette üle eetri omavahel ruuteri suunas söödavad, peab läpakas vms ootama kuni saab kanalisse oma juttu edasi rääkida. Sama põhimõte kehtib ka ruuteri poolt läpaka suunas. Ühesõnaga, mesh vähendab kordades wifivõrgu läbilaskevõimet.
Teiseks, iga õhulink on koht, kus paketid võivad kaduma minna või venima jääda. Vähegi korralikumas kaablis seda kunagi ei juhtu. Seetõttu tõenäosus, et aegajalt mõni leht ei avane või laeb kaua kasvab meshi puhul samuti kordades.

Mitmest wifipurgist süsteemi puhul käivad purgid bridge/ap modesse ja ruuteriks on reeglina eraldi seade. Reeglina mitme purgiga võrkudesse mõeldud seadmed ruuteri jms funktsionaalsust ei sisaldagi. Kodukasutajale müüakse muidugi igasugust hookuspookust.
Erandina võib üks wifiseadmetest tõesti ka ruutimisega tegeleda, väga elegantne see pole aga töötab küll kui vaja. Tähtis on see et ühes wifivõrgus ei oleks mitut ruuterit, mitut NATti, mitut dhcp serverit jne. Vastasel juhul tekib erinevaid probleeme rohkem kui ma siin kokku lugeda jõuan.
Kui vähegi võimalik tuleks vältida ka seda, et kaks ruuterit üksteise järele satuks, double NAT on samuti salakaval probleemiallikas. Ehk siis, seni kuni sul on Telia ruuter, ei tohiks ükski google purkidest ruuter olla, ja kui tõesti muudmoodi ei saa kui et üks google purk ruuter on, siis Telia ruuteril tuleb kindlasti wifi välja lülitada.

Niisiis minu soovitus. Ühenda oma digiboks kaabliga otse Telia ruuterisse, see töötab alati ja võimaldab sul järgmise probleemiga tegeleda. Wifipurgid lähevad samuti kaabliga ruuterisse, või kui porte väheks jääb, siis paned switchi vahele. Wifipurgid konfid kõik bridge modesse ja teed neile samasugused wifisettingud. Kas tuleb neid ükshaaval konfida või lubab see googlevärk neid ühest kohast konfida ma ei tea. Ideaalis lülitad lõpuks Telia ruuteri wifi välja, aga kui google purgid kõik ap'deks said ja sul Telia ruuteri wifi leviala vaja on, siis võib ta hädapärast ka sisse jätta.

Aga wifikanalid tasub igal purgil erinevad panna. Sellesama jagatud eetri pärast. Installi oma telefoni mingi wifi analyzer ja vaata veidi, mis kanalitel naabreid paistab ja kui kaugele milline wifipurk elamises kostab. Ideaalis õnnestub tekitada olukord, kus ühtelgi kanalil korraga kaks wifipurki ei ela. Või kui muud üle ei jää, siis samal kanalil olevad seadmed olgu üksteisest maksimaalselt kaugel voi eri tubades niimoodi, et neid samal ajal ei kasutataks.
2,4Ghz sagedusalal on kolm kanalit, mis üksteist ei sega - 1,6,11. Ülejäänud kanaleid 99,99% juhtudel kasutada ei tasu. 5GHz sagedusalal on ruumi veidi rohkem, alati mõistlikud kanalid on 36, 40, 44 ja 48. Kõrgemad kanalid on oportunistlikud selles suhtes et kui wifipurk kuuleb seal radarit vms, siis tal on kohustus kanalit vahetada. Ja kui purk vahetab kanalit, siis sul on ühenduses katkestus. Aga üldiselt on see 5GHz kanalivärk eri tootjatel ja eri purkidel üsna seinast seina lahendatud, nii et mingil määral teed nii nagu teha saab.
Niivõrd kuivõrd sul seadmed kattuvatele kanalitele satuvad, tasub ka nende väljundvõimsust vähendada. Nii võib vabalt jõuda selleni, et kuigi kaks purki on samal kanalil, siis üksteist nad ei kuule ega sega ja elu on selle võrra lahedam. Üldiselt ei ole väljundvõimsusega niivõinaa tarvis liialdada, wifipurgil pole mõtet liiga kõvasti karjuda kui telefon vastu karjuda ei jõua. Nii palju kui vaja ja mitte rohkem. Boonusena on perejuveelide suhtes ka kindlam tunne.

Tundub et sai kõik praegu.

_________________
Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 93
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV (ruuter Inteno DG400) + Google wifi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.