Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: SteelSeries Arctis Pro Wireless juhtmevabad RF/Bluetooth kõrvaklapid PC/PS4 jaoks. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 11:01:44 Ülevaade: SteelSeries Arctis Pro Wireless juhtmevabad RF/Bluetooth kõrvaklapid PC/PS4 jaoks. vasta tsitaadiga


Uuem ja parem versioon ühest parimast juhtmeta kõrvaklappide paarist. Loe edasi...


Põhiinfo:

Ostukoht: FROG.EE

Hind: 385,00 € (280,00 € ülevaate postitamise hetkel)

Üldmuljed:
Ligi 3 aastat tagasi läksin juhtmega klappidelt üle juhtmevabadele klappidele. Täpsemalt siis SteelSeries Siberia 800 peale. Need olid väga head ja mugavad aga paraku koostekvaliteedis oli puudujääke. Need puudujäägid viisid klapid kaks korda garantiisse. Pole just parim reklaam ega ju?
SteelSeries Siberia 800 ülevaadet ja teemaarendust saate lugeda siit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=673834

Seega tekib küsimus miks osta sama firma klapid kui eelmisega sellised kogemused olid?
Põhjus on väga lihtne ja on esimene ja suurim pluss nende klappide juures ja oli ka Siberia 800 puhul: kahe aku süsteem mis võimaldab 24/7 juhtmevaba kasutust. Kõik teised hetkel saadaolevad juhtmevabad kõrvaklapid vajavad mingi aja tagant laadimist - juhtme otsas. Mis minu jaoks kaotab kogu asja mõtte ära.

Võrreldes eelkäijaga omab Arctis Pro mitmeid täiendusi. Peamiselt disaini ja koostekvaliteedi vallas. Kasutatud on rohkem kergeid metalle ja ohverdatud veidi earcuppide liikuvist, et tagada parem kestvus. Asi mis mulle väga meeldib nende klappide juures. Polariseeriv võib siiski olla naha vahetamine tekstiili vastu earcuppide kattematerjalina. Tõsi on see, et tekstiil on jahedam pikaajalisel kasutusel aga samas on see ka vastuvõtlikum mustusele/lõhnadele võrreldes nahaga mida on kergem puhastada ja mis on pehmem aga samas võib kõrvad higistama panna tundidepikkusel kasutusel. Nii, et mõlemad materjalil on omad plussid ja miinused. Mind üldselt ei häiri kuigi SteelSeriies võiks pakkuda ostetava lisana ka nahast earcuppe neile kes seda tahavad.

Parandatud on ka kasutatavaid materjale. Glossy plastik on nüüd asendatud matt plastikuga. Üks väga palju mugavust lisav asi on akukate mis Siberia 800 mudelil vajas pesast välja keeramist ja pärast tagasi keeramist. Pimesi akut vahetades oli seda kohati keeruline õigesti tagasi panna.
Arctis Pro lahendab selle elegantselt omades nii klappide kui ka katte poolel pisikesi magneteid. Piisab ainult katte viimisest earcupi juurde kui see klõpsuga õigele kohale kinnitub magnetite abil. Muudab akude vahetamise kiiremaks.

Võrreldes Siberia 800 mudeliga on muudetud veidi saatja vooluallikat. Nüüd pole enam vajalik saatja ühendamine voolupistikusse. Saatja võtab vajamineva voolu oma tööks ja akude laadimiseks arvuti USB pordist. See kahtlemata veidi lihtsustab kaablite paigaldamist. Paigaldamine ja esimene setup pole väga keeruline minu meelest aga see on kahtlemata keerulisem kui juhtmega või Bluetooth klappide puhul.

Muus osas tuleb ka kiita skygoggle tüüpi peapaela mis võimaldab kohaldada paigaldamist erinevate pea suuruste jaoks. Siberia 800 puhul sai ainult earcuppe üles-alla liigutada. Arctis Pro puhul seda küll teha ei saa aga reguleeritav peapael tagab siiski kohaldatavuse.

Helist rääkides peab rõhutama väga head hääle taasesitust. Just inimeste kõne kõlab väga hästi läbi nende klappide. Ma pole audiofiil ja ei tea miks. Muusika on ok kuigi tegu on üsna neutraalse heliga mis ei rõhuta bassi ega madalaid toone. Saatjasse on sisseehitatud ekvalaiser mis võimaldab siiski helipildi kohaldamist oma vajadustele. Optilise kaabliga ühendades pole ka helikaart ega võimendi vajalik. Rääkimata DAC'st, kuna heli on digitaalne ja mingi analoogi konvertimist ei toimu. Seega saab rahulikult kasutada ka emaplaadi heliga muretsemata selle pärast, et see kuidagi kvaliteeti alandab.

Kindlasti pole need klapid igaühele. Need sobivad kõige paremini statsionaarseks kasutamiseks PC või PS4 taga kus saatjat eriti ei liigutata. Lisaks need omavad bluetooth võimekust, seega saatjat välja lülitades bluetooth ikkagi toimib. Seega on võimalus nt reisile vms kaasa võtta koos akudega ja telefonist või tahvelarvutist midagi vaadata/kuulata. Lihtsalt ilma saatjata pole siis akusid võimalik käigu pealt laadida.

Bluetooth ise toimib hästi ja helikvaliteet kõnedel on normaalne. Muidugi erinevalt 2,4Ghz sagedusest on Bluetooth väiksema tegevusraadiusega, seega päris teises maja otsas vast kõnesid vastu ei võta. 2,4Ghz levib kahtlemata palju kaugemale eeldusel, et saatja pole väga kõrgel ja ise pole väga madalal, sest olen märganud, et siis tekib signaalihäireid palju rohkem kui vastupidise stsenaariumi korral.

Saatja osas on tegu suht sarnase disainiga. Ka akud on sama mahutvusega. Oleks soovinud ehk veidi suurema mahutavusega akusid näha aga eks siin seab piirid akutehnoloogia ise. Kuna need on vahetavad, siis suurt vahet pole kas need peavad vastu 7 või 12 tundi ühe aku pealt, sest laadijast saab alati võtta täislaetud varuaku. Veidi oleks soovinud, et ka saatja glossy plastik ja seega näpujäljemagnet oleks asendatud matt plastikuga nagu klappide enda puhul aga õnneks saatjal tavaliselt peale kummist kontrollnupu midagi näppida/keerata pole ka vaja. Veidi tahaks, et saatja ekraan oleks siiski eredam. Nurga alt pole alati väga lihtne aru saada mitu pulka akul järgi on jäänud.

Plussid & Miinused:

Plussid:

thumbs_up.gif Täielik juhtmevabadus ja 24/7 aku kasutamise võimalus.
thumbs_up.gif Kohaldatav peapael pea suuruse jaoks.
thumbs_up.gif Bluetooth 4.1 lisaks 2,4Ghz juhtmevabale ühendusele.
thumbs_up.gif PC ja PS4 tugi.
thumbs_up.gif Suurepärane helikvaliteet.
thumbs_up.gif Mugavad ja kerged.
thumbs_up.gif Bluetooth kasutamise võimalus samaaegselt PC/PS4 heliga ja ka ilma saatjata.

Pluss\Miinus: Asjad mida võib lugeda nii plussiks kui ka miinuseks (sõltuvalt inimesest) :

thumbs_up.gif thumbs_down.gif Tekstiilist earcupid. Mõned võivad eelistada nahka.
thumbs_up.gif thumbs_down.gif Disain.
thumbs_up.gif thumbs_down.gif Puudub RGB valgustus. Mine sa tea, mõni äkki tunneb puudust icon_biggrin.gif

Miinused:

thumbs_down.gif Kõrge hind enamus inimeste jaoks mida kõrvaklappide eest maksta.
thumbs_down.gif Puudub mute nupp heli vaigistamiseks. Mikrofoni vaigistamise nupp on siiski olemas.
thumbs_down.gif Liiga madal heledus saatja ekraanil kui saatja on nurga all.
thumbs_down.gif Puudub Xbox ühilduvus mis on Microsofti süü.
thumbs_down.gif Kerge sahin kui heli parasjagu peale ei tule mis on kõigi RF/2,4Ghz klappide probleem.
thumbs_down.gif Mikrofon võiks olla parema müraeemaldusega.

Pildid:
Spoiler Spoiler Spoiler


Välismaised ülevaated:
Setup guide
Tom's Guide
Techradar
eTeknix
Venekeelne ülevaade
JimsReviewRoom
HardwareCanucks

Tootja koduleht:
Arctis Pro Wireless

HV tooteleht:
HV Tooteleht

*Kõik küsimused,mõtted & parandusettepanekud oodatud.


viimati muutis Tomorrow 16.07.2018 21:51:45, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 11:39:49 vasta tsitaadiga

Ma ise ka otsin mingeid juhtmevabasid mikrofoniga klappe ning on tore, kui keegi kodumaistest ülevaatega hakkama saab thumbs_up.gif. Endale on jäänud silma lisaks antud loo peategelasele ka Corsair HS70 ja HyperX Cloud Flight (need eelkõige hinna poolest). Kuid ikkagi kõikidel on mingid haiged kiiksud küljes. Kamba peale kokku saaksid nad ikka head klapid icon_biggrin.gif

Üks, mis mind kõikide nende klappide jures häirib, on just nohuse kopteripiloodi mikrofon. Ja see nasaalsus tekib just müraeemalduse pärast, mis on ikka kõikidel üle võlli keeratud. Mina eelistaks pigem rohkem "toorest" heli, millest siis ise EQ-ga eemaldaks selle, mida pole vaja. Kellel mikrit vaja VAID info edastuseks, sellele pole see muidugi oluline.

_________________


viimati muutis Dijital 09.07.2018 12:37:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 31
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dj-E
HV veteran
Dj-E

liitunud: 19.01.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 12:25:28 vasta tsitaadiga

Hind on ikka paras overkill. 150€ oleks vast max hind mida maksaks nende eest.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lopes39
HV Guru
lopes39

liitunud: 08.11.2004




sõnum 09.07.2018 12:53:33 vasta tsitaadiga

Tomorrow, Mis sul need eelmised 300 eurot maksvad klapid läksid juba katki või mis nendega juhtus, et uusi vaja oli ?

Mis kasu on maksta klappide eest 300+ euro kui need vastu peavad 2-3 aastat ?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 13:23:53 vasta tsitaadiga

lopes39, Juhtus see, et koostekvaliteet polnud tasemel ja aja jooksul earcuppe klappide kaarega ühendav lüli väsis ja läks katki. Siberia 800 teemas on rohkem juttu ja pilte sellest.
Õnneks tundub, et Arctise puhul seda probleemi ei tohiks esineda sest disain on ringi tehtud ja materjalid tugevamad, aga parim vastupidavustest on ikkagi igapäevane kasutus. Hetkel 3+ kuud kasutuses olnud ja väsimuse märke veel pole.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lopes39
HV Guru
lopes39

liitunud: 08.11.2004




sõnum 09.07.2018 13:34:03 vasta tsitaadiga

Mul on need Logitech G430 juhtmega olnud varsti juba aasta ja pole ka väsimus märke näha. Maksid ka ainult 60 euro.
Ei saa mina aru sellest poindist milleks maksta 300+ euro klappide eest, kui need ei pea vastu 10 aastat vms.
Garantii peaks juba olema mingi 5 aastat miinimum sellise hinna juures
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vulc4nus
HV vaatleja

liitunud: 07.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 15:24:52 vasta tsitaadiga

Isiklik kogemus juhtmega versiooni osas ütleks, et out-of-box elamus negatiivne, helikvaliteet oli piisavalt halb, et cloud II säras kõrval. Peaaegu oleks käega löönud aga APO päästis päeva, peale seadistamist ja lisatarkvara (APO) kasutamist - ühed parimad klapid mida olen kõrvade peale toppinud aga peab natuke aega kulutama, et need normaalselt tööle saada.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 15:44:15 vasta tsitaadiga

Selles mõttes imelik, et pead hea heli saamiseks mingit EQ-d kasutama.
_________________
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 31
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vulc4nus
HV vaatleja

liitunud: 07.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 16:31:27 vasta tsitaadiga

Dijital kirjutas:
Selles mõttes imelik, et pead hea heli saamiseks mingit EQ-d kasutama.


Eks oli ka mulle õppetund, ootasin sellise hinnaklassi klappidest out-of-box paremat heli - seda aga ei olnud. Net tegelt selle osas infot täis, ainult need free samplite reviewerid "unustavad" mainida tõenäoliselt seda.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.07.2018 18:03:51 vasta tsitaadiga

Lisan siia juurde, et ma pole neid tasuta testimiseks saanud ega küsinud. Pole ka kuidagi tootjafirmaga seotud. Ostsin oma raha eest isiklikuks kasutamiseks ja ülevaates toodud arvamused peegeldavad minu isiklikku hinnangut.
Ju siis minu nõuded helile pole audiofiili tasemel ja eelistangi suht neutraalset helipilti kus pole palju bassi. Selge see, et kui ma ostaks 300-400€ eest juhtmega klapid nt Sennheiseri, AKG, Beyerdynamic vms firmalt, siis nood kõlaksid paremini. Eriti koos helikaardiga mis mul samuti on kasutuses aga mul pole ka mingi tippkaart tegelikult.

EQ kasutamine on selles mõttes vältimatu, et heli on äärmiselt subjektiivne. See mis ühe jaoks kõlab suurepärast võib teise jaoks kohutav olla. Vaevalt on võimalik out of box tagada selline heli, et 9 kasutajat 10-st EQ ei näpiks.
Ilmselt lähjeb veel aastaid aega enne kui juhtmeta kõrvaklapid jõuavad oma kvaliteedilt ja aku vastupidavuselt sellisele tasemele, et enamus inimesi neid eelistab. Juhtmeta hiired mida ma samuti üle kümnendi kasutanud olen on teinu läbi suure arengu kus aku vastupidavus on tõusnud päevade pealt kuude peale ja jõudlus 99,9% kasutajate jaoks kaabliga hiirega võrreldes väga sarnane.

Samas hind on juhtmeta tehnoloogiate puhul jätkuvalt murekoht. Raske öelda kas need on kallimad kui võrdväärsed juhtmega tooted seetõttu, et need on rohkem mugavustooted või seetõttu, et korraliku juhtmevaba tehnoloogia implemteerimine nõuab rohkem R&D ressursse.
Kas ma arvan, et Arctis Pro on väärt 350€ MSRP hinda? Arvestades kasutatud materjale - Ei. 280€ on juba reaalsem hind. Optimaalne oleks kuskil 200€ kanti. Arvestades featuure ja seda, et ükski konkurent nagu Logitech, Corsair jms ei paku kahe aku süsteemi (miks?) saab SteelSeries ilmselt küsida kõrgemat hinda, kuna juhtmeta klappide kõrgemas otsas konkurent puudub.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
trig
HV kasutaja

liitunud: 01.01.2003




sõnum 06.09.2018 16:37:43 vasta tsitaadiga

Tänud review eest. Aitas osturingi kitsendada küll thumbs_up.gif
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: SteelSeries Arctis Pro Wireless juhtmevabad RF/Bluetooth kõrvaklapid PC/PS4 jaoks.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.