Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa toob kliente teenindama vestlusroboti märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.05.2018 20:39:31 Elisa toob kliente teenindama vestlusroboti vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Elisa arendab koostöös MindTitaniga välja tehisintellektil põhinevat vestlusrobotit ning juba täna teenindab robot Elisa kliente iseteeninduskeskkonnas. Tulevikus aitab vestlusrobot Elisa kodulehel läbivalt klientide küsimustele vastuseid leida.

„Täna vastab Elisas töötav vestlusrobot klientide küsimustele iseteeninduskeskkonnas. Vestlust alustades tutvustab ta end kliendile vestlusrobot Annikana. Vastuseid oskab ta anda erinevatel teemadel, alustades arvetest kuni rändluse internetilahendusteni välja,“ tõi Elisa telekomiteenuste valdkonnajuht Mailiis Ploomann välja Elisa vestlusroboti võimekuse. „Nii näiteks tunneb meie vestlusrobot klientide poolt kasutatavaid kõiki pakette ning juhul, kui klient soovib minna reisile, oskab robot anda infot, millised teenused kliendi teenuspaktis juba sisalduvad ning milliste eest tuleb rändluses olles lisaks maksta.“
Mullu Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht esiseitsme hulka jõudnud MARKUSe startup tiimist välja kasvanud MindTitanist sai Elisa strateegiline partner enam kui aasta tagasi. „Mullu testisime Ajujahi konkursi raames Elisa esinduses tehisintellektil põhinevat näotuvastustarkvara. Näobiomeetria aitas tuvastada, kas esindusse sisenenud ning isikut tõendaval dokumendil olev inimene on identsed,“ rääkis Elisa telekomiteenuste valdkonnajuht Mailiis Ploomann, lisades, et selle projekti raames jätkatakse koostööd tänaseni.

Elisa ja MindTitani esimesest ühisest projektist ongi välja kasvanud lausa kolm erinevat tehisintellekti arendust. Koostöös töötatakse välja kliente teenindavat vestlusrobotit, näobiomeetrial põhinevat isikutuvastust ning lisaks veel ka mitmeid internetivõrgu kasutuskogemuse parendamisele suunatud masinõppe mudeleid.

MindTitan tegevjuhi Kristjan Jansonsi sõnul on Elisa oma innovaatilise suhtumisega MindTitanile tugev ja põnev partner. „Oleme üheskoos avastanud mitmeid tehisintellektil põhinevaid lahendusi suurematele ja väiksematele probleemidele. Meie koostöö on suurepärane näide sellest, kuidas juba kindlaks kujunenud tööprotsessidega ettevõte ajaga kaasas käib ning oma tulevikuplaanidesse innovatsiooni kaasab,“ rääkis Kristjan Jansons.

Mailiis Ploomann märkis, et Elisa on asunud hoogsalt kasutama masinõppe ehk tehisintellekti võimekust tarkade teenuste ja teeninduse välja arendamisel. „Tehisintellekt on lähiaja üks olulisemaid valdkondi, mis aitab tempokalt areneval telekomisektoril klientide aina kiiremini muutuvate ja nõudlikumate tarbimismustritega kohanduda,“ on veendunud Elisa telekomiteenuste valdkonnajuht. „Masinõpe on valdkond, millel näeme suurt rolli ettevõtte efektiivsemaks muutmisel ning klientide kasutuskogemuse parendamisel läbi kõigi meie teenuste ja toodete.“

Ploomann tõi välja, et Elisa on viimaste aastate jooksul väga aktiivselt koostööd teinud erinevate startuppidega ning näinud, kuivõrd palju on kohtasid, kust vastastikku üksteiselt õppida. Samuti on üheskoos asutud mitmeid erinevaid teenuseid välja arendama.

Allikas: www.elisa.ee

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
-FoX-
HV Guru
-FoX-

liitunud: 26.04.2007




sõnum 21.05.2018 22:25:17 vasta tsitaadiga

Soome elisas juba mõnda aega selline...
Varsti väga keeruline reaalse inimesega jutule saada kuskil.
Ennem tuleb robotite ja küsimustike rägastik läbida.
Ei tea mulle ei istu...

_________________
Aita suve, söö lund!
Kommentaarid: 364 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 3 :: 305
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.05.2018 22:36:30 vasta tsitaadiga

Aliexpressis ka robotid, üks hullem kui teine ja inimesega löögile ei saanudki ning mure jäi lahenduseta ning Aliexpress rahast ilma (robot ei saanud probleemist aru ja/või ei osanud lahendust pakkuda) icon_neutral.gif thumbs_down.gif

Nii et suht libe tee see robotite kasutamine.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Henry
HV veteran

liitunud: 29.07.2004




sõnum 21.05.2018 23:26:19 vasta tsitaadiga

Huvitav, kui siduvad on roboti vastused kliendile (hinnad, paketimahud, tähtajalised lepingud...).
_________________
Kulli või kirja... Iso kulli
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 68
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
190318
HV kasutaja

liitunud: 19.03.2018




sõnum 22.05.2018 14:27:52 vasta tsitaadiga

Arvatavasti täitsa siduvad. Ega suhtlusrobot siis ise paketti koosta ega hinda määra, tal on nimekiri valikutest, mida on võimalik välja käia erinevates olukordades.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 22.05.2018 18:13:29 vasta tsitaadiga

aga asja helgem pool on, et klienditeenindajaid jääb kuhjaga üle, poed, ehitused ja tööstused vajavad hädasti töökäsi thumbs_up.gif
_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
R3negadeX
Kreisi kasutaja

liitunud: 14.10.2010




sõnum 28.05.2018 15:05:54 vasta tsitaadiga

Ega roboteid poleks vaja, kui inimesed ei helistaks/kirjutaks iga väikese asja pärast. Inimesed on laisaks muutunud ja ettevõtte jaoks pole kasumilik palgata suur kogus teenindajaid, kes vastavad küsimustele "Millal saadetakse arve?", "Kui palju maksab iphone 6" jne. Suur loll mass tuleb kiirelt ära teenindada ja selleks on robotid ideaalsed.

Küll aga Taneli välja toodud probleem tekib - Mis siis, kui probleem on selline, mida robot ei suuda lahendada.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.12.2019 03:12:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Pressiteade
2. detsember 2019

Elisa teenindusrobot Annika ületas 100 000 kõne piiri

Teenindusrobot Annika on Elisa kõnekeskuses tänaseks kliendikõnesid vastu võttes aidanud õigele teenindajale edasi suunata 100 000 kliendikontakti.

Elisa on tehisintellektil põhineva teenindusroboti Annika kasutusele võtnud kõneteeninduses ja iseteeninduskeskkonnas. Chati teel teenindab vestlusrobot Annika Elisa kliente iseteeninduses juba 2018. aastast alates ning käesoleval aastal lisandus kõneteenindus. Annika on välja töötatud Elisa ning Eesti tehisintellekti lahendusi loova ettevõtte MindTitan koostöös.



Elisa telekomiteenuste valdkonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul võimaldab Annika eri keskkondades automatiseerida iga kuu tuhandeid kliendikontakte. „Kliendid on Annika hästi vastu võtnud, sest osades teenindusolukordades on kontaktist inimesega olulisem vastuse kiirus ning täpsus,“ märkis Mailiis Ploomann.

Kõneteeninduses ületaski Annika selle aasta novembris juba 100 000 kliendivestluse verstaposti,
asendades kümneid aastaid suurtes teenindusettevõtetes kasutusel olnud kliendikõnede suunamise IVR (Interactive Voice Responce) lahendust. Traditsiooniliselt mängib vanema põlvkonna robot ette lindistusi ning klient annab erinevatele klahvidele vajutades märku, millise teemaga ettevõtte poole pöördus (näiteks: eestikeelseks teeninduseks vajutage 1; kui teie küsimus puudutab arveid, vajutage 2; kui teie küsimus puudutab hetkel kehtivaid pakkumisi vajutage 3 jne). Elisas on selle töö viimase poole aasta jooksul ära teinud teenindusrobot Annika.

Elisa otsustas panna teenindusroboti Annika kõnesid suunama, sest IVR lahendused on klientidele tihtipeale tüütud lindistuste pikkuse tõttu või mis veelgi halvem - ligi 30% juhtudest langetab klient otsuse „vale“ teenindaja juurde suunamiseks. „Kahjuks tähendab see seda, et enne kui saab hakata kliendile lahenduse leidmisele keskenduma, tuleb kõne omakorda teisele teenindajale edasi suunata. See kõik kulutab nii klientide kui teenindajate aega ning tekitab asjatut närvikulu mõlemale poolele,“ tõdes Elisa valdkonna juht.

Just taolist olukorda lahendabki täna teenindusrobot Annika Elisa kõnekeskuses. „Klient kirjeldab vaid paari lausega, millise teemaga ta klienditeenindaja abi vajab ning Annika klassifitseerib selle jutu põhjal iseseisvalt, kellele antud kõne edasi suunata. Tehniliselt ülimalt keeruline ning mitmest erinevast mudelist koosnev lahendus paistab kliendile välja üsna nähtamatuna ning see ongi tema kõige suurem võlu,“ rääkis Ploomann.

„Lisaks sellele, et lahendus meeldib nii klientidele kui ka teenindajatele, on see ka tehniliselt põnev lahendus,“ lisas MindTitani tegevjuht Kristjan Jansons. „Eesti keele jaoks oleme suure ja pika töö tulemusena arendanud kõnede jaoks teadaolevalt parima transkriptsioonimudeli. Kuna kõnedes on heli kvaliteet kõikuv ning esineda võib omajagu müra, siis lihtsalt riiulilt võetud lahendused ei anna soovitud tulemusi. Samuti on eesti keel maailmamastaabis pigem eksootiline ehk ei leidu suuri treeningkorpusi nagu on võimalik leida inglise või hiina keele tarbeks – kokkuvõtvalt väljakutset jagub ning õppeprotsess pikk,“ lausus Kristjan Jansons. „Lisaks on Annika ehitatud selliselt, et ta on suuteline õppima nii kõnedest kui ka chattidest, mille abil saab Annikat kiiremini targemaks õpetada kui konkureerivaid kratte.“

Mailiis Ploomanni sõnul küsitakse temalt tihti, kas kliendid suhtlevad robotiga hea meelega. „Tuleb ausalt tunnistada, et ka meile endale oli see alguses üsna suur küsimärk. Täna saame öelda, et päris põhimõttelisi uute tehnoloogiate vastaseid on olnud üksikuid. Enamasti saadakse aru, et kõnekeskustesse helistades on nn automaatvastajast robotiga ehk IVRiga klahvidega valikuid tehes juba aastaid suheldud. Elisas on muutunud lihtsalt viis, kuidas robotile vastata. Kuna uus viis on oluliselt inimlikum kui varasem, on see klientide poolt ka positiivselt vastu võetud.“

Elisa telekomiteenuste valdkonna juht ütles, et usub siiralt sellesse, et inimesed tuleb vabastada tööst, mille saavad ära teha robotid. „Kõik tegevused, kus inimene oma olemusega lisandväärtust ei loo võiksid toimuda võimalikult automaatselt, sujuvalt ja intuitiivselt,“ kinnitas ta.

Ploomanni sõnul on Annika puhul tegemist alles esimeste etappidega Elisa teeninduse parendamisel ning tööplaanides on juba üsna mitu järgmist sammu ettevalmistamises. Paljud neist ka teeninduses ettevõttesiseseks kasutamiseks – tehes ka Elisa inimteenindaja töö mugavamaks ning sujuvamaks.
Kliendi tagasiside põhiselt jätkab Elisa ka olemasolevate robotlahenduste arendustöödega, lisades Annika teadmiste pagasisse aina laiemat valikut kliendipäringutest ning integreerides teda üha sügavamale teeninduse- ning tootejuhtimise protsessidesse.


_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa toob kliente teenindama vestlusroboti
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.